Melantak kat SATAY STATION sambil main game ANAK BERANAK NYAMUK!! :P

hai korang.. rindu fara tak..:P poyo.. ahahaha.. tapi tapi even korang ta rindu n tertanya tanya mana fara pergi menghilangkan diri tetap jugak nak bgtau.. actually semalam fara ada Speaking MUET!! muet tu pagi giler .. rumah fara kan jauh so fara stay la kat rumah kawan dua hari y lepas.. semalam baru balik.... rumah dia dekat ngan kampus that why la fara tak online.. *Kak aisya rindu kat fara kan.. ehehehe..tertibe.. XD

tutup story sal Muet!! and what soever.. balik pada topic asal which is melantak kat satay Station sambil main game anak beranak nyamuk atau nama game tuh sebenarnya MAK NYAMUK ANAK NYAMUK (T_T).. siyes tak tipu..kelakar kan nama dia.. XD

 *gambar pengenalan :P

btw kita orang pi satay station nih sebab our lecturer MISS SYATILA belanja kami satu kelas.. well dah sem akhir lah katakan.. miss syatila dah lama jadi lect kita orang.. so pi sana bertolak around 5pm ngan 6 kete termasuk 1 kete lecturer..

sampai sana kan tempat dia siyes tak boleh bla.. smart seyh.. cute.. tak payah panjang panjang citer.. layan gambar suder.. sila jelous ya korang semua.. ahahaha.. tapi korang jangan risau gambar fara tader banyak pun.. saja tak mau amik gambar banyak sebab takut korang pengsan pulak hari2 fara duk tempek muka kat blog.. kan? kan?.. saper hangguk siap dia fara tak mau kawan.. :P
sate yang dah tinggal separuh luper nak amik gambar yang full.. sdap woooo.. sate die gemok!! jelous la jelous la.. ehehehe.,. :P

Mee rebus.. sedap!! tapi siyes heran.. rupanya tak macam mee rebus pun.. macam mee kari or mee asam..err ada ker nama macam tuh.. sila abaikan.. tapi rasanya memang masam masam sikit.. ;p

selain dari dua makananan nih kita ader air epal campur asam .. sedap sebab rasanya masam dan manis.. pastuh ada gak air sejuk.. alorh.. air sejuk tu korang pi dapur .. amik jug.. msukkan ais and air.. hah begitulah rupanya sejibik.. so gambar tak yah ar.. ehehehe..


ni dak dak kelas beli.. hadiah untuk miss syatila.. kek durian from secret resipe.. mereka2 makan.. masyaalah.. lahap bebenar .. ekekeke.. gurau jrk.. tapi siyes semua teruja makan.. Fara ngan nana jerk yang tak makan.. ta suka.. (T_T).. sebab beli kek nih aderlah krana miss syatila suka gila ngan kek atau apa apa jerk y melibatkan durian.. ;p


time makan.. tudung biru tuh MISS SYATILA.. our lecturre.. salwa tudung hitam ngan gembiranya sedang melahap mee rebus.. Atikah tudung kuning tuh tak dia ngah buat aper?? ngah duk mencari tauge!! minah ni tak makan tauge rupanya.. so dia duduk la mencari2 tauge ntuk diletakkan kat tisu.. bahahaha.. kelakar la tikah.. :P


budak budak laki dalam kelas.. ngah melahap ngan gumbiranya kowt.. heee..;p


budak budak perempuan.. meja sebebnarnya reserve 4.. tapi meja dia asing2.. kita orang kan nak suasana ala ala family yang sedang berbahagia so camtumkan la 3 meja then duduk la seramai 26 orang.. they all tuh tertiba rasa macam tak muat pulak.. ahahha.. so amik makanan buat kumpulan duk kat situ..



GAME ANAK NYAMUK MAK NYAMUK BERMULA!! starting with atikah .. mak dia Miss syatila.. ehehehe.. ouh lupa.. game ni actually about main tukaw2 hadiah sebenarnya.. setiap orang kena bawak dua hadiah.. first of all kna cabut nama dulu *cabut nama beforepergi makan lagi.. cam ni miss syatila dapat nama tikah so miss bagi tikah hadiah..sebagai balasan tikah bagi dia jugak..

tikah pun akan cabut nama jugak.. dia dapat Izham.. so dia akan bgi izham hadiah.. izham akan balas dia jugak.. end of story masing2 akan dapat dua hadiah..tikah dan Izham.. sweet la korang.. ekekeke.. gurau jerk.. ;p


antara gambar gambar y sempat disnap..

