Friday, August 12, 2011

Darah Gemuruh Ngan Feeling nervous tuh Same KE?? LOL#


mengikut kamus pakcik google*panggil abang google kang orang cakap gatal lak. haha DARAH GEMURUH adalah perasaan berdebar debar dan jantung bergerak secra laju y amat. kadar denyutan berapa dalam mase satu minit stil ta dapat dikenal pasti. *itu kene tanya doktor saraf .. 

btw feeling nervous tu plak haku pun tak tahu apa maknanya.. rse macam same. tapi darah gemuruh ni maybe la.. ayat bahase melayu.. n nervous lak bi.. kan kan..aderh kepala i pun da pusing. hape yang cube dimaksudkan disini pun tak jelas.. ekekeke..


cume nak cakap.. dulu mse school/stud kolej tak pernah tahu pun apa itu darah gemuruh. yang selalu cakap cume


"kite rase macam nervous je la awak nak amik exam MUET ni"
"awakk ader orang pandang kite la.. kite rse nervous sampai tak leh nak telan makanan.."
"awakkkkk kenape kite rse nervous nak jumpe Asyraf Muslim ni. berdebar semacam je. haha" *lempang disini..


y selalu gune cume ayat NERVOUS NERVOUS NERVOUS! okeyh fine bajet rock la an dapat speaking.. ceyhhhhhh... konon la T___T

cakap sal nervos gak.. after 19 years life baru i tahu y i ader darah gemuruh. sbab tu la always clumsy sikit..kekonon2 nak cover .. tapi hakikatnya...

SITUATION 1
------------
mase kat kolej dulu aii selalu main mate ngan sorang budak ni.. haha gedik! sampai la one days bosan dah asyik main mate jerk so kekonon2nya setiap kali terjumpe dia budget nak buat macam "arhhh aku da tak kesah pasal ko lah" so bile nampak je dia terus buat muke slumber dan jalan dengan kadar laju dan tertibe2 HARUS! WAJIB! KONPEM! paper2/buku yang dipegang dengan cantiknya melayang jatuh depan die.. ceys! siyes memalukan. budget nak buat cool.. tapi hampe! last2 terpaksa angkat muke. senyum dan bla.. haha.. benda ni berulang lebih tige kali .. SADIS! 

SITUATION 2
-----------
dari dulu sampai skang i tak boleh bercakap sal perasaan*between girl n guys reason?? rase macam jantung berdegup laju jerk! mule la tanya ngan hati "awat ko ni hati.. cool la.. " perghh.. tapi hampa i selalunya ta dapat nak control pun perasan tu.. apa y terjadi selalunya i marah orang y bercakap sal hati dan perasaan.. OFF TOPIC! u know what the feeling of nervous tuh sometimes*bukan sometimes tapi 99.99%  make me feel like nak muntah.. haha.. siyes tak leh bla.. ader satu kejadian i dok mesej2 ngan somebody*Scandle sementara  :P tertibe dia antar mesej yang feeling2... 

REACTION*rep text mesej dengan kate2
"Sile jaga adab dan kata kata anda dalam text mesej, jikalau tidak mesej anda tidak akan dilayan" :P


SITUATION 3
---------------
presentation.. /tanya soalan ..before start okeyh jerk.. time starttt mesti  blablablablablabla....................................................... tertibe 

Lect:- apa y awak cakap ni saye tak faham.. laju sangat.
fara:- takper la sir.. lenkali saya cakap lagi.. *buat muke monyok sambil berlalu pergi.. haha

itu cntoh yang i la.. orang lain pun i rase ader gak kan situasi dimana ..


1) you all ngah jalan santai2 tertibe perasan ada mamat hensem*tak hensen tak care la sangat.. ekekek harus wajib.. langkah kaki rase pincang kan?? y elok2 pakai kain baju kurung rase macam nak singkap kain n jalan laju2.. haha 
2) time ngah makan ngan seseorang. y selama ni elok2 makan ngan sudu penuh harus konpem bertukar seolah2 makan mengunakan sudu kecil.. nak buke mulut pun segan2.. nasi tu kalo boleh nak kunyah hempat puluh hempat kali.. *erh y ni kire nervous gak ker.. ngee~ 
3) Jumpe mak mertua..opsss!! yang ni tak tahu.. cer citer sikit saper yang da ader mak mertua.. haha.. :D 
4) prsentation. time testing dalam toilet/depan cermin berhabuk speaking ntuk prsentation. tapi bile depan lect.. aaa..ee..iii.. ooo.. uuu.. gagap lagi.. :P

apa apapun i rase semua manusia memang dilahirkan dengan perasaan nervous. jenis tu sahaja y membezakan. setangah orang time jawab exam je nervous.. time jumpa pakwe makwe gelak tak hengat dunia.. heh! 

n i paling respect orang yang tak nervous bile presentation*untuk perempuan and bile jumpe ahli keluarga*untuk lelaki.. cakap coooooooolll jerk.. sejuk mata memandang.. chewah..

oh ya,.. doa nak menghilangkan nervous..i x tahu..saper ada.. leh ar share... aii selalunya bace surah bismillah sambil selawat banyak2 kali + bace surah kursi jerk.. kalo nak t tanya pakcik google ea.. heee.. :D

p/s:- lately nih asyik dok cakap sal topic semasa je sebab nothing interesting thing happen in my life.. :D


ThaNks FoR ReaDiNg ! ^_^