Sumpah!! hari nie adalah hari y paling mengembirakan bg saye.. ^_^

Hoyeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
menjerit dengan gembiranya hokey.. siyesly aiii rasa nak menjerit sesangat sangat...
first of all thanks you Allah sebab makbulkan doa saya selama hampir 10 thun nih...
seriyes teruja..

ok.. kalo korang na tahu.. err tak mau tahu pun dah tertahu jugak sebab da nak bgtau dah ni.. kalo tak nak tau cepat cepat cabut.. ahah.. :P
kalo korang nak tahu.. fara dulu lahir kat tm.. pastuh family pindah ke johor.. batu pahat johor.. so dari kecik fara dibesarkan dijohor.. sekolah tadika kat johor.. namanya TASKA ABIM.. pastu sekolah rendah kat johor jugak.. namanya SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN CONVENT!!

pastuh masa darjah lima family decide ntuk balik kelantan.. mula mula siyes fara rasa hapy giler bila tahu dady nak pindah kelantan...sebab kekonon nak pindah sekolah baru.. pastuh balik kampung kan ada nenek.. so kekononnya rasa gembira la.. bila na pindah.. kengkawan mintak alamat .. no phone..tapi fara langsung tader effort na bagi.. kononnya nanti dapat kawan baru kat sana .. so ta nak kawan lama dah.. hohoh.. pemikiran cetek betul :P

tapi siyesly.. kehidupan yang tak seindah yang disangka.. pergi3 sek baru jer kena buli.. huhuh.. walaupun buli itu hanya satu gurauan budak2 y tak matang tapi siyes.. setiap hari aii akan bandingkan kawan baru ngan kawan2 baik aii di bp which is FATIHAH , HALIANA, KHALISAH, AMIRA and HASPALELA.. setiap hari rindu..setiap perkara dan aktiviti y dibuat mesti aii akan bandingkan antara kawan kat sekolah lama ngan y baru.. sampai adakalanya fara menangis sebab NAK BALIK BP... HUWAAAAAAAAAA... RINDU GILER.. (T_T)

masuk tngkatan satu.. sudah ta mampu berpura2 menipu diri..siyesly hidup saya tak seindah masa di bp.. kelukaan dan kepahitan.. kesunyian yang dialami dalam life memang buat fara dendam gila ngan KELANTAN!! dalam hati fara dulu AKU BENCI KELANTAN SEBAB PINDAH SINI BUAT HIDUP AKU MERANA.. HUHUH!!XD.. dan mulai detik itu jugak fara terus terusan berharap dapat jumpa mereka2 semua tuh.. setiap kali saya ingat mereka.. saya akan menangis.. dan adakalanya bila tiba 7/4 (date pindah dari bp) aii will cry jugak.. hohoh.. see betapa mereka teramat membahagiakan kehidupan saya... (T_T)

dan.. dipendekkan citer.. after 10 tahun.. setelah penat cari they all kat fb, kat myspace.. kat fs tapi ta jumpa.. dan semalam entah macam mana terlintas nak cari diorang throught google.. dan dan,. omg aii jumpa.. tapi sorang jerk KHALISAH RAMLI!! .. 

terus add dia kat fb.. dan tnpa rasa malu walaupun tak pasti itu dia ke tak terus sent mesej macam nih..


dan alhamdulillah walau muka agak tak malu tulis macam tuh.. tapi siyesaya teruja.. dan aii heran gak ar..selama ni aii cari tak jumpa.. mungkin bukan masanya.. huhuh.. yang buat fara teruja.. like you see..dia pun kenal aiii huwaaa.. suke..:P

pastuh lagi kan.. kat fb dia ader gambar nih.. hohoh.. aii just suprise with that.. na tengok??? sila tengok ..:P


gambar masa tadika.. huwa huwa huwa.. yang dalam album fara punyer da hancuz.. ta sangka dia masih simpan baik gambar nih. just imagine aii skang da 20 tahun.. gambar tuh.. 6 thun.. back too 14 years ago.. and aii just cannot believe it.. muka aii macam tu erk dulu.. wakakkaa.. sila cari yang mana saya.. :P.. ok lah konpem takkan jumpa kan.. fara pun ta tau yang mana satu fara.. ahahhaa.. XD.. tapi yang bawah punyer gambar nih fara tahu.. :P btw before that sila jangan gelak,.. kalo gelak tak mau kawan .. huhuh.. XD


that is.. yang name kaler merah tuh aderlah insan2 yang aii sebut tuh.. amira ngan haspalela aii ta sure kitaorang start kenal bila.. ;p.. btw to be honest hanya nama2 tuh jerk yang fara ingat.. yang lain siyesly langsung fara ta ingat.. hohoh.. giler ar aii.. dasar lemah ingatan betul..
tapikan...


tapi kan...korang tengok gambar tuh.. laki hujung sekali pakai songkok tuh.. fara rasa kenal. SYAHRIL namanya.. sorang tuh jerk y aii kenal..wakakakaka.. mengapakah?? skandel masa kecik kowt.. bahahaha..

so.. dipendekkan citer.. melallui gambar ni jugak.. aii dapat reach FATIHAH, ngan HALIANA.. aii da add diorang.. dan sekarang sedang menunggu mereka approve.. huhuh.. JEJAK KASIH BETUL NIH.. :P

harap harap mereka kenal saye.. amin~~

Kata Hati :- korang tahu tak.. ain pergi bp tahun lepas.. juling biji mata cari korang kat majlis kahwin kak fiezah.. tapi ta jumpa.. kecewa kejap..dan sekarang dah jumpa.. siyes ini aderlah anugerah terindah dalam hidup ain.. ain sangka takkan jumpa korang sampai bila bila.. omg.. DUNIA NI MEMANG KECIK DENGAN KUASA TUHAN.. ;p

p/s:- okeyh.. nak tidow suda.. esok nak wat perangai jakun kat klia lak.. :P

Popular Posts