Tuesday, April 26, 2011

Tak Jadi DEACTIVATE la .. boleh tak.. ekekekeke... xd

pang!!! kena lempang sekali sebab sekejap deactivate sekejap tak.. ahahaha..

btw saper yang rasa nakk lempang aii maih la sini.. :P

ok.. fara nak update laju laju sebenarnya ni.. after diberi idea yang bernas oleh CIK FATEEN AMEERA.. atau nama glamornya Cik teyn teyn.. *hai awak.. :P pastuh.. dak Fiezah pun kali pertama komen panjang2 kat coment box buat aii rasa terharu lak.. ekekeke.. so fara decide tak deactivate.. kata cik teyn teyn disabled klik tu best tapi ader side effect or kelemahan..n probability segala... cam add mate.. ahahaha..ketawa fara baca komen dier.. add mate!! add mate!! musuh paling nyata dulu.. ahahaha..

mula mula fara da buat dah disabled klik tapi bak kata dia ada effect.. pastuh the reason aii nak deactivate dulu bukan sebab tak bagi orang copy entry.. alah nak copy .. teh.. amik lah .. fara suka cocoa jerk.. :p.. tapi sebab nak protect gambar jerk.. kalo entry tak kesah.. yang mana baik kita kongsi yang mana tak baik korang jangan la copy.. berdose aii nanti.. T_T..

so conclusionnya fara tak disabled clik!! tak deactivate!! tak active blog jugak!! aii just akan draftkan entry yang agak2 gedik2 sangat.. hahaha.. itupun kalo ader.. rasanya aii budak baik kan.. aii tak gedik2 kan.. ekekeke.. lempang..

so cik fatin tak yah nangis.. banjir blog aii you.. :P.. cik fiezah konon nak nangis seratus hari seratus malam... buta mata nanti wei.. hak3.. pssst.. fiezah memang pemalas .. hupdate sebulan sekali jerk.. PEMALAS!!! PEMALAS PEMALAS.. hahaha.. saja sebut banyak2 kali supaya nanti die ingat setiap hari.. hakhakhak.. *ketawa jahat.. 

so blog ni akan dibiarkan amcam tu jerk.. kalo ader rezeki leh online maka terupdate la entry.. kalo takder maka menjadilah ia BLOG MISTERI!! BLOG USANG!! BLOG BERANTU!!! ahahaha...

ok lah.. itu saja.. CIK TEYNTEYN.. mekasih for da explanation.. walau last word ader tulis


"ape menda lah haku bebel tgh2 mlm ni ? conpius." 

yang akhirnya buat fara pun konpius sama.. ahahaha. eii korang pi la kawan ngan dia.. fara baru kenal dia minggu ni rasanya.. tapi dia sporting.. sweet la perangai die.. macam aii kan.. ekekeke.. perasan lak.. tapi dia memang sangat sangat baik.. ;p


ok lah itu saja.. daaa semua.. memandangkan ini last hupdate so i terus tulis cam ini la yerk... ;p


CIK BLOG TIDAK BERADA DISINI.. DIA SUDAH KEMBALI KE OBERSEE STARTING 30/4/2011 *konon2 oversee la.. ahahaha DIMANA TAKDER INTERNET SERVER .. SO PADA SESIAPA YANG BERKENAAN HARAP MAAF KERANA TIDAK DAPAT MEMBALAS JEJAK ANDA!! SEKIAN TERIMA KASIH.. XD

Monday, April 25, 2011

Yeay everthing come to be over!! selamat tinggal semua.. DEACTIVATE BLOG for da moment!! :P

yeay!!! balik kampung T_T
ouh ok.. before berceciter ceciter aii nak citer tadi aii baru abis paper ketiga .. tinggal lagi dua.. yang tu abaikan.. yang fara nak cakap sebenarnya masa exam tadi kuar sejam awal.. gempak tak?? gempak tak?? ahahaha.. ikut hati kul 10.30 nak kuar dah tapi sabor2.. tak mau gopoh2.. hak3.. so kul 11 aii kuar.. *sepatutnya abis kul 12.. pas kuar hall aii ngan azie p JJ.. makan mekdi.. kawan aii belanja.. urm yamy2.. sedap.. T_T.. *orang belanja opkos la sedap.. bukan setakat burger mekdi auu complete ngan aiskrim lagi.. ko hader?? hak3.. siler jelous .. :P


so based on tajuk.. after everthing(paper final) settle aii will back to my parent house.. ingat ritu nak beli broadband.. aii da siap gode gode my dad lagi..

"abah.. nanti balik sana nak beli brokband .. nanti bulan bulan abah bayar tau tau tau.."
"hah??"
"nak beli broadband.."
"bila"
"nanti balik sana la.. "
"yerlah..." 
"yeay!! bulan bulan abah bayar sampai ore kerja.. nanti kerja baru ore bayar tau tau tau*tau tau tau ni trademark fara bila nak something dan tak mngharapkan TIDAK sebagai jawapan.. ehehehe..
"yerlahhhhhhhh.."

ahahaha.. sangat sangat suka.. so dengan semangatnya fara wat survey berok2 apa yang best untuk dipelihara.. tertiba tertiba my sist cakap..

