Hari ni saye buat Perangai jakun kat Klia.. :P

hai semua.. ;p

semalam kan.. erh erh bukan semalam rasanya dah berminggu2 fara dok mengembar gemburkan *ayat tak leh bla bahwasanya hari ni bersamaan ngan 25/3 aii nak p klia.. siap wat masuk dalam list important reminder lagi kat tepi blog nih.. giler semangat..

alkisahnya aii pergi klia sebab nak sambut bakal husband y baru balik dari oberseas..,*motif highlight???  ahahaha.. okeyh.. tipu.. actually fara ngan akak g jumpa my grandmother.. dia nak pergi buat umrah hari ni.. pagi tadi dia berlepas dari lapangan terbang kota bharu dengan diantar oleh family2 yang berada disana.. and sampai klia about 7 lebih kowt.. kami2 selaku cucu yang duduk kat luar negeri nih harus la dengan banganya memunculkan diri kat klia tuh.. actually cucu dia ader 4 kat sini.. which is kami berdua.. abang fara and my cazen.. ayu.. tapi mereka tader.. kerja.. so we all berdua sampai sana about 8.30 and siyes itu adalah kali pertama fara jejak kaki ke klia.. ouh my.. so besar.. and cantik.. and really international lah.. ok fine gelak la puas2 sebab mengaku aii memang kuno.. tak pernah naik flight.. (T_T)

jumpa they all kat tempat makan.. ouh my lagi sekali.. gila sweet arh dia nyer tempat makan.. erh you know what depan meja tempat kami2 duduk tuh.. ada RAJA FARAH ngan HUSBAND  dia wooo plus family or kengkawan dia kowt... teruja jap.. selang sebuah meja jerk.. patutla first time tengok husband dia rasa macam pernah nampak jerk.. baru jerk nak ngorat..wakakaka.. okeyh tipu.. tapi masa tuh fara tak nampak pun RAJA FARAH tuh.. bila akak fara cakap baru fara perasan.. tapi still ta jelas jugak sebenarnya even dekatsebab almaklumlah kalo dah rabun tuh.. pahem2 jer lah erk.. ehehehe..

after makan naik floor 5.. tempat amik beg para para umrah nih.. dan lepak la kat situ jap..
amik amik gambar ngan tak malunya..:P


okeys.. itu nenek saya.. nenek belah my mum.. btw walaupun bergambar dengan nenek.. tapi gaya tetap rock.. tader nak sopan sopannya .. wakakaka..


time nih langsung tak leh bla.. boleh lak fara bersimpun bagai kat lantai tuh.. mereka empat2 aderlah orang kampung saya.. ehehehe... yang pakai tudung biru tuh mama kawan saya, Syakira  kat sek dulu.. dia juga merangkap mak mertua kazen aiii... sokiranya nenek aii ni p umrah ngan mak mertua cucu dia la.. 

psstt... bila tengok gambar ni kan.. aii rasa.. oh mai god ouh may god..awat tembam sangan muka aii nih.. ahahaha.. kalo tang mata tuh tak sah tanya sebab mata aii bangun pagi tadi bengkak semacam.. ta cukup tidur kowt.. btw patutler lately nih kawan2 asyik tegur.. "fara muka tembam.. " ceys kecik ati.. tapi fara abaikan kata kata tuh coz berat badan kalo tengok memang da turun.. seluar jeans pakai asyik kena tarik jerk sebab longgar.. tapi siyes.. muka kuh mula menunjukkan ketembanan dia..baju pun .. err no komen..  ahahaha.. taper taper.. t aii diet balik.. :P


after hampir setengah jam duduk sini.. kitaorang ikut rombongan2 tuh pergi check in beg pulak.. menyibuk!! lalala..
pastuh disebabkan flight diorang pukul sebelas.. masa tuh kul 10.. dan kawasan tempat kitaorang lepak pun semakin ramai so dengan baiknya kami berdua bersalam bagai dan mengundurkan diri.. ahahaha.. tak senonoh betul cucu yang duaorg nih.. patut tunggu they all nek flight dulu.. tapi taper la halalla.. 

so after taht kitaorang pun pergi terjah...tada!!!


breakpeast jap..:P guna kupon yang orang duk hangat memperkatakan tuh.. beli rm5 dapat free dua breafeast... so beli la coffee.. siyes ai tak suka.. pahit.. huhuh.. XD


 lepas makan singgah toilet... buat kedua kalinya.. tadi da masuk ngan nenek2.. tapi tak leh ar nak amik gambar.. kang ada jugak yang cakap.. aishh gedik betul anak Faridah nih.. dalam toilet pun amik gambar :P
btw toilet dia sungguh cantik.. waaa.. gila jakun..:P


CHOCOLATES shop.. ini antara salah satu kdai yang we all sempat singgah.. wa cakap lu.. gula2 dia bapak mahal.. huhuh.. ader pastu g kedai yang lain.. coklat yang sama tapi harga?? beza gila.. haish.. da kata international kan..

pas tuh balik... we all pergi pejabat pos.. and pasarina.. aii beli jagung bakar.. sedap woo.. gila mengidam nak makan jagung.. tapi sebaik.. sampai bawah apartment .. "Along.. mana jagung aku???" dengan muka peliknya.. jagung tuh aii pegang letak sekali dalam plastik buah pisang .. tapi tapi..

"mana tahu letak mana???"

terus tengok balik plastik.. cezz dammm!! plastik tuh koyak.. jagung aii jatuh.. huwaaa.. MEMALUKAN BETUL.. mesti jatuh masa lintas jalan tadi.. JAGUNG JAAT!! tacing aii.. huhuh.. :P

kata Hati : masa tengok balai berlepas tuh tertiba dapat feeling sedang menanti seseorang balik dari oberseas dengan girangnya.. miahahaha.. gila berangan.. macam la dia tuh duk oberseas.. entah2 duk bercucuk tanam kat kampung jerk miahahaha.. :P

p/s:- suatu hari nanti aii nak pi umrah and haji jugak ngan dia and family aii.. nak bawak satu family.. insyaalllah.. and amin~~ .. teruja la bila tengok diorang semua dapat pergi bumi Allah itu.. huhuh.. bila la agaknya ya dapat pergi..  ;p

Popular Posts