Best gak kan belajar kat kampus... :-)

waaa.. penatnya cuci mata.. chewah!! gimik lebeyh.. btw tadi kan fara pergi dewan kampus uitm.. ikut cousin *mummy baby iman copiya g sana.. dia lect.. malam tadi ada majlis .. register persatuan apa ntah.. kukelupaan.. so p la aii tadi.. semalam da ada .. tapi semalam untuk student perempuan.. hari ni student lelaki..sebab semlam perempuan so aii ta pergi.. yang laki jerk aii pergi.. erkkk....:P

pergi sana kan.. suasana sangat2 bising.. siyes.. riuh rendah.. binggit telinga fara.. korang tahu la kan.. guys.. even umur da meningkat bising and kecoh harus.. dia ada persembahan jugak la tadi.. tapi ta nampak pun sebab kitaorang duk belakang..

but what aii wanna to says is.. evendo suasana sangat bising.. tapi aii feel like YA ALLAH BESTNYA!! best suasana macam ni.. sila la paham bahawasanya fara ni belajar kat kolej.. so tak la sebesar kampus uitm machang ni... pastu tempat stay pun hostel dia luar kampus.. jauh dari kolej.. jadi setahu fara tak ada aktiviti2 kebudayaan macam ni. malam malam apatah lagi.. ada jer persatuan segala tapi semuanya buat ONLINE!!!

so seriously aii teruja la kan.. that why la fara nak sangat2 sambung belajar diuitm pulak.. (degree).. ingat na sambung kat sini tapi hampes!! uitm ni tader course accounting.. yang ada cuma uitm kampus kota.. kota baru yang tecik juge!! kalah kolej aii dulu..

you know what sesekali nak juga rasa malam2 kuar ramai2 p cafe ke kedai makan ke.. makan ngan coleagues. pastu p dewan kampus and buat itu ini.. but reality.. aii ta pernah rasa semua tu.. dulu aii duk hostel tapi sekejap je sebab sebulan pastu aii meraung2 nak duduk rumah akak(putrajaya) .. ta leyh stay away from family katenya.. arh gedik! so bila stay putrajaya.. secara ta langsung aktiviti2 kolej yang buat belah petang ke hari minggu ke memang aii ta pernah pergi..

dalam kampus pun aii tak aktif even do aii duk dalam kelas higher.. dimana rata rata student terlibat dengan tampuk pemerintahan kolej.. president la.. ketua mpp la.. mpi la what soever.. hidup aii hari2 cuma p kelas .. bila time gap pi library.. baca majalah atau tidur atau study.. tadernya na kata pi lepak2 kat cafe.. ataupun lepak kat student square *dia ala ala hall untuk student lepak2.. so memboringkan..

and know rasa sangat2 nak merasai suasana kampus tu.. ye diakui sepanjang umur 20*ta nak mengaku 21 sebab tak celebt lagi.. ehehehe aii tak pernah pisah jauh2 ngan family.. skang pun duk ngan cousin.. kira family gak la kan.. t bila degree.. according to my parent aiii belajar je kat kampus kota.. yang tecik tu.. bangunan jer.. so means dia tader la hall.. padang kan.. so bored

kat kampus machang ni aii stay kat kuarters lect.. so dalam kampus ni semua cukup serba serbi.. hostel pelajar.. rumah lect.. tempat riadah.. tempat belajar .. and macam macam.. *semuanya dlaam satu tempat yang sama.. menarik kan?? petang2 aii nampak la student2 main bola kat padang.. pastu ada yang jogging.. main tennis.. bestnya.. teruja tengok..

orang kata hidup cuma sekali so buat la apa yang kita nak.. dapatkan apa yang kita nak.. orang jugak kata hidup cuma sekali so ikut jer apa yang telah diaturkan dalam kehidupan.. semua yang terjadi pasti itu yang terbaik.. so yakinlah apa yang aii dapat itu yang terbaik.. ngee~~ *cubaan menyedapkan hati dan menerima hakikat yang namanya kehidupan..hehehehe.. :P

apa apa pun saya bangga jugak sebab dapat habiskan diploma.. tak kira la kat mana pun tempatnya.. ngee~~~

p/s:- student cousin aii hensem hensem ar.. puas cuci mata hari ni.. ahahahaha.. lempang.. :P
p/s/s:- google giler! mentang aii curik gambar die.. ta leyh upload lak. dat why tader gambar..susah jugak erh tader kamera.. sape na bagi.. :P

Popular Posts