"amir*abang aii cakap berok biru  memang langsung tader line!! merah tuh lagi teruk dari biru!! kuning ader tapi lembab dia kalah macam siput siput siput!!"

hahahaha.. berok lambat.. T_T

so conclusionnya tak dapat la aii nak beli broadband.. jadi tak dapat la nak mengonlinekan diri.. tak dapat la nak hupdate blog tak dapat la nak stalker wall fb mamat mamat hensem ngan dr sms.. sob sob sob.. sedar diri!! duduk kat utan..  sekeliling rumah penuh ngan pokok.. rambutan. durian. manggis. mangga. duku. langsat. salak and whatsoverlah.. tapi rasanya pokok nisemua aii tak khesahhh pun!!! kampung ko hader pokok buah2 depan rumh tderkan?? T_T..

jadi disebabkan itu jugaklah.. aii decide untuk DEACTIVATE BLOG!! that is because dalam blog nih sangat2 banyak gambar *baru perasan diri suka mengedik ngan kamera so bila tader pengawasan nih terasa bahaya la pulak.. dibuatnya ader orang bomoh2 aii macam mana.. hak3.. cam ader jerk nak bomoh ko kan.. T_T... taderlah bomoh2 tu tipu jerk tapi betul la risau gak tader orang awasi gambar2 kat sini.. kang tertiba ader orang amik gambar buat tajuk bukan2 and amik my pict as rujukan.. tajuk lak nak nak gegar dunia jerk.*dunia blog sekarang kan sedang dilanda fenomena hentam sana hentam sini.. T_T tak ker haru disitu.. ouh saya masih sangat sangat sayangkan maruah dan diri saya lagi.. selagi boleh jaga kita jaga hokey??? T_T

hurm nampak gayanya pasnih kan balik kampung aii harusla melangok kat dapur!! BELAJAR MEMASAK!! hakhakhak.. yerla nak update blog da tak boleh!! so moh la kite belajar memasak.. aii ingat kan nak belajar msak GONDOLA PASTIONORETTA... SOLOMON CIKARO.. hakhakhak.. nama nak nak perancis ajerk.. T_T.. padahal msak nasi pun tak reti .. lalalala.. pssss... cikaro perempuan kan maksudnya.. so masak salamon perempuan.. HAKHAKHAK.. sengal~~~ :P

belajar memasak air.. yeay!! lepas memasak aiir dating kat atas gelas,.. sweet gak.. ahahaha.. xd

actualyy jauh disudut hati tak kesah pun leave my blog.. having a life without appear to dunia maya.. tapi sesekali pikir.. omg sayang nyer nak tinggal blog ni.. hahahaha.. tapi tu la.. fara rasa da tiba masanya aii back too my real life.. hidup dalam keadaan yang sederhana.. kat blog kan saya sangat sangat suka kecoh .. huhahuha kat sana sini .. tapi infact kat real life saya sangat sangat different ngan dunia maya.. alah dah nama dunia maya opkos la berbeza,.. dunia nyata sopan sikit.. erh??? hak3.. siler percaya.. T_T

apa apa pun sangat sangat rindu untuk spent time at kampung dan menjalani hidup y normal.. ahahaha.. taderlah kata saya tak normal tapi you know lah.. saya rasa semua tahusesiapa yang ader blog apsti akan ader feeling addicted giler untuk habiskan masa ngan blog.. tidur lewat .. mengadap lapy berjam2 untuk edit2 gambar dari hitam jadi putih.. hak3.. ok tipu,.. tapi betul jugak kan.. so kat sana opkos la rutin hidup tanpa ader blog berbeza.. tader teradicted2 dah.. yang ader cuma lah main sembunyi sembunyi .. kejar kejar.. main baling2 air.. binggo la.. and whatsover lah sampai gegar satu rumah.. ouh sila percaya umur itu hanya angka dan sememanganya bila balik kampung aii main semua benda nih.. bak kata mak sedara saya bila saya tak ada

"laaaaaaaaa... patulah rumah sunyi jerk.. kakcik takderk rupanya"

ok fine!! paham!! suara aii jerit2 sampai rumah dia.. hak2.. malu sekejap..

ok lah.. acttualy saya akn balik hari sabtu petang with my sist and tunang die naik kete... after exam directly from kampus to my hometown KELANTAN!!*insyaallah kalo tader apa apa aral melintang.. fara ader paper hari jumaat dan sabtu.. so now ngah excited nak packing2 baju nak balik kampung..semangat nih!! ahahahaa.. erh haritu aii da beli tiket flight nak balik sebenarnya.. so burn la tiket tuh memandangkan tariknya lewat sangat.. kempunan aii nak naik flight.. hahahaha..tapi taper.. yang penting aii leh wat balik tomei!!! *anak patung tedy bear.. ye ar kalo naik fligh cam mana nak wat balik??? T_T

ok lah.. panjang bebenor dah ni.. aii will deactive blog mungkin sehari bfore balik atau dua tiga hari  after balik.. reason bagitau tak nak la korang terperanjat lak tengok aii deactivate and hilang begitu sahaja..apa apapun pasti sangat sangat akan merindui kamu kamu semua.. sis aisya, yatie episode,  fiezah, xneedd, cik ezy, cik kite, and semua2 lah... nak sebut ramai.. T_T.. 


erh fara rasa bila dah ader berok t fara active balik blog.. daaa semua.. may all of you have a shining day not only for today but for forever.. :-)






Kata hati :- hati dah tak mampu bersuara.. so tader nak kata apa pun.. 
nak lekatkan lagu jerk.. T_T.. dengarlah dengarla.. ahahahaha.. xd


p/s:- ke ader sapa saper ada setting ntuk avoid pict from copy paste?? ada bgtau fara.. tak yah la deactivate.. ehehehe.. :P

Wednesday, April 20, 2011

Bosan !!! sangat sangat bosan!!

sangat sangat bosan!! hari hari mengadap bnda yang sama..
hari hari tekan kalkulator..
hari2 duk sebut nama joseph aloysius la.. david schumaker la.. justien bieber la.. erkk abaikan .. :P
btw hari hari jugak kira hutang..
hari hari mengadap internal control..
ingat nyer tak tak jugak..

huwaaaaaaaaaaaaaa... bosan.. nak balik!! nak balik!! awat la dia tak wat sistem exam berkomputer!!! kan senang jawab exam kat rumah jerk!!! pastu leh la tengok buku.. tak yah hafal hafal......... grrrr.. kata da dunia milenium.. pe citer ni ???.. hakhakhak.. sengal!!!

oklah.. nak mandi.. :P

Sunday, April 17, 2011

At last!! Sangat sangat sentap.. menusuk kalbu betul..ahahaha..


