Day 12 : Your current relationship, if single discuss how single life is

entry dibawah ini aii ambik from draft yang da ditulis hampir sebulan y lalu.. wakakaka... aii tak ubah sikit pun.. even ada rasa nak kata sungguh tak boleh bla statement yang ditulis masa tu tapi ku tak larat la pulak nak mengeditnya.. ahhhhhhhhhhhh.. pedulikan ar!! yang penting cabaran 30 juta hari ni akan diteruskan... miahahah.. XD

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

jeng jeng jeng.. no komen no komen.. lalalala...

YOUR CURRENT RELATIONSHIP
A- single
B- In a relationsip
C- Just crush
D- widowed
E- Divorced!!

jawapannya adalahh..tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. A) SINGLE!! but not avaible... teettttttttttt!!!
sekian terima kash!!

life of being a single ladies is just simple like.. errr.. like.. alah simple lah!
setiap hari buat rutin yang sama..
takder yang nak kacau..
no phone call..
and maybe.. for a person like me.. yang dah terbiasa single akan membuatkan kita jadi different from others..dan sedikit sebanyak akan membuatkan cara dan perangai anda berbeza.. *erh tadi cakap dalam english now bm lak.. padahal maksud ayatnyer sama jerk kan??DIFFERENT!! what de hal???

oklah.. just straight ar..
dulu aii suka jugak ar melayan orang.. da kata sngle kan.. layan sekali dua tiga orang.. erh maksud aii layan mesej hokey.. korang nih! jangan pikir lain lak.. hahaha..
reason wat cam tu??sebab takder orang nak marah!! da nak marah kita pun tak leh sebab kita bukan in relationship dengan dia.. so buat la apa saja yang kita suka.. tapi itu dulu...DULU!!! *dalam tiga tahun y lepas kowt...

after terjadi beberapa peristiwa yang tdak diinginkan disebabkan bad behaviour aii tu.. aii pun berubah la.. jadi gadis yang suci plus innoncent.. chewah!!
aii tukar phone number and make it as a private things to me.. which mean.. hanya orang tertentu sahaja yang akan tahu my number.. kawan perempuan tak kisah la ..semua aii bagi.. tapi guys! rasanya till now just abah .. abang .. and adik jerk yang tahu! plus bf kawan aii.. kawan aii kat kampus sorang and sorang lagi.. sorang lagi.. bekas kawan baik aii.. hahaha.. kawab baik pun leh jadi exfriend ker??

heee.. so alkisahnya.. bila dah diprivate kan phone number tu.. so that mean phone aii memang jarang berbunyi la kan?? dah tu saper yang nak mesej kan??? jadi secara directly phone tu akan diletakkan dimerata rata tempat.. bila nak guna baru aii sibuk nak mencari!!

pastu disebabkan da tahu takder orang yang nak contact aii pun just buat tepon tu macam hidup segan mati tak mau! kalau bateri dia tingtong pun lantak la.. nak mati pun what de hall.. tak kisah pun.. agak agak bila aii nak guna dua tiga hari nanti.. aii cas la baterinya.. hahaha.. teruk teruk!!

bila being a single jugak.. kita mungkin lebih bebas kowt! dan bila dah terbiasa bebas.. you will feell like RIMAS GILA bila ada orang care.. betul! evendo orang yang sms you tu orang yang suka tapi disebabkan da terbiasa hdup bebas seperti burung you akan rasa menyampah bila bunyi phone call.. *tapi bibir senyum.. hati suka tapi menyampah pun ader! and dapat mesej tanya.. "awak tengah buat apa?" and what so ever la! siyes aii rasa cam tu.. ker aii jerk yang pelik cam ni.. hahaha..

