Sunday, July 31, 2011

Melepaskan sesuatu bukannya mudah..I just Need Rest!


it is????


lately nih terlalu banyak yang terjadi.. entah knape i mule rase give up dengan all kind of thing that happen around me.. KEKUATAN USAH DITUNGGU TETAPI HARUS DICARI! .. i just need rest... yups.. sangat2 memerlukan... 

thanks ALLAH diatas semua yang telah diberikan.. that words HARGAILAH DI ATAS KESEMPATAN YANG ALLAH BERIKAN.. 

yaaa..i will...

p/s:- nak menghilangkan diri buat seketika.. cari ketenangan..haha.. kalo umur panjang jumpe lagi okeyh.. :D



Saturday, July 30, 2011

Selamat berpuase semua :D:D:D


Selamat berpuase semua T___T.. heksited kejap..
erm.. nak cakap ape ea..
macam biase la fara kan suke me wish list ni... like puase tahun lpas.. fara rase tak der y berubah pun..
orang y fara nak wish masih same..
siler rujuk link ini ea.. manalatahu kowt2 name masuk dalam senarai..

wish list puase tahun lepas.. hahahaa.. :D

and.. dikesempatan ni jugak i wanna to says sorry for everything that i do..pada semua orang yang mane saya pernah lukakan hati kalian..sama ade secara sengaja atau tidak.. sory.. especialy pada somebody yang mane i just sending you a message asking you why you add me after blocking me..




*KEPADA YANG TAK BERKENAAN SILE ABAIKAN ENTRY IN OKEYH>> :D
banyak ..banyak sebenrnya y ain nak cakap..nak terangkan.. tapi rasenya tak berani pulak nak berterusan mendesak awak.. sebab saya tahu..saya always emosional.. and awak.. cool + malas nak melayan karenah saya kan.. haha.. entah kenape dulu sangat2 emosi.. skang jujur saya da tak rase apa apa.. just hopes that suatu hari nanti kita boleh bercakap seperti sediakala.. boleh berbual macam dulu.. macam kawan biasa.. macam tak pernah ada apa apa rase marah kecewa and so on.. yaa i know kali ni da masuk berjuta kali maybe i asking for forgiveness n berjuta kali jugak sy serang awak tanpa mahu berfikir panjang.. pendek cerita suke buat conclusion y bukan2.. entahla!! saya kan gile.. haha..apa apapun.. like the others people says.. masa kita semakin singkat.. entah bile akan hidup pun tak tahu.. maybe itu salah satu sebab yang buat ain sedar kalo cukuplah dengan semua ni.. kita masing2 ada kehidupan sendiri.. bahagia dengan kehidupan sendiri.. tapi .. yaa itu tak bermakna kalau saya perlu bermusuh ngan awak.. n awak.. even be one of my friend di fb tapi terpaksa juge memikir seribu satu cara untuk avoiding from me.. sirious saya sangat3 menyesal ngan apa y terjadi.. sangat2.. n the reason why saya tulis kat sini sebab entah... tk berani nak minta maaf secara straight forward.. esok kan puase .. kemungkinan besar rase gembira awak akan hilang separuh bile tengok my name kat fb message.. errr.. itu je kowt.. honest.. one days i hope that we can build up our friendship again.. sory.. soryfor everthing... saya doakan awak bahagia.. about my feeling.. yang mungkin buat awak sendiri tertanya2 kenape saye acting macam tu.... no wories sebab semua tu da hilang.. rase tu ..  da hilang.. coz i know.. for forever.. saya dan awak.. kite kawan !!! ful stop...err itu pun if awak masih anggap saya sebagai one of your friend.. if not.. err its okeys coz saya tahu bende y lepas tak mampu diubah kembali kan.. apa apa pun thanks n sory for everything..

btw thanks....
last wordddd....
selamat berpuasa semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... puasa penuh okeyh.... :P


p/s:- raye raye.. hehehee...:D

Thursday, July 28, 2011

The Exciting things for todays..

ENTRY TAKING FROM A DRAFT! *actually tulis semalam tapi tak sempat publish sbab internet down.. :-)
.......................................................................................................

first of all nak jerit.. yeah go malaysia go malaysia.. ahahaha.. biar kalah tapi malaysia tetap dihati... ;p

btw back to story.. hari ni aderlah hari yang menterujakan tau..sebab rini fara buat banyak perkara..

pertama:- balik kampung..n the driver is me..!! 
yeah.. tepuk tangan disitu.. mule2 fara pun tak expect nak bawak kete sebab my mum tak bagi.. kte die bukit tinggi.. so hari ni.. i balik kampung with my dady.. tengah2 dok syok2 berangan tibe2 my dad berhentikan kereta and says "nak bawak kete?" terus mate i terbeliak sambil hanguk laju2.. heksited.. tapi even heksited pun harus diakui. i tak drive sendiri sebab boleh dikatekan tangan my dad selalu jerk dok kat stereng.. takut i tak reti drive le tueeeeeee... :P.. apa apapun.. saye suke sangat.. balik kampung dengan bangannya bile ader y tanya..
"kakcik.. datang ngan sape ?"
"dengan abah.. tapi orang yang bawak kete.. cehhh.. hahahhaa"
bangga giler..


