Monday, September 19, 2011

It is all about FIRST TIME (Drive, Sesat, & Accident!)


hari ni first day fara drive sendiri from home to da campus. erh erh salah salah.. banyak times dah. haha.. just this time drive alone.. bfore this my mum ader kat sebelah hari ni saye seorang sahaja.. alkisahnya.. drive ok ok je rase tapi tapi.. entah macammane after half ways i consider yang i SESAT.. ini kerana

1) tertibe terlupe berapa traffic light y da dilalui *untuk ke uitm kene lalu 4 traffic light
2) before this tak pernah perasan pun ader signboard ke PASIR PUTEH! time ke uitm. tertibe hari ni ternampak signboard tu gabra la fara .. dalam hati dok tanya2.. kat mana ni kat mana ni.. hwaaa...
3) before thsi drive terus ke umah sewa kawan.. kat situ ader macam TEMPAT TUNGGU BS KALER BIRU.. masa ngah drive tertibe ternampak TEMPAT TUNGGU BAS KALER BIRU tapi tengok takder jalan pun kat situ.. terus gabra lagi..rupenya2 TEMPAT TUNGGU BAS MEMANG SEMUA KALER BIRU.. huahua..*macam mane la boleh tak perasan b4 this !

disebabkan faktor2 diatas so i decide ntuk u-turn! tanya orang kat situ .stop da car n asking da people "encik uitm kat mane? straight ke depan atau da lepas da??" haha.. rupenya2 tak lepas lagi.. jauh lagi.. huhu.. so then terpakse u-turn balik.. punye jauh kene drive untuk u turn.. sadis T___T

then bile sampai umah kawan heksited la fara.. terus budget nak masuk parking tanpe berhenti dulu.. sekali DUMMMM!!! langgar tiang rumah.. end of story bumper pecah! cermin senget! huk3.. terus pucat.. hua3.. pucat bukan ape.. takut KENE MARAH NGAN ABAH & MAMA je!


call my mum she said TAKPELA PENGALAMAN! *huhuhu.. pengalaman la sangat.. itu baru mama je.. tak call abah pun.. haha

dalam kelas punye la dok pikir. lect ajar ape pun tak masuk.. tapi jauh disudut hati sangat yakin ABAH TAKKAN MARAH.. hek3.. tengok anak sape.. huhu.. just worried banyak duit nak kene gune untuk baiki.. sedih pun ader! asyik menyusahkan parent jerk.. bulan ni da beriban habis untuk fara ni buat kete die rosak la.. sungguh tak baikkan saye.. haha..

balik2 umah.. pucat sekejap but my dad just said "TAKPELA BIASALA TU.." conclusinya fara TAK KENE MARAH ! YEAH! haha..end of story dady bawak pi baiki.. skang kete still dalam workshop..sekian terima kasih! 

pengajaran:- buat dan beraklak baikla ngan parent supaya bile sesekali buat salah diorang takder la sentap sangat.. haha.. :P
p/s:- parent drive ke uitm setengah jam jerk.. fara bawak kete kuar rumah kul 8.30 sampai 9.30 !  1 jam seyh! haha.. apa paa ntah!! 

Wednesday, September 14, 2011

Yeay dapat hadiah! yeay dapat Doodle !! :))


First wanna to says thanks to mama, abah, adik(makim, Tyah and Isha) for da prsent. berbaloi2 gak fara hentak2 kaki seminggu y lepas sambil cakap "hari jadi ni sape y tak bagi kakcik hadiah.. kakcik tk nak kawan" :P .. kerana hasilnya.. I got this.. haha.. tqsm.. evendo there are no celebration or whatsoever.. enought to says taht I just love my family from day to days.. :D



and also wanna to says thanks to FIRDANIE LOVE STORY for da cute DOODLE.. hehe.. nak harap fara haram la reti nak wat doodle2 ni.. ouh ya u know what my dad dulu pelukis tau.. bukan la pelukis potret2 orang tu tapi die terlibat dalam seni mengukir.. n ya da name reti melukis ukiran benda2 lain pn opkos la die reti..tapi sayang bakat melukis ydie ader tu langsung tak terturun pade anak2 yang lain kecuali ISHA.. harap kat fara ayam pun boleh jadi burung .. hak3.. ape ape pun thank you so much Wanie .. I just love it..


