Anganan jadi reality... tapi selalunya ta pernah sama.. :( Salah siape??

saper yang suka berangan angkat tangan... :P

pssstt.. fara na citer ni.. dulu fara selalu berangan..berangan itu berangan ini.. tapi at the end of story apa yang diangankan tu selalu jadi terbalik..

so setakat itu aii akan berangan benda yang ta logik dek kpala.. ataupun berlawanan ngan apa yang aii nak demi mengaharpkan reality lebih indah dari fantasi!!!
but at the end like aii said .. apa yang kita dapat seindah atau seburuk mana anganan yang dibuat ia takkan pernah sama.. takkan pernah..

dulu fara pernah berangan bestnya msuk hospital.. tapi hakikatnya bila aii disuspek denggi sampai kena ulang alik ke hukm n hospital putrajaya.. cukup2 melemahkan semangat!! last2 aii tak pergi pun temujanji ngan dokter! sakit jiwe kena amik darah hari hari.. :P

dulu jugak suka berangan bestnya belajar jauh2.. mula la nak melakar fantasi betapa kehidupan didunia luar seindah pelangi.. but at the end setiap haria ii emnghitung ari.. mendoakan agar maruah diri sentiasa terjaga! sangat2 sukar nak menjaga diri bila hidup jauh dari family!! that the fact..

and dulu jugak fara pernah berangan alangkah bestnya bila dikecewakan.. kita akan menangis and then ketawa.. bestnya kena tampar.. bestnya melukakan dan dilukakan hati dan perasaan.. tapi hakikatnya.. sekali !! cukup hanya sekali hati kecewa!! diri da tak sanggup nak alami..and in fact sampai sekarang after the case.. aii da tak pernah mampu nak berangan pasal tu lagi.. usahkan berangan.. ingat diri yang sewel sekejap tu pun aii da rasa nak cakap kat diri sendiri "teruknya rasa bila dikecewakan!! separuh gile!!"

tapi soalnya salah kitakah bila apa yang diimpikan tak sama macam reality.. salah kitakah bila kita buat sesuatu yang pada akhirnya memalukan diri sendiri!! dan salah kita jugakkah bila menyukai orang yang tak sepatutnya.. dan.. kecewa berlebihan... salah kita????

Popular Posts