kedue:- gi kampung masuk hutan.. cari durian.. 
haha.. da lame tak buat.. sejak due menjak da besar ni.. usahkan hutan..semak pun tak masuk.. poyo jerk.. tapi hari ni ikut abah ngan nenek g amik durian.. dapat 3 biji.. heksited kejap.. tapi amik jerk la.. tak makan pun... uhuhuhu.. dulu mase kecik mungkin banyak sangat makan durian bile da besar.. tengok sebelah mate pun tak.. berlagak! :P


ketige:- masak nasi goreng! 
siyes to be honest da bertahun2 ta masak nasi goreng.. masak memasak bende lain apetah lagi..yeah saye kan pemals .. so hari ni fara puase.. puase ganti y sy sendiri pun tak tahu wujud ke tak.. tak hengat da ganti semua ke belum.. so bile masak tu.. siyes rase pusing sekejap sebab gile pikir ape nak buat nih.. hahah.. tapi tak pe sib baik abis.. n jadi..adik cakap die bagi 10 bintang.. :P


keempat :- tengok bola! 
selama ni saye tak tengok n tak pernah n tak suke tengok.. tapi bile tengoksemua duk go more go more malaysie i pun jadi heksited same.. siyes ini kali pertama saya tengok dengan khusyuknya.. semangat! tapi tu la malaysie tak menang.. apa apapun.. go more malaysia go more.. malaysie tetap dihati.. psni konpem bile ade match lagi saye akan duk mengadap depan tv . Hoyeah!! kene la belajar mane la tahu dapat husband y suke bola kan.. hahaha.. 


kelima- berjaye menculik budak!!
entry lepas fara ader cakap fara nak culik budak kan? yeaa saye berjaya.. culik mohd akiff!! tapi tak sempat nak capture gambar die .. sebab mama die nak bawak p jenjalan.. baby ni hensem la... rambut merah! keturunan mane ntah yang ader kat badan die.. ehehhee.. akak die adwa tak berjaya diculik sebab die sombong.. hohoho.. tak per nanti i balik kampung lagi siap la die.. heee..

hurm lagi?? tader dah! itu saje.. the exciting thing for todays..

 p/s:- kat kampung minggu ni je da 3 org y meninggal.. mungkin betul kata ramai orang.. maybe ini adalah ramadhan yang terakhir... 




PENANTIAN ITU SATU PENYEKSAAN! tapi entah kenape saya lebih memilih untuk menunggu .. menunggu dan terus menunggu..mungkin kerana takut akan kehilangan.. apa apapun.. one days bila saatnya semua terungkai.. i will let all the thing goes.. yaa suatu hari nanti... 

Wednesday, July 27, 2011

Setiap hari bangun, makan, tidur jerk! siyes Bosan!!!

ok first of all.. thanks to Allah sebab hati fara da tenang.. T__T.. ye la da luahkan semuanya.. so hilang suda segala seribu rase.. yang saye tahu sekarang. kondisi saya ok selepas mengamuk dalam protected entry plus fb mesej.. ahahaha.. pedulik arr.. die nak pikir ape pun.. rase sakit hti kite kene luahkan kan.. hehehe.. that my hobby messing with da others people.. :P..

back to story... siyes due minggu ni kebosanan mule melanda diri... huwaaaaa... boring la duk rumah tak buat ape2.. pakcik kete tu pun satu ritu gdik2 setiap hari suh p kelas amik L.. ni dah due minggu... Lesen L ntah kemane.. testing drive entah kemane.. sentap.. ikut hati ta nak belajar pun kete dekat kmse.. uhuh! tak suke tak suke!

so disebabkan skang kelas driving ta leh p lagi.. duk rumah siyes i just  feel like omg apa aku nak buat nih.. bosan y amat.. second days kalo tak silap i menangis *sungguh tak leh bla kan.. sebab rase sangat2 bosan.. you know la kan.. orang macam saye y suke gelak2.. suke kebebasan.. suke cakap2 tertibe duk terperap dalam rumah.. tak buat ape.. sngt2 menyesakkan jiwe dan rage.. ceys.. ngadengade..

kalo sesekali tak per jugak.. kalo da setiap hari macam ni.. siyes bosan... huwaaaaaaa... rindu kat baby..ouh ya i da tak jage baby.. sebab baby tak nak kat i sekarang.. ahahhaa.. tipu je.. tapi betul la i da tak jage baby.. kalo baby ader rasenya hidup takkan la sesepi ini.. uhuhuhu..

esok nak p culik baby orang lah kat kampung... !!!

ouh my baby .. cute nyer die.. tertibe alert.. 
lately nih asyik cakap sal baby je kan.. ahahaha.. :P

p/s:- you know what time is da best nurse for secure your heart... :-) dulu sy pernah berdendam ngan somebody sebab die da sakitkan hati aii.. ahahaha..*i ni pendendam orang nyer yerk.. tapi tadi kami terberjumpe.. dalam alam maya.. i just feel like.. nothing.. tak marah tak benci.. tak rase apa apa..tapi yaaa ..we will see .. if he messing with my life again.. memang fara tak agak2 ar kucar kacirkan hidup die juge.. lalalala.. :P

Monday, July 25, 2011

day 28 : in this past month, what have you learn?

Jaga baby! yeah.. da lame sangat tak jage baby so bile first time pegang baby rase kaget kejap.. tapi in few  days i have learn everything.. mandi.. dukung.. tidurkan.. ouh so sweet okeyh...  n i just feel like.. omg i was fall in love with da baby.. :D


driving car! sekali ajar jerk saye da gedik2 feel like alah gear satu slow sangat tukar gear due.. n ikut hati nak tukar gear 3.. tapi hampe.. cikgu y mengajar tak suh tukar gear tige pun.. tapi y anehnya bawak kte kancil kat kmse okeyh jerk.. bawak kete kat umah.. hancuz! asyik mati jerk kete tu.. mengapakah??? tadi my mum suh bawak suh try bawak after we all keluar.. die cakap.. Tukar la gear tige.. terus geleng kepala.. gear satu pun asyik nak terbabas.. erh..salahkan jalan y tak macam jalan eaa.. bukan saye.. ahahaha.. :D

memasak puding or agar agar maybe.. even resepi yang puding tu hampeh.. masak tapi tak keras pun..but at last habis jugak mereka2 makan.. nasib baik! klo tak sia2 je puding tu msuk tong sampah!..huhuh!