Hidayah ngan Fatimah..  sempat lagi buat gaya depan kamera.. dua ni memang giler2 sikit.. ;p

Dayah dapat Fizal.. so bertukar hadiah jugak.. tak boleh bla betul cara Fizal bagi hadiah.. siap melutut bgai.. pssstt sejak bila pakai spect nih.. budget hensem la tu erh.. ahahaha..

Syazwan ngan Bella...

jeng jeng jeng.. kontroversi2.. hari tuh masa cabut nama.. Zul dengan lantangnya bersuara.. " tak nak nama tuh.. tak kenal" per lagisentap la bebudak kelas termasuk lect.. just imagine.. kami semua dah sekelas 3 sem.. bila dia kata TAK KENAl.. memng sentap giler ar.. so semua duk tertanya2 nama apa y dia dapat.. sekali Fatimah rupanya!! kontroversi betul.. dua orang ni suka perang mulut..agak rapat sebenarya..  bergurau gurau manja la katakan dengan cakap cam tuh.. ahahaha..

nana jurukamerea pada hari itu.. ;p.. nana ngan Aminamira.. 

nana ngan syahid..  scandel dalam kelas.. :P 


mreka berdua dapat orang yang sama.. ahahaha.. opsss.. actually macam nih.. nudra dapat nama wani.. wani pun dapat nama nud.. per lagi dua dua hadiah tukaw sekali la.. frust sekejap mereka2 ni kowt.. yang lain lain semua gelak.. termasuk fara.. cam mana lah boleh dapat nama sama cam gitu.. uhuhu.. 

ok dah.. story sal turn fara lak.. ehehehe.. fara dapat zaida.. salwa dapat fara.. fara bg mereka2 ini...


actually pergi satay station hari semalam aderlah secara mengejut..sepatutnya hari nih.. so anis ngan salwa tak bawak hadiah.. rumah they all jauh so tak dapat nak amik.. jadi salwa bagi fara ini.


tedy bear!!! ngan satu surat .. echewah.. surat ker.. surat tuh tulis redeem hadiah hari ni.. fact yang kelakar about my turn is!!

1) fara kan dapat zaida.. zaida tuh kawan baik fara.. kita orang pi beli hadiah sekali.. so dia mmang dah tahu awal awal sal hadiah yang dia akan dapat nih!!*bear ngan mug kat atas tuh tapi fara tak tahu pun dia bagi frame.. ouh frame tuh zaida yang bg...

2) zaida tak tahu fara dapat dia actually tapi time dia ngah pilih hadiah.. fara pun gatal mulut cakap "zaida orang yang dapat awak perempuan tau!!".. mula mula dia tak syak apa apa lagi.. time dia duk pilih2 fara pun cakap.. "tak nak yang tuuuuuuu".. terus zaida tersentap.. "fara ker!!!!" dia jerit and lari.. ahahaha.. trkejut sangat la kowt.. fara rasa nak gelak guling2 lak tengok reaksi dia bila tahu fara yang dapat nama dia.. ahahaha.. dat why la tak suprise dah.. 

3) salwa dia dapat nama fara.. tapi fara tak tahu pun.. kita orang pi beli hadiah sekali jugak.. before masuk kedai.. dia cakap nak beli hadiah chocolate ntuk pakwer dia.. fara pun on jerk la.. tapi masuk2 dalam dia cakap " fara kalo fara .. suka makan chocolate apa" tanpa rase pelik  .. cakap la.. "kita on diet.. tak makan chocolate.. hahahaha.. tapi kalo kita .. kita suke cadbury lah.. " pastuh dia tanya2 lagi.. fara cakap la " cube la tanya pakwe awak dia suke apa.. kalo kite baik amik yang nih.." sambil tunjuk dark chocolate "best giler murah pun murah" .. pastu fara duk promote2 semua chocolate yang fara suka.. tanpa rasa curiga..

