Tuesday, July 5, 2011

Baby baby baby!! Indah sungguh ciptaan Allah Right??? :)

baby baby baby.. sape ader baby sile angkat tangan! ok dah aii da nampak da.. semua yang bace ni semua yang ader baby kan?? hah takder?? sah korang gatal nak kahwin sebab bukak link ni.. hak3.. ayat mintak lempang..

btw baby sofea ngah tidur sekarang.. about da topic baby baby baby! indah sungguh ciptaan Allah right?? sambil2 berstory you can see the pict of Baby iman Sofea*buat yang tak tahu i jadi baby sitter ank cousin i for the moment.. yang telah dikerjakan i.. ahahaha.. takderlah.. ni pict die waktu i siapkan die pagi tadi..

 *yeya mandi!! :P

about the baby! dua tige hari yang lepas.. baby sofea meragam! dulu pernah sekali jugak sampai i terpaksa call her mumy sebab takut kang menangis kuat2 nanti tak leh bernyawa lak.. and after ditenangkan oleh mumy die baru die senyap.. dua hari lepas.. punyalah payah i nak menenangkan die .. die tak la menangis tapi merengek! ma aiihh.. kalah baby.. ahahahha.. padehal da baby..sampai la tengahari tu bile mumy die balik dan2 jerk die senyum2 so conclusonnya i just thingking that ouh my.. kuat betul instinch*betul ke eje? baby ngan parent die ni sangat menakjubkan..

*baby ta suke mandi atss die nyer chair tu.. so berdiri pulak!!

semalam kan baby sofea tidur lambat! mata die nampak macam da layu.. so i pun  dengan bangenya cube tidurkan die.. dari berdiri ke duduk .. dari atas tilam kat lantai ke kerusi.. sampai last2k i sendiri yang menguap.. and baby?? die boleh lak senyum.. last2 i ketawa sendiri.. sweet la baby ni.. kite y da mengantuk pun boleh senyum tengok tingkah laku die.. baby baby..

 *da siap mandi~~

 bile da tengok baby senyum macam tu .. i dengan sendirinya terpikir.. what are the wonderful creates in da world.. indah sungguh ciptaan Allah..dan dengan segeranya terpikir how came orang sanggup buang , bunuh and dera ank die sendiri.. baby itu indah! make sungguh malangla bagi mereka yang tidak punye rase .. oh baby baby..  kiutnyer u.. rase macam nak kiss kiss everday.. ahahaa..
btw disebabkan i kan just 20* tak mau ngaku da nak 21.. sebab nak feel mude.. so bile i boleh jage baby and punyer feeling teruja giler kekadang rase pelik.. nak nak bile ader orang tanye "boleh ke jaga baby?" cis kek!! :P.. tengok orang la beb.. adik2 i ngan anak jiran pun i pernah jage tau.. jathkan diaorang dari kusi ke lantai pun pernah.. hak2,, itu masa duk bp.. masa darjah 5 .. budak2 lagi... tangan tak kuat nak dukung baby..

 *saje tabur bedak banyak banyak.. nak bagi putih n wangi cam i.. erkk?? :P

back to story bile da ader orang tanye macam tu i terpikir.. keretian menjaga baby tu bukan fitrah seorang perempuan ker?? kawan i ader yang ta suke baby! rimas katenya.. ahahaha.. but for me.. seawal umur 19 kalo tak silap i da teruje nak menjaga baby.. ahahaha.. maybe sebab masa duk putrajaya sunyi kan..ngee~~

so ssekarang da tak! dulu gatal gedik pikir nak kahwin awal.. ceaaa.. tapi bile mengenal erti life and erti tangungjawab whether pada parent, diri sendiri and juge family yang bakal dicipta.. siriyes i tak ready.. ouh ok fine i tak puas lagi menjanda setelah ditinggalkan kekasih gelap.. ahahahaha..