macam2 lagi lah kalo nak citer.. da kate mengangur kan.. duk rumah even tak buat ape but boleh dikatekan setiap hari saye belajar sesuatu.. belajar kemas rumah.. belajar masak nasi.. hehehe.. belajr tidur lame lame .. belajar untuk menjadi malas pun adr..

last but not least..semalam saye baca one of my friend status.. n from that word i know that.. some time we can just love somebody without need them in our life.. before this i always said that.. how came i should build my life without you.. macam mane kite nak ketawa.. macam mana kite nak tersenyum.. kalo orang y sangat2 kite cintai tak ader dalam hidup kite.. but some how.. now i`m realise that.. you are far far away from me..! yes i do love you! but yes! i dont need you! yups.. it is true.. :-).. and now  i also know that..WE DON`T CHOOSE LOVE BUT LOVE CHOOSE US... ;P


perempuan kalo demam mesti mngade ngade kan! yup i admit that.. dan disaat dan ketika ini betapa saya berharap.. masih  berharap dan terus berharap.. 

Saturday, July 23, 2011

Cara menziarahi orang sakit kat bandar ngan kampung.. BEZA KAN??? MENgapakah???



tadi fara pergi HDTM! HOSPITAL DAERAH TANAH MERAH!!..ouh ini hospital tempat i dilahirkan dulu yerk.. tahun 2000 dulu.. ceysss..konon.. 1990 ar!.. i p sana teman my mum tengok cikgu tadika AYB*my lilt bro.. cikgu dia masuk HP*aka hospital sebab kene operation kandungan luar rahim ke ape ntah.. maap.. to be honest saye ikut mereka pergi HP sebab selepas pergi HP rancangannya nak ke PANTAI TIMUR*pasaraya .. nak shoppping.. itu tujuan saye ikut sebenarnya.. bukan nak tengok patient.. ahahaha.. sungguh jahat saye kan.. T_T..

btw back to topic.. cara menziarahi orang sakit kat bandar ngan kampung BEZa AN??? sebab.. tadi masa otw nak pg i dengar my mum n autie bincang nak bawe ape g HP tu.. nak bawak tangan kosong ker..buah ke biskut ker? roti ke? aderh roti pun boleyh ae?? ahahaha..

from the view point of me..sepanjang panjang fara tengok care orang kat sini*luar bandar pergi lawat pesakit mesti diorang akan bagi ini..

- biskut tawar/kosong jename heng seng ke pinpong ke*ade aee.. fara pun tak tau name ape sebenarnya.. T_T
-buah buahan.. epal,orange.. beli y dalam plastic!
-biskut jename yeos .. yang plastic biru atau merah tu
-duit.. untuk orang tue ngan budak2.. SALAM KAUT orang panggil.. tak pun bagi pade baby y baru dilahirkan..
-Roti!! eh ke orang tu beli sendiri ea??? tak pe t i buat survey lagi..:-)

keadaan ini adelah sangat sangat berbeza ngan cara menziarahi pesakit di HP bandar atau dimana mana je yang terlibat.. bende2 y akan dibawak adelah seperti ini..

- buah buahan.. selalunya dipacket dengan cantik.. dalam raga rotan pun ader
- hamper yang siap beriben bagai
- bunga.. ouh ini sangt sweet yerk.. i suke .. :D
- coklat! sangat sweet juge..
- y lain2 macam majalah.. novel.. komik .. y diorang bagi untuk mengelakkan kengkawan y kite ziarah tu bosan duk HP.

erh tapi bunge coklat  tu selalunya untuk para2 remaje ar.. kalo orang tue ko bagi bende tu takke terkejut die.. elok2 da nak sihat. terus masuk icu sebab terkejut..

dan cecube jugak you all pergi tengok patient yang di HP luar bandar ngan bawak bunge bagai.. maunya die baling bunge tu dalam tong sampah.. ahahaha.. sangat2 kelakar yerk.. tapi sweet pun ader gak kalo wat cam tu..

apaapaun.. cara menziarahi patient disini dan sane sangat2 berbeza.. n i rase i lebih adapt pade enviroment bandar... ahahha.. kalo i skit i nak bunge okeyh.. ta nak biskut tawar.. ta sedap.. T_T..

btw off topic jap.. tadi mase naik pergi kat wad bersalin jumpe satu makcik ni die pregnant.. mungkin die kene tahan kat wad skejap.. tak bersalin lagi mse tu... die ngah tunggu husband die kowt.. die pakai tudung, t shirt, n kain batik.. tengok je die terus i terpikir.. memang kene pakai cam tu eaa kalo nak bersalin kat HDTM ni?? kalo ditakdirkan tertibe ade y sesat*i la tu sesat..datang ngan baju pregnant yang paras lutut tu macam mane aee.. mesti terkejut semua orang kan,...ahahahaha.. nak2 orang macam i yang masih ta sedar diri na hidup care bandar even skang da ta duduk bandar..aderh! siyes. seumur hidup sy cume penah pakai kain batik sekali jerk.. itu pun siap butang bagai.. ta nak bagi tercabut.. ahahaha..

hurm.. esok aderlah misteri an?? kekadang terpikir apa akan jadi pade mase depan.. T_T.. btw selain dari bende diatas apa lagi bende common y orang bawak bile g ziarah pesakit ha???

p/s:- sia2 je g HP sebab cikgu AYB dah discharge.. da kat rumah daaa.. pastu ta jadi pg Pantai timur .. sungguh sadis.. :P

Wednesday, July 20, 2011

Kakak?? anak? okeyh! sedar diri yang I da tue.. Korang pun kene sedar diri jugak :P

due tige hari yang lepas i kuar town ngan my dady.. then pergi la amik my sist.. athirah kat school die. sksk! which is bekas sek rendah i dulu..before that pi amik my lilt bro .. A.Y.B.. ouh AYB bukan AYAM YANG BOTAK okeyh.. tapi ABANG YANG BOTAK.. ahahaha.. you know who aii mean right.. yeay! mohd iqmal hakim.. 6 years old!