4) masa sesi tukar tukar hadiah..  kita orang bukan main bagi jerk terus tau.. kena wat hint2 then budak2 kelas teka.. so bila turn salwa.. dia cakap la.. "dia perempuan.. dia ada blog. bla bla bla.."
dan fara bila dengar perkataan blog terus sentap tak dengar dah ayat yang lain... *dalam kelas fara jerk yang aktif ngan blog ..dan kebanyakkan dak kelas tahu.. terus cakap.. "blog!!! fara ker salwa".. " patutlah duk tanya2 fara suka apa.. " uhuhuh.. lawak giler.. punya la fara duk gode2 dia bgitau nama apa yang dia dapat tapi langsung dia tak bagitau.. ahahaha.. agak suprise dan terkejut la disitu.. 

5) disebabkan salwa tak bawak hadiah dat why la dia bg tedy bear (gigih dia pi beli masa kelas gap) .. ngan surat reedem tuh.. and korang tahu tak.. surat reedem tuh fara ngan zaida yang buat.. 

*surat redeem!!

siler ketawa.. sebab buruk giler fara wat kan.. yang tulis and wat bentuk baju tuh zaida.. yang kaler2 pink tuh fara..  nak tahu tak masa wat kan benda nih.. fara memang gelak giler giler la.. sambil cakap dalam hati " saper la yang dapat surat redem nih.. kahkah kah".. last last hambik kau.. sibuk gelakkan orang,.. diri sendiri yang dapat.. ahahaha.. 

6) disebabkan hari tuh salwa duk tanya2 sal chocolate.. so fara aim fara dapat chocolate la.. tapi tapi.. tak!! dia kata dia nak bagi fara Novel.. omg!!!!! fara suker........... novel!!!  siyes terharu.. novel beb.. tak payah la aii beli dah.. lalalala.. siyes suka.. tdy bear tu pun aii suka.. *kat rumah dah ader satu bear besar nama dia TOMEI.. yang nih tecik aii nak namakan dia CICI.. ehehehee.. sweet kan"

7) fara tahu zaida bagi frame..  kata dia "Fara kan suka amik gambar ".. so fara aim ngan frame nih leh la letak gambar dak2 kelas.. nak feeling2 romantic ngan dak kelas dengan hari2 tengok muka mereka.. ahahaha.. tapi biler bukak!! FRAME LOVE!! okeys fine hanya ada dua andaian disini.. sama ada zaida ngah fall in love.. atau dia nak suh aii masukkan gambar aii ngan pakwe.. ahahaha.. "zaida sampai hati you.. ada dua heart kat situ.. gambar fara satu heart.. lagi satu nak letak gambar saper.. hukhukhuk.. " :P tu la zaida hari tuh ader mamat hensem kat tesco ngah ngorat fara korang kacau.. ahahaha.. kalo tak leh letak gambar.. ekekekeke.. :P gurau jerk.. xd

8) conclusionnya.. aii know ader yang tak puas hati ngan hadiah yang diorang dapat.. aii heard hokey!! tapi siyesly 3 hadiah yang aii dapat nih semua nyer relate ngan aii.. frame!! bertambah  koleksi frame aii.. tedy bear!! tomei dah ader kawan baru nama cici.. Novel!! tambah koleksi novel aii.. Thank you so much guys.. sebab memahami kawan mu yang sorang nih.. ahahaha.. sayang korang lebeyh.. xd

okeylah itu saja.. dah panjang giler dah nih.. uhuhuh.. last pict before bersurai

*gambar yang sama ngan atas.. ahahaha.. 

kata hati:- sedar tak sedar masa berlalu.. minggu depan last week kita semua bersama.. pastu final.. pastu masing2 bawak haluan sendiri.. banyak kenangan yang tercipta.. yang penting ia akan kekal dalam ingatan.. yang penting jugak!!! aii always heard all of you!! kahwin jangan luper jemput.. ahahha *kahwin jugak yang ko ingatkan fara.. :P
p/s:- penat penat.. balik semalam nak hupdate entry tapi line lembab. tanpa syak wasangka terus tidur .. bangun2 dah kul 6 lebih!!!! okeys fine!! aii lewat.. jam aii tersalah set!! so conclusionnya aii tak pi kelas.. tak dapat nak redeem hadiah hari nih.. huhuhu.. *hadiah jugak yang diingat.. kelas tak pi tak ingat.. haish sah sah aii ni takkan bertobat kan.. ehehehe... xd
P/s/s:- Esok pi akademi audit negara.. lusa ader makan makan kat pwtc.. tulat ader seminar audir.. huwaaaa.. penat!!! (T_T).. nk tidow!!! 

Popular Posts