----> sopan santun sungguh Doodle ini.. fara?? lu pikir la sendiri.. hahahaha.. :P

No matter how much the value of da present that you get..
 because da important is their sincerity.. :D

P/s:- Azam Umur baru tak nak tulis entry panjang2.. wahahhaa.. :P

ThaNks FoR ReaDiNG ^__^

Tuesday, September 13, 2011

Hapy sweet 21 For myself :D



Hapy besday to you
hapy besday to you
hapy besday .. hapy besday..
hapy besday to you.. :D

yeah2.. cepat2 tepuk tangan.. terima kasih la sebab susah2 nyanyikan untuk fara.. hak3..  terharu.. :P :P 
btw ayat nak bagi jelous sekejap hari ni fara stay home je memandangkan kelas still tak ader.. sukenyer.. pade dak2 degree y da stud study padan muke.. hehe.. :P

so hari ni dengan rasminya umur fara da 21 tahun! yeah! suke! sebab kalo orang dulu2 dia cakap umur 21 da dapat KUNCI KEBEBASAN! da jadi anak dara.. erh erh.. cam tak cute je bunyi anak dara tu.. haha.. so tukar jadi ANAK GADIS! hak3.. so its mean that starting from now on i will be able to make my own decision.. insyaallah after this dengan meningkatnya umur dapat la fara fikir dengan more rasional..tak terlalu ikut emosi and whatsoever.. apaapapun since saya masih dibawah jagaan dan tanggungan encik abah dan puan mama so harusla setiap decision y fara buat kene mendapat dan dipersetujui oleh para2 diatas.. dan setiap keputusan y dbuat hruslah tidak memalukan dan mengabaikan mane2 pihak y berwajib.. :D

talking about sweet 21..  to be honest fara tak pernah mengimpikan dapat celebt umur 21st ni that is becoz dulu selalu mimpi.. mimpi mati.. T__T.. but alhamdulillah la.. ianya cume sekadar mimpi..buat mase ini.. :))

----> DULU KECIK sekarang da BESAR.. da leh kahwin dah.. HAHA :P

btw like the others people bile menginjak umur baru harus mengharapkan kehidupan di mase2 akan datang akan jadi lebih baik seiring dengan peningkatan umur dan kematuredtan dalam diri.. for me also..bile ulangtahun sweet 21 ni saye sangat2 nak bagi wish macam ni okeyh.. haha...

1) first of all thanks for da all wish.. true phone, fb, pm/blogspot.. n opkos yang direct cakap depan2.. tqsm.. really appreciated it.. :D


----> due wish ni sangat2mencuit hati.. kelakar &sweet... haha.. :D

2) dengan masuknya sweet 21 dengan rendah dirinya i wanna to says sory for everthing that i have done .. maaf atas salah laku di umur2 yang lepas.. pada kawan 2yang mane fara/ain ada buat salah, terkasar bahase tanpe sengaja, termarah atau terover talking dengan@tanpa sengaja/yang mane bile tegur/pm/wp/msj/im tak pernah2 fara balas dengan sengaja/ y mane hri ni kawan baik tapi esok luse da tak berape nak baik dengan sengaja.. yang amne kisah2 masa lampau diungkit dengan sengaja dek kerana dihantui seribu satu rase.. sory sory and sory.. sory for everthing...

erh2 rase macam no 2 tu bukan wish jerk.. heee.. apa apa la.. other than that saya sangat berharap umur 21 ni memberi seribu satu makna pada saye ..erh sesungguhnya starting from now fara nak lupekan semuanya.. FORGIVE & FORGET. pada awak awak dan awak.. sory n thank you.. thanks diatas kemaafan y diberi.. yea! kalo korang nak tahu fara da berbaik dengan sedue orang y before this kitaorang sedikit bermasam muke diatas kesilapan fahaman.. dan ia adalah sangat membuatkan saya gembira..THANKS ALLAH!

hurm lagi? lagi nak cakap SAYE GEMBIRA SEKARANG bukan sebab besday ea.. tapi sebab 70% dari total cita2 fara da tercapai/hampir tercapai dan juge terima berite2 gembira dari org sekeliling.. antaranya buln depan konvo/masuk uni sambung degree/ keep in touch with old friend/bkal jadi aunty.. haha/ then dapat driving and insyaallah bile time ader rezeki sikit lagi nanti nak beli kete/ dapat hupdate dari somebody*y ni takleh bgtau lagi hehe../ n yang penting dapat lepaskan seseorang dengan rele hati tanpa sedih sedikit pun.. yeah! saye langsung tak nanges okeyh.. hahaha..Infact saya doakan die bahagia.. no worries.. whatever happen kami still kawan .. hakikat tu takkan berubah.. :D

