Friday, October 21, 2011

Hidup berubah 360 darjah!!

---
Assalamualaikum.. 
Hai guys! :D

lamenya tak hupdate! haha.. poyo2 busy walhal tak busy mane pun! but siyesly i just realise that my life was changes 360 darjah sekarang.. uhuh! tak sangka degreee time ni time untuk be serius and comitted sepanjang mase. nak wat cam mane kalo TERleka sekejap jerk terus ketinggalan for forever! kerja setiap hari bertambah! ouh my.. botak kepala kalo memikirkan.. haha.. so demi mengelakkan kepala menjadi botak just let all the things go.. err lelaki orang cakap kalo botak seksi.. perempuan?? ahaaa.. :P

but siyesly la.. jujur fara cakap hidup berputar gile.. like

PERANGAI CAM ROLLER COASTER! mood pun same!.. yang paling jelas skang fara selalu Emo! marah memanjang.. haha.. selalu jadi bile nak study.. ye la dulu kan fara stay putrajaya ada bilik study sendiri! 24 hours sunyi sepi. skang dok ngan family . bilik berkongsi ngan due adik2 yang kecoh memanjang!*tak masuk makim yang suke menyibuk dalam bilik kami!  sekali cakap SENYAP LA KAKCIK NAK BUAT KERJE! haram mereka nak dengar! so terpaksa la tinggikan suara setiap saat dan detik! haish. *kekadang pikir rase bersalah gile! cos fara sedar lately ni mereka setiap hari kene marah ngan I tapi nak buat cam mane! I rimas! bosan! tak leh nak fokus bile bising2.. grrrrrrr... what should I do??

ZERO SOCIAL LIFE! mase dip stay kat town! every weekend tak pun atleast every month*senang kate setiap kali dapat mara harus enjoys2! wayang! makan2! Shopping2! bowling! karoeke! cuci mate! mc D! kepsi! Pizza!! but kat sini semua tu tak ader! tak ader! arhh I bukan la hadap sangat nak berjimba2 gitu tapi sometimes terpikir .. bosan jugak 24 hours buku buku buku! ouh tak bersyukur kah saye? haha

SEDIKIT TERKONGKONG! yeah! u know! bile dok with family pergi balik harus terjaga waktunya! keluar harus tahu dimane tempatnya! dengan siapa! tapi wat mase sek semua ni takder masalah! coz i know my family will never and ever mengongkong my step. and i pun tak terpikir lgi nak melangkah jauh2 sehingga memaksa my family catu setiap pergerakan! tapi yaa da name dok kampung! sedikit sebanyak kalo anak perempuan dok berkehulu kehilir! harus la ade mate2 yang memandang dan itu membuatkan I terpkse mencatu setiap pergerakan I! heh! kecoh.. haha.. *kekadang terpikir apakah i yang terlalu prejudis ngan mereka walhal mereka tak kisah tapi tu la.. dok kampung! name parent yang dibawa.. susa susa.. huhuh..

KAT KAMPUS SEMUA KENE CONTROL!! nak pakai baju pun kene catu! :P. ader satu hari tu i pakai baju kurung yang jarang! tapi pakai ngan inner la.. dan2 jer ader satu lect laki tu cakap sal baju2 kurung yang jarang nih.. seksi seksa katanye..sentap I ! haha..tobat tak nak pakai dah! uhuh! kat kl orang pakai baju nipis dengan Tube tu tak kecoh pun.. hua2.. dalam kelas tak leh gelak kuat2.. tak tahu nape semua action kene control mungkin sebab fara tak berapa nak serasi lagi ngan semua2. erh fara tak tahu la fara yang sombong atau mereka yang begitu! rasenya fara ni dah very the ramah tamah! fara just rapat ngan newbie je.. yang budak2 senior dalam kelas aka yang dah lame menapak kat uitm machang tu sorang due jerk pernah bercakap.. y lain tak.. mereka sombong! haha.. apekah??

 TAKDER KAWAN NAK BIKIN HOT MEMBUATKAN HATI SUNYI SEPI! OUH I NEED SOMEBODY! hurm! fara rase skang fara tengah mengalami konflik kejiwaan! sape y kenal fara tahu la i have my own prinsip! takder mase nak feeling meeling yang siyes2.. kalo main2 feling meling macam kat Mr N tu biase ar.. ekekeke! tapi skang selalu terpikir! ouh bagusnya kalo ader seseorang yang boleh menceriakan hati! SERIOUS!  ouh my! what the ? tidak2 I have to stick on my prinsip! lelaki mereka semua menyusahkan! haha..  hurm.. apakah??