Makimm*adik and baby sofea*dua pupu

sementara tunggu my lilt sist kami berdue pun pergi la kedai depan school.. tertibe makcik yang mniaga tuh tanya aii "anak ker?" terkejut aii sekejap.. hader ke patut AYB yang bsar gedik gedabak.. umur 6 tahun die kate anak aii.. aii baru 20.. AYB 6 tahun.. apekah itu bermakna aii kahwin umur 14.. ouh sungguh gedik saya kalo kahwin seawal itu.. ahahaha..

bile kate tak.. die tanya lak "dah ader ker?" and terus saya blur "ader ape?" katenya makcik "anak" ouh ok fine.. hanya mampu gelak dengan gelagat makcik tu.. terus explain tanpa rase malu. "saya baru je habis belajar makcik.. tak kahwin lagi.. macam mana nak ader anak.. tu hah saya datang ngan abah..bla bla bla"

ok fine itu aderlah situasi kedua yang dialami.. dulu mase aii jge baby sofea *due pupu aka anak cousin aii  masa tua der orang dtang baiki paip.. lelaki due orang.. datang datang jerk.. "kak.. mane paip yang rosak.. bla bla bla"  *mase ni cousin aii ngan husband dia takader!

first time dengar aii hokey je walau aii tahu HAKU LAGI MUDE DARI ENGKAU LAH PAKCIK!! UHUHUHU.. tapi apa de hal.. hal remeh jerk an.. 
bile die tengok baby sofea.. 
"berapa bulan tuh?"
"3 nak dekat empat.."
"ouh..."
"anak sulung ker?"
sambil buat muke pelik "saya ke baby? kalo baby a,ah anak first cousin"
you know what lebih due tige kali aii ulang.. anak cousin .. rumah cousin.. and whatsoever tapi die macam ta dengar jerk.. HANGIN HAKU!!
last last aii dengan tanpe rase malunya.. sound die "SAYE RASE AWAK NI SILAP ORANG LAH! SAYA BARU 20 TAHUN!NI RUMAH COUSIN BUKAN SAYE"
"HAH???!!!"  hambik kau terus terkejut.. 
baru tahu ebtapa aii ni mude.. huwaahuwa huwaa.. "ouh mude lagi.. saye 30!" sambil gelak2..yeah gelak nak cover malu sebab die perasan die mude dari aii le tewwwwwww... ceit.. ahahaha.. da tu.. cakap2 baru la die mengerti kalo aii cume menumpang dirumah cousin aii.. dan baby sofea aderlah my cousin..and aiii cume sist nanny  iman sofea.. dan terus mereka buat muke kagum.."waaa mude mude da jage baby.." haaaaaaaaaa.. kagum le tewwwwwwww sebab haku ader ciri2 keibuan.. tak gitu.. hak3...*kebetulan amse tu pakai skirt.. korang tahu la an.. bile pakai skirt you will look more matured than your age... ;p

btw apa yang aii nak story aderlah kalo dulu.. pergi mne mane orang akan panggil kite sebagai.. "adik.., kaklong*siyes haku tak paham kenape orang klantan suke panggil kaklong pade orang2 perempaun yang dijumpai..
but now.. orang macam dua situasi diats diaorang agak aii mude lagi .. OUH INI BUKAN PERASAN TAPI MEREKA YANG CAKAP*diakhir perbualan...DA AGAK DAH MUDE LAGI! so it show that mreka mengagak kite2 semua masih mude tapi was2.. mungkin sebab skang ni kahwin awal.. n jadi ibu awal aderlha sangat2 relevan..

btw kat kolej aii jenis ta kesah la.. even ko mude dari  haku setahun pun if ko na panggil akak pun i tak kesah.. tapi kalau kawan2 fara..semua hangin.. pelik sungguh.. n sesungguhnya i ni kan nakal.. so dengan banggenya selalu "ERH KAKAK... NAK G MANE!" ERH KAKAK RINDUNYA... HAHAHAHA" dan selepas itu dengan segeranya cik zaida akan menjeling aii.. marah bebenou.. huwaaahuwahuwa.... pssstt you know what how i miss the way you scolding me bile aii terlebih nakal.. yeah! nak wat cam mane aii kan mmang nakal.. :P

apaapapun sekarang saya sudah  memahami betapa skang ni saya suda menginjak ke alam kedewasaaann.. tak kire arh perangai still gedix3 giler bile jumpe pakwe hensem atau haper.. yang penting.. skang ni sangat sukar untuk membezakan antara gadis mude macam aii ngan suri rumah y bertangga.. :P

cousin aii wife die umur 19.. ni okey lagi sebab cousin aii 23..kire same2 mude n paham jiwe masing2.. tapi jiran sebelah aii lak..laki die umur sekitar 40.. dan perempuan 18.. anak due .. sangat2 sadis bile mude2 da terpakse pikul tanggungjawab.. lain la kalo husband anak orang kaye.. LOL!!!! :P

*pict starting with Tikah, Azma and ??? :P

Day 27 : what kind of person attracts you?

bercakap tak kasar..

bile marah muka die akan tegang.. and merah padam maybe.. tangan pun ala2 gengam secara  kuat demi menyabarkan diri dalam menghadapi situasi marah.. and aii rase itu care lelaki gentleman menghadapi situasi yang mencabar jiwe yerk.. hahahhaa... i guess soo... ;p

bile ada sesuatu masalah die akan sharing.. sharing is caring..kan kan??? and bile die tak berpuas hati pun die akan cerita.. akan beritahu.. so that i can betulkan kesilapan or whatsoever lah yang da i buat yang tidak menyenangkan die.. 

pandai masak.. ermm it is becoz i tak pandai masak so tugas masak memasak akan diberi pada die boleh???;p

pandai amik hati.. hati saye.. hati family and orang lain juge..

ada sense of humour sikit.. okeyh sikit jerk! sebab kalo banyak sangat aii will feel like.. errkk die ni badut ker?? hak3.. sangat kejam.. :D

romantic.. nak bunge n cokelat!!.. :P

suke baby.. ahahaha.. kalo die ta suke budak2 itu sangat menyusahkan saye sebab saye suke baby! sanggggat sukeee.. hak3..

serius bile perlu serius..

laast... die harus tabah, sabar and berjiwe tekad orangnyer.. orang seperti saye yang hatinya sangat2 keras adelah sangat2 sukar untuk DIUBAH, DIBIMBING, DINASIHATI dan DIBENTUK perilakunya.. ermmm.. ader ke manusia seperti yang didescribekan tadi?? tak ader kan? ok fine!!!

