day 28 : in this past month, what have you learn?

Jaga baby! yeah.. da lame sangat tak jage baby so bile first time pegang baby rase kaget kejap.. tapi in few  days i have learn everything.. mandi.. dukung.. tidurkan.. ouh so sweet okeyh...  n i just feel like.. omg i was fall in love with da baby.. :D


driving car! sekali ajar jerk saye da gedik2 feel like alah gear satu slow sangat tukar gear due.. n ikut hati nak tukar gear 3.. tapi hampe.. cikgu y mengajar tak suh tukar gear tige pun.. tapi y anehnya bawak kte kancil kat kmse okeyh jerk.. bawak kete kat umah.. hancuz! asyik mati jerk kete tu.. mengapakah??? tadi my mum suh bawak suh try bawak after we all keluar.. die cakap.. Tukar la gear tige.. terus geleng kepala.. gear satu pun asyik nak terbabas.. erh..salahkan jalan y tak macam jalan eaa.. bukan saye.. ahahaha.. :D

memasak puding or agar agar maybe.. even resepi yang puding tu hampeh.. masak tapi tak keras pun..but at last habis jugak mereka2 makan.. nasib baik! klo tak sia2 je puding tu msuk tong sampah!..huhuh!

macam2 lagi lah kalo nak citer.. da kate mengangur kan.. duk rumah even tak buat ape but boleh dikatekan setiap hari saye belajar sesuatu.. belajar kemas rumah.. belajar masak nasi.. hehehe.. belajr tidur lame lame .. belajar untuk menjadi malas pun adr..

last but not least..semalam saye baca one of my friend status.. n from that word i know that.. some time we can just love somebody without need them in our life.. before this i always said that.. how came i should build my life without you.. macam mane kite nak ketawa.. macam mana kite nak tersenyum.. kalo orang y sangat2 kite cintai tak ader dalam hidup kite.. but some how.. now i`m realise that.. you are far far away from me..! yes i do love you! but yes! i dont need you! yups.. it is true.. :-).. and now  i also know that..WE DON`T CHOOSE LOVE BUT LOVE CHOOSE US... ;P


perempuan kalo demam mesti mngade ngade kan! yup i admit that.. dan disaat dan ketika ini betapa saya berharap.. masih  berharap dan terus berharap.. 

Popular Posts