Jaga baby best gak kan,.. ahahahhaa.. xd


kalo nak tahu*x nak pun da tertahu dah sebab korang da baca.. :P..nama baby ni.. Iman Sofea! 3 bulan.. anak cousin aii.. merangkap anak sepupu la orang panggil kan kan.. so budak ni la yang fara duk jaga selama ni.. btw gambr ni dicilok dari fb mumy dia.. ehehehe.. almaklumlah.. stay umah tader kamera.. so sesi cilok mencilok kat fb mahupun google memang sedang giat dijalankan.. :P.. ampun!!

btw based on tajuk.. JAGA BABY BEST GAK KAN!!! aii just wanna to says that.. yaaa.. sangat2 best.. ia membuatkan kita berdisiplin.. ceria and macam macam la.. lagi pun baby sofea ta banyak karenah.. cuma ada satu hari tu je dia mengamuk sakan.. harus la fara call mamy dia suh balik dari tempat kerja.. uhuhuhu...

kalo tak macam biasa la jaga dia..rutin menjaga sama jerk..

kul 6.30 fara bangun solat subuh pastu mandi.. kemas kemas rumah.. pssst aii bukan bibik okey.. ahahaha.. sesekali terasa macam bibik lak.. ala fara tahu la korang nak cakap cam tuh.. huhuh,. merajuk!.. :P takder la sebenarnya tugas fara cuma jaga baby jerk.. tapi kat rumah tm fara biasa bangun solat then kemas rumah so bila ta buat rasa macam bosan la pulak.. that why la bangun pagi sapu2 rumah dulu.. ouh sweet kan apa yang aii buat.. hak3...

lepas tu mandikan baby copiya*tulis cam ni arh manja sikit..erh??? :-) pakai baju.. ouh aii paling suka this moment.. sebab lepas pakai bedak.. ubat semua tu dia akan sangat2 nampak innoncent and wanggii.. bau baby.. suka lah..

pastu bagi susu.. mandi lak tiga kali sehari.. susu toksah duk cakap ar.. kuat betul!! hohoh.. apa apa pun.. detik paling best jugak bila dia tidur.. sebab selalunya bila dia tidur fara pun tidur gak.. ambik kesempatan.. ngee~~ kalo tak harus la tak leh tidur an! ni pun waktu ni dia ngan tidur tapi memandangkan fara da ada bb.. so ta tidur la.. petang2 lak ataupun setiap kali dia jaga main3 ngan dia evendo kadang2 fara rasa nak cakap.. kat diri sendiri yang "sist nanny dia ni dah gila gamaknya sebab suka bercakap sengsorang. macam la dia paham!!" tapi hader haku ksah.. :P

ok lah itu jerk!! tak mau tulis panjang2 .. *padahal mmang da panjang.. aii nak p sambung tidur sementara baby ngah tidur.. daaaaa...

ouh ya.. saper2 nak jaga baby mintakla tips ngan aii.. hak3.. tips la konon. tertiba teringat .. haritu baby copiya menangis kuat gila.. last2 ngan fara sendiri nak menangis..*nak ke dah erh?? wat wat lupe.. rindu nak balik rumah tm.. hak3.. sengal.. ~~~

*macam ni la kitaorang berdua..sweet an sweet an.. ngee~~


p/s:- orang kata jaga baby masa muda ni nak amik berkat.. bahahaha.. lempang ..:P

Popular Posts