Monday, July 4, 2011

Persoalan:- tak ader namenya 'kawan' diantara gal & guys.. it is true??

waa.. i memng ta sedar diri kan? padahal hujung minggu ni insyaallah i nak amik ujian undang2 .. tapi asyik blogging jer.. dan bacenya idak jugak! aderh bosan la mengadap buku.. juling biji mata i tahu tak.. uhuhu.. so why not u all just pray for me supaya lulus tanpa membace.. hak3.. boleh lak kan! :p

so about da topic.. ianya topic y spantaneous bila mane i ngah chat ngah kengkawan lama mase sek dulu.. actually dari dulu sampai sekarang i selalu dengar orang sebut LELAKI & PEREMPUAN TAK LEH BERKAWAN!! berdose berdose.. opsss.. bukan bukan.. what i mean is actually selalunya bila you all berkawan dengan orang y berlainan jantina always akan terjadi diamana salah satunya akan falling dengan seorang lagi.. aderh parahkan? ade jugak yang both falling! itu tak pela heaven baru.. tapi kalo sorang..





btw itu kate orang la but for me??? urm bergantung apde siapa orang itu.. best ape jatuh cinta kat kawan sendiri.. hak3.. sile ketawa.. fikiran tak glamor langsung.. actually aper fara nk cakap aderlah.. bagus bila mane kita akan lebih spontaneous dengan dia..yer la da kenal lama.. kalo yang baru nak berkenalan ni paling tidak kena ketawa pun control2.. nak cakap pun kena ayu2.. makan?? huhuh tak sah cakap.. kalo boleh nak kunyah berjuta kali.. ayuuu la katekan..

ngan kawan sendiri??? semuanya boleh.. back to story pada ii.. if u have your own prinsip berkawan ngan berbaza jenis tu takderk hal la kan.. macam i sendiri..err nak honest ke tipu?? uhuhu.. pernah jugak la .. bukan sekali bukan dua kali.. banyak kali.. ahaha lempang!! tipu jerk la. yng serius cume sekali! yang lain2 tidak..

dan selalnyer perasaan itu akan datang tanpe diundang.. i ataupun others girl kat luar sana pun i think akan selalu selesa ngan seseorang yang mane kiter bole ketawa lepas.. cakap lepas.. tapi bukan bercakap kasar la.. maksud i bebas..

err.. point i sebenarnya disini adalah! pendapat yang mengatakan lelali n perempuan tak leh kawan tu salah sebab i pun ada kawan yang mane dulu*ouh sekarang die hilang.. busy.. i pun malas nak contact yang mane i dengan bebasnya leh menjerit.. emlalak , merajuk even gurau2 manje .. mengalahkan pasangan bahagie.. cam contoh ..
bila mane lame tak jumpe "erhhh rindunya kat kau..."
before stop chatting nanti pakat2 bertanding cakap " good night, ninght mare!!" kalo orang cakap good ninght and sweet dream .. kitaorang lak terbalik..
bile agak agak berlainan pendapat "ish merajuk ar ngan ko macam ni.." conclusionnya kitaorang leh gelak.. ejek satu sama lain and what soever!! tanpa perasaan .. ouh my good aku jatuh cinte ngan die. ou tidak22.. ahahaha.. ok fine tipu!! mule2 tuh bile da bergurau rapat tu mule la terasa na suke.. tapi prinsip i senang je.. jujur!! apa apa pun kena jujur.. so bile i tahu die ade gf dengan directlynya perasaan tu tak akan ader..ader pun akan hilang.. ye ar ape kes nak kejar pakwe orang.. ngee~~