The Exciting things for todays..

ENTRY TAKING FROM A DRAFT! *actually tulis semalam tapi tak sempat publish sbab internet down.. :-)
.......................................................................................................

first of all nak jerit.. yeah go malaysia go malaysia.. ahahaha.. biar kalah tapi malaysia tetap dihati... ;p

btw back to story.. hari ni aderlah hari yang menterujakan tau..sebab rini fara buat banyak perkara..

pertama:- balik kampung..n the driver is me..!! 
yeah.. tepuk tangan disitu.. mule2 fara pun tak expect nak bawak kete sebab my mum tak bagi.. kte die bukit tinggi.. so hari ni.. i balik kampung with my dady.. tengah2 dok syok2 berangan tibe2 my dad berhentikan kereta and says "nak bawak kete?" terus mate i terbeliak sambil hanguk laju2.. heksited.. tapi even heksited pun harus diakui. i tak drive sendiri sebab boleh dikatekan tangan my dad selalu jerk dok kat stereng.. takut i tak reti drive le tueeeeeee... :P.. apa apapun.. saye suke sangat.. balik kampung dengan bangannya bile ader y tanya..
"kakcik.. datang ngan sape ?"
"dengan abah.. tapi orang yang bawak kete.. cehhh.. hahahhaa"
bangga giler..


kedue:- gi kampung masuk hutan.. cari durian.. 
haha.. da lame tak buat.. sejak due menjak da besar ni.. usahkan hutan..semak pun tak masuk.. poyo jerk.. tapi hari ni ikut abah ngan nenek g amik durian.. dapat 3 biji.. heksited kejap.. tapi amik jerk la.. tak makan pun... uhuhuhu.. dulu mase kecik mungkin banyak sangat makan durian bile da besar.. tengok sebelah mate pun tak.. berlagak! :P


ketige:- masak nasi goreng! 
siyes to be honest da bertahun2 ta masak nasi goreng.. masak memasak bende lain apetah lagi..yeah saye kan pemals .. so hari ni fara puase.. puase ganti y sy sendiri pun tak tahu wujud ke tak.. tak hengat da ganti semua ke belum.. so bile masak tu.. siyes rase pusing sekejap sebab gile pikir ape nak buat nih.. hahah.. tapi tak pe sib baik abis.. n jadi..adik cakap die bagi 10 bintang.. :P


keempat :- tengok bola! 
selama ni saye tak tengok n tak pernah n tak suke tengok.. tapi bile tengoksemua duk go more go more malaysie i pun jadi heksited same.. siyes ini kali pertama saya tengok dengan khusyuknya.. semangat! tapi tu la malaysie tak menang.. apa apapun.. go more malaysia go more.. malaysie tetap dihati.. psni konpem bile ade match lagi saye akan duk mengadap depan tv . Hoyeah!! kene la belajar mane la tahu dapat husband y suke bola kan.. hahaha.. 


kelima- berjaye menculik budak!!
entry lepas fara ader cakap fara nak culik budak kan? yeaa saye berjaya.. culik mohd akiff!! tapi tak sempat nak capture gambar die .. sebab mama die nak bawak p jenjalan.. baby ni hensem la... rambut merah! keturunan mane ntah yang ader kat badan die.. ehehhee.. akak die adwa tak berjaya diculik sebab die sombong.. hohoho.. tak per nanti i balik kampung lagi siap la die.. heee..

hurm lagi?? tader dah! itu saje.. the exciting thing for todays..

 p/s:- kat kampung minggu ni je da 3 org y meninggal.. mungkin betul kata ramai orang.. maybe ini adalah ramadhan yang terakhir... 




PENANTIAN ITU SATU PENYEKSAAN! tapi entah kenape saya lebih memilih untuk menunggu .. menunggu dan terus menunggu..mungkin kerana takut akan kehilangan.. apa apapun.. one days bila saatnya semua terungkai.. i will let all the thing goes.. yaa suatu hari nanti... 

Popular Posts