------> Bukti betapa saya da FORGIVE & FORGET! 
time 2 start a new life with a new diary with a new memory.. :D

hurm.. itu je kowt fara nak cakap.. apaapapun2.. MY PRINSIP STILL SAME even umur da berubah... so after this pon kalo korang tengok i macam sombong ke ape ker..im tak bals/ phone contact tak mau bg/mahupun tak rep.. sile la buat2 faham betapa saya punye prinsip sendiri.. dan itu bukn SOMBONG! hanya mahu MENJAGA MARUAH DIRI! y mane juge prinsip itu tak membenarkan saye dengan sebebas2nya bergaul dngan orang2 sekeliling*especially guys.. tak ader sesiapa y memakse saya ikut prinsip tu tapi saye dengan rela hati buat.. n for those person who maybe  feel marah ke sakit hati ke dengan perangai fara sory la sngt okeyh.. DO RESPECT MY PRINSIP.. thanks you so much...*kalo dengan menjaga pergaulan dari terlalu bebas begini dilihat sebagai poyo/ sombong/ berlagak siyesly tak tahu dah nak cakap ape lagi.. pssstt kalo nak cakap tak kesah boleh.. hua3.. :P


------> dalam dunia ni harta pun tak boleh/mampu membayar harga sebuah maruah.. semua y saya buat hanya diatas name maruah diri becoz yaaa I LOVE MYSELF.. :D

last.. besday ni takder kek ke apa ke.. sengaja tak nak beli sebab fara tak leh makan kek aising.. nanti skit kepala.. sob2. nak buat? kek coklat? hentah! rase malas jerk.. hek2.. apa kehhhhhhhlas besday buat kek untuk diri sendiri.. wahahah.. takder ke orang nak sponsor kek SECRET RECIPE.. yang tu sngt la boleh makan.. ouh MM GGGG.. haha... ok lah itu saje..

*sangat berharap kalo kehidupan di hari2 mendatang akan INDAH.. SEINDAH PELANGI.. amin.. :D

ThankS FoR ReaDiNg ^__^

Sunday, September 11, 2011

Officially ENGAGED! eh eh! bukan.. OFFICIALLY..


tajuk nak gedik2 je kan.. :P :P.. actually pada tarikh 11/09/2011 maka saya secara rasminya menjadi salah seorang pelajar UITM MACHANG, KELANTAN... ouh akhirnya.. tercapai gak cite2 nak masuk uitm!! T____T.. tadi pagi tolak dalam kul 7.30 pastu pi breakfeast nasi kerabu*untuk anak & nasi dagang*untuk parent.. after siap makan terus pi uitm.. and roger2 dak2 lain... *azma & tikah termasuk la dak ASHIA nih.. 

*die blogger macam saye.. T___T

 at last kitaorang selama ni dok pungpang2 dalam blog ngan fb je tapi tak pernah pun jumpe.. da kate kenal melalui alam maya jerk..semlam da siap roger awal2 nak pakai baju ape..*ouh ya kitaorang baru tahu y kitaorang nisame u after befriend kat fb..   katenya nak pakai baju belang2.. so tadi spot la orang y pakai baju bak kude belang tuh.. hehhe.. and yes i saw him..

comel dak ashia nih.. lawa.. fara rase kalo ASHIA semua da kenal kan.. famous gak.. kalo kire ngan fara sangat kerdil diri ini okeyh.. haha *tekan pict to go to their blog :))


dia sweeet okeyh.. tadi hajat dihati nak amik2 gambar.. well blogger bertemu blogger la katekan.. hehe.. tapi tak amik sebab I malu.. hua2.. satu perangai fara which is amik gambar selalu tak jadi.. nanti die pose cute n i lak soo soo jerk.. hancuz la pict die nanti .. kesian die.. ahha..ASHIA t kite amik pict lenkali ea.. amik banyak2.. haha..nice to meet you darl!.. =)

btw time nak reg agak rush disitu.. kat web mintak lain bile sampai sane banyak lagi benda y die nak.. haish kecoh sekejap.. apa apapun semua da settle.. so syukur alhamdullillah la.. satu perkara y tak boleh blah .. I jatuh kat tangga UITM.. huwaaaaaaa sangat sakit okeyh.. padah ralat sangat dok mesej sampai tak sedar kaki da jejak tangga... tapi dek kerana sebelah tepi tangga tu ramai orang so terpakse la control mancho.. dengan muke tak berperasaan bangun*erh takder la jatuh tertiarap gitu.. terduduk je tapi tak rapat la ke lantai.. amik phone jalan straight..zZZZzzzzz.. till now still skit..dan bengkak.. uhuhu..

after reg g lepak umah cousin jumpe baby sofia.. hurm baby baby baby.. awat la ko cute sangat.. haha.. then g umah azma and da geng.. lepaak sementara tunggu my dad amik.. ouh ya diorang mnyewa but me ulang alik.. 

