Sunday, April 3, 2011

Saper rasa dia CUN! boleh la p tengok citer CUN sebab citer dia memang CUN!! ahahaha.. xd

semlam kan semalam kan.. erh erh jap.. before we go to Cerita CUN yang CUN nih.. mai la kita start dari awal dulu.. (T_T)

semlam fara ada Test sebenarnya.. last test for this sem! test Maf!! fuh2!! alhamdulillah aii think aii dapat jawab kowt.. lalalala.. benda lepas tak sah dipikirkan :P so .. test tuh kul 11.. tapi as usual.. fara ngan azie memang akan datang awal.. berstudy mudy kejap kat college.. pukul 12.30 test abis. ingt nak balik.. tapi tapi.. tak jadi kitaorang bersama salwa sekali pergi JAYA JUSCO!! tujuan fara pergi nak beli NOVEL jerk.. ahahaha.. lupe nak jerit.. MARA AII DAH KUAR T_T!! suke sangat... TIME TO SHOPPING.. lalalala..  pergi JJ sambil nak cari barangsebenarnya.. tapi hampa,, tader yang mnarik hati kau mmang da boom kecuali novel..:P

eh aii bangga sebenarnya .. ekekeke.. bangga sebab semalam pergi mcd .. selama ni punyala mengidam hari hari nak makan mekdii  ni yatie punyes pasal.. hari2 sebuat .. TERIMA KASIH BURGER MEKDI..sampai fara pun dalam kepala hari hari MKDI MEKDI MEKDI.. sib baik aii takder pakwer.. kalo tak msti dia jelous sebab dalam kpalakuh hanya menyeru2 mekdi.. bukan dia (T_T).. back to story...semalam Cik puan y manja(azie) tuh.. nak makan mekdi.. fara lak dah memang kenyang gila sbb kat kolej dah mlahap bihun free.. so pergi mekdi order ais coke ngna fries jerk.. tu pun paksa makan.. apa yang nak dibanggakan disini aderlah.. INI ADERLAH KALI PERTAMA AII TOLAK REZEKI!! MEKDI DEPAN MATA TAPI MEKDI TUH TAK BERJAYA MENGODA KUH!! PADAN MUKA MEKDI.. wekk!! :P

lepas pi pusing2 JJ ingat nak balik tapi Cik puan yang manja tuh tertiba bagi idea giler!! nak pergi TIMES SQUARE lak!! ma aihh.. pikir la seketika.. cakap tak nak!! muke dia terus cemberut!! haish.. aii tak tahu knapa my friend tuh semalam camsenssitip sikit pun ader.. muka masam macam cuka!! cakap pun garangsemacam.. berdiri segala bulu roma.. takut.. ahahaha.. so dengan tanpa kerelaan pergi la jugak.. (T_T) okeys tipu!!  aii pergi dengan rela hati.. sebab bersyarat pi sana nak tengok wayang.. alang2 dah p so nak tngok citer CUN!! (T_T)

sampai sana.. beli tiket .. solat zohor then pusing2!! OUH MAI GOD!! bila shoping tanpa dirancang nih mula la nak membeli itu ini,, malas nak citer.. dipendekkan citer aii beli baju.. beg!! tudung.. skarf.. tambah tolak darab duii habisla RM 150 ++ padahal duit baru jkr kuar.. borus sungguh aii.. (T_T)

tapi yang penting tiket wayang dia belanja .. ahahahaha.. suke.. weyh citer cun kan siyes lawak giler..


sweeeeeeeeetttt.. romantik.. korang boleh tengok how come urban girl luna latisha tuh bertukar menjadi budak kampung.. main ngan kerbau masuk dalam lumpur.. ouh maii aii pun tak pernah uat semua tuh walau duduk kat kampung.. kerbau pun rasanya tak prnah tengok secara dekat.. yang tak leh bla time dia bergaduh ngan remy ishak .. aka atan!! nama dia walaweyh tak komersial langsung..

citer dia bermula ngan luna nih artis .. dia mengacarakan rancangan MELETOP!! ala kalo real life tuh macam melodi.. cari2 gosip orang.. dia couple ngan Jehan!! dah tunang pun.. one days dia pi rumah jehan.. jehan nih ngan nak berasmaradana ngan Marsha artis baru!! siyes part nih tak boleh bla.. macam drakula giler.. ahahaha.. time loceng bunyi

