Kesah dongeng aka kisah hati.. apa yang Pasti Allah lebih tahu.. :-)

dongeng?? :P pernah tak korang berangan ?? pernah tak mengimpikan sesuatu yang sangat indah dalam kehidupan yang pda akhirnya membuatkan hari hari kita ceria sekaligus membuatkan anda merasa sangat sangat hapy sampai senyuman tak pernah hilang dari wajah.. pernah tak pernah tak??

ok fine tak yah jawab lagi.. for da info..skang fara da selamat tiba di putrajaya.. nak tidur tapi mata tak leh lelap.. tertiba teringat kata kata dak kecik.. "kompius kenape entry semakin hari semakin pendek" wah ayat die perli fara la tu.. t_T.. so hari ni fara nak tulis panjang2.. xd..fiezah bace ye jangan tak bace.. ekekekeke... :P

back to story.. before baca sile on lagu ini.. lagu ni sweet la :D


you know what.. dalam hidup ni paling tidak setiap manusia mesti mngimpikan sesuatu yang indah2.. berharap agar ia akan mnjadi kenyataan..*macam kesah dongeng kadang2 kita rasa benda tu da betul.. benda yang kita nak .. kita buat atau hape haper je la semua da betul.. tapi adakalanya ia sememangnya tak betul.. tak betul!! sile percaya..

macam contoh bila kita berkawan dengan somebody. kita merasa sangat2 suke tapi dalam msa yang same kita tak mahu kite dan die berkepit dua puluh hempat jam.. *whether you have you own prinsip or whether you nih memang jenis ta suka nak berkepit dua puluh hempat jam..short da story mula la pasang angan2 yang suatu hari nanti.."haku nanti bila dah ada somebody yang baru.. haku taknak berkepit dua puluh hempat jam.. cukup ngan contact*evendo mesej or call sekali sehari.. " :D.. hakikatnya bila one days nanti die yang lama pergi tingalkan u dengan somebody yang baru yang cume contact you sekali sekala mula la terbit perasaan .. "yang dulu tak macam ni.. " and tertibe terbit la rasa rindu.. rindu saat dimana you berkepit dengan die dua puleh hempat jam,.arh.. drama queEn!!

ade jugak keadaan dimana bile you ngan some body ni jnis yang hapy ending selalu.. setiap masa bila contact mesti ktawa ketawa sampai ada ketikanya you rasa lenguh nak sneyum2 lagi.. konon2 hati mule la cakap.. "haku kalo boleh nak somebody tu serius selalu dengan haku.. baru la rasa die tuh gentleman.. asyik ketawa je bilanyer die nak serius" huhuh.. but one days when you meet soembody yang macam yang you inginkan tu. kemudian akan terkeluar la kata kata ini "ma aiihh seriusnya mamat nih.. die dulu tak macam tuh pun" and sperti biase mula la nak merindu yang lame.. aderh also drama quenn!!

yang tu secara umum jerk.. for me sendiri.. dulu aii ada kenal ngan somebody.. well fara ni klo nak tahu ader prinsip2 yang dibuat konon2nya nak menjaga batas batas dalam diri tapi at the end.. macam contoh.. bile somebody contact me time petang* na solat magrib atau time malam *study time aii will feel like.. 'aderh dia ni la.. ini time study no call no texted.. be serious..' tak ksah la hati meloncat giler bila dapat mesej dari pujaan hati ke haper.. serious tetap serious.. kemuadian mula la pasang angan2 "haku mahukan somebody yang comitted ngan apa yang dia buat.. bila study..study la bebetul" then a long time ago.. kami da tak contact muncul la somebody yang baru yang mana cume tahu contact sekali sekala.. yang pada akhirnya membuatkan aii cakap "die dulu time time macam ni*study or magrib mesti texted haku... tak macam yang ni.. mesej sekali sekali.. huhuh.. sentap" sentap lak bukan sentap ngan somebody yang baru tuh tapi sentap sebab hati mengharapkan die yang lama ada depan mata..

ada jugak situasi dimana..
Situation 1
yang lama akan macam ni
 "salam , ngah buat apa??"
"wassalam.. takder buat apa.. duk saja saja" *sambil dalam hati cakap.. die ni  setiap kali msej mesti tanya ngah buat apa.. tak bosan ke??? :P.. bukanla tak suke cuma tertanya tanya jer..
then y baru lak cam ni..
" salam "
"wassalam..." *dalam hati .. bagi salam jerk.. tak reti ke nak tanya "awak ngah buat apa??" T_T.. 

situation 2
yang lama
" tak nak tidur lagi ker? "
"tak lagi.. nape nak tidur ke?.. pergi je la.." 
"takperlah kite main mesej lagi smpai ngantuk key"
"okey.." hati suke T_T .. evendo mta da ngantuk giler.. kadang2 dalam hati mula la berpikir kan ke bagus kalo setiap malam die cume wish good ninght je tanpa mengangu waktu tidur.. 

dan bile saat nya somebody itu berubah.which mean datang somebody yang baru.

"tak tidur lagi ker?"
"tak nak lagi.. nape? nak tidur ke.. pergi je la.."
"ok lah.. say dah ngantuk ni.. bye"
"ok bye" ..dalam hati.. tidur dah? die dulu takkan pergi macam tu jerk.. uhuhuhu..

ok stop it.. kang kelain lak citernya.. ahahaha.. conclusionnya kite selalu mrase mereka yang berada disisi kita bukanlah yang terbaik sampai ader kalanya kita mengharapkan yang lain..berharap pade kesah putera raja dari alam dongengan..yang mana  yang lebih perfect yang konon2nya akan lebih memahami perangai dan keinginan serta prinsip kita.. walhal hakikatnya bila dah terbiasa prinsip digangu gugat oleh yang lama.. datang la seribu yang baru pun you mind wll always said that.. "dia dulu tak macam itu.. dia macam ni".. huh.. yang dullu lagi bagus.. tak macam yang ini" .. "hurm.. kan bagus kalau dia ni Die..".. T_T..

conclusionnya hargailah mereka yang selalu ada disisi kite.. setiap apa yang terjadi eventhought always bercanggah dengan prinsip yang dijungjung selama ni.. Allah pasti lebih tahu apa adanya dia dihati kita.. Aii always wish you all da best.. :D



p/s:- korang paham tak apa yang aii tulis nih?? psss sile buat2 paham sebab aii kan sebenarnya pun tak paham apa yang aii nak sampaikan .. T_T..
p/s:- erh btw ayat ayat die ader yang sengaja ditokok tambah .. saja nak tunjukkan perbezaan perasaan.. ;p

Popular Posts