Wednesday, February 23, 2011

Day 11 : What's in your make up bag?

saya busy... tehee.. baru jerk lepas wat note audit ntuk test nanti.. tangan dah lenguh.. huhuh! mata da ngantuk tapi hati tetap gatal nak beronline segala.. nak menulis entry memang ku tak larat..esok dah la kelas pagi.. huhuh!! so jeng jeng jeng..ini la masanya ntuk keluarkan entry entry kat draf yang da berhabuk tuh.. ekekeke.. entry kat bawah ni langsung ta diedit yerk.. directly amik from draft.. so layan... miahahah...XD
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

hahaha..nak gelak dulu boleh tak.. sebab gelak ??
sebab dia tanya what`s in your make up bag!!
erh semua perempuan memang kena ada make up bag ker??? heee kenapa aii tak dew yerk!!
aii kira bukan perempuan la ya.. hehehe..
sengal lak...

so macam mana ni??
usahkan bahan make up .. bag nyer pun aii takder..=p=p=p..

ok la ok la.. just let review tentang make up make up jer la.. if aii have a make up bag maybe benda ni yang akan ada dalam tu..

*benda benda yang dalam pack yusmira kosmetik ni..
-krim pemutih callogen
-krim kunyit
-Foundation
-Toner penyegar
-Sabun pencuci Yusmira
malas nak amik gambar yang satu satu punyer.. <---- gambar ihsan cik googles semuanya..

*guna bedak johson baby jer.. hik3.. tak mampu eden nak 
beli bedak mac segala..  plus tak minat...


*yang ni memang wajib bawak pi mana mana tapi bawak jer la tak guna pun.. you know what?? benda alah ni aii beli dah setahun dah kowt.. tak habis habis.. hahaha.. dulu beli satu pastu hilang.. beli balik.. dok besar tang tu jugakkk.. tak habis habis.. yer ar..  bukan guna sangat pun..

*yang ni just start guna.. btw dia untuk guna time siang right?? 
tapi ai guna time nak tdur.. hee.. terbalik lak!!

*perfumes!! pun just start guna! guna pun coz kawan 
yang beria cakap baunya best! so beli jer la..

lagi lagi??? mungkin itu jerk la kowt.... kalau ada benda lain pun tsu.. ngan kaps muka jerk.. hahaha.. well~~ aii bukan orang yang suka make up.. coz tu takder bag make up.. paling koman pun setiap kali p kampus.. pakai foundation and bedak.. plus perfumes ngan lip balm jerk.. takdernyer nak guna eye shadow or eye liner.. atau apa tuh yang pakai kat pipi tuh?? hadoi lupe sudey... 

lagipun orang cakap kalo asyk pakai make up nanti kahwin tak naik seri.. hahaha.. banyak la ko.. padahal memang malas.. dan tak reti.. plus takut kalo pakai make up nanti muka jadi makin tak lawa..* dah la yang tak lawa.. hadoi!!

tapi betul juga kan.. ada kawan ai tu .. dia setiap hari memang pakai make up.. and syes lawa gila dia .. tapi one days tu aii pi rumah dia.. so tengok la muka dia time tak pakai make up.. siyes,.. muka dia memang da hilang seri.. nampak pucat gila tanpa eye shadow yang bling bling tu.. hehehe.. nasib baik dia memang rajin bab bab make up.. plus kulit dia putih kan.. dat why jadi pucat tu.. heee.. apa apa pun majulah industri kosmetik.. untuk perempuan perempuan ... hahaha...

p/s:- nampaknya nak kena pi beli beg make up nih.. takut ader yang tanya lagi.. har3*sewel!!