Tuesday, August 30, 2011

The Moment Of Hari raye Pertama yang??? Ok FINE ! Meriah la jugak.. T____T


yeah raye ! raye ! t___T *rase macam da ulang ayat ni dalam beberapa post di blog n fb yang lepas je.. haha.. takder ayat lain! :P


btw raye2 jugak.. memule hengat macam nak wat busy2 tapi skang rase bosan giler.. mood nak menulis pun da datang balik after hilang berhari hari  lamenya sampai blog dianak tirikan.. nak ziarah blogger lain pun tak sempat.. uhuhu.. maaf zahir batin la.. :P

so rini aka tahun ni fara rase antara raye yang paling best after 10 tahun lamenya.. it is becoz dulu*10 tahun lepas i duduk bp.. mase duduk bp every year memang wat rumah terbuke.. n everyday of every hari raye tu harus berkonvoi ramai2 dengan muke tak malunya ke rumah jiran2 yang tak dikenali hanya untuk mendapatkan duit raya 50 sen! yeah! dulu 50 sen da rase banyak.. mase tu pulak duduk kat kawasan taman perumahan... mahunya 20-30 rumah y diterjah tanpe rase malunya.. tapi itu cerita dulu.. after pindah from bp n stay kat kelantan.. umah kecik je/rumah kayu.. *mase kat bp pun tader la besar tapi cukup la ruang untuk semua.. then bilik pun just ader due. so ruang tamu diolah sedikit untuk dijadikan lagi satu bilik untuk anak2 lelaki.. then ruang tamu y dah sempit semakin sempit! memang kompem la sofa tak pernah ader kat umah ni*perabot2 yang kat umah bp semua memang sengaja ditinggalkan atas faktor tahu umah y bakal didiami kat sini mmang ta muat nak letak bende2 alah tu semua.. :)

so tahun berlalu.. after 8 year atas faktor rezeki yang Allah bagi.. ALHAMDULILLAH.. so rumah y kecik dibesarkan/ make renovation.. so tahun lepas rumah da siap tapi tak cat.../ tak der perabot.. kire tak fully siap lagi la..skang da di cat. then thanks to ALLAH jugak sebab atas rezeki die so rumah pun da berisi dengan perobot! wah ! gile kan! after 10 years.. baru punya rumah y ade kusi perabot.. haha..tapi rumah skang pun tak la fully batu.. disebabkan hanya renovate tambah ruang tamu/ dapur and satu bilik so kire rumah campur la batu n kayu! tapi itu saya tak kisah y penting... disebabkan rumah skang da besar sikit.. so skang ni .. *thun lepas wat jugak ader la wat makan2.. open house katenya.. *baru tahun lepas n tahun ni buat.. kire raye pertama da ader hidangan untuk dimakan.. kalo tahun2 sudah.. memang haram la.! pintu rumah sentiase tertutup.. lepas solat raye terus pergi serbu rumah atuk*rumah atuk depan umah fara je then after that pergi balik kampung.. raye2... pas balik then tidur je la sampai ke due tige ahri.. haha.. y datang umah hanya sedara mara jerk!

btw itu cerita thun2 suda.. that why i have said that thun ni raye agak meriah..selain dari suasana rumah yang fresh.. ahli keluarga pun bertambah.. which is husband kakak sulung I ... so dari 9 orang jadi 10.. pastuh tahun2 suda I cuti seminggu due jerk.. skang ni secara confirmya i akan stay kat umah for forever since i pun da habis stud..  after that... tahun ni terajin lebih.. so kuih raye ader about 20 +++.. gle banyak sampai rase meluat tengok.. ouh semua kuih buat.. me.. n sista buat  okeyh.. hanya 3 kuih tunjuk!

apa apapun memang for the first rase best gile raya rini nak nak tertibe semua baik hati nak bagi i duit raye.. wahahha.. tahun lepas dapat sikittttttttt jerk.. tahun ni ader gak yang hulur2 even i said tak nak.. haha.. rezeki!! :P :P.. pastuh rinipun hidangan first lakse/laksa/ laksam/ hentah ape kebenda name formal die pun guwa tak tahu so bantai jerk .. so pakat makan ramai2.. then salam2 ngan semua2.. pastuh pi serbu kampung.. umah mak2 sedara.. balik bantai makan lagi.. then tidur.. pastu lame2 rase tak best sebab aiyak!! asyik kene basuh pinggan jerk! sentap pulak rase! macam i sorang lak anak perempaun kat sini.. uhuhu.. siyes muncung sedepa dah harini.. huwahuwahuwa.. *that my weaknesss.. tak leh nak diharap lame2 sebab i menympah bangat bile kene buat semua sendiri.. uhuhu

so conlusinya raye2 ni dapat gather2 ngan semua.. best!! oh lupe semlam actually da buat da  gathering family semua.. berbuke pause kat umah atuk belah mama... hurm! sangat ramai hokey! meriah! dulu masih budak2 so balik kampung dok main2 jerk.. skang da dewase.. so duk borak itu ini mengalahkan budak2.. mak dara2 pun kecoh sekampung.. haha.. 

kire nya belah mama semua da habis raye.. kecuali one cousin tak balik .. raye kl sebab tunggu hari nak bersalin.. then belah abah.. even depan umah je tapi satu farm y kat bp tak balik.. n yang lain2 tak datang lagi.. btw raye kat kampung sehari due je taksame ngan bandar2.. apa apapun.. best la.. gather2 ngan family sekali sekalaa so sweeeeeeeeeet okeyh.. haha..

esok atau luse rase macam masak lontong kowt kat umah! insyaallah kalo jadi..sesapa y free2 singgah la umah i.. okeyh perempuan sahaja.. haha.. lelki kene dapat approval baru leh datang..wahahha... till then.. chowwwwww.. :P

