Friday, March 11, 2011

Sitecik pakai tudung??? Fara terkejut (T_T)

*Farisha.. tyah.. abah and adik simakim gedix.. pakai spec wowh..:P

hari ni parent dan adik2 aii pergi ker PANTAI IRAMA..huhuh!! jelous kami 3 beradik disini ya.. aii bertambah tambah jelous sebab kalo na tahu dady aii nih payah na diajak berjalan..ader jerk alasan dia.. da bertahun tahun fara ajak dia pergi pantai tapi sekali pun ta pergi.. hari ni buang tebiat apa ntah pergi pantai.. huwaaaaaaaaaaaaa... nak itut na itut.. huhuh!! btw this pict mereka hantar pada kakak aii true mms..

so apa yng buat fara terkejut disini aderlah.. cici pakai tudung??? *bak kata kakak aii.. dia panggil cici aii panggil tyah sidak tecik!!  cici tu aderlah Atirah Ayuni atau pun sikecik yang pakai baju biru tuh!! umur dia 7 tahun.. die darjah due.. before this dia ta pakai tudung *pi sekolah pakai la so fara agak terkejut disitu (T_T)

alkisahnya disini...
tertiba aii terpikir.. OUH ADIK ADIK KU SUNGGUH WARAK hokey.. tecik2 da pakai tudung!!! aii dulu .. err.. aaii dulu... errrr.. err.. *tertiba teragak2 nak cakap.. ekekeke..
k lah.. aii dulu masuk form 1 baru betul2 pakai tudung.. maksudnya kalo keluar g kedai kat bandar pakai tudung ..sebelum itu kalo setakat pi kedai 1 km dari rumah nih HAREEMMM na pakai..
pssttt dulu masa aii sekolah.. tadika pakai.. darjah satu sekolah kat SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN CONVENT, BP, johor pun ta pakai.. ikut janji ngan my mamy darjah 4 baru na pakai.. one days to masa darjah dua fara masuk nasyid..nyanyik2.. so kena la pakai tudung.. mamy aii buat tudung dan semenjak hari tu aii diarahkan ntuk pakai tudung.. OUH TIDAKKKK!!! :P

mula mula fara okey jerk kena pakai walau tak rela.. tapi tapi.. kawan2 suka puji puji aii nyer rambut.. (T_T).. so kan fara kan dak tecik lagi.. bangga la masa tuh kan.. terus ta jadik nak pakai tudung... tapi desebabkan terpaksa jugak..so mula la rancang strategi.. before pergi sekolah suruh my mamy dandan rambut awal awal...sebab bila sampai sek t fara bukak la tudung sumbat dalam beg.. setiap hari suh mamy aii dandan rambut sampai dia pun naik hairan dia tanya "kamu kan pakai tudung buat apa nak dandan rambut??"
err.. errr.. terus gagap.. bahahaa... tapi cover baik punya "la.. nanti pj kan bukak tudung" ceys.. ayat tak leyh blaaa. macm la hari hari pjk.. (T_T) .. dan disebabkan da terbiasa buat macam tu till darjah lima aii teruskan ngan tebiat PAKAI BUANG TUDUNG.. bila balik sek aii pakai balik.. hehehe.. terus lupa sama janji maniskuh ntuk pakai tudung masa darjah 4..

darjah lima tuh start pakai secara kekal time pergi sek sebab pindah kelantan.. before pindah aii siap dapat surat lagi dari kawan sekelas. dia  tulis lebih kurang macam nih "RAMBUT AIN CANTIK.. KITA SUKA TENGOK RAMBUT AIN..bla bla bla" tak ker ko rasa tak mau pakai tudung sebab bangga gila masa tu..wakakaka.. tak leyh bla nyer surat.. ahahaha.. btw kat kelantan sek dia tecik2 pun da kena pakai tudung woyh.. sebab tu la pakai.. tapi time keluar rumah like fara cakap tetap juga ta pakai.. tingkatan 1 baru la buat azam baru AKU NAK PAKAI TUDUNG.. (T_T) dan sehingga hari ini.. umur da nak 21 alhamdullillah setiap kali kuar rumah atau pi kedai even dekat pun fara pakai tudung..