Asyraff Muslim Bertunang Sabtu Ini *tekan ni ntuk baca ..

ouh sangat sangat sentap hokeyssssss... grrrrrrrrrrrrrr.. pasnih aii nak gedik gedik ngan saper .. hukhuk.. da tak leh dah nak gedik2 ngan dia.. husband orang seyh.. huwaaaaaaaaaaaaaa... nangis.. :P

ini semua korang nyer pasal.. T_T.. dulu tak nak vote fara ngan Ustaz amirul.. 
*Ulang tayang balik yang dulu punyer.. T_T


tengok sikit jerk yang vote (4)... kan da melepas.. huwaaaaaaaaaaaaaaaa... mood down!! T_T

babtu lah fara tukar jadi ini lak.. 


bila bab bab boikot kami berdua.. dan dan jerk banyak (28)... huwaaaaaaaa.. sangat sangat sentap... :P

pssssssssttt.. if you are new here pasti tak paham.. taper tak yah paham.. yatie .. akk aisya.. fiezah pahamkan.. merajuk ngan korang .. cik ezy.. needd.. semua semua.. ahahaha.. xd

apa apapun dia tetap hensem.. adoiiiiiiii mana nak cari lelaki yang macam ni jugak??? kenalkan pada aii.. nak gedik gedik ngan dia pulak.... 

apa apapun jugak.. lelki yang bernama amirul atau asyraff mmang tak der jodoh ngan saya kan.. bahahaha.. saper yang paham sila buat buat tak tahu.. yang tak paham.. bagus.. T_T

klah.. hidup harus diteruskan kan..  nak sambung study balik.. sambil layan perasaan.. lalalala... 

*letak lagu sikit nak tambah feeling.. ekekeke.. xd


ustaz amirul aka Asyraff muslim.. aii wish you all da best..selamat bertunang <==== sambil nangis.. hakhakhak.. 

Awesome days .. Friendship everlasting.. ^^

AUTO PUBLISH ENTRY!!! CIK BLOG SEDANG BERANGAN....AHAHAHA.. XD


hari sabtu bersamaan 16/4 tu fara ader exam muet woooooooooo.. sebab da lepas as usual la.. que sera sera.. so tak moa komen.. cuma nak cakap.. ku plik..setiap kali time listening *video dpasang untuk student dengar.. harus ader student yang batuk.. time video ta pasang tader pulak.. hohoh.. ganggu tau.. ekekeek.. tapi takperlah.. batuk bukan buat2 kan.. lalalalala..

afterabis paper kitaorang berlima .. which is kawan baik aka kawan satu kelas aka kawan gaduh manja.. and macam2 la..decide too hangout2.. ouh actually nak kuar after final but bcoz of ai after final terus balik kampung so buat la makan2 hri ni..last lepak2...but suprise.. duit aii hilang.. dont know la whether ader orang amik atau saya yang careles jatuh kat mana 2.. tapisetakat ni hati kuat mengatakan ada orang amik..*because b4 masuk hall aii emmang da cek jumlah duit yang ada dalam beg..  ceys!!!!! sakit sungguh hati gua hokey.. gara gara  awak*marah sopan macm ni lakan!! :p amik duit saya.. hampir jerk hang out ta jadi.. ye ar.. dah awk tinggalkan 11 hengget jerk dalam beg saya.. kenapa tak amik semua jerk.. kad kad bank kenapa tak amik.. ouh ya kamera pun ader.. sony lagi.. even tak mahal orang y suka2 amik macm awak pasti ada cara untuk dapatkan duit kan.. (T_T).. sangat sangat marah and sakit hati hokey.. ok fine memang la tak banyak awak amik tapi disaat saya kesengkekan ni duit itu teramat amat berharga tahu..,. huhuh..time kasih banyak2 la sebab berjaya buatkan saya miskin seketika.. tima kasih jugak sebab berjaya buat saya tambah dose mengutuk2 awak.. mkasih sebab berjaya buat saya terpikir.. "studnt kptm ader jugak perangai macam ni erk'.. apa apa pun thank you so much.. sayang sangat sangat kat awak sebab bagi pengajaran y amat bermakna pada saye.. huhuh!!

ok.. sambung citer balik.. ahahaha.. kami kuar pi ts jerk.. sampai2 sana solat and cari tempat makan.. hajat dihati nak makan steak.. tapi sebab tertiba miskin .. ekekeke.. so kami2 pun makan la kat food court jerk.. perkara tak boleh bla yang fara buat.. pergi la one food court tuh.. cari mkanan y harga murah2 sebab tak nak ar makan pinjam2 duit kawan evendo they are willing to topup if ii tak cukup duit.. ehehee.. tertiba nampak chicken chop.. harga 9 lebih.. ok fine batalkan niat.. pastu jumpa sezzling*cam ni ker eje?? abaikan.. tengok harga 6.50.. tapi berat hati laginak beli sebab aii tak suka sangt sebnda tu sebenarnya.. patu tertiba nampak kat tepi tuh ader tulis ala alaa PROMOTION.. so..

