Monday, February 28, 2011

sayang PAMA marah kat MARA..

eheh.. malu malu.. ekekeke... XD 

btw first of all aii nak marah marah manje kat hencik mara.. hamboi aii tahu arr bulan ni der 28 hari jerk.. kowt ya pun sila sila la masukkan duit loan aii yerk... ku dah sengkek dah ni.. huhuh!!sentap..ye ar dah 4 hari berturut turut auu fara p atm machine.. ngan muka berlagaknya..

*muka saya y berlagak.. :P

konon la .. nak kuar duit kena wat muka berlagak sikit.. ekekeke.. tapi hampeh.. balik ballik baki yang ada kat atm tuh.. RM 2hengett dan beberapa puloh sen.. huwaaaaaa... merajuk!!

so dengan muka tebalnya terpaksa ar mintak penaja number dua masukkan duit.. which is PAMA.. ekekeke.. seb baik ada mereka mereka kalo tak konpirm fara tak leh pi kampus esok..sebab siyes fara duit memangsatu sen pun tak ader.. huhuhu..sedih tak dengar kesah aii.. kalo sedih sila amik number bank islam aii and masukkan duit.. wakakaka...btw sayang lebih kat pama..aii mintak 50 jerk sebab nak wat tambang minggu nih.. ehehhe.. aii pi kelas sehari travel balik 15 hinggit hokey.. so harus la kumintak banyak2 ..wakakak.. tadi my dady just call kata dah masukkan rm 100... huwaa terharu...terbaik la..heee.. so kuucapkan mekasih daun keladi lenkali bagi lagi.. ekekke.. XD

hurm tadi kelas habis awal..sepatutnya kul lima.. tapi kul 4 da habis.. sebabnya lect sentap ngan aiii..eheh :P btw pi kelas pun memang tak belajar.. minggu consultation untuk kertas kerja jerk.. so duk dalam kelas memang bosan gilew.. fara ni puas la duk berborak ngan kengkawan.. so kuarkan la buku subjek lain..konon nak buat kerja..tertiba sir datang...

"awak buat apa nih??"
"buat kerja la sir"
"Kerja apa.. etr???"
"Tak.. kerja lain.."
"kalo macam tuh saya nak keluar la.."

dan serentak dengan itu.. sir pun kemas kemas buku dia.. and beransur nak kuar.. sentap aii sekejap.. sir nih 
marah sebab aii buat kerja lain ker.. wakakaka.. tapi aii tak kesah.. ehehehe.. sebab dapat balik awal.. ekekeke...

lagipun aii kan student kesayangn sir.. *bak kata kawan aii..  so takkan dia sentap ngan aii kowt.. huhuhu... so dat y la kelas habis awal.. btw like fara said p kelas pun bukannya ader apa.. baik la tak yah ader kelas kan.. fara dengan semangat jitunya bagi cadangan kat sir tak yah la ader kelas..*diorang yang paksa aii bgtau sebab diorang kata aii student kesayang sir.. ahahaha.. sengal~~  tapi dia nak jugak.. so fara pun kata la kat my friend yang keciwa sebab kelas still ader..

"fara rasa sir ni memang tak leh tak tengok muka kita semua.. ekekeke.. sebab tu la even tak belajar pun tetap jugak nak buat kelas..miahahaha"

kata kwan aiii...

"nak tengok muka fara la!!"

ceys sentap!! huhuh!! ye ar hader ke patut aii digosipkan ngan lect yang dah 30han.. dah kahwin lak tu.. ngan ustaz amirul aiii nak laa...wakakaka... erhh fara rasa kan.. fara rasa kan.. fara nak ubah sesuatu la kat blog nih..

ceteka ceteka apa yang berubah kat blog nih.. saper betul fara kasi 10sen.. hutang... ahahaha.. XD

Sunday, February 27, 2011

Apa yang patut kita buat bila jumpa pembuli2 masa disekolah dulu???

tajuk nak nak panjang jerk kan?? kalo ikut hati fara tajuk yang nak diberi adalah apa yang patut kita buat bila jumpa mereka mereka yang bertangjunggjawab menjadikan anda mangsa buli mereka masa zaman sekolah dulu.. chewah!! kita bakor dia kita bakor dia.. wakakka.. semangnya itu yang patut kita buat.. tehee~~

selingan sekejap.. reason entry ditulis sebab hari tu aii jumpa salah seorang yang suka membuli aii katsekolah.. waa sentap aiisekejap.. terus larikkkkkk... ahahaha..ceritanya bermula begini.. pada suatu hari..