being a single jugak mungkin pada sesetengah orang this time la masa yangsesuai untuk cuci mata.. main main cinta segala.. tapi pada aii.. yang sebaliknya lak terjadi! ai jadi malas! menyampah! cuci mata tu buat la jugak.. hee! selalu.. tapi selalunya situasinya akan jadi macam ni.. contoh bila tertba ada guys hensem yang amat depan korang.. dalam hati mesti terdetik.. sambil muka teruja gila tengok "gila hensem ! kalau dapat ni.. memang bersyukur gila ar!bertuah makwe dia" then after says that ai will terus tundukkan muka *meannya tak pandang dah la.. and then teruskan apa yang aii buat tu.. agak agak kalo ai ngah berangan.. so aii akan terus berangan.. kiranya tak der ar lekatkan muka dak laki y hensem super duper tu dalam hati ko.. takder takder!!

one more thing.. bila kita single kan.. kita pasti akan ada rasa menyampah gila bila tengok orang couple yang tak betul nih.. hehehe.. macam contoh pegang2 tangan segala.. peluk peluk segala.. hello!! nak wat show please jangan wat depan aii! tambah dosa aii jerk tengok free show korang.. muahaha.. tapi selalunya akan ada dua perasaan dengan dua persepsi berbeza.. and juga akan ada dua rasa.. sama ada jelous sebab dia ada pakwe or mkwe atau menyampah sebab kita rasa macam dia nak menunjuk2 pada kita.. mentangla ada makwe pakwe!! ceys!! tapi.. kalo aii .. aii lebh teruja tengok pasangan couple yang dah kahwin dan akan tengok pasangan couple yang biasa ni dengan tanpa perasaan.. heee.. dat why kawan aii cakap aii ni tak punya perasaan.. sebab selalunya terjadi macam ni..

Situasi :- ngah jalan jalan tertiba trserempak ngan satu pasangan ni ngan bergurau senda bertepuk tampau.. bersenyum mesra.. *ayat tak leh blah betul

yang akan jadi
"jelous ar wei tengok diorang tu..sweetnyaaaaaaaaa!!!"
"tak jelous pun.. tak derk rasa apa apa pun..."*bercakap sambil buat muka kayu.. 

tapi siyes ai tak rasa apa apa pun.. tak teruja tak apa!! entah lah! mungkin betul kowt! hati aii hati kayu..sebab rasanya situasi macam ni dah jadi lebih dari 10 kali.. dan jawapan aii tetap sama.. hahaha.. sengal betul!

lagi apa lagi yaaaaaaaaa... oh ya bila jadi single ni mungkin akan membuatkan anda lebih berangan.. cam aii sendiri walaupun hati agak kayu.. tapi tipu la kalo tak berangan sal benda benda cam ni nih.. heee.. malu aii!!=p=p.. tapi tu la.. berangan berangan jugak.. tapi mungkin ada y lebh penting dari cinta tu buatkan aii tak pikir sangat kowt.. malashakunakhambiktahu!!

lagi lagi?? takder dah kowt!! aii tak kisah ar being a single ke.. or what soever.. as long as aii hapy.. it more than enought to me.. kalau bercinta dapat lelaki yang tak dapat nak jaga hati kita so what de hal kan??

my prinsip just once! NIKMATI HIDUP APA ADANYA.. which mean..

if you are in relationship than just enjoys your life with the one that you care enought 
if you are in single than just be hapy with your daily life.. 
when you are in crush then take a memont to build up you spirit back! nak menangis? meraung.. buatlah selagi terdaya..
sebab bila tiba saatnya hati dah tak larat nak bersedih.. you will back to your normal life.. bercinta putus bercinta putus itu semua dah jadi mainan dunia.. as long as you know apa yang hati you mahukan.. than just proceed its.. wah!! penceramah bebas la aii ni.. hehehe..

ok lah tu saja.. mekash!!=p

p/s:- bak kat KA.. cinta tu perkahwinan!! so lu pkirlah sendiri.. opsss!! ai mean awak pikir la sendiri.. hahahaha... *anda faham kan maksud saya??

Popular Posts