Monday, September 19, 2011

It is all about FIRST TIME (Drive, Sesat, & Accident!)


hari ni first day fara drive sendiri from home to da campus. erh erh salah salah.. banyak times dah. haha.. just this time drive alone.. bfore this my mum ader kat sebelah hari ni saye seorang sahaja.. alkisahnya.. drive ok ok je rase tapi tapi.. entah macammane after half ways i consider yang i SESAT.. ini kerana

1) tertibe terlupe berapa traffic light y da dilalui *untuk ke uitm kene lalu 4 traffic light
2) before this tak pernah perasan pun ader signboard ke PASIR PUTEH! time ke uitm. tertibe hari ni ternampak signboard tu gabra la fara .. dalam hati dok tanya2.. kat mana ni kat mana ni.. hwaaa...
3) before thsi drive terus ke umah sewa kawan.. kat situ ader macam TEMPAT TUNGGU BS KALER BIRU.. masa ngah drive tertibe ternampak TEMPAT TUNGGU BAS KALER BIRU tapi tengok takder jalan pun kat situ.. terus gabra lagi..rupenya2 TEMPAT TUNGGU BAS MEMANG SEMUA KALER BIRU.. huahua..*macam mane la boleh tak perasan b4 this !

disebabkan faktor2 diatas so i decide ntuk u-turn! tanya orang kat situ .stop da car n asking da people "encik uitm kat mane? straight ke depan atau da lepas da??" haha.. rupenya2 tak lepas lagi.. jauh lagi.. huhu.. so then terpakse u-turn balik.. punye jauh kene drive untuk u turn.. sadis T___T

then bile sampai umah kawan heksited la fara.. terus budget nak masuk parking tanpe berhenti dulu.. sekali DUMMMM!!! langgar tiang rumah.. end of story bumper pecah! cermin senget! huk3.. terus pucat.. hua3.. pucat bukan ape.. takut KENE MARAH NGAN ABAH & MAMA je!


call my mum she said TAKPELA PENGALAMAN! *huhuhu.. pengalaman la sangat.. itu baru mama je.. tak call abah pun.. haha

dalam kelas punye la dok pikir. lect ajar ape pun tak masuk.. tapi jauh disudut hati sangat yakin ABAH TAKKAN MARAH.. hek3.. tengok anak sape.. huhu.. just worried banyak duit nak kene gune untuk baiki.. sedih pun ader! asyik menyusahkan parent jerk.. bulan ni da beriban habis untuk fara ni buat kete die rosak la.. sungguh tak baikkan saye.. haha..

balik2 umah.. pucat sekejap but my dad just said "TAKPELA BIASALA TU.." conclusinya fara TAK KENE MARAH ! YEAH! haha..end of story dady bawak pi baiki.. skang kete still dalam workshop..sekian terima kasih! 

pengajaran:- buat dan beraklak baikla ngan parent supaya bile sesekali buat salah diorang takder la sentap sangat.. haha.. :P
p/s:- parent drive ke uitm setengah jam jerk.. fara bawak kete kuar rumah kul 8.30 sampai 9.30 !  1 jam seyh! haha.. apa paa ntah!!