Wednesday, March 16, 2011

Melalui hari hari yang..

bosan?? panjang?? leceh?? rumit?? kelam kabut? yeasss!! kelam kabut sebab kerja yang ta berapa banyak tapi waktu yang ta berapa na reti manage.. so membuatkan segala kerja kerja dibuat dalam keadaan yang agak rushing.. huhuh!! penat sob sob...

this week aii have done with etr presentation, and kuiz maf sebentar tadi.. 2nd presentation for far ?? sepatutnya isnin .. tapi lect pospone so terpaksa la dibuat esok.. huhuh.. so secara rasminya esok fara kena pi kampus.. hoyeah~~ hoyeah~~~ kata kata dengan lagak memerrli hokey .. :P

minggu depan selasa ada test tax, khamis ada test Audit, pastu isninnya lak hantar segala proposal... assigment and what so ever lah.. omg masa semakin suntuk.. bahang final semakin terasa.. wakakaka.. last gosip that aii heard final exam akan dibuat dalam masa 10 hari sahaja.. dari waktu sebenar about 20 hari.. its mean that aii akan habis study hujung bulan depan...30/4/11 omg ta percaya.. memikirkan cam mana na manage  5 subjek + muet yang terpaksa amik :P.. memikirkan berapa lamanya aii harus bertapak disini before balik kampung coz ritu gedik2 beli tiket flight 18 hb.. konon na stay sini lebih kurang seminggu b4 balik kampung.. tertibe cam ni pulak.. mati kutu la aii na tunggu till 18 hb tuh.. huhuh!! pastuh dengar khabarnya jugak elaun mara we all akan tamat bulan 4 ni?? that mean bulan 5 ngan 6 ta dapat?? apakah??? hancuz rancangan na pi ke langkawi guna duit mara... grrrrrrrr.. sentap:P *mara cam tahu2 jerk aii nak salah gunakan wang y diberi.. :P

btw my bro just back to da village semalam.. so now rumah ni hanya tinggal me and sister.. ouh... tertiba terasa bahang kesepian. dulu ada abang, kak nabila and adik laki sorang.. abang da pindah kuar.. kak nabila pun sama.. and semalam adik pulak.. so now memang tinggal berdua jerk.. balik rumah terasa sepi.. ekekeke.. ni cakap bukan sebab rindu kat dia.. wakakaka.. takder kerja erh.. tapi siyesly terasa bosan la jugak kan.. balik rumah tadi fara kemas kemas bilik y dia bersepahkan selama beberapa bulan ni.. kemas ruang tamu dapursegala.. now clean and clear.. gamaknya seminggu lagi la pulak kemas rumah coz ye ar.. rumah da macam hotel kowt.. kami balik rumah da petang.. duk santai2 kejap,.. kalo ta penat.. kalo penat tidow.. !! so bored disitu....

dah tak boleh la aii tiap2 kali balik rumah masuk rumah bercekak pinggang sambil cakap "bersepahnya rumahhhhhhh.. haishhhh!!!" tak boleh la pepagi buta setiap hari khamis kejut my bro cakap "weiiiiiii antar aku ke sentrallllll"  tak boleh dah la tiap tiap hujung bulan cakap macam nih "ada orang tu dapat gaji ta nak belanja ker" ta boleh la buat muka kesian setiap kali nampak dalam beg duit dia banyak duit.. " nak pinjam duit" :P..dan tader dahla dngar rancangan nak berjoging la.. g shopping la..tengok wayang..  nak makan itu makan ini.. nak g pasar and what soever.. huhuh!!

semlam time dia balik tertiba aii rasa nak balik jugak... huwaaaaaaaaaaaaaa... *nangis!! rindu kat adik adik.. rindu kat parent.. atuk nenek semua ada.. aii miss my home town so much.. ta sangka dah 3tahun lebyh duk sini.. and seriously suda ta mampu berpura pura betapa bahagianya duduk dibandar .. jauh dari family.. aii na balik kampung na tengok adik2 aii membesar.. rindu na marah marah kat sitecik tiga orang tuh!! rindu na dengar farisha bercerita sal sekolah dia.. kalo na tahu duduk dikampung aktiviti fara kat sana duduk kat anjung rumah sambil borak2 ngan farisha .. atierah and makim sal sekolah dia.. usik2 sal makwe pakwe.. marah marah tiap kali diorang ta buat kerja.. and opkos bagi arahan kemas rumah setiap kali terasa malas na mengemas.. haish gunakan kuasa veto anda sebagai seorang kakak sepenuhnya ya.. diorang cakap garang ke haper ke itu belakang kira.. :P

hurmm... k lah... na mandi.*kalo rajin pastu nak wat assigment *kalo rajin.. pastuh na tidur.. konpem rajin!!! :P

p/s:- minggu depan ada dinner tapi kulit dimuka secara baiknya start mengelupas.. grrrrrrrrrrrrrrr... tak mau pergi dinner!! huhuh :P