btw before that..for the info aii masa kecik kecik muda remaja dulu memng selalu kena buli..tak tahu la kenapa!! budak budak ni memang suka hapy gila barangkali kalo mampu buat aii sentap.. ceys.. mereka mereka ini adalah contoh pelajar yang kurang asam jawa.. wakakaka..

first time jadi mangsa buli masa aii jadi student baru kat sksk.. dulu masa kecik aii dok johor.. 7/4 tahun 2001 which is masa darjah 5 barula pindah sana.. wah sampai skang aii ingat lagi tarikh dia.. teheee!! so as a new student biasalatukan kalo kena usik sekali dua tuh.. ouh sekali dua tu no hal la.. tapi kalo dah hari hari??? maunya tak meraung fara dibuatnya.. btw diorang buli aii bukan la macam gejala buli skang nih.. mengata .. sepak, tampau segala tuh.. ouh tidak.. bukan begitu ya.. mereka cuma suka membuli dari segi mendera perasaan mental sahaja.. macam contoh one of student nih.. aii pun tak tau arh! mungkin dia fanatik ngan aii snagt kowt.. wakakak ayat tak leh blah benau.. tapi betul ar.. hader ke patut dia pergi sebar kat smeua geng2 dia orang yang aii ngan dia bercinta.. ouh pada orang lain atau budak2 yang da up.. benda ni biasa la tu.. suka lagi aderla.. tapi fara yang innoncent nih tentu la tak suka.terdera mental dan fizikal aii tau bila dikatakan punya hubungan cinta nih! tak cukup ngan tuh dia dengan bangga bangganya bercerita kat orang yang aii ngan dia dah kahwin.. malam malam buat itu la buat ini la.. huwaaa... terus nangis masa tuh!

 mana taknya da semua orang dok kata aii ngan dia dah kahwin.. sentap gua derr.. selain dari tuh banyak lagilah benda yang dia and the geng buat.. sehari tak kacau aii memang taksah.. siyes aii tak tipu..setiap hari memang aii nangis.. ouh satu mimpi ngeri bila pindah ke sekolah tuh! uhuh!sampai la one days tu.. mungkin mamat tuh da bosan tengok aii menangis so dia pun dengan selambanya sound aii " ko nikan kalo sehari tak menangis tak boleh ker?" terus aii terdiam.. malu pun hader bila kena sound macam tu.. tapi belum sempat aii jawab dia da teruskan balik misi dia membuli aii.. masa tu la aii jadi berani sikit *ye ar selama nih hanya mampu menundukkan muka.. kalo menjawb makin teruk kenan nanti. huhuh!! .. terus cakap "kau tu kalo sehari tak kacau aku tak leh ker???" dan jawapan y diterima... "TAK LEH!!" ok fine!! sesi membuli nih beterusan hampir stu tahun gak ar..

ouh lupa mau bgtau.. family guys ni kenal ngan my family..rumah pun dekat2 jerk.. kira family we all ader hubungan jauh gak ar kowt.. ada satu hari tu rumah nenek aii buat majlis ... so mak dia pun datang la.. tertiba "kcik *sedara mara dekat panggil aii cam ni.... XXXX kata kcik selalu nangis kat sekolah..kenapa?? "
aii.."hah?????"
"xxxx kata ain tak leh kena tegur sikit.. nangis terus.. "
 ok fine.. sentap.. conclusionnya dia menterbalikkan citer.. enak benau dia mengadu kat mak dia yang aii manja kat sekolah.. anak dia jadi kingkong kat sekolah dia tak tahuh! huhuh!

masa darjah enam we all ada kelas malam... guys nih masa tu family dia kira bukan orang snang sangat la jugak.. *skang nih alhamdulliah keluarganya sudah semakin kaya..so my mamy suh aii ajak dia pergi sekali kelas malam naik kete..