Jehan :- "alamak .. jais jais.. datang" 
Marsha:- "hah jais.. jais kawan you tu ker??" gaya gedik bercakap..
Jehan:- "bukan la.. jais.. jabatan tangkap kalwat.. bodohhhhhhh"" aii rasa dia cakap bodoh la.. ahahaha.. 

maka  kelam kabut la diaorang sembunyi..
sembunyi bawah kotak la.. tepi tingkap la.. semua tak logik.. dah tu  marsha asyik duk tanya

"macam nih nampak tak"
 "you nampak aii kr" ..sengal~~~ 

pendekkan citer.. atas sebab ni lah luna pergi kekampung Kuntum(faezah ilai) and jumpa atan.. tak leyh citer panjang2.. korang pi tengok sendiri..



Luana latisha nak merempit ngan minah tetttttttttttt!!! ahahaha.. tak leh bla tul situasi dia.. sama macam cara faezah ilai ketawa.. dengar dia ketawa jerk dah buat fara rasa nak suka terbahak2 tapi harus la kontrol.. kang ader gak yang malu nanti.. ahahaha.. tapisiyes.. kelakar giler ...


time nih tangan luna latisha kena sengat ngan ikan . tapi dia ingat kena gigit.. kononnya remy ishak pun nak buang bisa kat tangan dia.. si luna terus jerit marah kat remy sebab dia ingat remy pun nak gigit tangan dia.. lurus bendul betul.. ehehehe.. tapi sweet.. tapi kan seksi seksa jugak la baju yang dipakai luna nih even stay kat kampung.. ;p


atan lamar luna!!! sweeeeeettt ouh lamar atas kerbau.. ekekeke.... kelakar pun ader.. erh siyes maya karin nih comel giler.. cara dia senyum.. cakap.. ouh my .. indah sungguh kurniaan Allah kan.. tak terbatas pada ciptaanya.. siyes fara kagum ngan apa yang Allah bagi pada manusia yang bernama Maya karin nih.. ;p

yang nih part luna ngan atan cari adik dia.. manes!! hilang.. lari dari rumah.. T_T..

ok pndekkan citer,.. cinta mereka tak lah semudah yang disangka.. ye ar luna tuh artis atan tuh  budak kampung.. bergaduh baik bergaduh baik.. ending story Luna Latisha lamar Atan.. "sudikah awak menjadi suami saya" waaaaaaaaaaaa... sweetnya.. dah la atan masatuh selekeh giler.. ngah dalam bendang .. luna lak pakai gaun .. comel gaun dia.. memang sweeeeeetttt arh...

end of story.. fara sukewwwwwwww  giler citerrrrrrrrrrr nih.. boleh la disimpulkan kat sini.. how sweet sebenarnya bila duk dikampung nih.. tak kira la ko tuh anak datuk ker tan sri kr menteri ker.. siyes fara nak cakap.. orang yang tader kampung atau tak pernah jejak kaki kekampung ader lah orang yangs angat sangat rugi sebab feeling  keindahan bila ko tengok kampung tuh sangat sangat indah.. tak ternilai ngan wang riggit.. ouh my.. tertiba terasa bertuah..sebab saya dah rasa suasana bandar dan kampung walau tak main ngan kerbau.. ekekeke..

apa apapun.. aii like citer nih.. orang yang tak minat citer melayu.. sila abaikan story aii nih.. well citer melayu kan tader adengan sensored yang macam korang nak tengok dalam citer omputih tuh.. setakat peluk2 ader la..ehchewaaaaaaaahhhhhhhh.. tertiba terasa nak memerli mereka mereka yang suka cakap "malay story not my taste.. ceys!! berlagak.. ahahaha.. ok lah.. fara nak smbung layan novel.. daa~~~

kata hati :- Dalam dunia ni dah tader istilah perigi cari timba atau whatsoever.. when you fall in love with somebody.. you know that you are fall in love for each other but there are a lot of problem that make there are some sort of thing yang membuatkan cinta korang payah sangat nak bersatu.. tader salahnya kalo perempuan itu sendiri lamar lelaki itu.. fara sendiri pun rasanya akan buat macm tu kowt bila hati betul2 yakin yang dia adalah untuk kita.. fight for you right fight for your love!!! 

p/s:- best jugak dapat main kat bendang ni kan.. nak cari bakal husbend yang duk kampung arh.. boleh main kejar kejar.. kampung aii tader bendang.. hutan ngan pokok getah banyak la.. ahahahaha.. XD