Saturday, August 27, 2011

Selamat Hari Raye Semua :))


ekhem2.. raye raye yeah!!.. :P:P:P



disini ditempat ini, disaat dan detik ini.. chewah! skema la pulak.. T___T.. takder la actually esok luse tulat da nak raye kan.. memandangkan hari makin hari kebusy2an semakin menjadi2.. so i nak ucap terus ar.. SELAMAT HARI RAYE pade semua..Maaf kalo ader terkasar  bahase tersilap kate terpukul dimana mana terlempang secara sengaja n whatsoeverlah.. this time takder list2.. wish ni untuk semua..kawan2 yang mengenali.. realiti n fantasi.. kawan2 blog n semua..i sekarang da baik so takder nak membeza darjatkan semua.. semua duk same rate bak kate orang bagai pinang dibelah due . duduk sama rendah berdiri same tinggi.. hak3.... memang gaye mintak lempang kalo macam ni..

hehe..ok lah itu saja.. btw raye2 jugak.. time raye jangan makan banyak2.. ingat i disini.. miahahaha... yang perempuan2 jemputla datang umah yerk! ok fine perempuan sahaja.. lelaki tak boleh.. heheh!  okeys itu saja... daaaaaaaaaaaaa semua..

SELAMAT HARI RAYA kembali.. T______T

ThankS FoR ReaDinG ^_^

Thursday, August 25, 2011

EXhEm!! Tunjuk menunjuk sikit.. haha.. :)

Assalamualaikum T____T

lamenya tak hupdate! lamenya tak terjah korang! heheh! tak tahu kenape.. before online semangat kalah gunung everest ntuk menghupdate n jalan2 mintak kuih raye kat blog korang..ngeheheh.. tapi bile bukak jerk! terus! Pengsan! miahahah... syaitan atas kpala.. kerja i bangun, buat kuih raye, tidur, makan!... itu sahaja.. :P:P:P

before that nak cakap thanks pade sesape y wish me good luck for da test! even tak semua tahu test ape y i nak amik.. hehe.. act i amik test jpj.. n alhamdulillah I lulus.. yeah! saye sekarang suda ader lesen kete.. heksited babe! rezeki bulan ramadhan sungguh sebab siyesly kete mampus lebih 3 kali.. pastu time parking pun kene marah .. abang tu garang nak mampos.. T___T.. bayangkan mngigil tangan i mase nak sign in! nasib baik lulus.. *last2 baru abang tu senyum.. uhuhu.. yang jalanraye lak.. kete mampus banyak kali.. i memng da give up gile.. tapi2 bile abang tu suh sign n tengok TICK kat lulus.. terus mate terbeliak.. n says.. "hah .. LULUS KE??.. terima kasih" dan senyum.. abang tu pun senyum jerk sambik angguk! ouh heavennya rase..erh heaven tu sebab lulus bukan sebab tengok die senyum.. haha.. :P 

ok.. back to story.. entry lepas i ader tunjuk beberapa jenis kuih raye y i nak buat right! yeah! ade setengah yang terPERCAYE y i memang dah buat semua tu mase entry lepas.. walhal i tak buat pun lagi.. nak buat baru.. so hasil kebertapaan dan kehilangan i selama beberapa hari ini tu la y berjaya menghasilkan mereka mereka semua...




Coco rispies ngan biskut milo.. itu semua resepi asfira! awesome babe.. sodap.. haha.. if nak pi blog die ea.. btw babe u kate nak resepi kan?? resepi aper ea?? haha.. i tak sure yang mane so i tak post kat sini.. y lain2 pun if nak respi google la ea.. ehehehe.. i sangat recomend Oat Chop chip sebab ia sangat sedap jugak.. resepi nyer pun i google jugak.. tapi if ta jumpe bagtau la i.. t i share kat sini okeyh..

hurm! lagi nak cakap.. ada la 3, 4 jenis lagi nakbuat! esok baru nak pi cari bahan! omg i ni sebenarnya bukan makan sangat pun biskut2 ni.. saje heksited nak merias n bermain tepung.. uhuhuhu...

ok lah itu saja.. nak pi terjah2 korang lak.. lame tak singgah an.. haha...daaaaaaa.. :))

p/s:- raye tahun ni agak meriah sikit.. sebab banyak benda exciting happen to me n family.. ALHAMDULILLAH.. :D

ThanKS FoR reaDiNg ^_^


Sunday, August 21, 2011

Tajuk entry kali ini aderlah SILE PERCAYE ! T___T


yeah! sile SILE PERCAYE actually fara mogok hupdate blog sampai luse sebenarnya tapi disebabkan Far8 budak baik*musykil baik ke tak sebenarnya :P dok kutuk2 aii dalam chat box dengan mengatakan "memang tak pandai nak hupdate kan . haha" buatkan aii  tersentap kejap.. so terus merajinkan diri  untuk hupdate. ouh SILE PERCAYE. kalau aii hupdate entry ini adalah kerana  tidak tahan dengan kutukan2 die.. haha.. OVER BETUL MINAH NI!! :P*gurau jer lah!! :)

and sile la jugak percaya yang sebenarnya2 aii lately ni kebusybusyan kemelanda landaan.. betul tak tipu! siyes busy dengan benda benda nih sebenarnya.. busy buat benda benda ni.. SILE PERCAYE lagi T__T


