Thursday, October 6, 2011

4 maut?? tertiba rase takut nak drive.. :((


Fara rase mesti semua da bace kan alkisah 4 PELAJAR UITM MACHANG MAUT DALAM KEMALANGAN DI KM 42 JALAN MACHANG ??  semalam fara drive pi kampus pagi dalm kul 7 lebih gitu jalan memang jem.. lame gile stuck kat situ.. first i thought coz jalan2 kat machang skang ni under renovate/sedang dibaiki so maybe satu jalan je yang dibuka that why jammed!... bile lalu nampak ader kereta kenari kaler merah hancur dok kat tepi... so then i consider that jalan jammed coz accident.. itu je.. balik rumah semalam beria cerita ngan parent.. jalan jammed sebab accident.. T____T*jakun sebab pertama kali driive then tengok ader accident.. 

tapi tadi bukak fb tengok status Ashia says 

"al fatihah kepada 4 pelajar uitm machang yang telah kembali ke Rahmatullah kerana terlibat dalam kemalangan semalam. takziah. al fatihah. semoga roh mereka dicucuri rahmat ameen"

terus terdetik dalam hati.. student uitm machang??? semalam tu ke?? and then terus google2.. sahih! kompem! memang ya! terus bagitahu abah balik yang accident tu dak2 uitm...

sedihnya bile pikir2.. baru 19.. baru nak mengnal dunia.. baru nak hapy2 sebab fnal da habis.. tapi ini jadinya.. mesti parent mereka sedihkan... abah pun potpet2 suruh bwak hati2.. uhuhu..tpi tu la jalan machang memang banyak giler lori.. fara pun selalu je stuck kat tengah2 lori..nak potong tak berani.. nak bawak slow2 pun takder kejadahnya sebab lori akan sentiasa berada dihadapan..grrrr.. sepatutny kene wat satu jalan khas untuk lori2 jek..huhuh..

apa apapun  alfatihah buat mereka2 semua.. mudahmudahan ditempatkan dikalangan orang2 y beriman.. ameeen ..

p/s:- ini la sebabnya kenape fara tak pernah terpikir diri mampu untuk terus n terus hidup.. kemalangan n mati ada dimane2.. setiap hari bangun pagi dapat tengok cahaya lmpu pun da buat rase sangat2 bersyukur... and you should too..