Saturday, February 12, 2011

Lawatan Manager (main aje) Humaira Hair salon ke tapak projek ^_^

before we mengumpat2 kat sini mai nak story sikit.. hehehe.. as a student korang tahu la kan.. kertas kertas keje every sem ada jerk la y kena wat.. so for this sem we all kena buat dua kertas kerja.. satu case study for accounting (Far 360) and satu lagi business proposal for enterpreneurship (etr berapa hentah! lupe!) dan nak kata betapa sadisnya kehidupan kami ini.. ye ar kerja banyak kowt! so memang masa tu sunguh2 taksempat.. jadi semlam fara pun hangkut la kesemua ahli kumpulan kertas2 kerja ni ke myhome.. Putrajaya... mula mula rancang nak they all stay dua hari from khamis to hari ini tapi tak jadisebab jumaat ader kelas lak! so they all ku hangkut semalam la.. then siapkan la kerja case study far! good anoucment.. our first group is kumpulan first yang got balance sheet balance for case study.. alhamdullillah suka sangat sebab orang lain tak lagi.. dan semalam we all stay sampai kul 2.+++ ntuk wat kerja nih. n now tinggal sikit lagi...

Fara konon2 nya nak wat pagi ni.. cadang lepas semayang subuh nak sambung buat case study b4 wat proposal business tapi disebabkan syatonnirojim dah bertengek kat mata ku.. lepas solat subuh terus lena balik! ngantuk plus penat yang amat kowt.. ye ar semalam tak sempat nak berehat pun... sian aii kan... :P

kul 9++ baru aii bangun terus  p serbu bilik yang mana aii "kurung" my friend..


bimbang they all terpingga2 sendirik sebab tuan rumah tidur tak bangun2!! hahahaha... tapi rupanya they all pun ngah tidur lagi.. penat jugak kowt.. tak pun tak tau nak buat apa sebab yer ar tuan rumah ngan ngan lenanya beradu.. huhuhu..

so pagi ni.. after bersiap segala.. we all bertolak ke tapak projek.. which is alamanda Putrajaya!! 
we all ini terdiri dari Main ajer main ajer  of Humaira hair salon * business yang we all proposed

Fara a.k.a tuan punya belog - General + admin manager! *tamak dua position sekali..:P
zaida - Operational manager
Atikah - Marketing manager
Anis - Financial manager
salwa - Operational Executive

tolak kul 11 ++ tapi sampai alamanda kat kul 1... grrrr.. bas nadi memang Lam ba alip.. lambat!!*erh erh manager naik bas jerk.. huhuhuh..sampai sana kami kami terus p melantak kat pizza!! ceys2 kukata mahu diet! konon..semalam makan nasi ayam.. tadi makan pizza!!.. grrrrrrr... pakar pemakanan bukan setakat geleng kepala tapi siap hantuk lagi.. hahaha...


pas brekpest segala naik floor atas balik.. wat kuar pen .. note book..ngan kamera.. konon nak start wat kerja ar nih.. hahaha... jalan punya jalan jumpa Hairven salon..


 teruja nak p wat surveys kat situ tapi kawan kawan tak berani nak tanya.. fara pun tawkut jugak.. hehehe.. tapi memandangkan aii as a general manager.. so  i`m trying to be berani la konon!! do my duties and responsibilities! hahaha... before that sempat warning my friend 

"korang tak payah ikut fara p tanya.. takut dia tak bagi.. malu fara nanti kat korang..(T_T) .. kalo korang tak pergi.. fara malu sensorang jerk!!"

heee.. betul kan! ye ar! malu ngan orang y tak dikenali ku tak kesah.. kalo depan kengkawan .. ouh tidak.. its drop my water face.. keh3.. tapi syukur alhamdulillah..  

 "boleh .. tapi kitaorang tak dapat nak entertain korang sebab hari minggu ramai customer... kalo weeksday boleyh.."
"ouh.. kalo kitaorang entertain diri sendiri jerk boleh.. sebab kitaorang just nak tengok produk2 ngan tempat ni jerk."
" erh..boleh2.." 
" Err..tangkap gambar boleh Tak" *hehehehe.. orang bagi negok nak tangkap gambar lak! ngegade fara kan..:p
" boleh jerk.."

pastu terus jerit2 kat kengkawan.. "weyh akak tu bagi.. kamera mana kamera.. cepat2"... teruja siot! 
pastu tangkap gambar produk.. masuk dalam hairven punya tempat ntuk services lagi you... sementara tu borak borak ngan akak tu sekali..



btw mula mula fara ingat just nak amik gambar jerk.. tapi sambil sambil berborak kosong tu tertiba akak tu cakap 

"erh korang tulis la apa yang kitaorang cakap ni.. 
pastu tanya jerk apa yang korang nak tahu.."

and fara terus teruja.. per lagi.. terus amik buku note and tanya beberapa soalan lagi.. sal remuneration.. staff kat sini.. and suprise.. ini info yang super duper gempak yang fara dapat sal HAIRVEN SALON ni... 

