Cara menziarahi orang sakit kat bandar ngan kampung.. BEZA KAN??? MENgapakah???



tadi fara pergi HDTM! HOSPITAL DAERAH TANAH MERAH!!..ouh ini hospital tempat i dilahirkan dulu yerk.. tahun 2000 dulu.. ceysss..konon.. 1990 ar!.. i p sana teman my mum tengok cikgu tadika AYB*my lilt bro.. cikgu dia masuk HP*aka hospital sebab kene operation kandungan luar rahim ke ape ntah.. maap.. to be honest saye ikut mereka pergi HP sebab selepas pergi HP rancangannya nak ke PANTAI TIMUR*pasaraya .. nak shoppping.. itu tujuan saye ikut sebenarnya.. bukan nak tengok patient.. ahahaha.. sungguh jahat saye kan.. T_T..

btw back to topic.. cara menziarahi orang sakit kat bandar ngan kampung BEZa AN??? sebab.. tadi masa otw nak pg i dengar my mum n autie bincang nak bawe ape g HP tu.. nak bawak tangan kosong ker..buah ke biskut ker? roti ke? aderh roti pun boleyh ae?? ahahaha..

from the view point of me..sepanjang panjang fara tengok care orang kat sini*luar bandar pergi lawat pesakit mesti diorang akan bagi ini..

- biskut tawar/kosong jename heng seng ke pinpong ke*ade aee.. fara pun tak tau name ape sebenarnya.. T_T
-buah buahan.. epal,orange.. beli y dalam plastic!
-biskut jename yeos .. yang plastic biru atau merah tu
-duit.. untuk orang tue ngan budak2.. SALAM KAUT orang panggil.. tak pun bagi pade baby y baru dilahirkan..
-Roti!! eh ke orang tu beli sendiri ea??? tak pe t i buat survey lagi..:-)

keadaan ini adelah sangat sangat berbeza ngan cara menziarahi pesakit di HP bandar atau dimana mana je yang terlibat.. bende2 y akan dibawak adelah seperti ini..

- buah buahan.. selalunya dipacket dengan cantik.. dalam raga rotan pun ader
- hamper yang siap beriben bagai
- bunga.. ouh ini sangt sweet yerk.. i suke .. :D
- coklat! sangat sweet juge..
- y lain2 macam majalah.. novel.. komik .. y diorang bagi untuk mengelakkan kengkawan y kite ziarah tu bosan duk HP.

erh tapi bunge coklat  tu selalunya untuk para2 remaje ar.. kalo orang tue ko bagi bende tu takke terkejut die.. elok2 da nak sihat. terus masuk icu sebab terkejut..

dan cecube jugak you all pergi tengok patient yang di HP luar bandar ngan bawak bunge bagai.. maunya die baling bunge tu dalam tong sampah.. ahahaha.. sangat2 kelakar yerk.. tapi sweet pun ader gak kalo wat cam tu..

apaapaun.. cara menziarahi patient disini dan sane sangat2 berbeza.. n i rase i lebih adapt pade enviroment bandar... ahahha.. kalo i skit i nak bunge okeyh.. ta nak biskut tawar.. ta sedap.. T_T..

btw off topic jap.. tadi mase naik pergi kat wad bersalin jumpe satu makcik ni die pregnant.. mungkin die kene tahan kat wad skejap.. tak bersalin lagi mse tu... die ngah tunggu husband die kowt.. die pakai tudung, t shirt, n kain batik.. tengok je die terus i terpikir.. memang kene pakai cam tu eaa kalo nak bersalin kat HDTM ni?? kalo ditakdirkan tertibe ade y sesat*i la tu sesat..datang ngan baju pregnant yang paras lutut tu macam mane aee.. mesti terkejut semua orang kan,...ahahahaha.. nak2 orang macam i yang masih ta sedar diri na hidup care bandar even skang da ta duduk bandar..aderh! siyes. seumur hidup sy cume penah pakai kain batik sekali jerk.. itu pun siap butang bagai.. ta nak bagi tercabut.. ahahaha..

hurm.. esok aderlah misteri an?? kekadang terpikir apa akan jadi pade mase depan.. T_T.. btw selain dari bende diatas apa lagi bende common y orang bawak bile g ziarah pesakit ha???

p/s:- sia2 je g HP sebab cikgu AYB dah discharge.. da kat rumah daaa.. pastu ta jadi pg Pantai timur .. sungguh sadis.. :P

Popular Posts