 BISKUT SARANG SEMUT *yeah! tepuk tangan sekali


  WALNUT CHOC CHIP WITH ALMOND COOKIES *yeah! tepuk tangan dua kali


BISKUT OAT COKLAT CHIP! *yeah tepuk tangan tige kali

and last 


BISKUT MAMA CAREY! *okeyh kali ni jangan tepuk tangan tapi tepuk dahi.. :P:P:P


so sekarang sudah jelas bukan mengapa saye kebusy busyan sehngga tergamak menganaktirikanblog.. dan juge mengsuamitirikan suami.. erk!! haha... ok lah korang last word SILE PERCAYE!! kalau saya tipu je.. heheh.. itu antara biskut2 yang fara nak buat nanti.. ader lagi yang lain.. macam COCO CRIESPIES BUTTER COOKIS*Asfira nyer resepi.. siyes look so delicious okeyh.. hehe insyaallah.. kalo rajin dan dapat hidayah ntuk buat semua ni..sekarang tak lagi.. tak sempat buat lagi.. so takderla busy mane pun sebenarnya kan..:P

yang sebenar2nya i ngah neves2 nih.. luse i ader test! test yang menentukan jatuh bangunnya hidup i.. chewah! so korang2 sile doakan saye berjaya dalam test tu okeyh! kalo tak berjaya pun takpe! doakan agar i redha menerima kegagalan dalam test tersebut.. >.<

 ok Bai korang !!

ThanKS FoR ReaDinG ^_^

p/s:- oub ouh dah kul 9.. sile percaye i ader date ngan aaron aziz.. nak tengok die berlakon nih.. bagi support.. hahaha.. :P

Thursday, August 18, 2011

Nak itu! Nak Ini! Semuanya nakkkkkkkk... :D


korang2.. u know what puase dah 18 hari! ouh yeah! da nak raye kan.. T__T 
heksited! so paham2 la bile da heksited nak raye mule la terase nak itu nak ini! 
dalam kepala sekarang ligat memikirkan MACAMMANE HAKU NAK DAPATKAN BENDA NI! ouh my..



ade jual secara online tak?? :P:P:P.. 
dulu adik lelaki ader so bile dekat2 nak raye diala orang y paling busy mencari mercun! ouh i tak main mercun okeyh! i main bunge api jerk! baru la dapat feel kekanak ribena gituuuuuuwwwwwww bile dapat pusing pusing sambil nyanyi2 ooooooo balik kampung ..oooo balik kampung hati riang.. even sebenarnya tak balik kampung pun T___T.. yeh! rumah i skang ni memang kat kampung so nak balik mne lagi.. :P..

btw back to story.. dulu die la suplier bunge api untuk kami adik beradik tapi skang dia da conti study kat pahang.. so dia takder sekarang.. minggu depan baru balik cuti..  pastu i tengok lately nih dia macam baik2 gitu.. dah tak main mercun bom bam bim tuh .. bunge api apatah lagi! ceyh hipokrit! konon da besar la tu.. ta main dah bende2 ni semuaa.. uhuhuh..booooooooooooo same diaaaaaaa.. hahaha.. okeyh akak die da sewel sebab jiwe kanak2 ribena tak dapat nak dibuat.......

huk3.. bosan la.. tengok la nanti kalo g pasar malam haku nampak bunge api banyak2.. satu lori nak beli biar puas hati.. ngee~~  :P

p/S:- rindu la nak balik pada zaman kanak2 ribena.. boleh gelak gelak setiap hari.. no need to wory about others things.. kan kan.. haha.. :D

ThanKs FoR ReaDiNG ^_^

Tuesday, August 16, 2011

Wordless Wednesday #2


okeyh tukar pict because tadi tak jumpe pict yang dimahukan..ngee~~


*ekhem! 12/12/12 :))

Thanks foR ReaDinG ^_^

Monday, August 15, 2011

Puase tahun ni takder orang nak ajak berbuke kat luar ke ea??? Y ? Y? Y? ok fine lempang :P


tahun lepas i still bergelar student! tahun lepas i still duk kat Putrajaya presint 9 *ouh hai awak awak :P tahun lepas i tak berbuke puase bersame family pun.. tahun lepas sentiasa feeling rindu rindu tertanya dihati?? mama masak ape hari ni? adik puase ke tidak? abah beli air apa hari ni? n sentiase menghitung hari bile nak balik kampung bile nak balik kampung.. haha.. :P

dan tahun lepas jugak aderlah tahun dimne sangat2 banyak kali berbuke 'puase' kat luar.. same ade ditaja dan jugak tajaan sendiri..

first.. bukak 'puase' bersame dak dak kelas.. ouh .. bukak dipizza je.. melantak sampai kekenyangan semua.. rindulah.. :D

*antara dak dak kelas

pastu berbuke 'puase' ngan geng bowling, melantak dan wayang seumur hidup.. haha.. hai azie, azril n Fizal!! :P.. kat pavilion.. order banyak giler sampai akhirnya kene pack wat balik sebab banyak sangat..paderhal nak melantak 4 orang jerk!!!

*antara makanan yang dilantak

*pict disnap by guard y dipakse amik gambar kami.. :P

pastu bukak 'puase' ngan dak amira n alif aiman -----> couple ni taja aii kat restauran UK*uk babe.. ko hader .. hehe.. :D

then sahur kat mcd kul lime pagi ngan akak n abang ipar -----> syok sangat mencuci mate kat downtown/uptown.. sedar sedar da pagi.. :)

tapi tahun ni.. tahun ni saye cume penanam anggur yang berjaye .. direct puase kat umah.. petang2 dikerah masuk dapur.. malam malam after buke puase basuh pinggan ! :P

sesekali rindu lak nak gather2 buke puase kat luar
tapi tapi kene sedar diri kat tm ta same ngan putra.. kat putra balik la kul berapepun who cares.. *hek elleh padahal mama n abah tak tahu pun i kuar.. kalo tahu???? kompen kene balik awal.. :P
kat tm lak selama 10 tahun*start duk tm, kelantan mase umur 11 - 3 tahun kat putra sebagai rumah pertama tak pernah sekali pun fara kuar malam ngan kengkawan!! ouh yerk! ko nak kuar pi mane je kat tm ni?? seingat fara pernah sekali ke due kali fara pergi rumah sue*kawan sekampung time malam ntuk stud ---> study la sangat.. lebih dari itu tak pernah tak pernah n tak pernah! ouh sesungguhnya saye bukanla manusia y bebas untuk kehulu ke hilir n siyes i tak kesah pun.. haha,, tm ni bukannya ader tempat berlibur pun.. kuar pun nak wat ape jerk.. kankan?? *ceys gaya nak sedapkan hati.. 

