Maulidur Rasul Vs Valentine`s Day

Hari ni cuti.. suke sangat... sebab dapat berehat rehat.. ahhaha... :P

oh ya... semalam valentine right??? hari ni maulidur rasul... tadi padi pagi lagi da dengar orang.. errr.. apatuh.. berselawat erk?? maap aii tahu apa benda tapi tak hengat orang panggil apa.. so aii panggil selawat jerk la yerk.. kat tv ader tengok.. hari ni start kul7.30 they all wat berarak dari masjid putra yang kat tasik tuh ker masjid besi. so kul 7 tadi terintai intai la jugak kat tingkap.. kowt kowt ler ternampak orang berarak.. tapi tade.. huhuhu.. jauh sangat kowt.. so tak nampak.. tapi kat surau kat my apatment ada wat gak rasanya ..sebab fara dengar bunyik orang berselawat.. tapi tak sempat nak mengintai kat tingkap.. hahahaha...

*saya pun boikot jugak... :P

btw back to valentine story mory...  fara tahu benda tuh tak leh sambut sebab relate ngan kristian tapi sebab sebenar ku tidak tahu.. so nak carik maknanya kat google.. tapi tapi... siyes huraian APA ITU VALENTINE days sungguh sungguh panjang hokey.. so tak jadi la fara nak ulas.. huhuhu..tapi yang penting tak payahla nak sambut..sebab HARI HARI ADALAH HARI UNTUK BERKASIH SAYANG... echewah! jiwang lak..:p

semalam masa balik dari kampus.. kat bandar tasik selatan.. i see one chinese ngah bawak bunga.. dalam hati aii.. waa dia dapat bunga...teruja!!! *masa ni langsung tak hengat y semalam tu valentine days... pastu jalan lagik jumpa satu pasangan melayu nih.. budak budak lagi fara rasa..sebab cara dia terkinja2 tu cam budak lagik.. hahaha... hambik kau.. terkinja kinja ku bagi ayat... lalala... y guys sedang pegang bunga .. 3 kuntum rasanya... *ceys tiga jerk kedekut.. so masa ni la kawan aii cakap.. yang harini valentine days.. aii pun..."ouh... patutla nampak ramai bawak bunga hari ni..."... terus hilang rasa teruja .. huhuhu...

k lah tak mau ulas sal ni panjang panjang..sebab valentine days ni menjadi isu yang teramat amat sensitif bagi y menyambutnya.. bukan mereka tak tahu tapi sengaja tak mahu ambik tahu...orang macam ni mmang payah... hahaha.. y penting ku tak sambut.. tak mau sambut..dan tak akan sambut sebab tak boleh dan like aii said tadi la HARI HARI ADALAH HARI UNTUK BERKASIH SAYANG... kan awak kan?? :P


back to maulidur rasull..kenapa ya tak dersambutan yang maha meluas... raya cina.. raya india raya krismas yang takrelate ngan kita voke nyer bukan main.. tapi MAULIDUR RASUL??? kecik hati tertiba... fara teruja nak sambut maulidur rasul tapi fara pun tak tau macam mana nak sambut... errr... so.. apa yang ku mampu lakukan hanyalah ucapkan SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL buat seluruh umat islam... saya bangga jadi orang islam.. teramat.. heee.. boleyh??? =p

thanks to GODNESS for everthing you give to us.. kesihatan.. keselamatan.. ketenangan.. dan semuanya...:-)

P/s:- esok rabu kuiz Audit..
lusa khamis bincang sal case study far..
tulat jumaat yang sepatutnya cuti tapi ader test etr ngan kelas ganti tax + hantar case study
isnin presentation case study..
pastu hantar proposal business..
sabtu ahad ku ada test Audit ngan tax lak!! conclusionnya ku busy...
tapi tak apa... as long as my supportive ada .. aii can manage it... THANKS YA ALLAH!!! =p

Popular Posts