Sunday, July 17, 2011

Sadis:- Masak puding tapi puding tak masak :(

huwaaaaaaaaaaaa.... *nangis.. :P

ok first of all i wanna to wish.. SELAMAT HARI JADI to MY MUM! moge panjang umur murah rezeki.. amin~~~~
hari ni nisfu syaaban.. n hari ni jugak besday my mum! wah.. jatuh tepat pade hari yang penuh keberkatan itu.. T_T..so semoge moge pada hari2 yang mendatang hidupnya juge same keberkatan.. ceaaaa.... bermadah bagai i ni kan..

btw na citer.. hari ni i puase.. *konon la.. plus ngan my mum besday so kekonon2 nak masak resepi baru*baru maksudnya ta pernah cube lagi.. mule mule jumpe resepi puding marble from my sist nyer blog.. cadang di hati nak wat y tu.. tapi time2 ngah selak2 buku resepi jumpe lak resepi puding buah berkoktail atau pding koktail berbuah.. atau puding koktail berkrim..haper bende ntah..*disebbkan ta jadi so i pun malas nak hengat name resepi tu,, eje koktail pun hentah betul hentah tidak.. arhh pedulik..!!.. lagi pun ai rase aii na band arh resepi tuh.. uhuh!!.. i ngan confident levelnya masak ikut resepi tu.. tapi.. tapi..sadis!! masak kul 12+++ kul 6 +++ ni pun die still ta keras keras... huwaaaaaaaaaaaa... sentap... so skang ni puding tu dengan selamatnya berada dalam peti sejuk beku bahagian ais! dengan harapan ia akan menjadi sebeku ais batu.. ceit! memalukan i jerk.. uhuh...

btw selain puding aii masak kek coklat gak! special for my mum besday.. ceaaa.. padahal ta special pun..sebab boleh dikatekan setiap minggu aii selalu wat kek.. sesaje nak feeling2 special.. seb baik jadi.. tu pun after masak kekonon2 nak bagi special letak la lilin...sekali ko hambik lilin tu mencair dengan bangganya... kurang kasih sayang sungguh lilin tu yerk! aii band lilin tu jugak.. (T_T)

ape ape pun fara yang pade mulenya dengan berlagak cakap tak nak makan nasi sebab kekonon nak melantak puding akhirnya terpakse melantak nasi.gigih i masak nasi hokey.. yups.. aii masak nasi sile percaya.. :D:D *lapar.. puase le katakan.. heh!

dan sekarang dengan bangganya juge saya nak cakap saya da give up nak masak memasak.. belajar masak mmasak.. main masak memasak.. and what so ever.. sampai bile2 pun i malas da nak masak.. kalo nanti future nanti pun ta nak masak gak.. so sangat malang la bagi sesiapa yang kahwin ngan aii.. hari2 kite makan kek coklat yer dear! hak3*tertibe.. 

bibik bibik boleh la apply kerje ngan ai sekarang,... lalalalalala... :P

Caption : I HATE COOKING.... GRRRRRRRRRRR