conclusionnya tahun ni berbuke puase full kat umah jerk! ouh sadis! :P  korang lak harus setiap hari berbuka kat luar kan---> sape tak ngaku die tipu.. :P:P:P

apa apa pun... last word sile la percaye i memang bukak 'puase' ngan mereka mereka semua.. haha.. what a sweet memory.. :D

p/s:- takder nak cakap ape ape pun :D

ThankS FoR ReaDinG ^_^

Sunday, August 14, 2011

Siyes! Rasenya kite Semua takkan jumpa lagi LELAKI macam ni.. :)


hari sabtu ritu tengok rancangan berbuka puasa dihostkan oleh Syarifah Syahira dan tetamu jemputan die sape lagi kalo bukan scandle terhebat aii haha.. ASYRAF MUSLIM!!

omg ok ok fine die da nak kahwin. 1 syawal ni di mekah*one fact that die sunggu HEBAT!!. yeah memang la die artis tapi sungguh unik. i nih nak ke mekah pun tak tercapai cite2 lagi dan entah akan tercapai ke tidak. tapi die siap leh kahwin lagi kat sana.. banyaknya duit die.. uhuhuhu.. erh rasenya umie Aida pun kahwin kat sane gak. tapi dia kahwin ngan datuk so tak heran daa..;p

pastuh kad kahwin dia... as you seee

---> gambar sumber from beautiful nara

bahase jawi hokey! sesuai ngan status die sekarang sebagai seorang pengamal peruubatan kat DARUL SYIFA ea kalo tak silap.. *2nd fact yang superb .. <------ orang lain nyer kad kahwin?? pikir la sendiri...:P

before this die artis glamorrr bangat tapi memilih untuk quit dari dunia lakonan n modelling demi nak  berbakti kepada masyarakat as a PENGAMAL PERUBATAN.. *3rd fact y gile superb..  <---- ye la mane ade anak mude yang nak berkecimpung dalam dunia macam ni zaman skang?kan kan.. :P

u know what saya sangat2 salute n minat gile ngan dia ni sebab
1) die kalo cakap lembut jerkkk.. ngehehehe.. 
2) orangnya look like so maskulin.. okeyh senang kate sedap mate memandang.. hensem weyh.. :P

Sile percaya kalau sekarang ni muke die lebih smart dari sekarang.. haha

nak cakap memang banyak but cukup kalo i cakap i sukeeeeeeeeeee gilewwww kat die sebab setiap kali tengok muke dieee memang terlihat jelas cahaya kat muke die.. yes muke die sentiasa berseri seri... omg.. 
saya disini mendoakan anda sentiasa bahagia  ASYRAF MUSLIM. mudah mudahan anda tergolongan dikalangan manusia2 yang mendapat hidayahnya diakhirat kelak.. AMIN... :D

haha.. Asyraf Muslim ni pun dah hebat gile n i tak dapat nak membayangkan wajah NABI YUSUFF yang dikatakan lelaki paling hensem dalam dunia n menjadi kegilaan ZULAIKA.. ouh my.. kuasa ALLAH...

p/s:- dulu ramai kecewa bile die bertunang,. i pun ya jugak.. hahaha.. ngek betul!! :D

THaNks FoR ReaDiNg ^_^

Akhirnya berjaya jugak jadi perempuan hari ni. Haha :D


hari ni.. erh tak tak actualy semalam due malam tige malam lagi sangat sangat mengidam nak makan kek batik .. before this selalu buat biskut batik je. ouh u now right da different between this two "BATIK" kan.. which is kek dibuat gune choco powder while biskut gune milo milo milo.. erh ke i je yang membeza darjat dua batik ni?? :P:P:P

mule mule takut nak buat sebab macam yang semua sudah sedia maklum aii ni bukanla reti masak.. you know what after insident 'masak puding tapi puding tak masak' tu ai try due tige kali after taht untuk buat..tapi hampe.. siyes aii langsung takder ciri2 keperempuanan dalam jiwe.. hak3.. mana taknya siyes due tiga kali cube tu pun still fail.. n siyes i tak paham kenapa puding dan agar2 tu nak sangat mendajalkan fara sampai tak sudi mengeras dengan heavennya.. heheh.. :P*nasib baik la ader adik2 yang cume tahu tolak kayu dan batu je so even agar2 tu tak mengeras ngan baiknya tetapi mereka tetap makan ngan lahapnya.. fara?? sentuh pun tidak. fed up :(

jadi hari ni even tak yakin buat jugak.. and tadaa.................