 *pakai baju..n bedak..

kekadang kesian tengok baby yang dihact ataupun baby yang tak cukup kasih sayang.. aderh mane kite nak tahu bby tu tak cukup ksih sayang? alah kalo baby tu da dibuang merata2 takpun kurus kering maknanya ta cukup kasih sayang la tu.. you know what dalam dunie ni kasih sayang tu memang kite ta nampak.. tapi kite boleh rase.. dengan orang dewase yang sering kate i love you you love me bagai pun.. even diucap seratus kali tapi sometimes kite tak leh nak rasekan.. sebab??? sebab laki tu penipu.. teeeetttt!!! ok sebab .. entah.. i pun tak tahu.. tapi kalo ngan baby feeling merasa dan dirasa tu wujud.. macam.. macam udara yang dihembus.. kau selalu adaaaaa *feeling nyanyi lagu once ..dealova.. :D.. so dari pade ko menagih kasih sayang dngan orang yang hentah hape2 baik ko p amik anak angkat tak pun curahkan segala perasaan kasih sayang y ader tu pader mereka..paham!!! ok you get it!!

 *sikat rambut!! dalam banyak2 bende sikat rambut baby y paling i ta reti.. sikat belah kang skema lak.. :D

kalo dulu bile tengok baby selalu kate.. "omg cutenya baby cutenya.." tapi skang .. i ader banyak jugak anak sepupu.. anak kepada sepupu orang panggil aper?? anak sepupu an?? tak pun dua pupu.. selain baby sofea ada akif, sarah dan batrisya.. dan kehempat2 ni so cute miut.. bile tengok baby yang tak berape nak so cute miut dalam hati mesti i cakap.. "baby ni tak lawa pun!! sofea.. lagi lawa" hak3.. sangat kejam i kan?.. biase arh:D

 *da siap semua.. baby ngah duduk santai..

btw disebabkan i stay kat kampung.. so sangat2 jarang orang akan panggil aunty n uncle.. erh uncle??? motip?? ahahaha.. maksud i panggilan pader meraka yang sebaya ngan mumy baby sendiri opkos la they will call makcik pakcik.. ceit! sambil geleng2 kepale... jatuh saham i.. so anak2 sedara i nanti *opss along kamu da ader baby ker..hak3.. i akan pakse mereka call me untie.. cute tak? :d.. aunty mcam moden sangat.. so untie fara n uncle.. wah suker.. hahaha.. saper call me makcik siap die.. tapi cik fara takper! baru la moden.. sesuai ngan i yang kelantan murtad ni uhuhuhu*kawan2 selalu ckp i kelantan murtad sebab jarang gune bhase negeri bile bercakap! aderh nak wat camane i kan selalu lupe diri.. konon2 feeling dok oversee..:P

 *okeyh baby!! say bye bye~~~ ngee~~ :P

ok lah.. pict pun da habis.. the motif or the entry is to says.. betape indah sungguh ciptaan Allah pada kite manusia.. dari kecik dijaga dengan penuh kasih sayang sampai la da besar remaje macam i ni.. kepade mereka2 yang suke mengehact baby or whatsoever.. fikir dulu sebelum bertindak.. takder rase sayu ke bila suatu hari nanti baby bertanya pade kite? mama kenape saya tinggal kat bby hatch? mama ape baby hatch tu? mama alamat rumah kawan2 saye kat key elll.. tapi kenape saya BABY HATCH? mama mane papa? mama mane family saye? percayalah you will be a loser for the rest of your life kerana mensia siakan anugerah yang Allah bagi!!  ... LOSER!! aderh tetibe rasa geram bile terpikir... uhuhu.. emo lak..

ok lah! stop disini sudaaa.. i nak study.. cea.. hujung minggu ni i nak amik test undang2.. huwaaaa...  malsnyer nak membace.. huk3.. daaa semua.. last word .. OUH MY BABY I LOVE YOU.. :D *ini bace dengan nada yang beralun macam nyanyi bukan skema okeyh.. :P

p/s:- gambar kakak kepade baby*ceaa perasaan mude! tak ader sebab kaka die malu .. hak3..