Saturday, March 19, 2011

Hari ni kite belajar tentang marshmallow (T_T)

hari ini dan semalam saya makan aiskrim..AISKRIM WALL SELECTION DOUBLE DUTCH... ala yang duk iklan dalam tv tuh.. yang anak beranak duk makan tuh..  korang nak??? dalam peti ada lagi.. :P :P :P
kalo korang nak boleh .. boley bla.. ekekeke.. p ar beli sendirik .. sibuk jerk.. ahahaha..
harus sentap saper yang baca kan.. fara gurau jerk ar.. :P btw actually dalam aiskrim tukan .. ada marshmallow..*betul ke eja.. payah gilew na eje.. :P pastu pastu aii pun makan la.. eiiii.. ta sedap.. (T_T) bukan aiskrim yang ta sedap tapi marsh mallow tu yang ta sedap.. erkkk??? ke aii jer y rasa cam tuh.. sebab setahu fara ramai y suka marshmallow ni.. huhuhu..

so conclusionnya fara yang taste KHAMPUNG!! sebab tu ta suka macemallow.. *eja cam ni arh lagi senang.. berbelit lidah fara nak tulis macemallow tuh ngan nama sebenar.. uhuhuh..

so disebabkan semangat berkobar2 na tahu menatang apa macemallow nih fara pun google la.. and tada!!!!!!!! banyak jenis rupanya macemallow nih.. let see.. ;p

macemallow peeps.. berbentuk ala ala binatang.. ada arnab... based on my review.. macemallow peeps nihs selalunya ada mata.. ahahaha.. XD

macemallow man.. macam orang salji,.. dia pakai baju macam nak pergi tadika.. sweet dowh..

Macemallow fondant.. seb bek bukan pondan.. ahahaha.. macemallow nih kebanyakkanya yang nipis nipis.. ta pun kecik kecik.. selalu nyer dirias diatas kek.. cuppy cake.. ngan cake yang besar atau gomok.. :P

macemallow plant.. yang paling biasa rekaanya.. yang korang dok makan tuh benda alah ni la namanya.. ouh...

macemallow color .. macam biasa gak rasanya cuma dia berwarna warni.. bila tengok benda yang nih aii rasa macam pernah makan benda nih sampai comot2 mulut la masa kecik kecik dulu.. apakah???

macemallow yang disalut cokelat.. strawberi atau apa apa jer.. dipanggil macemallow pop .. mungkin sebab dia macam lolipop.. ermm.. cam sedap la pulak..

macemallow roots.. patut rupanya tak cantik.. macam kayu rupanya..

macemallow cake.. kek yang dibuat .. pastuh design with macemallow.. omg.. mesti aii ta leh telan nih.. ahahaha... just imagine .. sumenya lemik lemik kat atas.. .. bahahaha.. cam tader gigi lak rasa kalo asyik termakan macemalloh tuh.. ;p

ok itu saja.. nama nama macemallow yang fofular.. macemallow jugak leh buat gift door untuk kahwin memandangkan dia semakin pamous sekarang.. macam ini..



cantik kan?? ouh dia tulis VALENTINE!! sila boikot yang tuh..eheee..
so conclusionnya walau rupamu cantik menawan.. fara tetap ta makan.. ahahaha.. xd.. btw fara rasa nanti na kahwin na bg benda ni gak ar.. orang khampung cam aii mesti ta makan benda nih.. so jimat sikit door gift yang nak bagi nanti.. wakakaka.. xd

ouh sebelum terlupa .. macemallow nih leh dibuat sendiri tau.. resepi mintak ngan encik google.. saper rajin leh la buat..pastu bagi aii rasa sikit.. :P

p/s:- hari nih ader ceramah kat surau kat apartment.. penceramah dari tb... nanti bukak tb tengok la muka fara terpampang kat depan.. wakakaka.. tuh pun kalo pergi.. ahaaa.. XD