-------->>>>>> btw dear u know what.. after for a while i`am forgetting my feeling towards you but know.. it cames again. i dont know what GOD wanna to show to me. should I wait for the right time.. ? wait for you to come to me.. wait for you to say hello and asking about my days.. my life .. whether i have any problem.. hapy or not? need your help.. wanna you to be on my side every minutes and hours.. or just hangky pangky with my social life without have to consider what are the feeling for?  why the feeling came.. why i should to think about it! coz reality.. the feeling was just like nothing! you were not here! and fact i never and ever knowing WHO ARE 'YOU!' it just only the feeling! that the fact! or..maybe the feeling just come to me just only to ensure that i`am always takecare about myself! don`t let myself being played again and again . until there are the right person come to me and being my prince charming!. and it is YOU?? huh! what the???? apa apapun doa saya hanya satu.. kalo perasaan itu betul .. kalo gerak hati itu betul.. i hope that one days you will come to me.. i will always waiting! No doubt!. :) <<<<<------------

ya ALLAH bile tengok pict ni tersangat rase nak pergi bercuti ke satu tempat yang aman dan damai.. saya mahukan satu ketenangan.. I admit that! semua benda dalam dunia ni fara dah dapat..semuanya.. bahagia, kecewa, sakit, gembira, strees... tapi tetap juga terasa tak lengkap lagi hidup ni.. mengapa ya? sukar benar mencari kasih yang tulus right.. uhuh... 

btw minggu depan saye cu cu cuti!! Seminggu!! nak pe pe pergi Putrajaya! CONVOCATION time!!!:))

ThanKs FoR reaDinG!! ^__^

Tuesday, October 11, 2011

Yeay! dapat macam2 lately nI ! IndaH BanGat!! ::)

yeay yeay ! yeay!  *sambil loncat loncat2..T___T

before conti perasan tak ader something wrong somewhere.. ecehhhhhh... nak bersomething2 plak.. hahaha.. actually fara da ader header ! yeay! and header ni dibuat oleh Azhari .. reason die buat sebab diebaik hati .. ekekeke.. tak la.. actually fara yang mintak dia buatkan.. disebabkan die super duper baik so die pun buatkan.. sangat comel kan.. suke2.. hehe.. terima kasih daun keladi.. lenkali sile buat lagi ea.. lalallaa.. :P



then balik semalam dapat parcel!


yeay! dapat souvenier from Egypt! eh eh.. bukan! souvenier tu memang la dari egypt / mesir! aderh! fara tak tahu egypt n mesir tu same tempat or tak! sob2.. so redah je yerk! but the postage from jb i think... and this souvenier i got from El Nadia! dia belajar kat sane.. bidang medic! actually kami cume kenal di alam maya jerk! haha.. tapi kami baik! erh kite due baikkan awak.. ekeke.. that why die belikan fara Souvenir bfore balik mesia haritu! thanks ya awak! harap kat fara entah bile dapat jejak negara mesir tuh! really appreciated it ! :) *untungla elnadia ni pempuan.. kalo lelaki harus fara ngorat dia habis2an dengan harapan one days nanti dapat pergi egypt.. hek3.. :P

then last I also got LIP ICE!! 


from LIP ICE MALAYSIA .. ritu actually ader die wat promotion kat fb .. isi2 form.. then hantar gambar you and your besties then nanti die bagi la lip ice yang cinonet pada kami2.. *but fara tak sure my besties dpat dah ke tak lagi.. :)) sangat cinonet okeyh! haha.. tapi tak ksah la cinonet pun.. sebab fara memang pakai LIP ICE n for your info untung tau pakai Lip ICE ni sebab lambat habis .. haha! tak tahula fara y jarang pakai atau sebab die memang magic !ekekeke..

then itu saje lah untuk saat dan ketika ini! hari2 depan tak tau la dapat aper lagi... dapat hati maybe.. hahaha.. :P

Thanks FoR ReaDinG ^__^

Sunday, October 9, 2011

Kitab Cinta Yusuf dan Zulaika

dear diari..

due tige hari lepas aku baru habis bace story kitab cinta Yusuf dan zulaika..(islamic spiritual novel) ternyata benar kate orang novel tu give a lot of meaning .. novel tu buat aku banyak berpikir...