STOP DREAMING!!! hahahaha... :D


“Jangan terlalu baik dengan saya, kerana saya mungkin akan merindui awak.”
“Jangan terlalu mengambil berat terhadap saya, kerana saya mungkin akan menyukai awak.”
“Jangan terlalu rapat dengan saya, kerana saya mungkin akan jatuh hati dengan awak.”
CINTA ITU.... SANGAT MENYAKITKAN RIGHT??? >.<


p/s:- tertibe terajin nak menghupdate blog setiap mase... :P

Tuesday, July 19, 2011

Day 26 : a photo of somewhere you want to go

kalo ikut hati semua tempat dalam dunie ni fara na pergi.. yeaaaa... becoz semua yang Allah ciptakan sangat2 menarik dan perfect... kalau la boleh an??? harapan jerk lah..

apa apapun... disebabkan i know saya takkan mampu untuk pergi ke semua tempat.. so aii list kan.. yang seboleh2nya aii akan ensure that kalo diberi peluang aii wanna to go to... lime pulau yang paling tercantik dimalaysia.. which is..

 PULAU TIOMAN

 PULAU SIPADAN

 PULAU PERHENTIAN

 PULAU REDANG

 PULAU LANGKAWI

wah... bestnya kalo dapat eprgi an... ouh my... sekarang ni na set target dalam kepala.. one days nanti.. insyaalllah kalo panjang umur.. ade rezeki aii harus pergi sini.. ouh for you information..saye sangat2 suke awan biru dan air laut.. sangat2 menenangkan.. bintang pun fara suke.. so kalo pergi sini harusla tengok sunset and menikmati angin malam.. wah romantic.. hahahaha.. na bulan madu kat sini2 la boleh.. :P

btw kalo oversee lak i just wanna to go to parris..  EIFFEL TOWER!! *betul ker eje..MENARA CINTA!! erh.. menara tu kat paris kan?? ahahaha ... i pun tak tahu.. yang i tahu i nak pergi menara tu and also na pergi ke paris.. paris paris... wahhh berangan!!


ok lah itu saje! btw korang sambil2 bace tu sile sile la doa "YA ALLAH PERMUDAHKANLAH REZEKI CIK KEPADE BLOG sUPAYA DIE DAPAT PERGI KESINI.. AMINNNN" cepat2 aminkan.. :D

ouh yer for more info you all boleh klik link ni... OH MALAYSIA Thanks..;p

p/s:- selain dari ini2.. agak2 ader lagi tak place yang bisa menawan kalbu?? ce citer sikit.. :P

Monday, July 18, 2011

Hizami, Nak Header Satu!

salam korang.. :P
aderh! mcm mana na start yerk..?? T_T.. okeyh fara macam biase la kan.. kalo nak masuk aper2 contest ker kuis ke segmen ke mesti blur.. sebab rase macam formal sangat.. ta reti nak serius2 nih..hak3.. so maaf la ye.. btw hari fara nak join contest?? tak jugak! segmen kowt.. by En. Hizami *cikgu an? so kene la panggil encik.. :P
tajuk die macam kat atas tuh.. syarat2 die korang leh klik gambar sebab i da linkkan.. terima kasih.. :D


katenya kalo na masuk kena lengkapkan slogan .. so ...


'Ke hadapan Hizami, saya nak header satu sebab tertibe terasa macam nak tengok artis* buatkan header + mengmakeoverkan my blog..bagi fresh look..and na tengok cun ker tak..hahahaha *tercabar tak tercabar tak?? hehehehe.. jahat betul! just kidding..

erh die nak 20 pth je auu.. jangan banyak3.. yang bold merah tu tak kire yerk.. :D

tag:- cik Ezy *ta nak buat pun kene jugak,..hahahha... okeyh kidding :P

btw i bukan follower you tapi stalker.. hak3.. okeyh tipu..da follow lame dah..;p

ok lah itu saja.. ta leh panjng2 nanti die marah..:P.. korang nak join boleh la ke blog die yerk.. thanks.. ;p


p/s:- gigih fara kire patah perkataan sebab tak mau bg lebih 20 hakhakhak..

Sunday, July 17, 2011

Sadis:- Masak puding tapi puding tak masak :(

huwaaaaaaaaaaaa.... *nangis.. :P

ok first of all i wanna to wish.. SELAMAT HARI JADI to MY MUM! moge panjang umur murah rezeki.. amin~~~~
hari ni nisfu syaaban.. n hari ni jugak besday my mum! wah.. jatuh tepat pade hari yang penuh keberkatan itu.. T_T..so semoge moge pada hari2 yang mendatang hidupnya juge same keberkatan.. ceaaaa.... bermadah bagai i ni kan..