so dipendekkan citer tadi g kelas gune higheel 5 inci.. kekonon nak budget la kan.. pakai higheell tingi2 g kelas even takder lift tapi after terseliuh kaki tadi .. terus pi beli sandle yang tapak die hanya seinci.. TERPAKSE!! ceys ceys!! takpe after kaki da sembuh aii bantai pakai hheell balik.. uhuhu.. tak suke pakai sandle rendah.. rase tak confident nak jalan2.. hak3..

after balik mandi2 bukak fb.. ok fine! 'seseorang' tu da IN A RELATIONSHIP! macam satu kebetulan pulak.. orang lain kalo rase semacam y tak kene pecah kace pecah gelas tangan luke.. tapi fara terseliuh kaki.. haha.. langsung takder kene mengene tapi still nak wat seolah2 ader kene mengena.. y penting semuanya dah berakhir.. sangat2 suda berakhir.. WHATEVERla y penting pada saye ini aderlah yang terakhir.. saya takkan berharap lagi.. yups everthing was over...*dan sesungguhnya fara rase ini adalah keputusan y paling terbaik seumur hidup fara.. lepaskan semuanya..

*harap2 hari mendatang akan indah .. seindah sunset.. :D

p/s:- nak pergi urut kaki .. hua2.. rase macam orang pas berpantang je jalan conget2 macam ni.. haha.. :D

Wednesday, September 7, 2011

Alkesah Saloma Bistro Vs. spontaneous adik :))


sape pernah pegi saloma bistro angkat tangan T___T...
btw hari ni kiteorang semua*dak2 y got dl mase belajar2 dulu ader majlis dlac..  kat Saloma bistro kl.. tapi dipendekkan saje cerite.. *pendek sebab i tak pergi so takder story mory dulu asal dengar sal saloma bistro je kepala i mesti terbayang clubbing.. haha.. dont know why maybe becoz the word bistro..*ape makne bistro ea?? fara pun tak tahu.. haha same dengan hard rock cafe.. even due2 ni sebenarnya cume restoren.. kalau hard rock die ader attach sekali ngan pentas ntuk retis2 wat performance kan.. tapi setahu fara hard rock ramai je orang y bertudung pergi.. tempat makan jugak kan.. :))

tapi tu la.. alkisahnya.. bile tahu dl nak buat kat sb ni terus i terkebil2.. club?? gigih la i google2... rupe rupenya restoren.. bahaha...betul kan?? just see da pict..


SALOMA BISTRO *clik to go to their website.. 

hurm.. tak psal2 da terlepas peluang nak jejak saloma bistro y eklusive ni dek kerana i dengan lantang nya bersuara pade my mum bile die tanya nak g tak majlis tu .. i says

"tak nak la pergi majlis tu.. lagipun amik award ngan makan2 jerk.. penat2 je turun kl.. wat kat saloma bistro pulak tu... bukan club ke tuh"

tapi bile i tahu y sb tu bukan club .. tapi sebuah restoren y so eklusiveeeeeeeee..gigih pulak la i nak pergi.. sebab cadang nak hangout2 ngan kengkawan sekali after that.. tapi bak kate orang terlajak perahu boleh diundur.. terlajak kate buruk padahya.. mama tak bagi! muktamad!  ok fine! congrat pade kengkawan y pergi n amik award tuh.. huhuh.. *seb baik sem2 lepas punye da pergi.. tak la rase kempunan nak naik pentas.. haha

btw tadi pagi si makim ni *adik tertibe buat lawak pagi2 bute.. before this setiap pagi tak payah harap la nak gurau senda ngan die.. muncung panjang sedepa.. terpakse bangun pagi nak p sekolah la katekan.. tapi hari ni.. dengan rambut terpacak2nya *hei jangan tak percaye.. kecik2 da pandai berfesyen ngan rambut .. gune gel REVIVE lagi!haha.. muke berseri seri.. says.."kakcik .. selamat hari jadi" sambil senyum ceria...sweet giler dowh.. tapi tapi..aiii  terus pi bantai gelak kuat kuat.. "ape dik?? hari jadi kakcik lambat lagi la.. kahkahkah" dengar je i cakap macam tu sambil ketawe over terus muke die masam.. sambil marah2 kak tyah die sebab kate die athirah y bagitau besday i hari ni..fara ?? gelak lagi.. lagi dan lagi.. kelakar.. hehe.. tapi bile muke dia da masam mencuke.. *malu kowt sebab over heksited wish.. terus i berhenti gelak.. 

