Gosip:- Kelas Dekan sem ni teruk (T_T)

tadi after habis kelas fara pergi la toilet.. tingkat 4 kolej poly tech mara hokey :P
tertiba tertiba.. terdengar perbualan budak budak kelas lain.. *ayat diubah ikut kepahaman aii insyaalah takder ayat y melebih2 .. (T_T)

"aku dengar lecturer cakap kelas dekan sem ni teruk!"
"tu la diorang cakap diorang ni semua main main dalam kelas.. tak bersunguh sunguh wat kerja , tak serius..presentation pun biasa jerk..and bla bla bla"

fara terus sentap.. sambil dalam hati cakap "diorang ni bercakap sal bdak2 kelas aku ker!!" (T_T) wah terus pasang telinga dan mendekat.. ekekeke.. okeyh tipu.. jarak fara ngan budak2 yang sedang bercakap2 tu tak sampai sejengkal pun.. almaklumlah sedang tunggu giliran ntuk masuk toilet la katakan.. so memng jelas la dengar tapi diakui semakin pasang telinga untuk mendengar.. bersedia untuk MENYERANGGGG!!!!

seterusnya

"lecturer sebenarnya tak paham.. kita kan belajar ngan lect lain.. present ngan lect lain.. diorang masing2 cara berbeza so payah la.. aku sndiri pun bersengkang mata nak siapkan assingment"
"tu la pasal tapi tulah lect memang cakap diorang bla bla bla... "

fuh fuh!! ada nada backup dalam ayat yang pertama tuh..  terus ta jadi nak serang mereka2.. eheh!! first2 fara dengar tuh sentap la jugak.. wah mengata depan aii yerk.. ehehehe.. tapi tu la maklumlah aii ta glamour .. so ta kenal mereka tu sape.. dan konpem mereka juga tak kenal aii.. kalo kenal takkan la nak 'bercerita' depan2 aii.. yer tak???

conclusionnya.. hanya student yang memahami student... lecturer?? they all sometime hope to much to us.. sedangkan kami semua sama jerk ngan mereka2 yang diluar sana..
kadang kadang terlupa nak buat kerja
kadang kadang sengaja malas nak buat kerja
kadang kadang mendesak2 nak balik awal bila kelas dirasakan terlampau lama..
kadang kadang buat bising bila lect tengah mengajar..
kadang kadang ponteng bila mood ntuk ponteng mencanak naik..
dan kadang kadang  tetap jugak dapat fail dalam kuiz..grrr..

lect mana agaknya ya yang komen cam tu.. nak pi serang jugak.. ekekekek...:P

ouh ya for additional info.. at our campus ade diwujudkan one kelas..which is majority of the student yg got higher or deans (capai tahap2 tertentu dalam cgpa) akan berada dikelas higher itu.. dat why la wujudnya citer2 sebegini... bila lect letak harapan y terlalu tinggi pada kelas terbabit. (T_T)

pssstt.. tertiba terasa cam artis lak bila kelas2 kami dijadikan bahan gosip..dan aii tak sangka dapat dnegar depan depan macam nih.. dalam toilet lak tu !! wakakaka.. XD

k lah.. skang ni da kul 4 +++ pagi!! tadi bersemangat siapkan case study.. na hantar esok .. huhuh!! so now aii nak tidur. :P daa~~ erh tapi sempat ker na tidur??.. huhuh!! pukul 5.30 da kena bangun balik sebab kelas pagi hari ni.... haish... :-(..

p/s:- kadang kadang sanggup ta tidur sebab nak berblogging siapkan kerja.. huhuh tak terharu ker wahai lecturer2 ku sekalian  :P

Popular Posts