Hari ni kami kami pergi ke Akademi Audit Negara.. Sooo Fantastic!!!

hari ni kami pergi akademi audit negara.. well ayat saye seperti biase aderlah.. korang sila jelous.. ahahaha.. ok lah.. tak mau bebel panjang2.. like aii said in previous entry mereka mereka yang pergi ke akademi audit nih dipilih based on 34 person who got higher result for test 1 audit *ritu fara cakap 40 orang.. maap silap info.. so we all g Akademi audit negara ni naik bas kolej.. fuh nasib baik dia bagi naik bas kolej yang baru.. kalo dia bg naik bas yang err.. tak berapa nak baru *tak baik cakap buruk.. dose.. memang kompen fara akan kutuk habis habisan kolej nih.. ahahaha.. mana taknya kedekut betull.. T_T

we all bertolak about kul 11.45 sampai sana mula mula budget sampai kul 1 lebih kat msjid *guys wanna to pray solat jumaat.... tertiba tertiba sampai awal.. kul 12.45 so agak mati kutu disitu.. pihak lelaki takperla boleh masuk masjid solat.. yang perempuan terkontang kangting la jwbnya.. so dengan bernasnya Syahid as a leader then make a decision to buang kitaorang kat satu tempat nih.. tempat nih ada tempat makan makan.. eii ader spa.. dobi.. how sweet.. siyes ta percaya tempat yang agak kesunyian itu ader benda benda cengitu..btw guys patah balik pi solat kat masjid kat nilai tuh.. masjid dia besau.. sweet.. 

pi kat kedai makan tuh dengan gediknya order bihun.. ceys diet konon!!! :P.. tunggu punya tunggu siyes lama gila.. seb baik aii sabar orangnya.. lalalala... so lama sangat tunggu pergila solat zohor dulu.. dat time da kul 1 lebih daa.. lepas makan makan .. bertaken la picture.. this time aii just lepak lepak with zaida, bella, wani and anis sahaja.. ouh lupa before that.. budak kelas aii agak ramai sebenarnya yang pi.. ada nana, dayah, fatimah, nudra, syahid, azim, akmal, izham, fizal, azza, zul asyraff.. and anybody??? tader dah kowt.. masuk kami kami ader 16.. wah bangge .. :p.. sebab event ini dimajoritikan oleh dak2 kelas aii.. ehehehe.. just kidding.. ;p

 *zaida, anis , wani and bella.. muka gembira lepas melantak kat kedai makan.. :P

 *gedik itu perlu.. ahahaha..dengan selumber2nya mengambil gambar kat depan kedai orang.. alah sekali sekala.. halallakan.. :P

after amik amik gambar..about 2pm guys datang ke tempat we all.. and mereka makan jugak..so we should wait for an hour before go to Akademi audit negara tuh.. disebabkan kebosanan melanda.. wani dengan bijaknya bagi idea pada anis supaya belanja kami semua makan aiskrim.. and yes!! anis belanja.. ahahaha.. sungguh kami2 semua tak baik.. ekekeke.. tapi bak kata orang.. rezeki jangan ditolak.. :P Thanks anis for da aiskrim.. pasnih belanja lagik.. ahahaha.. XD

about 2.45 kami semua bertolak ke Akademi audit negara tuh.. and siyes aii just kagum ngn tempat ituh.. how sweet and menenangkan.. for me la.. orang lain aii tak tahu .. tak sempat interview.. :D. sampai sana kitaorang disambut oleh satu akak polis and encik yazid..dan kami dibawa masuk ker lecturer hall.. ouh saya suke tempat dia..

*ouh selamat datang ke audit negara... tempat dia suci dan bersih.. sweet...

 *audit hall tempat kami semua diberi briefing sedikit sebanyak tentang Akademi audit negara

 *at the end of briffing.. so silly to says that aii only remember nama En Yazid*guys that wear baju melayu itu.... itu pun entah betul atau tidak.. maaplah.. yang lain lain kulupa.. ahahaha.. 

selepas selesai semua kitaorang dibawak melawat2 akademi audit negara tuh..  antara tempat tempatnya aderlah ini..

 *Auditorium Ahmad Nordin .. name auditorium ini diambil sempena nama ketua audit negara.. errkk.. rasanya.. haish aii nih berangan banyak kowt.. semua lupe.. T_T

 *enviroment dalam Auditorium.. agak besar la.. boleh memuatkan 500 orang ngan selesa.. becoz of ia tidak diguna buat sementara.. boleh la bermaiin badminton disini.. Just a nice place for me.. xd

 * as usual.. dengan muka tak malunya tak melepaskan peluang untuk panjat dianyer pentas and bergambar disitu.. starting from me.. wani , bella and anis.. credit to zaida coz willing to take this picture.. :P

 *second pict.. sajer nak mengedik lama lama kat pentas tuh.. ouh siler jelous.. ahahaha.. jaat betul.. 

after that we were taking to their library.. kat tingkat dua.. dia tiga tingkat semuanya.. masuk masuk dalam .. akak tu citer sikit.. pastuh cakap.. "library korang macam ni jugak ker??" terus semua jawab.. "lagi besar. ahahaha" sambil gelak2.. eheheh.. memang betul libarry dia kalo nak dibandingkan ngan kolej.. besar kolej nyer but some how.. alah nak besar2 buat apa for me la.... library jerk kowt.. T_T..