"takpe takpe dik.. hari jadi kakcik minggu depan.. nanti ucap balik ea.."hahahaha.. :D

Cinta Ibarat Menunggu Bas?? ouh.. baru tahu.. T__T


ekhem2.. actualy kan.. fara sangat tak tahu nak menulis ape lately nih.. huahua.. bosan bangat! tapi lagi bosan tengok entry lepas yang tak berganti2.. haish... ideaaaaaaa coming please.. T___T so entry bawah ni dicopy paste dari sumber2 yang ta dapat dikenal psti siapa penulis sebenarnya.. kalo y membaca ni penulis sebenarnya mintak kopy paste ye.. hehe.. mekasih.. :D.. korang pun kalo nak mengkopi/tea/sirap pun semua boleyh.. hahahahha..:))

by the wayyyyyyyyy.....

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Tahu tak, cinta sebenarnya sama seperti seseorang yg menunggu bas…Bila bas tu datang, awak tengok bas tu dan awak kata pada diri awak,"Eee... penuhnya... tak de tempat duduk." Jadi, awak katakan pada diri awak,"Saya akan tunggu bas yg lain." Awak pun biarkan bas tu berlalu dan awak tunggu pulak bas yg lain. Kemudian, datang pulak bas yg kedua.Awak tengok bas tu dan awak akan cakap, "Eee... bas ni buruk sgt... mesti tak selesa. Dan mungkin bas ni akan rosak kat tengah jalan." Jadi, awak pun biarkan bas buruk tu berlalu dan awak bercadang untuk tunggu bas yang seterusnya.

Setelah beberapa ketika, datang lagi sebuah bas. Bas yg datang tu kosong, tak penuh dan tak seburuk bas yg tadi tapi kali ni awak kata, "Emmm.... tak de air-cond... cuaca pulak panas. Lebih baik saya tunggu bas yg lain."Dan sekali lagi awak biarkan bas tu berlalu dan awak bercadang utk menanti bas yg seterusnya. Tiba-tiba awan mula gelap, cuaca semakin mendung dan baru awak perasan yg awak pula dah terlambat rupanya. Awak mula panik dan terus naik bas yg datang ketika itu, walaupun bas itu tak sebegitu sempurna.

Dan kemudian barulah awak sedar bahawa... awak dah naik bas yg salah. Jadi, selama ni awak dah membazir banyak masa dan wang untuk menunggu apa yg awak nak.Walaupun yg datang tu adalah bas yang berair-cond, adakah awak dapat pastikan bahawa bas tu tak akan rosak di tengah jalan atau mungkin bas tu tak terlalu sejuk untuk awak?Jadi, (terutamanya golongan perempuan, lelaki pun samalah) mengingini apa yg awak idamkan tu memang tak salah. Tapi, tak salah juga kalau anda sanggup memberi satu peluang pada orang lain, kan?Sekiranya awak dapati "bas" itu tak sesuai dengan awak, apa yg perlu awak lakukan hanya tekan loceng dan turun daripada bas tu.

Tapi... saya pasti awak semua tentu ada pengalaman yg macam ni. Awak nampak sebuah bas datang (tentulah bas yg awak nanti-nantikan), awak tahan bas tu tapi pemandu bas tu pulak buat tak faham dan pura-pura buat tak nampak awak dan terus berlalu tinggalkan awak!Hahahaha.... Bila ada bas yang lalu melintasi saya macam tu, apa yang saya lakukan ialah BERJALAN!Bodoh sebenarnya untuk mengejar bas tu sebab setiap kali, awak akan terjatuh dan menyakiti diri awak sendiri. Jadi, bercinta tu adalah ibarat menunggu bas, sama ada awak nak naik dan beri peluang pada bas tu... semuanya terpulang pada diri awak.

Janganlah menyesal jika seseorg tu selama ini berada di depan kita tanpa kita mengetahuinya, bahawa dia lah orgnya... kerana mungkin ada hikmah di sebaliknya... hanya DIA yg mengetahui apa yg terbaik buat diri kita dunia dan akhirat ..........



::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 kekadang terpikir apekah patut kite memilih orang y mncintai kite dari terus setia menunggu orang yang mungkin pada dasar hatinya tidak pernah sedetik pun memikirkan diri kita... ??? ataupun mungkin pernah tapi tidak lagi sekarang?? orang kate hidup cume sekali so fight for your right fight for your love! tapi orang jugak kate hidup suda ditentukan.. tak payah nak pertahankan cinta yang entah dimana pengakhiranya.. ddan jugak ada yang kate terima orang yang mencintai kite dari memilih orang y kite cintai kerana orang y mencintai kite akan lebih care pada perasaan kite.. ea??

ok fine pikir pikir.. haha.. for me .. urmm for me.. entah kompius! dilema betul.. tapi setakat ni jujur fara cakap.. fara masih pegang pade prinsip FIGHT FOR YOUR RIGHT FIGHT FO YOU LOVE! EVERYONE IN THIS WORLD DESERVE TO GET THEIR LOVE!! ermmm ermm.. kan kan.. T___T

so apa apa pun siler lah redha.. n opkos I also will.. 