"akak... yang Rm4.50 ni apa??"
"ouh.. sekarang kita wat promosi.. sezzling chicken bla bla bla.. dari 6.50 jadi 4.50 "
"erh???.. nak la satu".. 

ekekeke.. boleh lak cam tuh kan!! jimat nyer pasal.. makan la jugak..

pastuh zaida..
"fara tak nak air ker??'
"tak mau ar..  pasni nak beli cool blog.. so air tak yah.. :P"

sangat2 berjimat hokey.. aii just dont believe it.. ahahaha.. conclusionnya aii habis makan minum ritu hanya about 8 .00 jerk.. tak pernah dibuat dalam sejarah.. bfore ths paling kurang kat2 Rm50.00.. apa apapun sangat sangat bersyukur sebab ader makann y affordable.. kalo tader memang konpem saat tu jugak aii balik.. hohoh.. ok lah itu saja..

after makan makan kami pusing pusing sambil amik gambar.. about kul 5 pulang..
as aii said before this reason kami kuar aderlah nak makan sama2 jerk.. da kata da last semester.. kan kan. apa apa pun sangat sangat enjoys hari ini.. thanks for all of you.. hopefully our friendsip never lasting.. as usual kahwin jangan lupa jemput.. fara kahwin korang mesti datang.. ahahaha.. XD

*saper nak bgi aii bunga angkat tangan.. T_T

*me wif tikah and salwa

*anis , tikah and salwa.. yang hujung tuh nak kenalkan gak ker.. ekekeke.. xd

*jadi model cool blog... ous suka benda nih.. ahahaha.. emkasih la pader orang y mengenalkan benda nih.. tertiba teraddicted.. :P

*sajer pusing lelama.. nak bagi korang pengsan tengok gambar y samer... :P

*salwa and zaida.. model tiang anis and tikah... 

*menyibuk jugak.. :P:P


last pict befor bersuraiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..:P


dah pengsan ke semua.. ahahaha,..silewwwwwwwwwwww silewwwwwww  pengsannnnnnn...  xd :P

Saturday, April 16, 2011

An Awesome Days .. meeting with Dr Sheikh Muzaphar Syukor!!!

first word nak cakap.. korang siler jelous.. ahahaha..
okeyh fara da puas gelak dah.. let start the story as we know.. dalam entry lepas aii haved said that aii will meet with Dr Syeikh 15 hb nanti.. dan dalam entry tuh you can see that btapa teruja nyer aii walau terpaksa pi sorang.. arhh ader ku kesah.. yang penting aii love to do it.. ouh derm!! sangat sangat rasa tak puas jumpa dia semalam..


eiiiiiiiiiii korang tahu tak!! dr datang about 9.30.. masa dia datang tuh kan.. semua duk amik2 gambar time dia nak masuk dewan untuk ke depan.. fara tak la.. orang tengah jalan apa kejadahnya aii nak amik.. well kamera kuno.. harus la bergetar gambarnya an?? so fara hanya berdiri and tengok dia masuk.. trtiba teriba.. waktu dia lalu belah aii *ouh aii duk tepi laluan Dr masuk.. dia panndang aii *me with amie and said "APA KHABAR??" *tapi aii dengar AMBIL GAMBAR???.. ahahaha.. nih amie y cakap dia cakap apa khabar.. sambil senyum.. omg spechless!!! dan aii hanya mampu tersenyum meleret sambil angguk .. masa ni actually sangat2 terkejut tapi tak sempat la nak react apa apa.. after dia lepas aii.. baru la aii pandang amie and said "dia tegur kita???" sambil buat react sangat sangat teruja.. and you know what dalam hati aii keep saying "dia tegur aku dia tegur aku!!! OUH MY GOD.. PENGSAN!!!"' ahahahaha.. tapi siyes.. sangat sangat menterujakan.. tak sangka ar kan dia nak tegur..  ok fine mungkin dia ader tegur orang lain gak.. tapi ader ku kesah.. yang penting semua dok amik2 pict dia.. tapi dia tegur aii.. lalalala.. sukewwww sngat.. *till know masih terbayang2 situation itu.. bahahaha.. lempang!! :P

fara tak nak la bebel panjang panjang.. just wanna to sharing this video with all of you..  jitu fara cantumkan video ni kat window movie makers semata mata nak bagi korang jelous.. tehee.. tak baik betul.. taderlah saja nak kongsi critera Dr Syeikh muzaphar yang awesome itu...

video

sikit komen saya pasal motivation ini aderlah.. err .. maap mungkin banyak jugak.. ahahaha.. exsited la katekan.. :P

- dr syeikh sangat sangat humble.. dia suka senyum.. dia sporting.. and omg muka dia siyes lagi hnsem dari kat dalam pict.. dia senyum kan sweet jerk.. ouh boleh terbuai hati dan perasaan.. ehehehe.. sangat sangat suka..

- dia tak bagi kami2 semua panggil dia Dato sebab katanya "jangan panggil saya Dato sebab saya rasa tua" ahahaha.. semua gelak that time.. tapi ader jugak yang degil/tak hengat so pangil jugak macam tu.. but somehow aii think panggil dr lagi lagi sweet kowt.. ekekekeke..