HUPDATE----> pict buku br diattach... :)) and gambar dicilok dari pakcik google :)

kate die bile seorang perempuan meluahkan perasaan die itu ertinya perasaan die adalh telus dari sudut hati.. tak perlu dipersoalkan kenape die mencintai orang itu atau orang ini sebab perasaan tu wujudnya tanpa die sedari.. wujudnya tanpa diminta..dan itu adalah tidak salah..

dairi.. kate buku tu jodoh sudah ditentukan Allah.. kite tak berdose bile merindukan seseorang.. kita tak berdose bile memikirkan seseorang.. kita tak berdosa apabila jatuh cinta pada orang y bukan selayaknya.. kite tak berdose apabila berdoa pada allah agar kite dijodohkan dengan dia..

tapi hukum alam.. hukum dunia.. perasaan itu tak dibenarkan same sekali.. seolah2 adalah satu kesalahan besar apabila kau menyukai atau mencintai orang2 yang tak septutnya ataupun orang2 yang bukan kepunyaan engkau ataupun orang2 yang ternyata tidak pernah sesekali akan menjadi milik engkau.. bukan DIA yang memberitahu tapi pandangan mata yang melihat.. apakah ia jodoh kite? apakah die akan menjadi jodoh kite..
dan rentetan rase tu kau akan terima balasan! hati kecewa! jiwe merusuh. lemah semangat.. arhhh adilkah hukuman yang diberikan???

kadang2 aku tak paham kenape kite ditakdirkan mnyukai seseorang yang nyata bukan milik kite.. kenape harus wujud perasaan tu? kenapa cinta tu mesti bertepuk sebelah tangan? kenape rase tu hrus sangat menyakitkan? kenape rase tu tak seindah yang dibayangkan.. mane kata kate semua manusia berhak untuk dicintai dan mencintai..?? kata kata hipokrit yng dibuat oleh mereka yang tak punya perasaan.. sangat tak punya perasaan yang jitu sementelah dia sentiasa dapat apa yang diinginkan!

adil ke? tak! dunia memang tak adil! perasaan memang tak adil! hti ngan jiwa tak pernah mahu bersatu! hati tahu perasaan itu tak harus wujud tapi tetap jugak perasaan terus2an berharap. apa patut hati tu dimatikan.. akal dimatikan! biar hanya satu organ yang berfungsi supaya setiap diri manusia mampu membuat apa yang diinginkan tanpe ragu2... maybe hati.. maybe akal maybe jiwa.. tapi  mereka2 tu organ ke? ! arh! gile..semuanya gile..T____T


"CINTAKU BUATMU BAGAIKAN HURUF HURUF YANG TERPATERI DI SETIAP HELAIAN KITAB" ~~ Kitab cinta Yusuf & Zulaika . 



LAGU REMOVE!!!  (Jodoh ditangan TUHAN)

Thursday, October 6, 2011

4 maut?? tertiba rase takut nak drive.. :((


Fara rase mesti semua da bace kan alkisah 4 PELAJAR UITM MACHANG MAUT DALAM KEMALANGAN DI KM 42 JALAN MACHANG ??  semalam fara drive pi kampus pagi dalm kul 7 lebih gitu jalan memang jem.. lame gile stuck kat situ.. first i thought coz jalan2 kat machang skang ni under renovate/sedang dibaiki so maybe satu jalan je yang dibuka that why jammed!... bile lalu nampak ader kereta kenari kaler merah hancur dok kat tepi... so then i consider that jalan jammed coz accident.. itu je.. balik rumah semalam beria cerita ngan parent.. jalan jammed sebab accident.. T____T*jakun sebab pertama kali driive then tengok ader accident.. 

tapi tadi bukak fb tengok status Ashia says 

"al fatihah kepada 4 pelajar uitm machang yang telah kembali ke Rahmatullah kerana terlibat dalam kemalangan semalam. takziah. al fatihah. semoga roh mereka dicucuri rahmat ameen"

terus terdetik dalam hati.. student uitm machang??? semalam tu ke?? and then terus google2.. sahih! kompem! memang ya! terus bagitahu abah balik yang accident tu dak2 uitm...

sedihnya bile pikir2.. baru 19.. baru nak mengnal dunia.. baru nak hapy2 sebab fnal da habis.. tapi ini jadinya.. mesti parent mereka sedihkan... abah pun potpet2 suruh bwak hati2.. uhuhu..tpi tu la jalan machang memang banyak giler lori.. fara pun selalu je stuck kat tengah2 lori..nak potong tak berani.. nak bawak slow2 pun takder kejadahnya sebab lori akan sentiasa berada dihadapan..grrrr.. sepatutny kene wat satu jalan khas untuk lori2 jek..huhuh..

apa apapun  alfatihah buat mereka2 semua.. mudahmudahan ditempatkan dikalangan orang2 y beriman.. ameeen ..

p/s:- ini la sebabnya kenape fara tak pernah terpikir diri mampu untuk terus n terus hidup.. kemalangan n mati ada dimane2.. setiap hari bangun pagi dapat tengok cahaya lmpu pun da buat rase sangat2 bersyukur... and you should too.. 