ThaNkS FoR ReaDinG ^_^

Sunday, September 4, 2011

Menghitung hari ^_^


ooooooo....menghitung hari detik dmi detik.. T__T *sile sambung nyanyi sendiri lagu MENGHITUNG HARI by kris dayanti.. haha..



btw hari ni 5hb kan?? ouh my tak sabarnya tak sabarnya.. tak sabarnyyaaaaaaaaaaaaa.. ok fine gedik.. :P.. actually fara ngah menghitung hari detik demi detik untuk cont study.. yeah! 11 hb ni register uitm.. so heksited hokeyh! ok fine.. orang lain mungkin ta semangat nak study balik tapi fara nak kate semangat tu tak la jugak.. tapi siyesly da bosan dok umah.. makan tidur makan tidur je! soooooooo bosannnn.. sebbab tu la I sooooooooo heksited nak cont stud balik.. at least pasni akan sedikit busy2.. ceyh poyo cam busy la sangat.. haha.. :P

erh erh btw bosannnnn dook umah tu is doest mean that i tak suke dok umah.. bukan bukan.. kang ader gak yang sentap bace ni karang uhuhu..tak pasal2 kene halau dari rumah.. kerna sesungguhnya saya sngat bersyukur sebab dapat stay ngan family balik.. da bosan hidup keseorangan kesepian masa kat putrajaya dulu..yeah! u know what mase kat sane waktu2 fara hanya dihabiskan dalam bilik study..class and library untuk tidur  pagi petang siang malam.. bosannnn giler.. dah tu.. bile tahap kebosanan memuncak mule la buat kerje GILER!! like tengok wayang sorang2.. pergi shopping sorang sorang.. travel ke alamanda hanya sebab nak makan aiskrim mc`d/cuci mate/makan cake secret resepy and  cheezcy wedgess*semua my favorite untuk melepaskan ketensionan.. 

n opkos tempat y paling fara suke pergi TASIK PUTRAJAYA.. ouh i miss the moment.. habiskan mase kat situ dari pagi sampai malam .. layan perasaan sambil temgok air yang mengasyikkan..dan rase angin yang menenangkan. ouh romantic kan I.. haha sorang2! okeyh fine don`t try to call me a loser becoz buat tu semua sorang2.. uhuhu.. dah tu macam mane.. kawan2 semua kat kl.. i sorang kat putra.. so lepak la sorang2.. btw u know what SOME PEOPLE WILL CALL A PERSON LIKE ME  AS A LOSER COZ ALWAYS HANGOUT ALONE! BUT FOR ME IT JUST AN EXCITING THING TO DO SINCE ALL WOMEN NOW NEED TO BE INDEPENDENT AND OPKOS NOT ALL WOMEN CAN DO THAT ^_^ *semua perempuan skang ni kan banyak bergantung ngan lelaki tapi hakikatnya lelaki sekarang smua tak leh diharap.. opsss.. haha.. :D

other than that i sedang menghitung detik 13 hb.. ekhem2.. tngok kat sidebar ape ader pada tarikh tu.. haha.. actually i wanna to do something on that date! thing that I should do a long time ago.. thing that can changes my life. Insyaallah n amin.. :))

korang2 pulak da ready nak masuk u balik?? ok fine I tengok da ramai y meraung sebab tak ready.. hahaha.. :P

ouh.. dua hari lepas buat cake.. comey tak comey tak.. haha..:))


ThanKs FoR ReaDiNg ^_^

Friday, September 2, 2011

Baguskan kalo punye parent yang sporting kan?? haha :D


first nak cakap congrat to one of my class mate mase form 5 dulu.. Anis Sofia. die bertunang semalam.. so suprise sebab die bertunang ngan abang budak classmate kiteorang jugak.. nurainie.. sangat sweet okeyh.. hehe:)

btw.. baguskan kalo punye parent yang sporting??  nak buat ape pun boleyh.. always dapat support... btw dua tige hari y lepas .. haku pun da lupe.. mama n adik2 pergi umah scandle adik laki aii.. beraye..huh! scandle ka future menantu ka? aii pun tak tahu..tapi yang pasti i sedikit spechlees bile mama pergi umah mereka2.. huwahuwa.. 