- time part tanya tanya soalan.. dia pulak yang pergi kat orang y nak bertanya.. wah!! sanggup dia jalan sampai ke belakang.. awesome action.. ahahaha.. part yang buat fara encapsulated sangat bila dia kalo orang tanya soalan dia berdiri betul2 depan auu.. fara pun tanya la amie "kenapa dia duduk depan depan?" sambil gelak gelak dan dalam hati said.. kalau aii konpem bukan setakat gagap harus bisu.. malu seyh.. ahahaha..

-  dia ader sense of humour!!! ceritanya diselang selikan dengan kata kataselamber yang boleh buat orang sangatsangat nak gelak..

alah dah la tu.. yang penting saye sangat2 suka Dr syeikh muzaphar punya keperibadian.. bak kata Dato Suhaimi.. pengarah Kptm kl.. dr syeikh is a perfect guys !! and haruslah mnangis lelaki2 diluar sana kerana bahawasanya.. dia memang sangat sangat perfect...

btw fara sangat2 tak puas hati ngan setting yang dibuat oleh pihak penganjur!!! tahu tak slide berkali2 cuba bukak tapi tak boleh!!! just a stupid situation la jugak.. ye ar!!! sepatutnya mereka2 test dulu video2 and slide yang nak diguna.. ini tidak!! sangat2 menyebalkan hati.. ouh sentap aii.. gara2 vid tak leh bukak!! tak dapat nak tengok video yang Dr syeikh provide.. huhuh..

last kan.. budak2 ni sangat2 kelakar .. punyala obsesi.. sampai ada yangsangup himpit2 dr nak amik gambar.. ader yang tak leh bla sekali sampai amik kot dr kat kusi and bawak jumpa dr yang ngah duk amik gambar and says nak amik gambar sekali ngan baju tuh.. ouh for me sangat2 tak rasional.. tak baik la pegang2 baju llaki.. huhuhu.. pada saya la.. sebab macam terlampau obsesi sangat..

aii really admit that saya sangat2 teruja jumpa Dr but entah lah!! tak tergamak rasanya nak himpit2 dr tuh.. semata2 nak amik gambar.. tak sangka kan masih ader sifat2 perempaun mlayu terakhir dalam diri saye.. wakakaka.. lempang.. tapi apa apapun..sangat sangat teruja jumpa Dr!!! ouh my.. till now masih tyerbayang bayang lagi situation itu.. wakakaka..


okeys.. itu saja~~ daa~~~

p/s:- hari ni saya tinggal sorang.. sob sob.. (T_T)

Wednesday, April 13, 2011

Hari ni BreakFeast ditaja Oleh "Somebody"

before berceciter ceciter.. aii nak jerit kuat kuat!!!!! HARI NI LAST KELAS!!!! .. OMG .. TRUTLY FINAL CLAS COZ I AMM BAKAL GRADUATED PERSON!!!! ouh pengsan!! tak sangka 3 tahun da berlalu.. and this time final yang betul betul final!!!! *insyallah kalo tader repeat.. amin!! cepat aminkan sekali.. :D

so actually semlam memang da tader kelas.. hari ni just ader satu jerk.. kelas MAF!! pukul 8 pagi!!! ouh hajat dihati memang tak mau datang.. malas .. nak tidur.. T_T.. tapi mengenangkan after this harus mungkin da ta dapat jumpa Miss Roslina *lecturer maf harus la aii gagahkan kaki menapak ke flat bawah seawal kul 6.20 ntuk ke kolej... turn2 kan tertiba tertiba.. jeng jeng jeng.. bunyi anjing nyaring sekali.. pastuh ngah jalan2 tertiba ader satu kte berhenti.. ouh pucat sekejap!! kang kena culik pepagi buta tuh.. kalo aii jerit pun sapa dengar.. sunyi lagik.. uhuh!! tapi alhamdullillah.. sayer selamat.. :P

ok so let start the story.. hari nih aii dapat paper2 kuiz test maf tuh.. hurm what to says ya.. alhamdullillah jerk la.. ehehehe.. tak mau komen panjang2.. kita orang hari ni banyak bercakap kosong2 ngan lect jerk.. dipendekkan citer tertiba2 miss tanya.. "you all dah sarapan" terus aii n the geng yang duk depan2 nih geleng geleng kepala.. ceaaaa.. padahal baru lpas breakpeast roti.. wakakaka.. dan serentak dengan itu jugala.. miss kata "you all selalu sarapan kat mana.. saya nak belanja you all!!" yes yes!! suker .. :p.. cakap itu ini itu ini at last miss bawak kitaorang.. erh bukan bawak.. miss suggest makan kat depan kolej nih!! alah kedai biasa jerk!! tapi ta kesah la kan biasa ker tak yang penting freee.. lalalalala..

maka pergilah kami semua.. berjlan kaki ngan lajunya.. sebab nak makan free!! ok fine.. tipu!! fara n the geng jerk yang jalan laju laju!! heksited la katakan.. erh tipu jugak budak2 laki lagi awal dari kami la.. double exsited .. ahahahaha.. *gelak jaat!! :P


dak dak kelas.. mereka membentuk satu kumpulan di tengah jalan... erh maap silap.. tepi tepi.. (T_T)...
disebabkan gambar ramai ramai ta berapa jelaskan so moh la kita dekatkan sikit kamera.. ekekeke.. xd

 *fizal, izham, nudra, dayah, nana , azza and timah!! azza ni kan mmang susah nak amik gambar dia..sembunyi2 jerk!! low profile agaknya.. ahahaha.. low profile la sangat.. T_T.. padahal sangat2 nakal orangnya.. dan kalo senyum memang mleret.. muka manis la katakan.. tapi siyes .. sweet!! dia senyum cam budak2.. ;p.. suke..n jelous.. ahahaha.. ;p

