Saturday, February 5, 2011

Kazen da bertunang.. kalo nak ckp yang aii jelous leh tak??? hahaha

before we go to the topic.. mai kita borak borak kosong dulu yerk.. hehehe..
semalam penat giles..
just imagine duk dalam bas selama 13 jam!! untuk perjalanan balik dari tm ke putrajaya nih.. double dua waktunya..biasanya just 6-7 hours.. semua ni gara gara pakcik bas yang tak konsisten dalam pengurusan masa plus traffic jem.. sungguh aii marah hokey.. lenguh satu badan.. so disebabkan semalam aii dah mengeluarkan segala kata2 y sopan ntuk marah pakcik + bas tu dalam hati.. so hari ni tak mau la marah lagi kan.. tak baik marah lama lama.. t cepat tua.. hahaha..

btw sekejap jerk kan masa berlalu.. tak puas cuti! esok dah kena masuk kampus...grrrrrrr... malas! bosan! huhuhu.. tapi harus juga la kan??? 

masa balik kampung ritu macam macam yang dibuat! macam macam peristiwa.. sampai rasa tak terkejar waktu.. tapi tertiba rasa macam.. hah?? dah habis cuti?? sengal tulllllll..

Jumaat - sampai Machang about kul 5.30 pagi.. lama sangat dalam bas sampai kaki lenguh.. at the end.. masa turun bas nyaris2 jatuh! nasib baik sempat berpaut pada pintu bas! kalo tak sia sia jerk kena bahan ngan pakcik2 kat depan pintu bas tu! fuh kus semangat.. malu aii setahun! tapi control mancho sudah .. hahaha..

Sabtu - My sist lak balik.. my parent amik dia kat lapangan terbang pc.. ceys naik flight.. tak aci!!

Ahad - balik kampung sebelah mak..nak tunjuk muka kat sedara sebelah sana.. 3km jerk dari my home.. muahaha.. jauhkan.. 

Isnin, Selasa - lupa aktiviti apa yang dibuat.. bagun pagi, kemas rumah, main game.. pastu sambung tidur balik kowt.. hahaha.. lupey sudeyyyyyyyyy..

Rabu - may bro balik kampung juga.. aii tak hengat dia balik hari per sebenarnya.. heee.. tapi rasanya hari rabu ni la.. so complete sudey my family.. rumah pun riuh rendah jerk! sebab kami 4 beradik yang merantau ke obersee semuanya ada.. tambah 3 dak2 kecik! wit parent, so complete lah satu family!

Khamis - 5p1 batch 2007 reunion.. kat kfc tm.. i got the mesej for the invitation from Nik rosmaihan.. tapi aii decide ntuk tidak pergi! diatas sebab tidak bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan yang bakal menyakitkan hati.. heee.. aii will meet the others bila aii dah benar benar bersedia mental dan fizikal untuk menghadapi "mereka"..

- sedara mara from batu pahat johor sampai.. jumpa ain.. teruja .. hahaha.. sebab dah lama tak jumpa.. about 7-8 tahun kowt.. dia kazen pada kazen aii.. kira kitaorang takder hubungan persaudaraan pun sebenarnya.. hee.. tapi aii suka tengok dia..sebab dia cantik.. pastu nama kami sama.. 'ain'... hahaha

- balik kampungs sekali lagi sebab nak tolong tolong menyibuk kat rumeh kazen yang nak bertunang tu..

Jumaat - Cousin bertunang.. eiii.. ni kazen yang bukan sebarang kazen tau.. muahaha.. ni kazen yang sama baya ngan aii.. lahir pun date dekat dekat.. aii lahir 13/9/1990.. dia 18/9/1990..  so bila dia bertunang aii cam tak percaya ar kan.. hahaha.. jelous sekejap :P.. tipu jerk.. tapi siyes teruja lagi lagi bila dia sebut wang hantaran RM10000.. siyes baru aii tahu yang aii ni mata duitan.. hahaha..sebab bila dengar bunyi 10000 tu terus sentap 3 saatt... grrrrrrrrr.. banyak tuh! hahaha.. yer la setahu aii tahun lepas kalo kahwin pun setakat yang paling banyak yang pernah aii dengar aderlah RM8000/7000 camtu..!! (ini ntuk area kampung aii setakat ni) fuh kus semangat! 