!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

 <------ ok fine. gambar tak ade. malas nak snap n malas 
nak cilok kat google.. hehe.. apa apapun.. 
majulah industri masakan untuk perempuan.. wahahaha.. btw resepi kalo nak google la sendiri..:P

p/s:- nanti nak try wat puding laici.. harap2 menjadila.. kalo tak jadi pasni nak mogok tak mau masuk dapur dah.. T___T


ThaNks FoR ReaDiNG ^_^

Saturday, August 13, 2011

Kekadang feeling "cinta" yang kita rasa tu bukan "cinta" sebenar2nya. IT juST Like LOVE HALLUSINATION +.+


pernah tak korang rase nak cakap macam OOO MMM JAYYY.. aku sangat sangat cintakan die lah! KOMPEM! WAJIB ! SAHIH! for sure sangat sangat feeling meeling loving dovey nih.. setahun due tahun tige tahun.. but at the end of the days cinta yang korang cakap "cinta " tu sebenarnya nothing?? yeah. itulah y i maksudkan ngan situasi CINTA HALUSINASI! 


satu perasaan dimana kamu merasakan bahawa die adalah everthing but at the end of the days die tu sebenarnya adelah NOTHING! NOTHING & NOTHING!!


macam mane kalo nak tahu yang cinta tu cume halusinasi ni maybe agak susah kowt! because kite takperasan pun y somebody itu NOTHING sehingalah u dapat cinta yang u mahukan tu..

story about that! dulu*form 2 i pernah suke one guys ni.. hampir tige tahun lamenya.. menangis, jelous, marah, kecewa, rindu semua perasaan ada..*citer diepanjang n complicated.haha but when he proposed me three years after that.. siyes i tak rase apa apa.. so even before this gedik gile nak kat die.. but hubungan tu tak tahan lame pun. seminggu je. so it show that selama lama ni apa yang i anggap cinta tu sebenarnyatakdeapaapa... itu cume halusinasijiwe je yang kate OMG I LOVE HIM!! haha..

conclusionnya kite kite semua ni kekadang keliru antara perasaan suka, cinta and whatsoever. and selalunya kita takkan pernah dapat tahu apa feeling yang sebenar until we got that person and melalui beberapa hari dlam hidup bersama sama die yang dimaksudkan itu..

but i think if u target somebody which is da person taht you love as your future.. maybe .. maybe itulah cinta yang sebenar benarnya.. apa apapun kite kene berbalik pada takdir. kekadang cinta yang teramat pun tak boleh jugak sebab kalau da memang takdir you bukan la dicipta dari tulang rusuk die .. so nothing going happen in da future. the love that you feel is noting nothing and nothing.. 

boleh jadi jugak untuk tahu whether u betul2 cintakan somebody itu melalui pandangan mate orang ketige. yea!! kekadang kite tak rase pun action kite yang lembut2 gedik2 senyum pada seseorang tu sebagai 'haku suke engkau' tapi pade pandangan mate orang ketige yang melihat.. maybe they can see... yang u memang sangat2 suke pade somebody itu..

my situation sendiri. dulu pernah kenal ngan somebody*after die y diatas. dalam hati i tak pernah aim pun y aku suke dia sangat2.. because yaa we are friend.. tapi pandangan mate pihak ketige dioaorang selalu cakap pada i yang i sebenarnya memang suke orang ituuuuuuuuuu... TETTTT!!! bertahun2 i nafikan apa yang orang kate.. tige tahun after that. bile jumpe somebody tu.. i mengaku  .. yaaa I memang cintakan orang tu.. UNTIL now!! haha.. tapi skang ni ngah terpikir jugak.. apekah apa yang i rase ni sebenarnya macam org y pertama tadi.. CINTA HALUSINASI. arhh boleh jadi jugak kan.. SO THE RESULT OF THE MIND is maybe THE FEELING IS ALSO NOTHING NOTHING & NOTHING!

hurm.. orang cakap..



ok done the story about this. If salahsile betulkan ea. haha :P

p/s:- lately ni asyik berjiwang je keje.. :D

ThanKs FoR ReaDiNG ^-^

Ok FINE memang kena tipu hari ni *PASRAH! :))


as usual 2, 3, 4 hari sekali seminggu i akan pergi driving class kat kmse. tapi harini tak belajar memandu pun bcoz nak nilai my prestasi dalam driving mendriving nih.. chewah! Nilai gitu..

alkisahnya before this cikgu aii da cakap time nilai nanti kene ikut y macam study biasa ni. starting with pusing jalan raya di dalam bangunan dulu barulah ke jalan raya yang betul.. n selama ni just bawak kancil je..

bile dinilai naik kereta viva.. sumpah haku memang tak pernah naik viva so mana la tahu cermin kene pusing2.. lock pun kat tepi tempat bukak cermin. kalut sekejap mencari.*ingatkan automatic. tekan je turun . haha.. bila dah kalut semua yang belajar lupe cam tu jer.. 

pendekkan citer time start untuk dinilai*bawak kete lalu roundaboard aii pun tanya la penilai tu

 "kene lalu jalan tu ke" ----> tangan tunjuk ke arah jalan raye betul.

dan die angguk. aii pun tanpe berpikir panjang terus gerak ke jalan raye betull.. dan tertibe.

"cikgu awak tak cakap ke sebelum g jalanraya betul kene pusing kat dalam dulu.. ni salah ni.. x lulus dah awak ni kalo macam ni" *ayat lebih kurang la..

REACTION
"hah???tapi tadi..." terus diam.. dalam hati duk ngumpat sorang2 .. tadi orang tanya hangguk.. tipuuuuuu le tuewwwwwwww...

conclusionnya .. i tak past kowt.. n NEVER N EVER TRUST A MEN.. kan kan.. haha.. :p


p/s:- suke la naik viva! ringan gitu.. haha.. semakin melonjak2 rase hati nak beli viva tahun depan.. ouh my GOD.. please please.. give me that car :P

ThaNkS FoR ReAdInG ^_^

Friday, August 12, 2011

Darah Gemuruh Ngan Feeling nervous tuh Same KE?? LOL#


mengikut kamus pakcik google*panggil abang google kang orang cakap gatal lak. haha DARAH GEMURUH adalah perasaan berdebar debar dan jantung bergerak secra laju y amat. kadar denyutan berapa dalam mase satu minit stil ta dapat dikenal pasti. *itu kene tanya doktor saraf .. 