*dengar kata kata sist library dengan tekunnya.. xd

 *enviroment kat library.. meja dia unik.. 

 *erh budak kelas aii la.. ehehehe.. just begin with Izham, amal ngan nana.. ;p 

 *jangan percaya.. mereka hanya pura pura baca buku.. siyes tak tipu.. :D

 *masa jalan jalan tertiba jumpe cermin.. so apa lagi.. ahahaha.. cermin ngan aii tak dapat dipisahkan la.. wakakakaa..;p

after that we also was taken to goes to dienyer asrama.. siyes fara suka giler ngan asrama dia.. kalah bilik 5 star kowt.. uhuhu..

 *kaunter pendaftaran kat asrama dia... btw just for info they just have 100 room.. which is 50 for guys.. 50 for gurl.. ader double and single bed.. ader vip and main room.. vip ngan main room samer jerk.. yang membezakan cuma lah vip room attach with toilet.. personal toilet.. kalo yang biasa.. toilet kena la kongsi.. ehehehe..

 *one of their room .. fatimah ngan wani tak melepaskan pelung ntuk bersantai mantai kat situ.. uhuhu.. smpat lagi tuh.. 

 *menyibuk jugak.. ehehehe.. abaikan my pict.. just wanna to show you.. sweet kan dia nyer room.. suke lah bilik dia.. siyes.. 

 *before kuar amik gambar kat dia nyer cermin.. satu kemestian.. ahahaha..

last place kitaorang dibawak ker dia nyer canteen... cafe or whatsoeverlah.. lupe sudey namanya.. ouh dewan makan kowt.. (T_T)

 *this is da place look a like.. 

kat sini kami diberi minum dan makan..ader air kopi.. keladi, bandung.. mihun, and dua kuih..satu kuih yang ader isi kacang tuh.. luper nama.. satu lagi yang kuih india tuh.. pataya.. dotta .. aper benda ntah nama dia.aii tak makan.. tak suka.. wah demand.. ahahahaha..

*erh cam kenal.. ehehehe.. azim dak kelas saya which is who wear kemeja hitam ngan emir haikal and faiz if aii not mistaken.. mereka mereka sedang menunggu giliran ntuk ambik air keladi.. wah fizal belakang tuh tak pandang camera pun..dia tak mau bg fara amik pict dia..sebab dia takut fara kutuk2 dia dalam blog.. ahahaha.. just kidding.. :P

after that kami makan makan la.. saya cuma minum air keladi ngan makan kuih yang der kacang tu jerk.. bihun tak!! tergode tapi tadi masa berhenti da makan.. wah tertiba tersa cam nak pi kedai tu dan cakap.. "pakcik bak balik 4 hengget saya.. diorang tadi sediakan bihun la untuk we all.. menyesal saya beli bihun pakcik".. ahahaha.. jaat betul..

selesai makan2.. about 4.50 kmi semua bertolak balik.. sekian mekasih.. XD

ouh sukacita dimaklumkan bahwasanya tader gambar semua dak2 kelas saya atau semua perserta audit .. sebab ader jerk sebenarnya tapi tak dapat dikenal pasti pict was taken using kamera siapa.. so sungguh haru disitu..sebal jugak fara kan.. selama nih ngan dak2 kelas jerk boleh la fara jerit "korang nak amik gambar.. berdiri dekat dekat .. jangan pandang pandang2.. duduk rapat rapat.. "ahahaha.. tapi bila ngan dak2 yang tak kenal ni.. malu la pulak nak jerit jerit camtuh.. uhuhuhu.. so sad hokey.. apa apapun like always la .. all memories will always remain in da heart.. tak gitu cik abang oii.. :P *tertibe

p/s:- siyes best weyh.. tak tipu.. btw dia kate leh apply kerja kan.. dengan semangatnya fara apply kat spa tadi.. ahahaha.. apa apapun study first.. ;p
p/s/s:- kenape teriba rasa this time menulis dengan lagak gile skema.. ahahaha.. maap la panjang2.. just wanna to attach all the thing that i remember in da blog.. just to cheerish the moment.. korang layan gambar sudey.. last word.. jelous la jelous la.. ahahaha.. xd

Popular Posts