Wednesday, August 10, 2011

Cincin PERTUNANGAN x boleh bagi hilang ea?? kalau hilang jugak cam mane ?? :P:P:P

okeyh first peragai heksited nak hupdate da datang.. walhal baru hupdate semalam.. so gedixxxxxx okeyh.. HAHA * suke ati la.. blog aii kan.. <---------- hati cakap, bukan aii! :P


Back to story.. Cincin tunang a.k.a PERRRRTUNANGGGGAN ..*bace ngan nada lembut supaya lookk like sooo romantic! :)

*omg omg cincin hello kitty ke tuh?? :D

tak boleh bagi hilang ea???

alkisahnya semalam, dua malam , tige malam *bile ntah.. lupe tengok tv .. CINTA FITRI *ouh sweet la Farrel ni even tak la hensem mane.. HAHA.. dekat tv 9.. the story begin with Fitri ngah keje. cuci kete.. tertibe dia perasan yang cincin die hilang.. so apa lagi mencari la dia.. ngah cari2 tertibe datang bos die tanya "kenape kereta tak siap cuci lagi, pelanggan dah nak amik" muke nak2 garang jerk. tapi bile FITRI cakap cincin ilang terus tak jadi marah.. ngan bos2 diangkut sekali semua pekerja kat carwash tu suh cari cincin... then kekonon2 datang la CUSTOMER *pemilik kete tu tanya sal kete dia.. mule2 feel nak amik kete tapi bile dapat tahu cincin HILANG die pun turut join same cari.. siot jerk citer tuh.. siyes nak gelak tengok semua kalut ribut cari cincin.. conclusionnya terpikir sekejap.. CINCIN PERTUNANGAN TAK LEH HILANG EA?? KALAU HILANG GAK CAM MANA??? KENE BELI LAGI SATU KE? wah HEAVEN ! :P


tapi kan sepanjang2 aii kenal ngan penunang2*betul ke ayat? ni harus, wajib, konpem mesti paling kurang mereka2 akan hilang cincin tunang ni SEKALI!! wajib! siyes tak tipu.. tak der la kate hilang terus tapi mesti ade satu  situation si penunang2 ni duk cari2 cincin yang lehsap entah kemane.. sambil air mata bercucuran di pipi *sedih xpun mulut bergerak gerak tanpe henti * membebel



REASON:-
selalunya jadi bile si penunang tak hengat letak kat mana  after cabut dia dari jari yang agak manis bile nak pi mandi ker basuh tangan ker..

SOALAN :-
memang setiap kali nak masuk mandi/basuh tangan kene cabut ea?? awat.. takut karat ea.. HAHA .. lazer *lempang! 


conclusionnya.. sekarang ni bile da tahu yang cincin paling kurang akan lehsap sekali harus la korang kene jaga baik2.. hilang kang naya.. kene beli pulak.. HAHA

SOLUTION:-
**bile bertunang tak payah bagi cincin,, bagi la rantai ker, gelang ker BESARRRRR SIKIT! :P
**sediakan due bentuk cincin untuk pertunangan. kalo hilang satu boleh gune yang satu lagi.. tige pun boleyh.. haha
** Pakai dan jangan sesekali buang. kalo bertunang due tahun. due tahun la melekap kat jari. KOMPEM! bile nak bukak due tahun nanti da tak boleh! So selamat bakal husband sebab tak yah beli dah cincin kahwin. ye ar nak taruk kat mne lak cincin tuh?? Ibu jari?? :P:P:P
** bile dapat, pakai hari tunang tu jerk pastu simpan dalam almari.. tak pun terus gadai.dapat duit. leh shopping haha.. sangat kejam..


apa apa pun kalau da sayang pandai2 la jaga kan.. from view point of me.. setakat ni selalunya cume perempuan jerk yang selalu hilang cincin... ye dok? CARELESS!! laki kan tader cincin.. jarang la due2 pihak ade.. kan kan??

p/s:- ouhh aii tak perlu risau cincin hilang ke ape sebab konpem2 nyer if dapat terus masukkan dalam almari! tak suke lah pakai cincin , rantai n gelang segala.. GIRLY Sanganttttttttttt.. hahaaha.. :P *erh ye ke?? >.<
p/s:- Tak suke cincin Emas! perak more sweeettttttt kan??? :D