Friday, March 4, 2011

membuat kerja bodoh memang satu kebiasaan bagi saye (T_T)

hari ni hang out ngankengkawan kat times square.. ianya aderlah sesuatu yng tidak dirancang tapi berjalan lancar dengan jayanya untuk menghiburkan diri.. .. mungkin kowt.. teheee.. tertiba menjadi ragu ragu.. huhuh!! ceritanya begini..

pada mulanya mereka2 rancang nak kuar after solat jumaat.. tapi bila fara pikir2 balik kuar after jumaat berapa jam sangat la sempat hangout kan?? so rancangan diubah.. kul 11 jumpa di csl aka chan sow lin.. tapi tapi... zzzzz kul 11 suku lebih baru mereka2 semua sampai ya.. sentap sekejap fara .. huhuh!! tapi disebabkan lambat mereka bersebab.. dan sebab y logik so fara takderk la kesa sangat.. tapi diakui ar mood fara terus down.. ye ar lama kowt tunggu kat situ.. SESUNGGUHNYA PENANTIAN ItU SUATU PENYEKSAAN.. (T_T)... *aii think semenjak dua menjak ni sya menjadi orang y tidak sabar.. dan tidak suka menunggu.. haish.. 

after semua berkumpul.. kami pergi ke hangtuah.. untuk ke TS.. bagi membuatkan rasa enjoy tu lebih jitu kami semua sepakat jalan kaki jerk untuk ke ts.. tak moa naik monorel.. tak best!! konon!! teeheee.. ok fara tipu.. fara pun tak tau kenapa mereka semua na jalan kaki jerk.. fara follow jerk..

first thing yang kita orang g terjah aderlah air!! korang tahu tak fara minum apa hari ni?? BLOG!!! yeah!! ABC BLOG!! kelakaw giler nama dia.. cam ni rupa dia.. siyes fara tak pernah perasan ader minuman berjenama blog kat malaysia nih.. (T_T)


agaksedap la tapi siyes manis gilew.. orang tua aderlah dinasihatkan untuk rasa laici blog sebab dia tawar.. perempuan mengandung lak sour plum blog sebab dia masam.. huhuh.. harga dia pun murah jerk.. 2.80 sen jerk.. best .. suke sukew..

pastu kita orang pi beli tiket wayang.. citer the amarthur?? kowt!! hentah aii lupa.. beli tiket ntuk kul 4.55.. gambar tiket wayang tak sempat nak tangkap.. ekekkee.. lupa juga..!!

pas beli tiket p terjah kepsi.. saper nak angkat tangan.. teheee..

start ngan baju hitam tuh arif.. pastu azie .. fara, ayu, fizal and azrill.. ngah ambik gambar apiz.. kita orang keluar bertujuh.. :P

pas melantak segala.. masa tuh da kul 1 dah.. budak2 laki nih pi la solat jumaat kat masjid mana ntah.. aii tak tahu.. bagus mereka nih.. ekekeke.. ni baru betul.. calon suami mithali ..wakakaka.. ye ar just imagine sesetengah orang kalo da kuar semayang ntah kemana .. solat jumaat lagila.. ehehe.. bagus2.. :p saja nak promote you all semua kecuali fizal couse dia da di take away.. marah dayah nanti kalo tahu aii jual pakwe dia.. ahahaha.. XD.. gurau jerk ..:P

time they all pi solat fara, ayu ngan azie pi pusing2.. sempat aii rembat tudung kat situh.. pas puas we all pi solat zohor.. kul 2.30 they all siap solat kitaorang pergi main bowling!!!! aii like!!!korang tahu aii suke sangat nak main bowling.. even ta reti.. tapi na main jugak.. ahaha... kita orang main dua game.. first2 fara rasa cam best jerk sebab even ta strike tapi kena gak ar pin tuh.. tapi after 3 kali main hancus.. asyik masuk longkang jerk.. ko bola sajer nak malukan aku kan.. (T_T).. dan disebabkan ralat sangat berpikir cam mana nak bagi bola kena pin sampai aii rasa sakit kepala.. omg .. fokus sangat la katakan.. aii kalo pikir banyak2 mula ar sakit kepala.. cam sengal jerk.. huhuh!! dan disebabkan kepala da sakit mood bergambar terus hilang.. satu ni jerk gambar yang paling ok aii kira .. miahahaha..


dalam 4.30 habis main..sementara tunggu wayang kitaorang p melantak aiskrim mekdi lak!! haish.. kuat sungguh makan.. (T_T).. hah inilah yang aii nak citer nih.. apa kaitan jenjalan hari nih ngan kebodohon yang aii dah buat.. huhuhu..