 *fizal nak menyibuk .. opsss..  tapi tak sempat nak pose.. lalalala..*gurau jrk.. sentap arh tuh,,..ekekeke.. btw other than that  ader amal, muhaimin , zul , iman and syazwan!! fatimah tadi da kenalkan so takyah.. ;p


that is our lecturer.. yang pakai baju itam.. *free hair... which is Miss Roslina.. dia baik tapi err garang la jugak ader ketikanya.. .. sebelah miss bella, pastuh miss husna *lecturer jugak.. ain, anis and kuza!!


jeng jeng jeng.. mesti korangda lama tunggu gambar tuan blog kan.. wakkakaka... layan la orang giler memang cam tuh.. budget.. hakhakhak... btw lupa nak story kita orang makan nasi lemak.. ada gak yang makan nasi ayam..  fara sebenarnya tak mau makan.. chewah!!! lagik2 nasik nih!! kata nak diet.. well nak jadi pengapit yang vogue la katakan.. sebab tuh sibuk nak diet.. bahahaha.. tapi disebabkan orang na belanja so  makanla.. rezeki tak baik ditolak.. ahahahaa... sebelah saya zaida..


ouh kami juga membentuk satu kumpulan.. ader kami berempat jerk.. tak sempat nak menyelit kat mana mana.. teehee.. padahal tadi lect da ajak duk sebaris ngan dia tapi malu la aii nak makan depan lect.. auuww auuwww.. gedix!!.. :p

after makan kami berempat pun pulang.. actually selain dari kami.. AMIN AMIRA! dia ta datang rugi!! SYAHID ngan FARIS AZIM pun ader!! motif highlight berbesar sebab nak suruh korang semua alert yang dia pun ader walau tader dalam gambar.. reason?? dia datang time photographer duk ngah makan!! hak3.. so ta sempat nak suh mereka pose.. kang ader gak yang tercekik makanan karang.. :P

that is the story sal berakpeast yang ditaja oleh somebody ini!! mekasih MISS ROSLINA!! jasamu dikenang.. pray for us.. insyaallah kami semua akan dapatkan A untuk Maf!!! not only for ourself but also untuk miss yang bersusah payah ajar and support kami..auu sweet la aii.. ahahaha.. korang nak cakap ni jugakkan kat madam... :P

btw masa jalan pulang kan.. lalu la depan trafic light kat depan kampus .. msa tuh kereta memang bertali arus la.. ceaaa.. bahase.. nak cakap yang banyak kete la.. tapi masa tuh kita orng nak melintas jalan.. kat depan kolej tuh dia ada satu button pejalan kaki.. kalo na lalu tekan benda tuh.. tertiba zaida said "fara pergi la tekan".. dan aii pun tengok la sekilas.. ouh my.. ramai lelaki !! o tak leh den nak buat apa.. ouh aaii ni pemlu haper.. ekekeke.. sampai kat ngan jalan yang ader belang belang tuh*jalan untuk pejalan kaki lalu.. tanpa sempat nak beriaksi..tertiba tertiba bunyi TeTTT TETTT TETTT!!! dan kenderaan yang banyak itu berhenti!!*lebih kurang 5 buah keter belah kiri and sebua lori belah kanan..  just imagine.. it so drastic andd aii amm spechless.. terus pusing and lalu belakang lori.. terkejut nyer pasal ta jadi nk lalu kat laluan pejalan kaki tuh!! yang buat aii  rasa nak ketawa guling2 sebab kete berhenti banyak sangat and agak lama la jugak.. tapi tader yang lalu.. mesti hangin gila kan pemandu2 tuh!! apa apapun.. walau ia agak kelakar .. tapi mekasih la kat abang/adik2 *tak nampak saper tak jelas.. yang tolong tekan button tuh!! tertiba terasa bangga menyelubungi diri sebab berjaya mengucarkacirkan traffic tadi.. bahahaha.. lmpang.. :P

Kata hati:- Awak!!!!!!!!!!!!!!!! saya dah habis study ,.. pasnih ta kena bangun pagi2 dah.. tak kena menapak sebaik subuh!! tak kna rushing kejar tren!! tak kena pikir sal assignment!! tak kena pikir lect marah marah sebab terdatang and sengaja datang lewat.. tak kena pikir sal baju apa nak gosok untuk pi kolej.. maching maching tudung ngan baju yang paling menyampah nak dibuat.. wakakaka.. conclusinnya tak kena pikr apa apaa dahh!! ouh i ammm so happyy you know!! hak3.. sile gembira buat saye juga,.. lalalala.. bangge.. :P

p/s:- luse muet.. tapi abaikan dulu.. :P esok dr sms datang ke kolej.. aii still konpius nak pergi ker tak sebab rasa macam malas nak bangun pagi.. hak3.. tapi ramai yang mencari tiket sebab nak pergi.. fara lak mmang da ader tiket!!! rase macam bertuah dan insan terpilih lak skang.. bahahaha.. xd

Tuesday, April 12, 2011

Cokelat, Perempuan dan Chenta.. memang simbolik!! :P

semlam kan.. masa masuk masuk kelas tertiba tertiba.. jengjengjeng.. sajerk bagi effect gempak skit biar semua hati melantun lantun nak tahu.. ahahaha.. buruk betul perangai..

keyh.. dpndekkan citer let see what aii got...

*ini paper beg nyer jerk.. relax ar.. tengok kena slow slow.. ahahahaha..

*dalam paper beg ada dua kotak.. satu kotak cokolet tiramisu.. and satu lagi?? jeng jeng jeng...

ouh my mekdi.. *tertibe.. ader kotak lagi rupanya.. ingat dah settlee.. :P.. korang sila berdebar2.. jeng jeng jeng... 