u know what.. i sendiri pun yaa.. diakui parent agak sporting jugak.. n siyesly never expect that.. sebab mase i scholla dulu i rase macam diaorang tegas 2 jerk.. dulu hengat lagi.. abah selalu warning! "jangan cople mase skola.. kalo tidak siapla" T___T dan kate2 itu sangt menyentap ke dasar ulu hati.. menyebabkan i memang tak pernah buat la bende2 tu semua.. tapi da kate jiwe remaja.. gedik tutetap ada.. haha.. masatu pulak phone masih tak ader! so gune la phone parent.. tiap kali abah pergi kuar .. mule la laju2 capai henpn.. mesej kat scandle.. y tak boleh blah.. zaman dulu2 kan.. mesej kate kate madah je selalunya.. takder nak kate tanya khabar ke apa.. selalunya mesej macam ni pun dacukup..


kakadang akal ini
tertanya...
kenapa..
INGAT awak..
kenape
KACAU awak...
kenape
MESEJ awak..
Kemudian wujud 
DEGUP GETAR 
hati menjawab
sebab saya 
ADA KREDIT hari ni.. hehe.. :))


so macam tu la selalunya.. T__T.. then nanti gelak2 depan phone.. pastuh bile dngar bunyi abah balik cepat cepat mesej "awak.. abah saya dah balik la.. nanti saya mesej awak balik ea..awak jangan mesej saya kalo saya tak mesej awak.."haha..*mase ni taht guys da ader phone tapi i takader...

so begitula selanjutnya.. mase form 4/5 kalo tak silap.. baru gune phone.. itu pun memule bile mesej2 mesti sembunyi2.. lepas bace delete..takut parent bace.. tapi kekadang sayang nak delete ayat2 sweet le katekan.. so simpan.. save kat draaft.. huwa2.. tak pun.. tiap kali na mandi ke apa ker.. off henpon.. dengan harapan mesej y masuk takkan didengari oleh parent.. ouh yaa.. my parent selalu cek my phone okeyh.. hentah ape je y mereka tengok.. T___T..

so back to story.. mase berlalu .. bile i start masuk kampus.. mereka2 selalu bertanya.. "erh kakcik takde pakwe ke" "kakcik itu.." kakcik ini.." bla bla bla.. sampai ader kalanya kepala i ligat memikirkan.. "parent aku ni kempunan nak menantu dah ke.. haha" :D.. so at last i said " ma jangan .. asyik tanya2 je.. karang orang wat balik terus mintak kahwin baru tahu!!" heee.. skat tu mereka da tak bertanya.. *takut le tewwwwww :P

tapi sesekali ader jugak ebrbunyi.. biase ar! orng tue ni pelik..btw mereka2 hairan kowt sebab mase i mude2 dulu*macam la skang da tue kan. haha  i memang gedik sikit.. phone tak pernah lepas dari tangan.. :P.. tapi bile masuk kampus..after i tukar number phone.. n private the number*atas sebab2 tertentu hanya orang2 penting sahaja i bgi number so haramla my phone nak berbunyi.. phone pun campak merate2.. bateri nak mampus? mampus la ko.. ader gue kisah*till now pun still macam ni..

so kekadang berbunyi la diorang.. dok bebel2 cakap sal pakwe2.. n sesungguhnya saye memang akan cebik2.. tak berminat nak dengar.. haha..*konon la tak berminat nak dengar tapi dalam hati spechless sebab tak sngka they are so open.. i pulak y rase malu2.. huwahuwahuwa.. 

btw skang ni pulak.. cazen y same baye ngan fara da bertunang.. so tertibe i pulak dapat warning "kakcik jangan dok pikir2 nak bertunang  n kahwin selagi tak habis belajar okeyh" n sesungguhnya harus la i cebik2 lagi.. ritu tanya sal pakwe.. ni tak bagi pulak.. haish apa mahumu wahai parent.. ceyh! budget macam nak bertunang lak kan.. T___T

tapi tak lame jugak.. dipendekkan story one days they are somebody tell my aunty suruh tanya my parent n suh asking me whether wanna to accept her son*anak die satu scolla ngan i.. to be my future*paham sendiri.. mule2 haku takderla kesah sangat even sedikit terkejut.. sebab fara sangat yakin takkan la parent nak bagi.. opkos mereka2 sendiri akan terus REJECT tanpe tanya aii sebab they know that i wanna to study n they all sendiri pun before this sangat bertegas akan hubunga2 terlarang ni..erkkk.. :P.. tapi lain ceritanya bile mama just says " kakcik nak ke? ma okeyh je kalo kamu nak" n siyes guwa menangis 3 hari 3 malam.. huwahuwa.. tak tipu. nangis sebab tak sangke dulu beria cakap itu ini.. dan sekarang semudah itu bgi kate putus kat i.. bukannya nak diREJECT terus.. haha.. tapi itu kisah dulu.. sebab rasenya da settle ..macam mane leh settle biarla rahsia.. haha.. :D

btw konklusinya yaaa.. sedikit bangga bile punye parent y sporting ni.. haha.. abang , kakak, n adik . mase masuk belajar kampus da mule tunjuk2 calon2 menantu even ada tu jadi menantu tak jadi..  :D..  bukan siap kenal2 gitu je.. y abang ipar fara tu.. mama n adik2 pernah je kuar jenjalan bersame2 tanpa kakak  mase mama singgah kl*before kahwin.. giler ar.. bagusnya.. sungguh bertuah i kan.. hehe..