Wednesday, October 5, 2011

Saye tak suke awak tapi saya minat awak jerk.. :P


hari ni kelas sepatutnya abis kul 4 tapi jadi kul 12 sebab satu kelas lect takder satu lagi kelas batal sebab eletric takder! so aircond n lampu tak berfungsi. wah heaven kan kami! takder electric so takder kelas.. huahua.. kalo seminggu takder electric seminggu takder kelas! over betul.. T___T

back to topic.. CINTA, SUKA, SAYANG dan MINAT adalah 4 perkara yang berbeza.. ouh rupenya.. setelh diggoogle2.. maka inilah hasilnya.. psssttt tak yah bisik2 dalam hati dan kepala dengan mengesays PUYOOO SIAP GOOGLE LAGI... OVER!! haha.. coz i know memang the action sedikit over.. tapi ader haku kesah.. :P :P :P OK FINE!!! memang haku kesah.. hahahaha.. :))



______________________________
Cinta 
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang 
Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka
Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Yang boleh menceriakan hari2 kita.. :)

Minat
Ada sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )
__________________________

ouh alkisahnya... so murid2 paham tak apa itu cinta kasih dan sayang bla bla bla...hehe conclusinya.. dari ayat2 berikut terbukti suda betapa MINAT lebih berkuasa dari SUKE! omg! i thought you should choose to minat seseorang dari suke seseorang since orang cakap suka tu ertinya EH AKU SUKE ENGKAULAH n then minat lak SAYE TAK SUKE AWAK TAPI SAYE MINAT AWAK JERK :P:P:P *dengan gaye mengode .. huahua.. tapi sebaliknya pulak.. from my view i can says that


CINTA >>> 1
KASIH & SAYANG >>> 2
MINAT >>> 3
SUKA >>> 4

conclusinya .. whatever it is...even ramai y cakap suke tu lebih tinggi dari minat .. and sesungguhnya saya sedang suke kat seseorang itu... tapi Fara still nak cakap SAYE TAK SUKE AWAK TAPI SAYA MINAT AWAK JERK MR N.. :P:P:P.. hahahaha...

p/s:- dah lama rasenya tak gedik2 macam ni wei.. best rupenya ya?? patutlah ramai orang y gedik2 sekarang.. hahahhaa.. :P

THaNkS FoR ReAdInG ^__^

Sunday, October 2, 2011

Why degRee?? why not Just Enjoys or married Maybee?? errr... :P



holla holla.. haha..lamenya tak update.. 

busy.. T____T.. 
talking about super duper busy.. honestly.. i was so enjoys with my life sekarang.. yaaa.. life was so easy right.. but .. tadi bace buku.. bukak2 buku.. siyesly mood down! CRG 520?? siyes haku tak paham ape ke motif subject ni.. mane ngan REVIEW n COMMENT CASE!! BERLAKON DRAMA! TENGOK MOVIE! haish tak paham2.. MENCIK!! huhu... 

bila da saling bencimembenci macam ni ..mula la terpikir why ea kite kene study degree n then kalo rajin kene conti phd n WHATSOEVER! kenape tak after diploma just enjoys your life tak pun married ker! at the end of our life we were hapy forever and ever! ceys! Fairytale!! coz the real fact! life was not so easy..  (----!)


btw bact to story.. kampus uitm machang sangat2 not bad.. for me la.. even ia uitm paling kecik antara banyak2 uitm but some how pada fara da cukup besar dah.. our fakulti aka our class blok pun besau gedabak la..suasana pun cun2 jerk..  memang la jauh kene jalan kaki berbukit bukau lagi but since fara drive sampai depan blok/fakulti so takder hal la.. haha.. UNTUNG laaa~~

lagi lagi .. UNTUNG jugak laaa bila masuk kelas mesti senyum ceria sebab ader Mr N hahahaha.. what the gedik ok.. so just close dastory...heeee.. dulu mule2 siyes fara tak suke kelas/uitm ni coz rase terpinggir sebab mereka2 kebanyakkannya original from uitm machang so da kenal2 but us terpingga2 seorang diri.. tapi lame2 i was enjoys with da class.. trying to bertegur sape ngan semua2.. and yeah! saya suke uitm!...

last UNTUNG la jugak sebab just due tahun je study.. fuh! lege.. kalo lame2 i rather put up my hand and just married rather than study.. leceh.. hak3.. kuno betul pemikiran.. hurm! last saye suke lib die.. besau!.. hehe... till then chow..

insyallah fara akan ber bw dari masa ke semasa ke blog korang okeyh.. :D

ThaNkS FoR ReaDinG