Cokelat and novel!!!.. kau curi hatiku.. omg aii like this so much... thank you lah pada peminat misteri aii tuh..*sajer mengader ngader siyesly teruja.. cokelat tuh.. dah tinggal sikit dah... :P.. novel ta baca lagi.. but tajuk dia .. KAU CURI HATIKU?? saper curi hati aii.. bak sini balik.. ekekekeke...

so conclusionnya aii got this three thing from those person.. namer rahsia.. ahahaha.. takut korang serang dia lak.. mintak cokelat... sian dia.. ehehehe.. apa apapun thanks you so much dear.. suke sangat sangat..

*cici menyibuk jugak kat sini.. ceteka ceteka saper bagi.. :P

now back to da topic.. which is cokelat, perempuan dan cinta memang ta dapat dipisahkan.. to be honest.. for me.. ader 3 benda dalam hidup nih yang boleh buat saya tersenyum.. which is anak patung y comel, aiskrim.. and novel..  manakala benda yang always melekakan saya pun ader 3 jugak!!  which is novel!! aiskrim and mp3.. but now aii realise that cokelat punsama jugak.. omg.. bila makan cokelat ni kan.. memang konpem2 dah tak hirau dunia sekelilling.. sungguh2 nikmat hokey.. campak la lelaki hensem katsebelah pun konpem2 aii buat dek jerk*semalam ader jumpa sorang even before this pantang nampak mamat hensem.. opsss opsss.. ahahaha..

btw cokelat mmang sinonim ngan perempuan.. fara rasa kalo perempuan merajuk.. sometimes kan ader yang ta suka bunga...so bagi jerk coklat konpem hati akan cair..sama macam cairnya coklat tuh dalam mulut.. ekekeke...

kalo cinta lak.. memang setengah perempuan suka emas,, berlian  or what so everlah.. but for me.. and mungkin orang yang sama spesies macam saye.. akan terasa teruja gila bila dapat coklat dari orang yang tersayang.. tak orang tersayang pun.. elok2 suka suka cam kengkawan jerk.. trtiba leh terjatuh cinta!!!*erh kalo y bagi tu laki la.. kalo perempuan.. bahaye.. lesbian ker hape?? ahahaha.. wah hebatkan penangan cokelat.. ehehehe.. itu from my opinion la.. kalo perempuan mata duitan tuh.. tak sah cakap lah!!!!

oh stop the story.. hari nih pun dapat cokelat lagik.. kalo yang atas tuh fara tahu saper yang bagi.. bawah nih.. fara siyes tak tahu...


siap beriben bagai.. ouh for da information not only me yang dapat cokelat nih.. satu kelas dapat.. diberi oleh miss syatila masa kelas tax,... tapi miss syatila bukan pemberi sebenar.. dia cuma menyampaikan daripada pihak sebenar... aii ammm so curious to know siapa pemberi misteri itu... bukak bukak plastik ini dia y ader....


dark cokelat!! aii like.. :P... sebenarnya yang choclair tu ader dua jerk.. tapi zaida ta makan.. so kcik tapak tangan dengan segeranya fara tadahkan.. so dapat makan 4 choclair.. ahahaha..sengal..

btw whoever you are.. it is just awesome things right.. sweet sesangat.. lagi2 bab2 cokelat and misterious nih.. psssttt orang yang bg cokelat nih dipahamkan dak2 kelas aii jugak.. tapi tak dapat dikenal pasti siapa.. ouh ya THANKS YOU SO MUCH ya.... nanti sila bagi lagi.. ehehehe.. xd

Kata hati :- Love is just like a box of chocolate.. you will suprise with da contain in da box.. masa makan cokelat nih ader rasa pahit dan manis jugak.. maybe inilah yang dimasukkan rasa cinta itu sama ngan coklat.. apapa pun walau sepahit mana cokelat itu.. orang tetap teruja untuk merasainya.. right???sama la ngan cinta~~~

p/s:- awak awak.. siler bagi saya cokelat.. tak nak yang kecik2 nak yang besarrrrrrrrr *sambil depakan tangan.. pastuh nak ader cincin sekali tau.. ahahaha.. i ammm waiting dear.. :P * cakap sambil dengar lagu nih.. :-)



Sunday, April 10, 2011

Berphotoshooting kat Seminar Audit.. saye vip hari ni.. ahahaha.. :D

*gambar pengenalan.. xd

first of all ..  nak maklumkan hari ni entry bergambar lagi.. heee... mesti dalam kepala korang cakap.. minah nih asyik bergambar jerkerja an?? tader kerja lain ker.. :p.. ala fara tahu la korang tuh.. tak yah cover cover nak mengata.. wakakaka.. ok lah.. aii think this is the last entry with picture because after this i have too strugle for da final.. not only me.. my friend also and ofcoz student student uitm diseluruh negara.... tak gitu.. :P

bossy jerk semua muka.. weelll bakal auditor la katekan.. ehehehe.. insyaallah .. amin.. xd

actually hari ini.. kami semua final year student ac110 yang amik course Aud 390 ker 370 hee.. luper!! kita orang der seminar audit..seminar nih wat kat kolej jerk.. bukan hotel lima bintang.. bukan akademi audit negara.. bukan juga kat mall mall.. ouh bukan.. :P *ayat perli.... bukan.. bukan semuanya.. hanya wat kat dewan kat floor five KPTM KL jerk.. 