btw na citer.. hari ni i puase.. *konon la.. plus ngan my mum besday so kekonon2 nak masak resepi baru*baru maksudnya ta pernah cube lagi.. mule mule jumpe resepi puding marble from my sist nyer blog.. cadang di hati nak wat y tu.. tapi time2 ngah selak2 buku resepi jumpe lak resepi puding buah berkoktail atau pding koktail berbuah.. atau puding koktail berkrim..haper bende ntah..*disebbkan ta jadi so i pun malas nak hengat name resepi tu,, eje koktail pun hentah betul hentah tidak.. arhh pedulik..!!.. lagi pun ai rase aii na band arh resepi tuh.. uhuh!!.. i ngan confident levelnya masak ikut resepi tu.. tapi.. tapi..sadis!! masak kul 12+++ kul 6 +++ ni pun die still ta keras keras... huwaaaaaaaaaaaa... sentap... so skang ni puding tu dengan selamatnya berada dalam peti sejuk beku bahagian ais! dengan harapan ia akan menjadi sebeku ais batu.. ceit! memalukan i jerk.. uhuh...

btw selain puding aii masak kek coklat gak! special for my mum besday.. ceaaa.. padahal ta special pun..sebab boleh dikatekan setiap minggu aii selalu wat kek.. sesaje nak feeling2 special.. seb baik jadi.. tu pun after masak kekonon2 nak bagi special letak la lilin...sekali ko hambik lilin tu mencair dengan bangganya... kurang kasih sayang sungguh lilin tu yerk! aii band lilin tu jugak.. (T_T)

ape ape pun fara yang pade mulenya dengan berlagak cakap tak nak makan nasi sebab kekonon nak melantak puding akhirnya terpakse melantak nasi.gigih i masak nasi hokey.. yups.. aii masak nasi sile percaya.. :D:D *lapar.. puase le katakan.. heh!

dan sekarang dengan bangganya juge saya nak cakap saya da give up nak masak memasak.. belajar masak mmasak.. main masak memasak.. and what so ever.. sampai bile2 pun i malas da nak masak.. kalo nanti future nanti pun ta nak masak gak.. so sangat malang la bagi sesiapa yang kahwin ngan aii.. hari2 kite makan kek coklat yer dear! hak3*tertibe.. 

bibik bibik boleh la apply kerje ngan ai sekarang,... lalalalalala... :P

Caption : I HATE COOKING.... GRRRRRRRRRRR 

Saturday, July 16, 2011

Day 25 :- who are you

waa da lame fara tinggalkn 30 days challenge ni so hari ni na sambung balik.. cea ngah bosan nih.. tv tader citer menarik an?? pakwe i aaron aziz n ustaz amirul pun tak berlakon ari ni.. sebab tu bosan!!hak3
...so let move on..

who are you also means as siapakah anda?? aderh korang ta kenal i lgi ker.. uhuhu.. sentap..btw fara rase baik jawab dalam point lagi best...sooo let start.. erh sat2.. macam mane nak start ni.. ahahaha.. ok ok.. my name macam biase ar.. korang tak perlu tahu.. uhuhu.. just know me as nur farah hani!! call me farah, or hani, or ain!! semuanya boleh..

i`m just an ordinary girl yang bak kate kak aisya happy good lucky.. nak kate jenis yang tader masalah tak jugak but i jenis orang yang tak suka campur adukkan satu2 hal ke dalam hal yang lain.. sebab tu la boleh dikatekan setiap hari i akan tersenyum je sepanjang mase.. buat ape nak pikir masalah yang tak akan pernha hilang.. so just let your life cheers all the time..:D

seseorang yang sangat2 sukar memaafkan seseorang yang sesuke hati mak bapak diri die jer menghancurkan lumatkan hati whether family, friends and opkos diri sendiri jugak! cube la cari gaduh ngan i.. i akan balas till the end.. wah kejam betul! ok fine tipu je.. i memang ar ta dinafikan seorang yang pendendam.. sukar melupakan tapi ce cube korang kate SORRY.. dengan segeranya i senyum.. life should be easy right so why should  you border about the problem.. let all the thing goes..

bukan anak manje tapi tak dinafikan i seorang yang sangat2 sensitip aka manje la jugak.. that why till know even umur da nak 21.. i tak pernah berpisah or duk jauh ngan family..menangis itu sellalu..

seorang y sangat2 cemburu.. ouh siyes i tak sangke keji betul perangai i.. ahaha.. cecube u buat hubungan ngan i and dalam mase y same u contact ngan other girls.. konpem dan2 tu jugak i baling pinggan tak pun air oren ke muke perempuan tuh.. hee.. :P.. tak lah... i jenis y sedar diri.. bile u contact ngan perempuan lain pade mase same u contact i.. opkos la i will undur diri.. yang ni sikap terpuji i kan.. ahaa.. buat apa kite bertahan disisi orang yang tak mampu bertahan hanya dengan kamu..

ermmmmmmm apa lagi erk??? ouh ya saye tak reti memasak.. huahuahua.. kalo biskut ke kek ke kuih atau masak yang ringkas2 i reti la tapi kalo nak suruh masak lemak cili api ker.. kari kepala ikan bilis ker.. hak3.. ader ker?? konpem ta reti.. tapi actually best jugak masak memasak ni sebenarnya tapi bukan sekarang arh.. tak hader maknanya!! uhuhuhu.. nanti da tue tue sikit *sikit je erh bukan tue banyak.. sile paham.. :P aii belajar ar masak.. tu pun kalo rajin arh! aderh tak penting pun..

urm urm.. apa lagi yerk! ok tader dah.. agak2 dalam banyak2 sifat keji aii tu.. opsss.. ader tak yangs ame ngan perangai u all.. kalo ader means die kite kembar.. dan korang kenela menerima hakikatnya yang telus lagi nyata.. lalalala.. lempang.. :D

Tuesday, July 12, 2011

Hoyeah! saye lulus .. T.E.R.U.J.A !! :P

hoyeah hoyeah..*cakap sambil loncat sampai cecah syiling.. :P
pssst.. na citer ni.. tadi kan.. tadi kan i pi amik test undang undang.. kuar kul 8 p ksme.. tapi kul 12 lebih baru p tempat buat test.. ceit kurang asam jawe disitu.. uhuhu.. lame gile menunggu.. i ni puas buat memek muke.. marah! bosan! tangan pun dok kepal2.. hajat dihati nak tempeleng semua yang ader kat situ.. geram seyh.. lame yang amat..