tapi sporting2 pun itu tak bermakna kalo kite boleh melangkah dnegan meluasnya..till now pun segala jenis bentuk perhubungan tak kesah la kwan ke lebih sikit dari kawan ke.. atau what soever.. semuanya msih terbatas.. i know they are trying the best to be good parent to us.. mengikut kehendak anak2 n semuanya.. tapi still terbatas n harus la menjaga aklak..  that why la .. i also have my own prinsip . buat la apa sahaja asal jangan musnahkan kepercayaan y mereka beri.. so setakat ni takder la pulak terniat nak buat bende2 terlarang.. my aim.. hanya akan bawa seseorang  balik ke rumah/ perkenalkan bile da sure y die my future..:))

then orang2 diluar sane pun kene la sangat bersyukur bile punya parent yang seporting begini tapi jangan buat bende bukan2 suda.. :))) jangan siasiakan kepercayaan y diberi.. :))

btw mama cakap.. "nak cari pakwe/husband jangan cari yang hensem2.. sebab mereka selalunya banyak perempuan.. kite yang akan sakit hati banyak nanti"

fara says "ouh.. patutle ma pilih abah.. abah tak hensem kan.. hahahaha :P"

Thursday, September 1, 2011

Pernah X rase macam ....yeah anda memang sedang mengalami penyakit kegedikan yang terlampau.. T______T



pernah tak rase macam baru pertama kali jumpe seseorang , tu pun tak face to face pun..*fb ke apa ke.. borak pun baru sekali due.. tapi rase macam omg.. he so perfect!!

before this bile AIM seseorang selalu rase macam nak loooookkk so perfect.. kalo boleh nak make up tebal tebal.. but this time rase macam nak lookk so biase biase ajer.. tak yah make up make up.. jumpe dengan muke y sesuci lebaran je..

then if dulu bile nak ajak seseorang tu datang rumah... pikir banyak2 kali.even kawan biasa/ kawan sekelas.. this is becoz memang tak pernah bagi kawan2 lelaki datang umah kecuali orang2 rapat sahaja.. . tapi this time even baru kenal rase macam terus nak wat balik rumah.. perkenalkan pade parent.. huwahuwa *gedik

then kalo dlu even kawan2 dtang rumah like i said nak tampil comel2 jerk.. ye ar takut kene kutuk kaw2 punya ngn kengkawan bile selekeh but this time rase macam biarla .. tak kesah langsung,. kalo boleh nak dia dtang n that time kite2 tengah dok busy kat dapur.. dengan serabainya .. berapron lagi.. haha.. what da feeling!! :P

but it just like.. yaaa.. even kite jenis suke gelak2.. tapi orang tu so seriouss... sikap y sangat berlawanan..tapi kite rse macam its okeyh! baru la balance.. t bile borak2 aii cakap banyak dan dia hanya senyum dan angguk serta geleng.. dulu selalu pikir n rase macam arhhhhhh bosan la bile cakap ngan orang y serious macam ni tapi skang tidak..rase macam! yeah!sangat suke caranya.. T____T 

orang cakap.. bile suke seseorang kite akan selalu merase wanna to be perfect all that time.. but this time aii sangat2 merasa seolah2 da kenal lame.. sangat memahami.. sehingga langsung tak kesah sedikitpun dengan appearance diri.. perfect or tidak.. hehe..

n kalo anda mengalami sindrom2 berikut itu ertinya anda sedang mengalami penyakit kegedikan y terlampau.. dan itu sangat tidak OUKK KEYY ok! because yaaa.. rase macam weird pulak an.. tapi itu la y dirase sekarang.. n siyes bile pikir2 balik rse nak gelak guling2 sebab rase nak cakap ngan diri sendiri APA KEJADAHNYA YANG AKU DOK PIKIR MACAM TU SEKARANG DENGAN ORANG YANG BARU DIKENALI.. uhuhu.. Sengal!!.. opss.. haha.. :D

p/s:- erh itu contoh je.. rase y muncul sekejap.. kerna sesungguh saye masih setia pada y satu.. T______T
p/s:- wah wah kuatnya korang beraye!! dah berhari2 i dok usha bloglist.. satu due je y hupdate.. busy kutip duit raye ka.. haha.. :D

ThaNks FoR ReaDinG ^_^