Segmen: Apa Kata Cinta

wewittttttt.. :P
segmen nih dibawakan oleh En. Hakim kalo ta silap namanya.. disebabkan dijemput oleh empunya contest nih sendiri so fara agak teruja la nak masuk kan.. well~~~ take it as a challenge to talking about love evendo hakikat nya aii ta tahu pun benda alah apa yang bernama CHENTA itu.. chewah.. konon innoncent la ni.. :P

so this is da banner and .. click to join disegmen ya.. jangan malu malu hokeys.. even aii ta tag pun sila sila masuk.. ahahhaa.. mengalahkan tuannyer kontest lak.. XD


first of all.. kata lecturer saya.. LOVE IS JUST LIKE A BOX OF CHOCOLATE.. reason?? mungkin sedap dimakan... ermmm yumy yumy.. coklat memang sedap.. btw for da info not all chocolate manis hokey.. YOU WILL SUPRISE WITH THE CONTAINS IN DA BOX.. becoz sometime dia pahit.. jadi conclusionnya cinta itu memang indah tapi akan tetap ada kepahitan didalamnya.. right :p

back to my opinion.. CINTA ITU ANUGERAH .. TAK SEMUA MANUSIA AKAN MAMPU MENERIMA ANUGERAH ITU.. mereka yang selalu bercinta takkan tahu apa ertinya cinta sebab dah selalu sangat jatuh cinta.. for example da guys meet someone.. he will state on her mind.. perempuan ni lain dari lain yang lain.. i love him so much .. like dat la.. so mula bersayang bagai..calling siang malam.. pastu panggil pun berdear.. honey.. darling and what so ever..then ditakdirkan tuhan mereka putus.. pastuh couple balik ngan orang lain.. and then the feeling of "perempuan ni berbeza dari yang lain.. i love him" benda tu if you fikir logik it just like recyle .. berulang.. so tiap perasaan yang dia kata chenta tuh ada beza ker??? takder beza hokey.. ouh ok is not about guys only.. perempuan pun sama.. conclusionnya.. terlalu kerap merasakan kita sudah jatuh cinta.. at last the love is actually nothing..  poor to your wife.husband becoz evendo you said that you love him/her till jinjang pelamin pun tapi hakikatnya cara you treat your pasangan tuh sama.. takderk beza.. ngan bekas bekas pakwe makwe you.. huhuhu.. betulkan??

orang yang tak pernah bercinta memang secara logiknya takkan pernah tahu apa itu cinta.. yeah itu tak leh nak komen banyak la kan .. sebab da konpem tak pernah bercinta so how come dia nak tahu what are the feeling or of love??? ;p dia mungkin merasai feeling itu tapi dia ta dapat nak memahami pun akan  anugerah itu sebenarnya.. far far away from herself.. like me:P

orang yang tahu apa itu erti cinta bila dimana saatnya dia merasakan hatinya dimiliki aka jatuh cinta pda kali pertama atau kali kedua.. the meaning is .. ermm.. kita semua tahu.. ramai yang mahukan cinta pertamanya kekal sehingga ke akhir hayat.. but some how.. kita semua tahu.. cinta pertama jarang menjadi cinta terakhir.. so maybe kita boleh anggap percintaan pertama kita tuh sebagai satu tempoh percubaan.. tapi jangan la pulak waktuh first time ko nak couple tuh ko state dalam kepala "cinta ini hanya satu percubaan" pulak what aii mean tadi adalah .. ia satu benda yang biasa terjadi.. pernah dengar KAU MUNGKIN BUKAN YANG PERTAMA TAPI AKU JANJI KAU PASTI ADERLAH YANG TERAKHIR.. kita boleh simbolkan cinta kedua la nih.. korang tahu tak.. based on my opinion.. and based on what aii seeee.. LELAKI AKAN SELALU MENGENANG CINTA PERTAMANYA.. even da kahwin pun.. tetap jugak akan teringat pada cinta pertama dia.. hentah haper haper..  PEREMPUAN LEBIH MENGHARGAI CINTA YANG AKAN DATANG YAKNI CINTA TERAKHIRNYA.. yeah itu hakikatnya.. tak payah nak disangkal lagi.. back to story..

conslusion from the story mory that aii said above it HANYA MEREKA YANG EBRTUAH SAHAJA AKAN TAHU APA ITU ERTI CINTA~~
btw as you know cinta tak semestinya kepada kekasih sahaja..ibu bapa.. guru.. kengkawan.. semuanya hader.. satu yang apsti
CINTAILAH DIA KERANA "DIA"
KERANA HANYA "DIA" MAMPU MEWUJUDKAN CINTA ANTARA DIA~~

orang kata cinta aderlah ketawa!! tak semestinya.. menderita kerana seseorang.. tak pernah walau sedetik pun bahagia bila bersama dia..cinta membuatkan air mata anda mengalir ta henti henti..  itu juga sometime boleh dipangil CHENTA.. cinta bukan keindahan semata mata.. cinta bukan situasi dimana KAMU MAHU HIDUP DENGANNYA SAMPAI BIAL BILA tapi keadaan dimana KAMU TAK MAMPU HIDUP TANPANYA DISISI~~

satu hakikat yang nyata lagi
WE NOT CHOOSE LOVE
BUT LOVE CHOOSE US..
that the real fact in this world.. jodoh kita da ditetapkan.. ye memang memang orang cakap kita kena mencari cinta... but some how.. biar berulang kali pun ko mencari cinta tapi cinta tu bukan milik diri yang sebenarnya so it just like sia sia.. sayangilah diri anda seadanya.. ta perlu buta2 menerima cinta duniawi yang entah kemana pengakhiranya..

psstt kalo fara lebih baik bercinta lepas kahwin.. bebas.. leh main kejar2.. wakakaka.. tapi in real life wehave to face it.. bercinta selepas kahwin aderlah rissiko.. well WE WILL NEVER KNOW OUR PATNER EVEN FOR 100 YEARS.. dibuatnya dia kaki pukul tak ker haru.. fara pernah baca one word .. tak ingat kat mana

LELAKI YANG BAIK ADERLAH UNTUK PEREMPUAN YANG BAIK.. so demi na mendapatkan cinta yang jitu .. benar dan telus itu.. why not jaga diri sendiri baik baik.. and bila tiba saatnya barulah kau laungkan pada dunia "HOW MUCH YOU LOVE HIM/HER IN THIS WORLD" and betapa bersyukurnya diatas anugerah yang dikurniakan Allah itu..well you all know that  PEREMPUAN ITU ADER LAH ANUGERAH! see!! everthing in this world if kita turutkan segala yang diperintah oleh Pencipta kita.. insyaallah segala bahagia yang dicari akan ditemui.. AMIN~~~

done.. more info sila rujuk entry ini keyh.. tapi tang tuh from internet la.. that a past post from me!! DALAM MIHRAB CINTA  lain lain?? cari kat internet.. teheee :P

oklah aii sebagai doktor cinta na bersara dari memberi ceramah.. huhuh..
daa~~

tag dua orang
-Fiezah91 *psttt fiezah ni rock sikit.. so cam mana tuh kalo bab2 feeling meeling nih.. ahahah.. XD
-Fatin


p/s:- bila kita na jumpa nih :P

Popular Posts