Sabtu - Balik putrajaya.. like aii said la.. naik bas kul 10 pagi.. tapi sampai putrajaya kul 11 malam! kalah naik flight g london you.. chewah.. macam pernah p london jerk!!

ouh ya.. masa kat kampung.. aii have make a decision.. chewah.. decision gitu! hee.. about my study.. citer pnjangggggg sangat tapi aii pendekkan.. so begini ceritanya.. pada suatu hari sang kancil.. dari dulu cita cita aii memang nak masuk uitm shah alam..sebab aii suka tempat dia.. so chomellllll... my family semua dah tahu sal ni.. tertibe tertibe... masa cuti sem lepas.. aii mean bulan 12 hari tu.. bila aii cakap nak masuk uitm shah alam untuk conti degree.. my parent terus cakap "uitm machang!!" .. before this pun memang selalu diorang cakap cam ni.. tapi aii ingat tak siyes.. so aii cam usual la.. buat2 tak dengar.. keep saying "nak uitm shah alam jugak" and tertiba dady aii cakap "kamu pilih antara dua.. kalo uitm machang abah beli kete.. kalo uitm shah alam takderk apa apa!!" and siyes aii sentap 3 saat.. ye ar.. dulu aii dah pernah request nak kete.. tapi mereka2 tak bagi.. ni tertiba ugut camtu.. wah! sentap sekejap! tak aci betul! tapi disebabkan masa tu kepala dan otak dah tepu ngan perkataan UITM SHAH ALAM.. so after terkedu 3 saat tu.. terus hentak kaki! cakap "nak uitm shah alam jugak! tak mau UITM MACHANG.. takder kete pun takper! MUKTAMAD!!" pastu terus g tengok tv.. so kira stop cam tu jerk!

konon2nya muktamad la kan.. tapi siyes aii jadi dilema gila.. uitm shah alam tu my cita cita.. kete tu impian.. huwaa.. tak ker dilema tuh! so setiap hari berpikir... makan pikir .. tidur pikir.. last last aii tergoda jugak!! grrrrrrrrr... after timbang tolak segala galanya.. aii bgtau they all aii akan apply and conti degree kat UITM MACHANG.. dengan syarat nak KERETA!!(dalam erti kata lain nak kete baru.. hahaha.. padahal kat rumah dah ada dua kete dah.. hehehe.. demand!) aii tak mahu diorang susah2 hantar aii p kampus setiap hari sebab aii nak drive sendiri! tapi..untuk mendapatkan kete tu.. ada syarat lagi hokey! which is.. aii tak boleh bertunang sebeblum habis belajar...gggrrrrrrrrrrr...after abah aii cakap cam tu.. mamy aii lak sambung.. "tapi dalam masa belajar tu kena cari pakwe teruss......" huwaaaaaaaaaaaaaa nangis! hader ke patur bersyarat gitu! INI TIDAK ADIL!!! tapi aii tak take serius pun.. tunang ker cinta ker!! out of my mind lagi.. psssttt.. may mum ni takut sangat aii jadi andartu kan.. hahaha.. tapi kalo aii kan.. baik bertunang terus dari berchenta!! buang masa! tapi disebabkan my dady request cam tu.. so angguk2 jerk la... so kira aii tak leh bertunang till habis lah ya.. habis pertengahan 2013!! ma aihhhh!! tak aci.. hahaha.. *cam nak jerk bunyi nyerk kan.. hehehe

psttttt..sebenarnya after that pun still dalam dilema lagi.. mauahaha.. siyes keliru.. my parent bila dengar aii nak apply uitm machang sikit punya la suka.. dady aii lagi la.. hari tu my sist bagtau abah tanya dia betul ker aii nak uitm machang (This time aii takderk).. so akak cakap.. siyes kalo abah nak bagi dia kete.. so kat situ leh tengok dah betapa teruja nya dady aii kan.. 

hari jumaat before balik kampung ntuk g majlis kazen my dady tanya dah apply ker?? aii kata tak.. dia kata apply la.. pastu balik.. buat lesen! so aii angguk jerk la! tapi aii cakap after balik nak g balik mungkin.. sebab nak kerje.. kalo tak mana nak cari duit buat lesen! katanya "takpe.. guna duit abah jerk!" errrrrrr... yes yes ada orang nak taja.. suka suka.. hahaha.. tapi .. tapi serba salah la pulak banyak sangat aii demand.. huhuhu... so masih memikirkan!!!=p

p/s:- raya cina ni tak banyak makan limau pun!!! sebab limau mahal.. hahaha...