citernya begini... fara ni memang ta minat citer bi.. pi tengok citer tuh sebab majoriti na tengok citer tuh.. time masuk panggung aii really hope citer itu best.. tapi siyes fara tak leh nak menghipokrasikan diri sendiri dengan cuba bertahan dalam panggung tuh.. dah la ada adengan sensor.. huhuh!! ta suka ta suka.. kata 13 tahun dan keatas.. ada unsur seram dan ganas ..ini y ditulis kat screen b4 main citer la.. tapi haru!! budak2 kecik tengok apa2 jerk la y mereka pikir.. memalukan.. so aii think citer tu memang agak ta menarik ar.. eheh soo soo aii decide untuk.. KELUAR!!! yeay!! fara keluar dari panggung.. cadang fara nak balik rumah terus la.. fara memang da rancang nak balik awal.. sebab takut balik malam.. almaklumlah agak jauh gak ar kan perjalanan balik tuh.. one of my friend tanya nak suh teman kan ker.. tapi fara kata its ok!!

alkisahnya mengucap panjang jugak la fara nak melangkah keluar tuh..sebab sebab.. siyes.. selama tigatahun fara duk sini fara ta pernah pi jenjalan sengsorang kecuali ke alamnda.. g mid .. kl.. ts dan pavi memang berteman.. so even da berkali2 pi ts nih.. fara memang blur .. tak hengat jalan.. tapi hati da nekad.. nk kuar jugak.. huwaaaa NAK BALIKKKKKK.. (T_T)... dengan semangt jitu fara pun kuar.. terkejut abang yang jaga kat kaunter wayang tuh bila fara kuar ikut jalan masuk. nak2 citer baru setengah jam.. dia tanya nak pg mana.. fara pun ngan muka blur.. "saya nak kuar la.. boleh kuar kan.. tak nak tengok dah" .. pastu terus tanya "lif mana?? eskalotor ke.. apa apa jerk.. jalan keluar dari sini" ahahah.. kalut betul!. bila dia da bgtau terus fara cari lif tuh.. tiga kali gak ar berpusing kat tmpat sama.. tak jumpa.. rasa nak nangis kejap.. huhuh!! tanya akak lain pulak..

dan alhamdullillah aii jumpa.. suke.. turun sampai ke level G mencanak cari pintu keluar lak.. dan dan alhamdullilah.. jumpa jugak..dengan ingat2 lupa naik monorel.. almaklumlah tak pernah berdikari so blur2 la jugak.. pantang jumpa orang yang muka baik2 harus fara tanya.. "naik tren belah mana??" "monorel ni ke hang tuah ker??" ahaha.. sengal..

dan siyes... fara bersyukur sangat.. ternyata TUHAN mudahkan segalanya.. just imagine.. aii tak harus tunggu  lama pun untuk tranfer ke satu tren ke satu tren.. bersyukur sesangat masa tuh.. sampai bts kul 6. 15 aii singgah solat asar then balik naik klia transit ke putrajaya.. ang again.. bas ader!! so aii selamat sampai ke rumah before magrib.. sukewwwwwww....

alkisahnya aii terpikir.. apa betul ker apa yang aii buat nih.. huhuhu.. yerk la.. kuar panggung and leave my friend just like that!! tapi mereka memang da tahu aii ta mau balik malam.. dan mereka ta kesa.. cuma perangcangan awal.. sama ada kami akan balik sama sama atau mereka akan hantar aii balik dulu baru g jenjalan balik.. tapi segalanya berubah bila aii decide ntuk balik sendiri.. huhuh!! ikut hati(T_T)

and tadi aii got sms from one of my friend.. minta maaf sekiranya hangout tadi ta best.. huhuhu.. aii rasa nak menangis.. rasa bersalah lak!! rasa aii nih terlalu ikut hati.. udah ler masa hangout tu aii banyak berdiam diri.. senyap jerk.. pastuh tertiba cam ni lak.. huhuh!! sungguh aii pentingkan diri sendiri kan.. ;p

apa apap pun siyes hangout bersama mereka aderlah y terbest..  cuma itulah.. aii ni y suka ikut hati.. huhuh!! maap.. insyaallah tak akan berulang.. (T_T)

pssttt.. entah2 mereka serik da nak hangout ngan aii .. ahahaha..tapi siyes membuat kerja bodoh memamng satu kebiasaan bgi saya dan ini aderlah diantaranya...haish.. ;p

*sory guys and thanks..