Friday, February 18, 2011

pakcik zaman sekarang dah tak macam pakcik dah kan????

semalam time aii balik.. aii ada jumpa pakcik nih kat dalam tren... fara kenal lama ar gak... dua tahun dah kowt! erh.. sat sat bukan kenal sebagai kawan yerk maksud kuh.. mksud kuh kenal sebab pernah ternampak and berbual sekali sekala.. fara berbual ngan dia nih.. sebagai menghormati orang tua yerk!! diulangi sebagai tanda hormat bukan sebab ku gedik or whatsoever...

alkisahnya.. semalam waktu berbual bual tuh.. tiba tiba dia bahasakan dirinya yang sudah tua ituh.. abang... yang selama lama nih.. PAKCIK!!! grrrrr!!! terus kuh sentap 55 saat!! tak sukeeeeeeee... uweekkk!! nak muntah... siyes fara sentap gilew.. *eii ada hati dia nak gantikan tempat awak.. (T_T)...

nak citer sebab mengapa aii sentap memang panjng.. cukup you all tahu my prinsip is... aii tak suka... and tak pernah sesekali pun bahasakan lelaki whether tua ker muda ker dengan panggilan ABANG.. sebab pada aii.. "ko saper yang nak berabang abang ngan kuh... abang kandung aii pun aii tak panggil abang... panggil nama jerk.." selama lama nih.. aii bersaya awak jerk ngan mereka mereka yang lebih tua tak pun berencik... kalo lebih tua tuh double aii will call pakcik.. or uncle.. sebagai tander hormat juga... disebabkan perkataan abang tuh memang tak pernah digunakan so aii memg anggap  itu adalah precious word gak ar kalo nak relate ngan orang luar..kalo sedara mara.. y lebih tua bahasakan jugak la abang long ker abang cik ker... ... sobila relate ngan orang luar.. aii memang akan directly rasa nak muntah bila ader y bahasakn dirinya begitu... eiii.. marah ni marah... end of story.. kutahu lah bahawa pakcik ni sudah menghilangkan rasa hormat aii pada dia... pendekkan citer kami ni akan naik klia transit y sama kat bts tapi disebbkan kuh sudah hilang rasa hormat diatas bad behaviournya itu.. terus fara p surau melepak kat situs ementara tunggu tren klia sebab tak mau berbual lagik ngan dia.. ku tak suka ku tak suka.. hopefully tak la jumpa pakcik tuh lagik! fobia!!! *tapi jumpa gak.. terpaksalah ku bermanis muka sementara.. 

btw based on tajuk.. kadang kadang fara terpikir.. fara ni nampak cam perempuan gedik ker atau mereka yang mengatal... huhuh!!! kalo nak tahu ini bukan kali pertama orang yang fara tegur secara baik demi perkataan hormat ituh akhirnya membuatkan kuh rasa meluat... menyampah.. dan seterusnya membuatkan aii rasa benci yang amat... terpikir sat...

remember tak kejadian kat bas tuh... fara naik bas yang driver yang ku kenal dengan harapan akan berasa selamat.. ye ar... orang kita kenal.. kalo ada masalah boleh la kita mintak tolong.. tapi at the end..  aii mengamuk dalam bas becoz of dia terlampau kurang ajar... apa dia ingat aii perempuan murahan apa.. sesuka hati nak pegang pegang.. grrr....

pastuh pakcik sorang nih.. fara baik jugak.. hari tu.. dia tegur.. dia kata baju aii pakai lawa.. ok find.. cakap lawa sudah.. tak yah pegang pegang baju aii... terus sentap 55 saat jugak...

btw .. ai kalo orang muda aii paham ar.. bukanla nak kata kalo orang muda kacau aii .. aii tak kesah... orang tua jerk aii sentap.. ouh tidak.. tapi bila orang tua... diulang ORANG TUA.. fara memang selalunya kalo membalas teguran ngan niat satu jerk.. HORMAT... kalo abang2 y muda.. memang selalunya.. fara tak kan layan terus.. nak layan buat haper???  buang masa ya tak??? tapi tengok cara la.. kalo dia approach kita ngan cara baik.. fara paling kurang pun akan senyum sambil tundukkan sikit muka.. pun sebagai tander hormat.. tak mau dianggap kurang ajar la katakan.. tapi hakikatnya mereka sendiri yang telah menghilangkan rasa hormat anak anak muda pada diri diri mereka...

helllo.. pakcik pakcik sekalian.. ingat anak bini kat rumah boleh tak???  boleh sentap anak bini kat rumah kalo tahu mecamnilah perngai husband.. bapak diorang kat luar...  kesian.. (T_T)

hari tu masa naik tren .. sedang meliarkan pandangan.. then tiba tiba ader sorang pakcik nih suh aii duk sebelah dia.. gaya dia.. masyaallah.. memang nak mengoda habis.. huwaaa... takut!!!

eiii.. aii hairan lah!! kat kepala aii ader tulis.. "PAKCIK SAYA NI BUDAK GATAL.. SILA LA GODA SAYA... grrrrrrrrrrrrr!!! tak pun "PAKCIK SAYA DISINI SEDANG MENCARI SUGAR DADY... NAK WAT PAKCIK JADI SUGAR DADY BOLEYH!!!"

conclusionnya mulai hari ini.. aii dah buat prinsip baru.. pakcik pakcik tua sudah tidak boleh dipercayai.. jangan kan nak bercakap senyum tanda hormat pun kuh sudah tidak mahu!!!  biarlah orang nak anggap aii sombong atau apaer.. biarlah aii tanggung dosa seba dikatakn sebagai anak muda y tak reti menghormati orang tua... tapi hakikatnya aii buat semua nih sebab aii sayangkan diri aii sendirik.. ouh tidak.. siyes ku tak mahu ada benda buruk y terjadi hanya kerana dikatakan mahu menghormati golongan2 ini... MUKTAMAD!!

pada pkcik pakcik tua yang selalu buat benda benda macam nih.. ku doakan sila bertaubat.. letak dirikami ditempat anak anak perempuan anda.. tak rasa ke katakutan y kami alami apabila digangu secara begini.. tak rasa marah ker bila anak anda dikacau oleh orang yang sama baya ngan anda.. tolong hormati kami sebgaimana kami menghormati anda...

p/s:- kalo rosyam nor ke dr syeikh muzaphar ke bahasakan diri dia Abang tuh harus kuh suka.. miahahaa...