- Hairven solan dibuka pada tahun 2004 oleh Datin... err maap ku lupa namanya.. hehehe.. *tahu dek akak tu kecik hati dia sebab dia dah suh fara catat tapi fara tak sempat pick up nama y diberitahu..nak tanya sekali lagi MALUUU.. tapi y pasti datin.. and MELAYU which mean from MALAYSIA!!! hairven adalah kepunyaan orang melayu!! not chinese or omputih punya!! siyesly..

- ada satu tempat khas untuk muslimah a.k.a mereka yang bertudung!! SPECIAL ROOM WITH NO DISCHARGE!!!! *they all nak bagi kitaorang masuk tapi time tu ada customer.. so tak dapat.. -(

- Pekerjanya seramai 13 orang.. kesemuanya melayu.. kecuali manager.. chinese!! seorang sahaja!!

- gaji basic untuk profesional hairstylish is RM1500 ... fuh basic jer dah tinggi melangit.. tak campur dia nyer bonus and lain2 lagi...

- harga yang ditawarkan murah!! aii mean sesuai la.... siyess!!

pastu disebbkan akak nih semua ramah giler.. so fara ngan tak segannnya

"nak amik gambar akak semua boleh tak"
"erh boleyhhhhhhhh" zupzap zupzap.. akak tu p panggil semua kawan2 dia 
y kat dalam.. gila sporting ar semua.. pastu fara pun snap la.. 
ni la pict mereka mereka.. cantikkan semuanya.. aii like... 

*akak number dua yang pakai baju bunga bunga tu yang first entertain kitaorang .. pastu dia panggil akan sebelah dia yang rambut pendek tu lak.. akak tu yang palingsenior or yang paling tahu segala hal.. akak akak ni semua very the ramah.. suke lagi.. :P

pas says thanks terus sambung surveys jumpa saloon YATNZEN!! tapi yang nih muka akak yang kat receprionist tuh cam berat2 jerk nak bagi kerjasama so fara pun yang memang dah tak berharap sangat sebab hairven nyer info tu pun memang da banyak gile.. so tak kisah la kan.. tapi they all bagi la kitaorang amik gambar.. tapi bahagian depan jerk la.. tu pun abang cina sorang lagi y kat yatnzen tu pun da nengok2.. grrrr... marah la tuh... tak takut.. har3.. Yatnzen nih fara rasa cina punya! 


ouh lupa before that p body shop.. tapi tak dapat apa apa info y dapat membantu.. bukan dia tak nak tolong tapi product2 yang mereka ada tak berkaitan ngan kertas kerja kami.. (T_T)

last tempat yang we all pergi ini...


dia juat product hair care segala..and akak ni tersangat2 kelihatan ingin membantu kami.she is indian aii think... kami mintak name card.. tapi da habis.. but we got dia nyer website.. n permision to take gambar.. erh dia sangka we all budak sekolah lah.. heee.. aii muda.. suka.. hahaha... thank to akak nih.. tak sempat nak take pict ngan dia.. ngeh3...

after habis survey we all p solat zohor.. pastu singgah MPH! beli novel.. siyes ku dilema.. hahaha.. fara nih asal jumpa novel jerk pasti mereng.. semlam rancang nak beli sambungan tiada lagi mimpi yang citer trinologi chenta tuh.. tapi ta jumpa.. so aii pilih la novel ini.. p la bayar



"Kad mph ada??"
"takder"
"nak plastik tak?kena bayar 20 sen kalo nak plastik."
"hah???"
terkejut! mata pun nak nak terbeliak jerk.. abang yang kat kaunter sebelah terus bantai gelak.. ceys!!  
"ouh.. kat sini pun hari minggu tak der beg palstik erh??" *tertiba tertiba baru fara teringat alamnda now dia buat hari minggu hari tanpa beg plastik.. kalo nak beg plastik kena bayau.. tapi disebbkan fara pun takkan nak pegang buku tukan.. so bayau la duo puluh sen...

oh ya..faktor pilih.. story mory about mereka yang dah berkahwin.. tapi sukar mengungkapkan cinta  .. and wataknya satu tu nama Ain.. satu lagi Nia.. hua3.. dua dua novel nama aii.. ceys.. perasan lak.. tapi betul la aii pilih sebab tuh.. hehehe...

pas beli suryes lagi sal business proposal.. then makan aiskrim mcd .. n pulang!!!

after asar ku hantar kawan2 ku pulang pulak.. teruja nak start baca novel nih.. tapi malam ni kumahu p konsert kalo jadi...



p/s:- special thanks to da person who give us a lots of cooperation.. kakak2 di alamnda.. ahli kumpulan.. and encik sofian our lect sebab susah2 buat surat akuan pelajar seperti yang kami mintak.. pssttt kumpulan kami jerk y mintak surat ni.. ngegada.. harhar har..