alkisahnya jugakkkkkkkkkk... fara ni tudung memang la pakai.. tapi.. sob sob.. diakui bajukuh takderk la labuh pun.. hohohoh.. baju fara kebanyakannya ikut body.. adik fara yang farisha tuh.. waraknya bukan main hokey.. dia pernah tegur
"singkat baju kakcik" 
"kakcik nih baju takder y labuh ker" 
"ALLAH kakcik pakai baju lengan pendek"
takpun kekadang dia akan pandang2 tiap kali aii pakai baju ikut body.. dan .. dan sungguh ku marah hokey bila ditegur macam tuh.. antara jawapan jawapan aii pada dia 
"eleh warak la sangat kamu tuh!!"
"kamu tak yah  berlagak warak la kakak.. kecik2 warak la.. nanti besar lagi seksi."
 "kamu nih.. berani sungguh tegur aku! aku lagi tua dari kamu tau" 
ahahhaa.. marah betul aii bila ditegur oleh dia.. wakkaka.. paling tak leh blah.. tiap kali na kuar.. disebabkan aii tahu dia akan tegur awal awal lagi aii sound dia
"kamu jangan nak tegur2 baju  aku erk" :P

hari tuh kitaorang nak pergi mana ntah .. luper.. dia p la pakai baju y macam atas tu jugak tapi warna lain ta silap.. dalam tuh dia pakai baju tshirt yang tebal warna oreng kalo ta silap.. sebab?? inner ta jumpa.wah per lagi mengamuk la fara.. macam keling dah.. fara suh bukak pakai tshirt yang oren tu jerk.. tak mau singkat !!! grrrr ..
"ceys .. singkat konon.. kalo singkat apesal beli"
"bukan ore yang beli.. "

menjawab menjawab.. banyak betul alasan.. last last fara pun jerit kat mak "maaaaaaaaa.. tengok budak nih.. pakai baju macam keling.. warak la sangat... huhuh"
pastu dia pun kena marah ngan my mum.. wakakaka.. kena marah bukan sebab dia berlagak warak tapi sebab payah sangat na pakai baju.. siyes wei..  fara tengok baju tuh bukan la singkat ke seksi ker.. cuma tak lepas punggung sangat.. haish.. waraknyer kemain lagik..

atirah ayuni yang tecik tu punsama.. masa dia darjah satu .. kitaorang nak pi  keluar.. kitaorang semua pakai la tudung..sekali dia pun nak pakai jugak.. haish.. dia tu budak tecik! tudung2 kan besar..dah tu dia mana la reti pakai.. tapi nak jugak pakai..marah la fara masa tuh.. buruk benar rupanya pakai tudung.. ahahaha...sampai menagis2 dia dibuanya.. T_T *jahat sungguh akaknya nih :P

back to farisha.. tahun lepas dia datang bercuti kat putrajaya nih.. dia ngan adik lelaki jerk.. tiap kali keluar fara ngan akak sepakat tak bagi dia pakai tudung.. miahahaha.. *dalam kepala kami dia kan kecik lagi tak yah pakai tudung.. pakai tudung buat serabut ejrk!! huhuh!! XD

and now.. disaat umur fara y da mencecah ke 21 tahun nih.. disaat tengok my adik2 yang terlalu menjaga peribadi nih..disaat tengok pict nih..terrtiba keinsafan melanda diri..siyes.. malu dngan perbuatan memerli mereka dua beradik yang berlagak warak tuh.. bahahaha.. sib baik la fara skang semakin da tak seksi macam dulu.. huhuh.. baju fara memang ar selalunya taderk lengan..*pakai ngan inner  tapi kebiasaanya fara akan beli yang labuh siket.. tapi maap.. still ikut body..*tapi takderla ketat sangat.. bahaha.. yang tuh insyaalah akan diubah dari masa kemasa.. erhhh fara da lama tak shopping baju larh.. XD

dan sesungguhnya juga.. tertiba terasa bangga punya adik2 begini.. fara harap mereka berdua sentiasa la menjaga peribadi.. pasnih setiap kali nak beli baju harus la fara berpikir muka mereka.. hahahaha..btw kat luar sana sebenarnya biasa la tuh..adik warak kakak seksi.. anak warak mak seksi.. apa apa jerk la.. asal bahagia sudah.. fara tak kesa pun.. ;p

ouh fara tukar tajuknya sebab takut menimbulkan senivity.. tader niat pun.. huhuhu.. maap..:-)

p/s:- tapi aii tetap jugak tak suka tengok mereka pakai tudung indon.. hohoh.. tak santek*setengah orang pakai cantik la.. tapi fara tak suke mereka pakai.... grrr.. nanti bila aii dah stay rumah balik siap diorang akan ku ubah tudung indon tuh menjadi tudung bawal.. bahahaha.. gelak jahat.. (T_T)