Wednesday, July 20, 2011

Kakak?? anak? okeyh! sedar diri yang I da tue.. Korang pun kene sedar diri jugak :P

due tige hari yang lepas i kuar town ngan my dady.. then pergi la amik my sist.. athirah kat school die. sksk! which is bekas sek rendah i dulu..before that pi amik my lilt bro .. A.Y.B.. ouh AYB bukan AYAM YANG BOTAK okeyh.. tapi ABANG YANG BOTAK.. ahahaha.. you know who aii mean right.. yeay! mohd iqmal hakim.. 6 years old!

Makimm*adik and baby sofea*dua pupu

sementara tunggu my lilt sist kami berdue pun pergi la kedai depan school.. tertibe makcik yang mniaga tuh tanya aii "anak ker?" terkejut aii sekejap.. hader ke patut AYB yang bsar gedik gedabak.. umur 6 tahun die kate anak aii.. aii baru 20.. AYB 6 tahun.. apekah itu bermakna aii kahwin umur 14.. ouh sungguh gedik saya kalo kahwin seawal itu.. ahahaha..

bile kate tak.. die tanya lak "dah ader ker?" and terus saya blur "ader ape?" katenya makcik "anak" ouh ok fine.. hanya mampu gelak dengan gelagat makcik tu.. terus explain tanpa rase malu. "saya baru je habis belajar makcik.. tak kahwin lagi.. macam mana nak ader anak.. tu hah saya datang ngan abah..bla bla bla"

ok fine itu aderlah situasi kedua yang dialami.. dulu mase aii jge baby sofea *due pupu aka anak cousin aii  masa tua der orang dtang baiki paip.. lelaki due orang.. datang datang jerk.. "kak.. mane paip yang rosak.. bla bla bla"  *mase ni cousin aii ngan husband dia takader!

first time dengar aii hokey je walau aii tahu HAKU LAGI MUDE DARI ENGKAU LAH PAKCIK!! UHUHUHU.. tapi apa de hal.. hal remeh jerk an.. 
bile die tengok baby sofea.. 
"berapa bulan tuh?"
"3 nak dekat empat.."
"ouh..."
"anak sulung ker?"
sambil buat muke pelik "saya ke baby? kalo baby a,ah anak first cousin"
you know what lebih due tige kali aii ulang.. anak cousin .. rumah cousin.. and whatsoever tapi die macam ta dengar jerk.. HANGIN HAKU!!
last last aii dengan tanpe rase malunya.. sound die "SAYE RASE AWAK NI SILAP ORANG LAH! SAYA BARU 20 TAHUN!NI RUMAH COUSIN BUKAN SAYE"
"HAH???!!!"  hambik kau terus terkejut.. 
baru tahu ebtapa aii ni mude.. huwaahuwa huwaa.. "ouh mude lagi.. saye 30!" sambil gelak2..yeah gelak nak cover malu sebab die perasan die mude dari aii le tewwwwwww... ceit.. ahahaha.. da tu.. cakap2 baru la die mengerti kalo aii cume menumpang dirumah cousin aii.. dan baby sofea aderlah my cousin..and aiii cume sist nanny  iman sofea.. dan terus mereka buat muke kagum.."waaa mude mude da jage baby.." haaaaaaaaaa.. kagum le tewwwwwwww sebab haku ader ciri2 keibuan.. tak gitu.. hak3...*kebetulan amse tu pakai skirt.. korang tahu la an.. bile pakai skirt you will look more matured than your age... ;p

btw apa yang aii nak story aderlah kalo dulu.. pergi mne mane orang akan panggil kite sebagai.. "adik.., kaklong*siyes haku tak paham kenape orang klantan suke panggil kaklong pade orang2 perempaun yang dijumpai..
but now.. orang macam dua situasi diats diaorang agak aii mude lagi .. OUH INI BUKAN PERASAN TAPI MEREKA YANG CAKAP*diakhir perbualan...DA AGAK DAH MUDE LAGI! so it show that mreka mengagak kite2 semua masih mude tapi was2.. mungkin sebab skang ni kahwin awal.. n jadi ibu awal aderlha sangat2 relevan..

btw kat kolej aii jenis ta kesah la.. even ko mude dari  haku setahun pun if ko na panggil akak pun i tak kesah.. tapi kalau kawan2 fara..semua hangin.. pelik sungguh.. n sesungguhnya i ni kan nakal.. so dengan banggenya selalu "ERH KAKAK... NAK G MANE!" ERH KAKAK RINDUNYA... HAHAHAHA" dan selepas itu dengan segeranya cik zaida akan menjeling aii.. marah bebenou.. huwaaahuwahuwa.... pssstt you know what how i miss the way you scolding me bile aii terlebih nakal.. yeah! nak wat cam mane aii kan mmang nakal.. :P

apaapapun sekarang saya sudah  memahami betapa skang ni saya suda menginjak ke alam kedewasaaann.. tak kire arh perangai still gedix3 giler bile jumpe pakwe hensem atau haper.. yang penting.. skang ni sangat sukar untuk membezakan antara gadis mude macam aii ngan suri rumah y bertangga.. :P

cousin aii wife die umur 19.. ni okey lagi sebab cousin aii 23..kire same2 mude n paham jiwe masing2.. tapi jiran sebelah aii lak..laki die umur sekitar 40.. dan perempuan 18.. anak due .. sangat2 sadis bile mude2 da terpakse pikul tanggungjawab.. lain la kalo husband anak orang kaye.. LOL!!!! :P

*pict starting with Tikah, Azma and ??? :P