so masaa nih la aiii amik peluang.. terus pergi kat dia..dengan muka berlagak "mak aku ajak kau pergi sekali kelas malam naik kete .. ko nak ker?"
pendekkan citer aii pun tak ingat cam mana boleh jadi.. tapi seingat aii.. waktuh cakap tuh aii also cekak dia punya koler baju.. sambil cakap "ko boleh naik kete ngan aku.. tapi dengan syarat jangan kacau aku lagi!!" lepas dia angguk setuju baru aii lepas koler baju dia.. walawei kalo hengat balik.. rasa kelakau bebenau taks angka aii wat cam tuh., uhuh!!

so after kejadian ituh berakhirlah kesah ngeri sepanjang menjadi mngsa buli siXXXX nih..  disebabkan kami nih satu kampung.. pastuh family agak rapat jugak.. so selalu jugak la jumpa.. after kejadian aii ugut dia tuh.. dia memang ta berani langsung la nak buli aii.. usahkan buli aii.. aii tegur dia pun dia wat tak layan.. ceyss... cam tu ar!! sentap lagi.. ekekeke...

conclusionnya now da habis sekolah.. benda dalepas bertahun2 da.. tapi bila jumpa.. adik dia jerk yang berani etgur aii.. dia ta berani... apakah kerana dia takut pada aiii??? wakakaka..

tiba2 terkonpius sat..aii ke dia kaki buli uhuh!! :P

p/s:- pembuli y aii jumpa then larikk tu bukan yang ni.. yang tu lenkali citer.. wakakaka.. tulis terus karang panjang lak.. nanti juling biji mata nak baca... hehehe.. XD

Day 13 : A picture of your favorite band or artist

hoyeah test da habis .. suka... rindunya nak berblogging.. tehee.. tapi mata ni ngantuk la pulak.. banyak story mory nak citer eheh!! tapi mood ku suda down disebabkan mimpi yang misteri.. huhuh!! so now aii nak google makna mimpi dulu.. ada masa aii tulis la entry..wakakaka.. korang rindu aii tak .. ehehe...so as usual la. fara ni dalam proses nak post out semua draft entry nih..entry nisemua dah berzaman dah... huhuh!! layan~~

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

yeay !! aii suka aii suka!! ini la satu satunya medium yang ada untuk aii tempek gambar artis artis pujaan hati.. hahaha.. ayat tak leh blah betul.. heee.. tapi aii suka.. letss move onnnnnnn....

first haruslah dimulakan dengan hencik Aaron aziz yang maha hensem dulu.. erkk!! skang okeys juga.. hahaha.. tapi perasan tak dia sudah semakn berisi.. muahaha.. arh! tak kira aii tetap gak pemnat dia number satu.. satu hokeys!! 


hensem kan!! indah sungguh ciptaan Tuhan.. hahaha.. aii  memang gila fanatik ngan dia.. masa citer kl drift nak kuar..sebulan before citer tu kuar aii dah bising2 ajak my frind g nengok.. pastu masa g tengok citer dia tu.. diakan jadi penjahat.. kali pertama tengok dia pukul syamsul tu .. aii tak per jerk.. hokeys jerk.. aii tak kisah langsung dia pukul syamsul.. aii tengok aaron ni cool jerk.. biar dia bawa watak jahat gila pun aii tak kisah.. punyala minat nak katakan... pastu last last tu masa dia pukul scha.. baru la aii .. "awat aaron aziz jahat sangat.. eii tak suka tak suka.. bla bla bla" aii duk membebel kat kawan aii.,sampai kawan aii tak tahan kowt aii duk marah marah kat aaron ni dia pun "Fara!! itukan berlakon jerk! tu pun bersungguh!" erkk!! ok fines!

pssttt.. aii suka like status aaron yang kat muka buku tu.. pantang ada status baru.. laju jerk tangan tekan like.. hahaha fanatiknya aii kan!!

artis kedua yang aii minat .. opkos tak lain tak bukan.. USTAZ AMIRUL aka Asyraff muslim yang hensem juga.. hahaha.. ai tiap kali tengok dia kat tv harus macam nak terpegun jer rasa.. aura dia tu.. omg cool semedang jerk kan.. sweet lah! lembut jerk.. ish suka suka..


tak dapat nak story mory panjang .. tapi siyes aii suka.. aii pun tak tau naper aii suka.. mungkin sebab dia cool jerk kowt.. pastu muka dia tu cam ada cahaya ar .. berseri seri.... mungkin seri cahaya orang beriman .. chewah! mana la tau betul kan.. siapa kita nak judje orang.. arrhh tak kesah ar.. yang penting aii suka.. *nak car pakwe cam ni arh.. hehehe..