sampai2 sane.. amek number giliran.. tengok2.. giliran tuh kul 2!! sentap lagi disitu.. huwaaaaa... hajat dihati nak tunggu sampai kul 2 kat dalam office yang hader aircond tapi panasnya O. M. G !! tapi tapi bile da kul 1.. kami dihalau keluar..sebab office na tutupp.. huhuhu..*ok tipu taderla halau tapi da die nak tutp even kami kat dalam maksudnya ?? ehehehe.. so i y mule2 agak sombong mule memaniskan muke sebab nak cari kawan.. ajak melepak kedai makan.. ahahaha.. sweet betul perangai..

pendekkan citer kul 2.. amik test... mase 45 min.. tapi i buat about 25 je.. tu pun setiap ques i ulang dua kali.. takut silap.. nak buat macam mane tadi mse duk menunggu i buat test sesaje2 kat lap kmse.. dekat 6 kali i try.. mule dapat markah 45 pastu turun 44 pastu 43 41 and 40!! faill.. huwaaa.. dat why la neves2 itik..

but thanks to GODNESS!!! real test i got 45.. dak2 yang sekali ngan i masuk n kuar.. yang tanya i dapat berape.. semua tak pass..!!! so saye agak tak percaye saya pass.. uhuhuhu.. sikit2 tengok result.. tak percaye.. ahahaha... gile jakun i kan..


apa apa pun saye.. suke.. :D,... esok terus sambung masuk bengkel.. ;p boleh tak kalo nak cakap tak sabar nak belajar drive sebab nak bawak kete keliling kampung.. ahahaha.. :D

Saturday, July 9, 2011

Hundred! aka seratus kebenaran.. erk??? :P

Fara ni kan sebenarnya banyak nak citer.. T_T.. tag pun ader tige yang sampai skang ta buat buat...Ampun!!  tapi sesungguhnya mood na menulis NIL aka ZERO! but bcoz of blog lame ta hupdate so i rasa hari ni i nak mengedikkan diri jawab soalan yang dicilok dari blog xneedx..  wah tak malunya i kan.. ahahaha... so let move on!! :D

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: air sirap bandung..sedap.. :P
2. Last phone call:  from my bro cakap kelas untuk amik ujian lisan memandu semalam cancel! cis kek! hampe sekejap.. 
3. Last text message: from celcomXtra! huhuh!! 
4. Last song you listened to: Nera af9 HATIMUMILIKKU.. ngee~~
5. Last time you cried: semalam! ala saje2 je nak wat2 nangis.. :P


HAVE YOU EVER:
6. Got back with someone you've broken up with: hah?? tak paham soalan.. :D
8. Kissed someone & regretted it: giler ko na kiss kiss! kiss baby pernah la.. heee.. 
9. Lost someone special : just! 
10. Been depressed: not now!
11. Been drunk and threw up: nonsense!

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. Pink
13. biru laut and turqoise
14. putih!

THIS YEAR HAVE YOU: (2011)
15. Made a new friend: Always!latest Asfira aminuddin... kite kawan kan babe.. ahahaha.. :D
16. Fallen in love: Everyday with Allah :) ♥ *jwapan xneedx.. i suke.. ;p
17. Laughed until you cried: boleh ker?? uhuhu.. maybe!
18. Met someone who changed you: not at all! 
19. Found out who your true friends were: insya-Allahhh :)
20. Found out someone was talking bad about you : people have their own mouth so should i border about that! just says whatever you wanna to says.. 
21. Kissed anyone on your Facebook friend's list: never!

GENERAL:
22. How many people on your friends list do you know in real life: entah... mungkin banyak mungkin sikit.. 
23. How many kids do you want? : tige boleh?? :P
24. Do you have any pets: No! 
25. Do you want to change your name: rase macam name da cantik! ahahaha.. so opkos ta nak! :D
26. What did you do for your last birthday: beli cake untuk diri sendiri.. ahahaha.. ;p
27. What time did you wake up?: ari ni lewat sikit.. 7 something..  huhuh! :P
28. What were you doing at midnight last night?: dengar mp3 sampai tertidur!
29. Name something you CANNOT wait for?: my dreams came to be reality!
30. Last time you saw your Mother: everyday tengok.. T_T
32. What are you listening to right now: dengar si tecik tyah membebel.. grrrrr
33. Have you ever talked to a person named Tom: tom tom bak ???
34. Who is getting on your nerves now?: no comment!
35. Most visited webpage: facebook and blogspot
36.Whats your real name: rahsie.. :D
37. Nicknames: Fara, Hani, Ain!
38. Relationship Status: single but not available.. 
39. Zodiac sign: Virgo
40. Male or female?: F
41. Primary School?: srk convent BP.. sksk TANAH MERAH
42. High School?: SMK Tanah Merah 1
43. College?: Kptm kl , and coming soon uitm Machang!
44. Hair color: black!
45. Long or short: long!
46. Height: taks empat nak ukur lak.. :P
47. Do you have a crush on someone?: Hah??? wat wat ta paham soalan :D
48: What do you like about yourself:  diri sendiri.. opkos.. 
49. Piercings: no
50: Tattoos: never
51. Righty or lefty: huh?? means??

FIRSTS :
52. First surgery: never
53. First piercing: tnever! coming soon! tu pun kalo ta takut.. :D
54. First best friend: Nor Fatihah Fathil
55. First sport you joined: tiup belon sampai pecah! uhuhu..
56. First vacation: comeron hingland.. mase baby.. ahahhaa.. :D
57. First pair of trainers: haa? *haku pun tak paham soalan ni xneeds :P

RIGHT NOW
58. Eating: nasi 
59. Drinking: sirap bandung
60. I'm about to: off the laptop after post the entry
61. Listening to: nothing
62. Waiting for: nothing
63. I'm feeling: atder perasaann.. :D

YOUR FUTURE :
64. Want kids?: sape yang tak nak??
65. Get married?:  Insyaallah..
66. Career : skang tanam anggur..