btw feeling nervous tu plak haku pun tak tahu apa maknanya.. rse macam same. tapi darah gemuruh ni maybe la.. ayat bahase melayu.. n nervous lak bi.. kan kan..aderh kepala i pun da pusing. hape yang cube dimaksudkan disini pun tak jelas.. ekekeke..


cume nak cakap.. dulu mse school/stud kolej tak pernah tahu pun apa itu darah gemuruh. yang selalu cakap cume


"kite rase macam nervous je la awak nak amik exam MUET ni"
"awakk ader orang pandang kite la.. kite rse nervous sampai tak leh nak telan makanan.."
"awakkkkk kenape kite rse nervous nak jumpe Asyraf Muslim ni. berdebar semacam je. haha" *lempang disini..


y selalu gune cume ayat NERVOUS NERVOUS NERVOUS! okeyh fine bajet rock la an dapat speaking.. ceyhhhhhh... konon la T___T

cakap sal nervos gak.. after 19 years life baru i tahu y i ader darah gemuruh. sbab tu la always clumsy sikit..kekonon2 nak cover .. tapi hakikatnya...

SITUATION 1
------------
mase kat kolej dulu aii selalu main mate ngan sorang budak ni.. haha gedik! sampai la one days bosan dah asyik main mate jerk so kekonon2nya setiap kali terjumpe dia budget nak buat macam "arhhh aku da tak kesah pasal ko lah" so bile nampak je dia terus buat muke slumber dan jalan dengan kadar laju dan tertibe2 HARUS! WAJIB! KONPEM! paper2/buku yang dipegang dengan cantiknya melayang jatuh depan die.. ceys! siyes memalukan. budget nak buat cool.. tapi hampe! last2 terpaksa angkat muke. senyum dan bla.. haha.. benda ni berulang lebih tige kali .. SADIS! 

SITUATION 2
-----------
dari dulu sampai skang i tak boleh bercakap sal perasaan*between girl n guys reason?? rase macam jantung berdegup laju jerk! mule la tanya ngan hati "awat ko ni hati.. cool la.. " perghh.. tapi hampa i selalunya ta dapat nak control pun perasan tu.. apa y terjadi selalunya i marah orang y bercakap sal hati dan perasaan.. OFF TOPIC! u know what the feeling of nervous tuh sometimes*bukan sometimes tapi 99.99%  make me feel like nak muntah.. haha.. siyes tak leh bla.. ader satu kejadian i dok mesej2 ngan somebody*Scandle sementara  :P tertibe dia antar mesej yang feeling2... 

REACTION*rep text mesej dengan kate2
"Sile jaga adab dan kata kata anda dalam text mesej, jikalau tidak mesej anda tidak akan dilayan" :P


SITUATION 3
---------------
presentation.. /tanya soalan ..before start okeyh jerk.. time starttt mesti  blablablablablabla....................................................... tertibe 

Lect:- apa y awak cakap ni saye tak faham.. laju sangat.
fara:- takper la sir.. lenkali saya cakap lagi.. *buat muke monyok sambil berlalu pergi.. haha

itu cntoh yang i la.. orang lain pun i rase ader gak kan situasi dimana ..


1) you all ngah jalan santai2 tertibe perasan ada mamat hensem*tak hensen tak care la sangat.. ekekek harus wajib.. langkah kaki rase pincang kan?? y elok2 pakai kain baju kurung rase macam nak singkap kain n jalan laju2.. haha 
2) time ngah makan ngan seseorang. y selama ni elok2 makan ngan sudu penuh harus konpem bertukar seolah2 makan mengunakan sudu kecil.. nak buke mulut pun segan2.. nasi tu kalo boleh nak kunyah hempat puluh hempat kali.. *erh y ni kire nervous gak ker.. ngee~ 
3) Jumpe mak mertua..opsss!! yang ni tak tahu.. cer citer sikit saper yang da ader mak mertua.. haha.. :D 
4) prsentation. time testing dalam toilet/depan cermin berhabuk speaking ntuk prsentation. tapi bile depan lect.. aaa..ee..iii.. ooo.. uuu.. gagap lagi.. :P

apa apapun i rase semua manusia memang dilahirkan dengan perasaan nervous. jenis tu sahaja y membezakan. setangah orang time jawab exam je nervous.. time jumpa pakwe makwe gelak tak hengat dunia.. heh! 

n i paling respect orang yang tak nervous bile presentation*untuk perempuan and bile jumpe ahli keluarga*untuk lelaki.. cakap coooooooolll jerk.. sejuk mata memandang.. chewah..

oh ya,.. doa nak menghilangkan nervous..i x tahu..saper ada.. leh ar share... aii selalunya bace surah bismillah sambil selawat banyak2 kali + bace surah kursi jerk.. kalo nak t tanya pakcik google ea.. heee.. :D

p/s:- lately nih asyik dok cakap sal topic semasa je sebab nothing interesting thing happen in my life.. :D


ThaNks FoR ReaDiNg ! ^_^

Thursday, August 11, 2011

TyPicaL CinTa Kite *awak tak suke kite, kite Sihir awak!! :P


Typical cinte kite..


cinta kite disini bukan merujuk kepada kesah chenta aku dan kau En Asyraf Muslim *aka ustaz Amirul yang sudahpun bertunang ngan gadis lain dan seterusnya memaksa haku terkontang kanting mencari mangsa cinta baru yerk!.. ouh tidak tidak. cinta kite disini merujuk kepada Cinta orang melayu.. yes!!