so alkisahnya this seminar start konon2 la kul 10.. but somehow.. 10.45 baru start!! janji melayu!! huhuh!! tapi baguslah.. kalo lama lama mau mati kutu fara duk dalam tuh.. bak kata syahid.. seminar ni bosan !! ahahaha.. maap.. terbocor rahsia.. :D.. so back to story.. masuk masuk dewan kena register dulu,.. tertiba tertiba fatimah one of my friend says.. "fara.. u jadi ajk kebersihan tau.. " sambil tunjuk paper with name NUR AIN XXXXX as ajk kat paper tuh.. terbeliak biji mata aii you.. tader hangin tader ribut kena jadi ajk!! ajak kebersihan lak tuh.. terus rasa nak gelak guling guling .. ehehehe..

masakan tidak.. kekonon2nya terimbas masa form five dulu.. selalu masam muka ngan dak2 kelas bila bab bab turn bersih membersih klas tiba.. pastu teringat kat rumah selalu kena bebel2 sebab rumah tak sapu .. atau dalam nada kasarnya bersepah.. tak ker haru disitu bila dilantik jadi AJK KEBERSIHAN!! hakhakhak..korang kalo nak ketawa ketawa jerk.. tak sah kontrol2 cun.. :P

tapi they all cakap jugak.. " nanti karang makan kat bahagian vip " ahli jawatankuase la katakan.. terus terbeliak biji mata sekali lagi.. walawei.. nasib baik tak lemah jantung sebab terkejut.. vip beb.. ceys!! sama jerk padahal..sajer jerk nak feeling2 teruja sebab before this tak pernah jadi ajk2 nih.. boss terus.. ahahaha.. gurau jerk..

klah dipendekkan citer.. tader buat kerja apa apapun sebenarnya.. fara duduk dengar orang bg seminar cam biasa jerk.. tader nak kata ader special gitu2 ..semua takderk!! seminar habis about kul 1 +++++.. tertanya tanya la jugak mereka if ader apa apa y perlu dibuat .. tapi tader.. fuh selamat aii.. :P
so sementara tunggu time makan.. kami bertaken la pict *kalo bab2 perosak bahase bg jerk pada fara.. konpem A.. :-)


 *lelaki untuk dilelong.. :P

 *me and nana... 

 *me nana and dayah.. ;p

 *fizal , dayah and amal.. weewiit.. ahahaha... xd

after puas berpusing kiri dan kanan ats bawah kitaorang  pun pi kat kusi vip.. VIP !! VIP .. sajer highlight bebesar.. ahahaha.. .. padahal masa amik gambar nih semua dah tader tinggal kami kami jerk.. wah feeling sat.. duk kat kusi vip.. hakhakhak...







nana cakap "mai baby baby mai kat mama.." ahahaha.. sweet jerk dia.. sentap wife en. khairul nizam bila dapat tahu anak dia ader mama baru.. ekekeke.. kidding.. :P

 erh izham la!!! punyala payah nak amik gambar die.. so dapat la tangkap sipi2.. sipi2 pun jadi la izham kan.. kate nak masuk blog.. ekekeke.. xd



btw student2 makan kat bawah.. kat cafe.. kami kami yang konon2 vip makan kat atas.. kat meja yang ader lapik merah lagi you.. class gitu.. lalalala.. siler jelous.. :P

 fizal jadi suri rumah tangga.. menolong cik cik puan menyediakan makanan.. bahahaha.. okeyh tipu.. dia melulu ke meja sebab nak makan .. bukan tolong.. :P

 nana says.. ini lauk ayam.. ehehehe.. 

ouh luper nak bgtau kitaorang makan nasi beriani kowt.. teheee.. luper nama ape.. ala yang warne warni tuh.. lauk ayam masak merah pastuh ader kuah gulai .. aper erk.. fara pun tak tahu apa dia.. makan fara tahu la.. T_T

 amal ngan azza.. khusyuk betul dua nih.. ;p

ok lah.. there is the last pict before bersurai.. semua berada dimeja makan sedang melantak makanan.. siler jelous.. :P

*starting with fizal .. abaikan mukanya yang teruja :P.. amal cool jerk.... azza sembuyik muker..dia malu.. fazly..if aii not mistaken.. erh dia jurugambar jugak..cam fara tapi die guna dslr dclr maaplah aii ni kuno sikit.. tak hengat nama camera tuh.. ahahaha.. pstuh nudra.. saye sendiri.. dayah and nana.. ouh izham pun ader ngah amik gambar.. :P

oleh kerana saya selaku ajk kebersihan yang sebenarnya tak berapa nak care pun sal kebersihan.. bahahaha.. terus makan2 .. kemas sesikit and chow.. fizal tak boleh blah.. " fara ko ajk kebersihan kan" sambil hulur tangan yang baru lepas makan.. ceys!!! sentap ke hulu hati.. ahahaha..

hurm.. fara sebenarnya banyak nak citer .. ceciter ceciter.. cam tu la gayanya.. ahahaha.. but somehow.. tak reti nak describe banyak banyak dimasa yang agak rushing nih.. ehehehe..

btw korang thanks sebab sudi campakkan nama fara kat bahagian ajk walau sebenarnya hanya sekadar nama.. ahahaha.. GOOD LUCK FOR DA FINAL KEYH... :P

p/s:- rasanya ni last event yang kita semua gather2 sekali right.. waaaaaa.. aii dont believe it..
p/s/s:- blogger2 sekalian.. :-) fara nak study.. T_T.. if fara tak berbw harap u all paham ya.. for da newbie just leave me your link.. insyaallah after final fara akan goder2 my dady suh beli broadband so balik kampung nanti leh la online.. ehehehe.. daaa semua~~ :P