suka juga!! walaupun dia bukan artis .. heee.. saja amik gambar dia ngan wife.. sebab comel!! yang ni pun aii memang suka gila mengelike status dia kat face book.. hari tu pernah aii tanya something kat pacebook tu.. dia reply.. ouh aii teruja hokey.. geram jerk nak frame status tu.. muahaha.. gila! padahal takder haper pun.. haila.. teruk arh aii ni.. heee.. k lah move onn ke artis lelaki terakhir yang fara minat...


FAZREEN RAFI!! atau pun putera Zamir dalam cter putera katak tu.. hehehe.. har tu aii cakap kat adik adik aii "adikk.. hensemnya putera zamir.. kakcik nak ar kat dia".. pastu tahu adik aii jawab apa??? "gatal la kakcik ni!!" errk ok fine!! tapi semenjak aii cakap cam tu.. dia tak leh nampak putera zamir ni mesti dia tersengih sengih depan aii.. nak menyakat la kononnya tu.. tapi aii tak kesah.. lagi aii layan adala.. hari tu lak.. masa raya kan ada takbr raya..yang fazreen pun ada jugak.. makin heksited la aii tengokkan..pakai baju melayu kowt! hensem seyh.. hahaha..

ok lah.. artis perempuan lak!!


dia santek!! saper nak kutuk dia sila out dari blog aii.. muahaha.. gila backup.. siyes aii suka dia.. dia santek.. pandai berlakon and macam macam lah.. yaa.. mungkin dia ada wat salah tapi itu antara dia dan mereka mereka tu sahaja.. kita sebagai peminat tak yah la nak sibuk sibuk judge dia.. wah hangin aii hokey kalo ada yang kutuk kutuk rita rudaini.. sebab siyes aii suka diaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat sangatttttttttttttttt.. tak mau cakap panjang.. yang penting aii suka!!


minat sebab dia satu satunya artis yang jarang ada kontroversi.. tak pergi clubbing cam sesetengah artis lain.. dia lambang wanita yang berjaya.. dari gadis biasa now kaya seyh! duit berkepok kepok.. ada business lagi..  heee.. aii suka..

oklah.. setakat itusahaja ulasan aii sal picture my favorite arts ni.. yang bawah bawah ni aii suka juga.. tapi tak fanatik sangat.. so aii tak tau sangat sal hal mereka.. jadi kita layan gambar saja yer....







 p/s:- artis artis ni memang banyak anugerah yang Allah bagi kat diaorang .. tapi tu la.. tak banyak sangat yang boleh djadikan idol.. kontroversi!! kontroversi!! agagaga!!

Friday, February 25, 2011

HERO MALAYA nak datang PAVILION esok!!

hah... teruja tak teruja tak.. per lagi korang.. pergi la gegarkan pavillion esok.. huhuh.. aii tak boleh pi sebab esok ader test kul 10 sampai 12.. sebenarnya balik tu boleh jerk pergi tapi sabtu pun hader test lagi.. tak sempat baca lagi.. huhuh!! so ku tak mau pergilah..

nasib baik takder aaron aziz, asyraff muslim aka ustaz amirul aii yang hensem tuh.. kalo ader konpem kuh pergi.. wakakaa...

btw hero malaya ni gegar pavillion diatas reasons MEMBANTERAS PENDERAAN TERHADAP WANITA... wow.. aii bangga you sebab hero hero malaya ni perjuangkan hak wanita.. they prevent us from be a mangsa dera.. fuh! bagus betul mereka.. lelaki macam ni la aii suka.. ehehe... menyimpang dari tajuk la.. sedikit gambar y aii cilok dari encik google.. untuk buat korang teruja nak pergi.. hehehhee..