 Cinte kite = cinte orang melayu.. 

erh wait wait aii bukan orang melayu ke ea?? haha what the???

btw saper tengok citer LAILA MANJA?? angkat tangan! ouh siyes iqram dinzly makin hensem n siyes aku x paham kenape ramai tak suke die.. die hensem babe.. rugi dowh kamu2 x menyukai lelaki y kacak bergaya macam tu.. heheh. back to story all this while Azli*iqram sangat2 cintkan Laila, n dlam pade mase y same Atie*cousin Azli lakonan nabila huda suka kan abang sepupunya itu.. macam2 cara y dibuat tapi azli tetap suke gilew pade Laila.. one days Atie bomohkan Azli and end of story after bomoh terus si azli suke kat kezen die tuh n abaikan laila yang dicintai bertahun2 lamenya..WHAT THE?? *siyes haku rase macam nak lempang je Azli ni sebab skang duk tergedik2 gileww ngan si Atie tu even die macam tu sebab kene bomoh..ahh lelaki manusia y lemah. HAHA

konklusinya bile tengok situasi  tu aii rase macam. ouh mudahnya nak mndapatkan cinte dengan bomoh membomoh ni .

REACTION

Tengok adik and says "kakcik nak g jumpe bomoh gak ar! nak suh aaron aziz suke kat kakcik. haha" * terus dapat jelingan sedas dengan ayat "kakcik GATAL!" ceyh!!baik punyer adik . x menyokong langsung! :P




dipendekkan citer.. entah macam mane lak teringat kat anak customer mama aii *mama jahit baju . aii x tahu la hensem die tu tahap ape tapi die juge salah satu mangsa CINTA SIHIR ni. according to my mum that guys agak berjaya jugak but know still INSANE gare2 perbuatan perempuan y tidak bertanggungjawab itu.. disebabkan aii x kenal dat guys so i just feel like KESIANNNYAAA...*hanya ini y mampu dikate

tapi tadi lagi sekali mama cerita.. budak XXXX skang ni da tak berapa nak waras. terkena buatan orang.. AGAIN?? and aii know that girl. yah budak tu memang lawa. Berpelajaran! skang form 6. tapi sekarang ni die still under pemerhatiannnnn.. means da sembuh sikit tapi still tak gi school sebab maybe masih blur2 lagi. ouh sangat kesian okeyh.. ape ke hal la nak bomoh2 bagai.. best sangat ke tengok orang y kite cintai separuh giler.. hello guys CINTA TAK BOLEH DIPAKSA OKEYH!! 

kalau la kan.. bomoh/sihir halal dalam dunie korang tak payah la susah2 beli bunga bagai untuk memikat orang y korang suke tu.. SIHIR je kan senang! tapi itu la masalahnya.. SIHIR itu haram. tak de y baik langsung.. paling tidak orang y korang suke tu jadi insane. bukannya tergila2 kan korang pun.. tambah dose. menyusahkan orang. takder pekdah! semuanya la..*tapi tu la.. tipikal cinte orang kite sekarang.. sikit2 bomoh.. aper daaa

u know what! CINTA ITU ANUGERAH. X semua mampu memiliki cinta. bile kite betul2 cintakan die railah cinta itu tapi bile cinta kite tak berbunyi so just leave it. pasti ada y lebih baik menunngu..dari korang bomohkan orang supaya suke kat korang lebih baik la korang doa..

"YA ALLAH SEKIRANYA DIA UNTUKKU DEKATKANLAH HATI KAMI.. SEKIRANYA DIA BUKAN UNTUKKU MAKA JAUHKANLAH HATI KAMI BERDUA.. DAN BERIKANLAH KAMI YANG TERBAIK DI DALAM KEHIDUPAN INI.. AMIN"

insyaallah due2 akan hidup bahagie after this...

conclusionnya.. dunia da tak aman.. cinta apatah lagi.. just beware of yourself... nauzubillahiminzalik.. minta dijauhkan dari semua..



P/S:- tertibe emo. haha..


Wednesday, August 10, 2011

Cincin PERTUNANGAN x boleh bagi hilang ea?? kalau hilang jugak cam mane ?? :P:P:P

okeyh first peragai heksited nak hupdate da datang.. walhal baru hupdate semalam.. so gedixxxxxx okeyh.. HAHA * suke ati la.. blog aii kan.. <---------- hati cakap, bukan aii! :P


Back to story.. Cincin tunang a.k.a PERRRRTUNANGGGGAN ..*bace ngan nada lembut supaya lookk like sooo romantic! :)

*omg omg cincin hello kitty ke tuh?? :D

tak boleh bagi hilang ea???

alkisahnya semalam, dua malam , tige malam *bile ntah.. lupe tengok tv .. CINTA FITRI *ouh sweet la Farrel ni even tak la hensem mane.. HAHA.. dekat tv 9.. the story begin with Fitri ngah keje. cuci kete.. tertibe dia perasan yang cincin die hilang.. so apa lagi mencari la dia.. ngah cari2 tertibe datang bos die tanya "kenape kereta tak siap cuci lagi, pelanggan dah nak amik" muke nak2 garang jerk. tapi bile FITRI cakap cincin ilang terus tak jadi marah.. ngan bos2 diangkut sekali semua pekerja kat carwash tu suh cari cincin... then kekonon2 datang la CUSTOMER *pemilik kete tu tanya sal kete dia.. mule2 feel nak amik kete tapi bile dapat tahu cincin HILANG die pun turut join same cari.. siot jerk citer tuh.. siyes nak gelak tengok semua kalut ribut cari cincin.. conclusionnya terpikir sekejap.. CINCIN PERTUNANGAN TAK LEH HILANG EA?? KALAU HILANG GAK CAM MANA??? KENE BELI LAGI SATU KE? wah HEAVEN ! :P


tapi kan sepanjang2 aii kenal ngan penunang2*betul ke ayat? ni harus, wajib, konpem mesti paling kurang mereka2 akan hilang cincin tunang ni SEKALI!! wajib! siyes tak tipu.. tak der la kate hilang terus tapi mesti ade satu  situation si penunang2 ni duk cari2 cincin yang lehsap entah kemane.. sambil air mata bercucuran di pipi *sedih xpun mulut bergerak gerak tanpe henti * membebel



REASON:-
selalunya jadi bile si penunang tak hengat letak kat mana  after cabut dia dari jari yang agak manis bile nak pi mandi ker basuh tangan ker..

