Baguskan kalo punye parent yang sporting kan?? haha :D


first nak cakap congrat to one of my class mate mase form 5 dulu.. Anis Sofia. die bertunang semalam.. so suprise sebab die bertunang ngan abang budak classmate kiteorang jugak.. nurainie.. sangat sweet okeyh.. hehe:)

btw.. baguskan kalo punye parent yang sporting??  nak buat ape pun boleyh.. always dapat support... btw dua tige hari y lepas .. haku pun da lupe.. mama n adik2 pergi umah scandle adik laki aii.. beraye..huh! scandle ka future menantu ka? aii pun tak tahu..tapi yang pasti i sedikit spechlees bile mama pergi umah mereka2.. huwahuwa.. 

u know what.. i sendiri pun yaa.. diakui parent agak sporting jugak.. n siyesly never expect that.. sebab mase i scholla dulu i rase macam diaorang tegas 2 jerk.. dulu hengat lagi.. abah selalu warning! "jangan cople mase skola.. kalo tidak siapla" T___T dan kate2 itu sangt menyentap ke dasar ulu hati.. menyebabkan i memang tak pernah buat la bende2 tu semua.. tapi da kate jiwe remaja.. gedik tutetap ada.. haha.. masatu pulak phone masih tak ader! so gune la phone parent.. tiap kali abah pergi kuar .. mule la laju2 capai henpn.. mesej kat scandle.. y tak boleh blah.. zaman dulu2 kan.. mesej kate kate madah je selalunya.. takder nak kate tanya khabar ke apa.. selalunya mesej macam ni pun dacukup..


kakadang akal ini
tertanya...
kenapa..
INGAT awak..
kenape
KACAU awak...
kenape
MESEJ awak..
Kemudian wujud 
DEGUP GETAR 
hati menjawab
sebab saya 
ADA KREDIT hari ni.. hehe.. :))


so macam tu la selalunya.. T__T.. then nanti gelak2 depan phone.. pastuh bile dngar bunyi abah balik cepat cepat mesej "awak.. abah saya dah balik la.. nanti saya mesej awak balik ea..awak jangan mesej saya kalo saya tak mesej awak.."haha..*mase ni taht guys da ader phone tapi i takader...

so begitula selanjutnya.. mase form 4/5 kalo tak silap.. baru gune phone.. itu pun memule bile mesej2 mesti sembunyi2.. lepas bace delete..takut parent bace.. tapi kekadang sayang nak delete ayat2 sweet le katekan.. so simpan.. save kat draaft.. huwa2.. tak pun.. tiap kali na mandi ke apa ker.. off henpon.. dengan harapan mesej y masuk takkan didengari oleh parent.. ouh yaa.. my parent selalu cek my phone okeyh.. hentah ape je y mereka tengok.. T___T..

so back to story.. mase berlalu .. bile i start masuk kampus.. mereka2 selalu bertanya.. "erh kakcik takde pakwe ke" "kakcik itu.." kakcik ini.." bla bla bla.. sampai ader kalanya kepala i ligat memikirkan.. "parent aku ni kempunan nak menantu dah ke.. haha" :D.. so at last i said " ma jangan .. asyik tanya2 je.. karang orang wat balik terus mintak kahwin baru tahu!!" heee.. skat tu mereka da tak bertanya.. *takut le tewwwwww :P

tapi sesekali ader jugak ebrbunyi.. biase ar! orng tue ni pelik..btw mereka2 hairan kowt sebab mase i mude2 dulu*macam la skang da tue kan. haha  i memang gedik sikit.. phone tak pernah lepas dari tangan.. :P.. tapi bile masuk kampus..after i tukar number phone.. n private the number*atas sebab2 tertentu hanya orang2 penting sahaja i bgi number so haramla my phone nak berbunyi.. phone pun campak merate2.. bateri nak mampus? mampus la ko.. ader gue kisah*till now pun still macam ni..

so kekadang berbunyi la diorang.. dok bebel2 cakap sal pakwe2.. n sesungguhnya saye memang akan cebik2.. tak berminat nak dengar.. haha..*konon la tak berminat nak dengar tapi dalam hati spechless sebab tak sngka they are so open.. i pulak y rase malu2.. huwahuwahuwa.. 

btw skang ni pulak.. cazen y same baye ngan fara da bertunang.. so tertibe i pulak dapat warning "kakcik jangan dok pikir2 nak bertunang  n kahwin selagi tak habis belajar okeyh" n sesungguhnya harus la i cebik2 lagi.. ritu tanya sal pakwe.. ni tak bagi pulak.. haish apa mahumu wahai parent.. ceyh! budget macam nak bertunang lak kan.. T___T

tapi tak lame jugak.. dipendekkan story one days they are somebody tell my aunty suruh tanya my parent n suh asking me whether wanna to accept her son*anak die satu scolla ngan i.. to be my future*paham sendiri.. mule2 haku takderla kesah sangat even sedikit terkejut.. sebab fara sangat yakin takkan la parent nak bagi.. opkos mereka2 sendiri akan terus REJECT tanpe tanya aii sebab they know that i wanna to study n they all sendiri pun before this sangat bertegas akan hubunga2 terlarang ni..erkkk.. :P.. tapi lain ceritanya bile mama just says " kakcik nak ke? ma okeyh je kalo kamu nak" n siyes guwa menangis 3 hari 3 malam.. huwahuwa.. tak tipu. nangis sebab tak sangke dulu beria cakap itu ini.. dan sekarang semudah itu bgi kate putus kat i.. bukannya nak diREJECT terus.. haha.. tapi itu kisah dulu.. sebab rasenya da settle ..macam mane leh settle biarla rahsia.. haha.. :D

btw konklusinya yaaa.. sedikit bangga bile punye parent y sporting ni.. haha.. abang , kakak, n adik . mase masuk belajar kampus da mule tunjuk2 calon2 menantu even ada tu jadi menantu tak jadi..  :D..  bukan siap kenal2 gitu je.. y abang ipar fara tu.. mama n adik2 pernah je kuar jenjalan bersame2 tanpa kakak  mase mama singgah kl*before kahwin.. giler ar.. bagusnya.. sungguh bertuah i kan.. hehe..

tapi sporting2 pun itu tak bermakna kalo kite boleh melangkah dnegan meluasnya..till now pun segala jenis bentuk perhubungan tak kesah la kwan ke lebih sikit dari kawan ke.. atau what soever.. semuanya msih terbatas.. i know they are trying the best to be good parent to us.. mengikut kehendak anak2 n semuanya.. tapi still terbatas n harus la menjaga aklak..  that why la .. i also have my own prinsip . buat la apa sahaja asal jangan musnahkan kepercayaan y mereka beri.. so setakat ni takder la pulak terniat nak buat bende2 terlarang.. my aim.. hanya akan bawa seseorang  balik ke rumah/ perkenalkan bile da sure y die my future..:))

then orang2 diluar sane pun kene la sangat bersyukur bile punya parent yang seporting begini tapi jangan buat bende bukan2 suda.. :))) jangan siasiakan kepercayaan y diberi.. :))

btw mama cakap.. "nak cari pakwe/husband jangan cari yang hensem2.. sebab mereka selalunya banyak perempuan.. kite yang akan sakit hati banyak nanti"

fara says "ouh.. patutle ma pilih abah.. abah tak hensem kan.. hahahaha :P"

Popular Posts