WHICH IS BETTER : 
67. Lips or eyes: eyes 
68. Hugs or kisses: hugs
69. Shorter or taller: Taller 
70. Older or Younger: Older.
71. Romantic or spontaneous: romantic opkos.. :D
72. Nice stomach or nice arms: arms! :P
73. Sensitive or loud: sensitive
74. Hook-up or relationship: hah???
75. Trouble maker or hesitant: trouble maker

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger: giler!
77. Danced in the rain: wah bestnya.. lama tak buat.. so da lupe pernah ke tidak.. :P
78. Lost contacts: always
79. Sex on first date: hanya untuk orang yang tader tamadun jerk macam ni..
80. Broken someone's heart: kau lukakan haku so haku lukakan kau balik.. fair right??
81. Had your own heart broken: no comment
83. Turned someone down: no comment
84. Cried when someone died: yup
85. Fallen for a friend?: friend yang ta gune you mean??

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: Yup
87. Miracles: Yup
88. Love at first sight: yup
89. Heaven: Yes
90. Santa Claus: no!
91. Kiss on the first date: no!
92. Angels: Yupp

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than one girlfriend/boyfriend at a time : girlfrensssssss i sentiasa ramai !*same lah :D
95. Did you sing today?: no!
96. Ever cheated on somebody?: yup!
97. If you could go back in time, how far would you go?: let by gone be by gone dear :)*same jugak.. :P
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?:masa kat smaktm 1! how i wish everthing could be clear!
99. Are you afraid of falling in love?: yup! falling in love with somebody that you should not!

100. Are you afraid of posting this as 100 truths?:
 ahahaha..  truth ker??


ok done! hari ni tader ps..a derh.. i`m in confusing mood!! :(



Friday, July 8, 2011

Apekah perasaan bile didumpingkan??? :D:D

tadi tadi.. i balik kampung .. alah tak jauh pun kampung tu.. 3km from my home jerk! balik umah dalam 10 lebih.. after solat isyak terus pi online.. biase la kan.. budak remaja la katekan.. cea budak ker?? :D so bukak la face book .. bukak bukak tertibe tertibe i feel like some friend on my fb missing..cea i tahu la.. sebab i selalu stalker fb kengkawan2 aii... dan orang yang missing itu adalah... teettttttttttt!!! rahsie..

ilang bukan sebarang hilang okeyh but diblocking.. i guesss... yup! so i .. i yang ngah duk santai2 terkejut beruk sat.. dieee blockkk i???? uhuh!! i dont believe it.. bermacam macam persoalan yang bermain difikiran.. ader wat salah ker?? die benci aku ker..a nd what so ever.. tapi disebalik ala ala diri didumpingkan i just feeel like.. OK ITS OVER!!

to be honest selama lama hidup i.. i kan jenis over giler kan.. so bab2 dumping mendumpingkan orang memang hobi saye  la.. dan saye tak pernah memikirkan perasaan orang yang didumpingkan.. ye ar.. kite dumping die sebab kita marah die ke .. kecewa ngan die ker.. benci die ke or whatsoever so why should we border about somebody yang kite dumpingkan.. tak kire la perempuan ke laki ker.. it is doest matter.. wah buruk perangai jugak i ni yer?? :D

tapi sekarang i tak nak bercakap psal orang yang mendumpingkan i tu.. heee tak penting pun.. bukan sebab he doest have any value to me tapi .. tapi.. let all the things goes like the flow asal die sihat, bahagie , suke dengan life die.. its ok to me.. yeah life must be go on right???

so what i wanna to story is.. tak baik mendumpingkan orang sebenarnya..*refer pade diri sendiri pernah dengar pepatah yang mengatakan what you give you get back! atau pun hukum karma.. dulu i pernah atau pun selalu mendumpingkan orang so now its my turn to didumpingkan..

about the story of die.. ok i know i pun perna dumpingkan u.. erh wait dumping disini bukan la bermaksud buang atau whatsoever it just merujuk kepada "MENINGGALKAN SESEORANG DENGAN TANPA ALASAN YANG DIKETAHUI ATAUPUN DENGAN MEMBUATKAN SESEORANG ITUTERTANYA TANYA APAKAH SALAH DIRI. THAT IS!!!".. so now its my turn.. and i accept it..sekurang kurangnya saye pasti kedudukan masing masing dihati masing masing..

last word from me.. saye tahu salah saya banyak! sangat2 banyak.. menuduh tanpa usul periksa.. membuat keputusan tanpa memikirkan kesannya.. meninggalkan tanpa memberi penjelasan.. sentiasa bertanya akan sesuatu yang tak penting..and whatsoever..to be honest the reason why i add you after blocking you for one and a half year is because i just want to make sure that my heart is no longer belong to you..saya ada kehidupan dan awak juge! kite masing masing da mencube untuk baik pulihkan perasaan marah benci kecewa , persahabatan dan segala galanya tapi nyata akal tak mampu menguasai hati..


berbalik pada reality kehidupan.. saya.. saya ...lepaskan awak! dan disaat kite berjumpa suatu hari nanti! awak dan saye.. kite bukan sesiapa.. hanya kawan semata mata... berjumpa tanpa punya rase banci, marah , kecewa, dan segala galanya..amin~~ dan entry ini.. ENTRY INI JADI SAKSI DAN RAKAN BLOGGER TURUT JADI SAKSI akan setiap patah perkataan saya.

p/s:- i compius.. compius and compius..compius compius compius compius... nak buat apa ya sekarang??? na nangis .. can I????