SOALAN :-
memang setiap kali nak masuk mandi/basuh tangan kene cabut ea?? awat.. takut karat ea.. HAHA .. lazer *lempang! 


conclusionnya.. sekarang ni bile da tahu yang cincin paling kurang akan lehsap sekali harus la korang kene jaga baik2.. hilang kang naya.. kene beli pulak.. HAHA

SOLUTION:-
**bile bertunang tak payah bagi cincin,, bagi la rantai ker, gelang ker BESARRRRR SIKIT! :P
**sediakan due bentuk cincin untuk pertunangan. kalo hilang satu boleh gune yang satu lagi.. tige pun boleyh.. haha
** Pakai dan jangan sesekali buang. kalo bertunang due tahun. due tahun la melekap kat jari. KOMPEM! bile nak bukak due tahun nanti da tak boleh! So selamat bakal husband sebab tak yah beli dah cincin kahwin. ye ar nak taruk kat mne lak cincin tuh?? Ibu jari?? :P:P:P
** bile dapat, pakai hari tunang tu jerk pastu simpan dalam almari.. tak pun terus gadai.dapat duit. leh shopping haha.. sangat kejam..


apa apa pun kalau da sayang pandai2 la jaga kan.. from view point of me.. setakat ni selalunya cume perempuan jerk yang selalu hilang cincin... ye dok? CARELESS!! laki kan tader cincin.. jarang la due2 pihak ade.. kan kan??

p/s:- ouhh aii tak perlu risau cincin hilang ke ape sebab konpem2 nyer if dapat terus masukkan dalam almari! tak suke lah pakai cincin , rantai n gelang segala.. GIRLY Sanganttttttttttt.. hahaaha.. :P *erh ye ke?? >.<
p/s:- Tak suke cincin Emas! perak more sweeettttttt kan??? :D


Lately ni tetiba rase macam nak....



macam nak..

macam nak..
MENGIDAM!!
haha.. ayat siyes tak leh bla..
actually hari ni tertibe *tertibe ye tak niat pun tertengok biskut CHOCOLATE WALNUT CHIP and siyes nafsu nak makan biskut tu membuak2.. grrrr...

Gambar diculik dari pakcik google

 rase dia ala ala biskut yang kat famous amost tu kan..*kat alamanda ade jual tapi mahalnya memang tak boleh bla..  kat sini *tm mane ader.. siyes sangat2 sadis.. lidah i sedari tadi terasa rasa keenakan  coklat tu kat mulut.. huwaaaaaaaa...nak biskut.. huhuh...

nak buat sendiri tapi.. tapi oven pulak rosak.. lagi sekali sangat2 sadis.. apa apa pun i feeling like mengidam2 ni maybe sebab skang ni ngah demam. yes! starting from first puase sampai la hari ni asyik duk berkepit ngan tisu.. haku pun tak paham kenape boleh demam secara girangnya puase kali ini.. apa kah dose dan salahku? heh! dramatic!!

btw last word.. tadi i dengar orang duk main2 mercun. nak2 ngah demam ni jiwe kan sensitif bagai.. n bile dengar mercun tu tertibe dapat satu feeeling yang indah bangat! hee.. yes i`m just feel like you was here with me. kite same2 sambut raye aidilfitri.. you n me! together with my family.. ramadhan tu indah kan..  3 tahun lagi.. insyaallah jikalau diizinkan Allah...  amin.. ^__^ * the weird thing here just the feeling that i got is with somebody else.. differ with the person that i care/fall in all this while.. apakah y ALLAH mahu tunjukkan sebenarnya ya??? err abaikan.. :D:D:D




p/s:- esok puase yang kesebelas!! yeah!

Saturday, August 6, 2011

Yeay! baju raye da beli T__________________T

first of all nak cakap.. rindunya nak berbloging ..hehehe.. ritu gedik deactivate jap.. reason?? ader lah rahsie.. 

so back to story this week i da start belajar bawak kete.. cume nak cakap.. cikgu memandu nih suke betul membebel.. grrrrrrrrrr... sib baik cikgu tuh kawan abah fara kalo tak konpem fara buat aksi muke tak baik.. ouh sesungguhnya saye tak suke kene bebel walaupun the bebel is nothing.. haish ayat pun da cam keling.. 

btw semalam pergi beli baju.yeah yeah..heksited kejap sebab pade mulenya mama cakap raye tahun ni takyah buat baju dah sebab masa kakak fara kahwin bulan2 lepas da buat 3 helai baju baru.. pastuh fara punye baju kurung pun berlambak2 yang ta pakai lagi.. tapi semalam tertibe dia ajak pergi beli. 

tahun ni lain sikit sebab tahun ni fara beli kain same ngan adik fara yang due orang lagi.. tyah n isya.. beli kain cotton english  yellow pinky..ouh kami boria la nanti..tertibe terasa sweet la pulak bile same same nih.. hak3.. apa apa jerk lah..

lagi satu tadi mamy baby sofia datang rumah.. i dapat baju raye sponsored by my cousin... hee terima kasih banget kak ema.. tahun depan leh sponsor lagi.. ^_^

hurm.. lagi nak cakap apa ea??? tader dah kowt.. ouh ya.. last word big thanks to my dad sebab susah payah menolong anak kamu yang manja ini tadi.. hahaha.. i love my parent.. ;p

p/s:- tiada pesanan dari penaja.. T_____________T