Apa yang patut kita buat bila jumpa pembuli2 masa disekolah dulu???

tajuk nak nak panjang jerk kan?? kalo ikut hati fara tajuk yang nak diberi adalah apa yang patut kita buat bila jumpa mereka mereka yang bertangjunggjawab menjadikan anda mangsa buli mereka masa zaman sekolah dulu.. chewah!! kita bakor dia kita bakor dia.. wakakka.. semangnya itu yang patut kita buat.. tehee~~

selingan sekejap.. reason entry ditulis sebab hari tu aii jumpa salah seorang yang suka membuli aii katsekolah.. waa sentap aiisekejap.. terus larikkkkkk... ahahaha..ceritanya bermula begini.. pada suatu hari..


btw before that..for the info aii masa kecik kecik muda remaja dulu memng selalu kena buli..tak tahu la kenapa!! budak budak ni memang suka hapy gila barangkali kalo mampu buat aii sentap.. ceys.. mereka mereka ini adalah contoh pelajar yang kurang asam jawa.. wakakaka..

first time jadi mangsa buli masa aii jadi student baru kat sksk.. dulu masa kecik aii dok johor.. 7/4 tahun 2001 which is masa darjah 5 barula pindah sana.. wah sampai skang aii ingat lagi tarikh dia.. teheee!! so as a new student biasalatukan kalo kena usik sekali dua tuh.. ouh sekali dua tu no hal la.. tapi kalo dah hari hari??? maunya tak meraung fara dibuatnya.. btw diorang buli aii bukan la macam gejala buli skang nih.. mengata .. sepak, tampau segala tuh.. ouh tidak.. bukan begitu ya.. mereka cuma suka membuli dari segi mendera perasaan mental sahaja.. macam contoh one of student nih.. aii pun tak tau arh! mungkin dia fanatik ngan aii snagt kowt.. wakakak ayat tak leh blah benau.. tapi betul ar.. hader ke patut dia pergi sebar kat smeua geng2 dia orang yang aii ngan dia bercinta.. ouh pada orang lain atau budak2 yang da up.. benda ni biasa la tu.. suka lagi aderla.. tapi fara yang innoncent nih tentu la tak suka.terdera mental dan fizikal aii tau bila dikatakan punya hubungan cinta nih! tak cukup ngan tuh dia dengan bangga bangganya bercerita kat orang yang aii ngan dia dah kahwin.. malam malam buat itu la buat ini la.. huwaaa... terus nangis masa tuh!

 mana taknya da semua orang dok kata aii ngan dia dah kahwin.. sentap gua derr.. selain dari tuh banyak lagilah benda yang dia and the geng buat.. sehari tak kacau aii memang taksah.. siyes aii tak tipu..setiap hari memang aii nangis.. ouh satu mimpi ngeri bila pindah ke sekolah tuh! uhuh!sampai la one days tu.. mungkin mamat tuh da bosan tengok aii menangis so dia pun dengan selambanya sound aii " ko nikan kalo sehari tak menangis tak boleh ker?" terus aii terdiam.. malu pun hader bila kena sound macam tu.. tapi belum sempat aii jawab dia da teruskan balik misi dia membuli aii.. masa tu la aii jadi berani sikit *ye ar selama nih hanya mampu menundukkan muka.. kalo menjawb makin teruk kenan nanti. huhuh!! .. terus cakap "kau tu kalo sehari tak kacau aku tak leh ker???" dan jawapan y diterima... "TAK LEH!!" ok fine!! sesi membuli nih beterusan hampir stu tahun gak ar..

ouh lupa mau bgtau.. family guys ni kenal ngan my family..rumah pun dekat2 jerk.. kira family we all ader hubungan jauh gak ar kowt.. ada satu hari tu rumah nenek aii buat majlis ... so mak dia pun datang la.. tertiba "kcik *sedara mara dekat panggil aii cam ni.... XXXX kata kcik selalu nangis kat sekolah..kenapa?? "
aii.."hah?????"
"xxxx kata ain tak leh kena tegur sikit.. nangis terus.. "
 ok fine.. sentap.. conclusionnya dia menterbalikkan citer.. enak benau dia mengadu kat mak dia yang aii manja kat sekolah.. anak dia jadi kingkong kat sekolah dia tak tahuh! huhuh!

masa darjah enam we all ada kelas malam... guys nih masa tu family dia kira bukan orang snang sangat la jugak.. *skang nih alhamdulliah keluarganya sudah semakin kaya..so my mamy suh aii ajak dia pergi sekali kelas malam naik kete..

so masaa nih la aiii amik peluang.. terus pergi kat dia..dengan muka berlagak "mak aku ajak kau pergi sekali kelas malam naik kete .. ko nak ker?"
pendekkan citer aii pun tak ingat cam mana boleh jadi.. tapi seingat aii.. waktuh cakap tuh aii also cekak dia punya koler baju.. sambil cakap "ko boleh naik kete ngan aku.. tapi dengan syarat jangan kacau aku lagi!!" lepas dia angguk setuju baru aii lepas koler baju dia.. walawei kalo hengat balik.. rasa kelakau bebenau taks angka aii wat cam tuh., uhuh!!

so after kejadian ituh berakhirlah kesah ngeri sepanjang menjadi mngsa buli siXXXX nih..  disebabkan kami nih satu kampung.. pastuh family agak rapat jugak.. so selalu jugak la jumpa.. after kejadian aii ugut dia tuh.. dia memang ta berani langsung la nak buli aii.. usahkan buli aii.. aii tegur dia pun dia wat tak layan.. ceyss... cam tu ar!! sentap lagi.. ekekeke...

conclusionnya now da habis sekolah.. benda dalepas bertahun2 da.. tapi bila jumpa.. adik dia jerk yang berani etgur aii.. dia ta berani... apakah kerana dia takut pada aiii??? wakakaka..

tiba2 terkonpius sat..aii ke dia kaki buli uhuh!! :P

p/s:- pembuli y aii jumpa then larikk tu bukan yang ni.. yang tu lenkali citer.. wakakaka.. tulis terus karang panjang lak.. nanti juling biji mata nak baca... hehehe.. XD

Popular Posts