*hensem jugak iqram dinzly nih kan.. ekekeke

hah dah dah.. korang nih.. bab cuci mata number satu.. nak banyak banyak pi google sendirik..wakaka.. btw antara antara mereka meraka yang ada yang ada.. ehehe.. adalah.. paknil, alif sattar, fazley yaakob, syafie nazrif, zoey rahman , altimet, maulana, zahieril adzim, sahiezy samzahid, imran ajmain, farish aziz, erry putra, dj nasty, iqram dinzly, cat farish,riz anuddin, adi fashla, kamal adli dan zizan !! 20 orang semuanya..

dalam banyak banyak nih.. kusuka kamal adli jerk.. opsss.. tapi tetap tak dapat nak menandingi ustaz amirul ngan aaron aziz.. hehehe.. aii nak buat banner besar besar la kalo p pavilioon.. aii nak tulis..

SAYA NAK AARON AZIZ NGAN USTAZ AMIRULL.. VOTE UNTUK MEREKA... wakakaka.. rosak majlis orang.. hehehe.. ok fara gurau jerk lah.. hopefully majlis untuk membanteras penderaan ini berjalan ngan lancar.. you guys.. harus pergi..biar korang dapat kesedaran sivik sikit.. takder perempuan korang tak leh servive dowh.. ehehe.. betul kan??? lalallaa... info lanjut sila pergi beautiful nara...

p/s:- tadi mimpi terbang terbang atas awan segala .. siap ader raksasa lagi..mistik betul mimpi tuh.. huhuh!! conclusionnya petang2 kat waktu asar jangan tidow.. :P

Thursday, February 24, 2011

Day 12 : Your current relationship, if single discuss how single life is

entry dibawah ini aii ambik from draft yang da ditulis hampir sebulan y lalu.. wakakaka... aii tak ubah sikit pun.. even ada rasa nak kata sungguh tak boleh bla statement yang ditulis masa tu tapi ku tak larat la pulak nak mengeditnya.. ahhhhhhhhhhhh.. pedulikan ar!! yang penting cabaran 30 juta hari ni akan diteruskan... miahahah.. XD

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

jeng jeng jeng.. no komen no komen.. lalalala...

YOUR CURRENT RELATIONSHIP
A- single
B- In a relationsip
C- Just crush
D- widowed
E- Divorced!!

jawapannya adalahh..tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. A) SINGLE!! but not avaible... teettttttttttt!!!
sekian terima kash!!

life of being a single ladies is just simple like.. errr.. like.. alah simple lah!
setiap hari buat rutin yang sama..
takder yang nak kacau..
no phone call..
and maybe.. for a person like me.. yang dah terbiasa single akan membuatkan kita jadi different from others..dan sedikit sebanyak akan membuatkan cara dan perangai anda berbeza.. *erh tadi cakap dalam english now bm lak.. padahal maksud ayatnyer sama jerk kan??DIFFERENT!! what de hal???

oklah.. just straight ar..
dulu aii suka jugak ar melayan orang.. da kata sngle kan.. layan sekali dua tiga orang.. erh maksud aii layan mesej hokey.. korang nih! jangan pikir lain lak.. hahaha..
reason wat cam tu??sebab takder orang nak marah!! da nak marah kita pun tak leh sebab kita bukan in relationship dengan dia.. so buat la apa saja yang kita suka.. tapi itu dulu...DULU!!! *dalam tiga tahun y lepas kowt...

after terjadi beberapa peristiwa yang tdak diinginkan disebabkan bad behaviour aii tu.. aii pun berubah la.. jadi gadis yang suci plus innoncent.. chewah!!
aii tukar phone number and make it as a private things to me.. which mean.. hanya orang tertentu sahaja yang akan tahu my number.. kawan perempuan tak kisah la ..semua aii bagi.. tapi guys! rasanya till now just abah .. abang .. and adik jerk yang tahu! plus bf kawan aii.. kawan aii kat kampus sorang and sorang lagi.. sorang lagi.. bekas kawan baik aii.. hahaha.. kawab baik pun leh jadi exfriend ker??

heee.. so alkisahnya.. bila dah diprivate kan phone number tu.. so that mean phone aii memang jarang berbunyi la kan?? dah tu saper yang nak mesej kan??? jadi secara directly phone tu akan diletakkan dimerata rata tempat.. bila nak guna baru aii sibuk nak mencari!!

pastu disebabkan da tahu takder orang yang nak contact aii pun just buat tepon tu macam hidup segan mati tak mau! kalau bateri dia tingtong pun lantak la.. nak mati pun what de hall.. tak kisah pun.. agak agak bila aii nak guna dua tiga hari nanti.. aii cas la baterinya.. hahaha.. teruk teruk!!

bila being a single jugak.. kita mungkin lebih bebas kowt! dan bila dah terbiasa bebas.. you will feell like RIMAS GILA bila ada orang care.. betul! evendo orang yang sms you tu orang yang suka tapi disebabkan da terbiasa hdup bebas seperti burung you akan rasa menyampah bila bunyi phone call.. *tapi bibir senyum.. hati suka tapi menyampah pun ader! and dapat mesej tanya.. "awak tengah buat apa?" and what so ever la! siyes aii rasa cam tu.. ker aii jerk yang pelik cam ni.. hahaha..

being a single jugak mungkin pada sesetengah orang this time la masa yangsesuai untuk cuci mata.. main main cinta segala.. tapi pada aii.. yang sebaliknya lak terjadi! ai jadi malas! menyampah! cuci mata tu buat la jugak.. hee! selalu.. tapi selalunya situasinya akan jadi macam ni.. contoh bila tertba ada guys hensem yang amat depan korang.. dalam hati mesti terdetik.. sambil muka teruja gila tengok "gila hensem ! kalau dapat ni.. memang bersyukur gila ar!bertuah makwe dia" then after says that ai will terus tundukkan muka *meannya tak pandang dah la.. and then teruskan apa yang aii buat tu.. agak agak kalo ai ngah berangan.. so aii akan terus berangan.. kiranya tak der ar lekatkan muka dak laki y hensem super duper tu dalam hati ko.. takder takder!!

one more thing.. bila kita single kan.. kita pasti akan ada rasa menyampah gila bila tengok orang couple yang tak betul nih.. hehehe.. macam contoh pegang2 tangan segala.. peluk peluk segala.. hello!! nak wat show please jangan wat depan aii! tambah dosa aii jerk tengok free show korang.. muahaha.. tapi selalunya akan ada dua perasaan dengan dua persepsi berbeza.. and juga akan ada dua rasa.. sama ada jelous sebab dia ada pakwe or mkwe atau menyampah sebab kita rasa macam dia nak menunjuk2 pada kita.. mentangla ada makwe pakwe!! ceys!! tapi.. kalo aii .. aii lebh teruja tengok pasangan couple yang dah kahwin dan akan tengok pasangan couple yang biasa ni dengan tanpa perasaan.. heee.. dat why kawan aii cakap aii ni tak punya perasaan.. sebab selalunya terjadi macam ni..

Situasi :- ngah jalan jalan tertiba trserempak ngan satu pasangan ni ngan bergurau senda bertepuk tampau.. bersenyum mesra.. *ayat tak leh blah betul

yang akan jadi
"jelous ar wei tengok diorang tu..sweetnyaaaaaaaaa!!!"
"tak jelous pun.. tak derk rasa apa apa pun..."*bercakap sambil buat muka kayu.. 

tapi siyes ai tak rasa apa apa pun.. tak teruja tak apa!! entah lah! mungkin betul kowt! hati aii hati kayu..sebab rasanya situasi macam ni dah jadi lebih dari 10 kali.. dan jawapan aii tetap sama.. hahaha.. sengal betul!

lagi apa lagi yaaaaaaaaa... oh ya bila jadi single ni mungkin akan membuatkan anda lebih berangan.. cam aii sendiri walaupun hati agak kayu.. tapi tipu la kalo tak berangan sal benda benda cam ni nih.. heee.. malu aii!!=p=p.. tapi tu la.. berangan berangan jugak.. tapi mungkin ada y lebh penting dari cinta tu buatkan aii tak pikir sangat kowt.. malashakunakhambiktahu!!

lagi lagi?? takder dah kowt!! aii tak kisah ar being a single ke.. or what soever.. as long as aii hapy.. it more than enought to me.. kalau bercinta dapat lelaki yang tak dapat nak jaga hati kita so what de hal kan??

my prinsip just once! NIKMATI HIDUP APA ADANYA.. which mean..

if you are in relationship than just enjoys your life with the one that you care enought 
if you are in single than just be hapy with your daily life.. 
when you are in crush then take a memont to build up you spirit back! nak menangis? meraung.. buatlah selagi terdaya..
sebab bila tiba saatnya hati dah tak larat nak bersedih.. you will back to your normal life.. bercinta putus bercinta putus itu semua dah jadi mainan dunia.. as long as you know apa yang hati you mahukan.. than just proceed its.. wah!! penceramah bebas la aii ni.. hehehe..

ok lah tu saja.. mekash!!=p

p/s:- bak kat KA.. cinta tu perkahwinan!! so lu pkirlah sendiri.. opsss!! ai mean awak pikir la sendiri.. hahahaha... *anda faham kan maksud saya??

Wednesday, February 23, 2011

Perempuan Sekarang memang Over!!!

heheh!! tajuk tak boleh bla.. tapi tak tau nak letak tajuk apa lagi memandangkan isi entry ni memang akan merujuk bahawasanya betapa perempuan zaman skang memang over.. eheh!!

btw.. korang baca paper semalam.. ala paper sal suami kena libas ngan pisau oleh isteri tuh.. huhuh!! fara tak tau ar cam mana nak cari yang online nyer paper tuh... sebab fara baca melalui paper.. so korang google sendiri.. ehehe...

so alkisahnya berita semalam,, serius aii just tersentap plus cannot imagine cam mana perempuan aka wife dia tu tergamak buat cam tuh! siyes.. kalo ibu dera anak fara leh imagine sebab perempuan even sayng sekuat mana pun pada ank dia tapi if ketidak kawalan kewarasan tu menjelma.. dera dera nih memang biasa terjadi la.. fara sendiri.. aii admit fara suka gilerrrrrrrrrrrrrr kat baby.. aii will rasa omg so teruja sesangat pada baby.. but somehow aii admit that if baby tuh.. aka tak baby pun bebudak kecik meanngis melalak memang konpem akan didera oleh ku.. huhuh!! adik fara selalu kena ngan fara.. heheh!! so terbukti suda.. even kita sayang y amat pun pada baby.. aka adik2 ku ituh.. tapi bila rasa marah tuh menjelma.. memang haru.. da tak kira siapa.. right??

situation kedua.. which is husband marah marah and sometime sampai tergamak pukul isteri pun fara dapat imagine.. lelaki kalo cemburu biasa latuh! memang sepatutnya they all tak leh ar sesuka hati nak pukul wife dia tuh.. tapi benda tuh common.. ellaki kan memanmg ganas.. huhuh!! so ku ta heran.. tapi ku tak suka lelaki begini.. ekekeke.. ye ar sesuke hati bapak tiri dia jerk nak pukul anak orang.. what the hall??

so back to story... cam mana leh terjadinya peritiwa isteri dera suami.. fara ada kadang2 rasa macam.. kesiannya kat suami dia.. sungguh tak patut.. isteri dia jahat.. tapi disebabkan paper semalam tulis.. si suami tak pernah terlintas nak ceraikan si isteri tuh so aii just think that.. baguslah setia.. tapi cam tak relevant lak.. how come dia nak bentuk family if dia sebagai ketua keluarga berada di abwah isteri.. huhuh!! isteri quen control...

btw dia kata sebab cemburu right.. adoi la.. tak sah nak cemburu segala la.. rasa cemburu tuh sebab syaitan jer tuh.. huhuh! skang ni if you tengok.. bukan setakat isteri jer yang over.. makwe2 pun smaa.. eheh!..fara kat sek.. even sekarang pun always got a warning.. ataupun sometime dipandang dengan sungguh tidaks enang bila aii berkawan ngan kengkawan lelaki aii tuh.. hello girl.. pakwe orang kuh tak der feeling meeling la.. bila aii kenal orang sebagai kawan then he will still remain as kengkawan sampai bila bila.. uhuh!

entry ni terbit sebab semalam aii jumpa seorang kawan guys yang da lama aii tak bersua muka.. eheh.. dulu aii suka la jugak menyakat segala.. tapi ritu waktu berbalas comment kat fb tertiba makwe dia mencelah "aii tak suka la you bergelak ketawa ngan perempuan lain" (T_T) .. terus fara tak jadi balas komen ah.. eheh.. padahal baru satu komen.. huhuh!! you are so jelousy girl.. common la.. lelaki skang ni mana hader y single.. semuanya gatal.. semuanya ada makwe.. ekekeke.. so kitaorang nak kawan ngan saper.. kesian diorang tak leh bebas.. miahahah.. okeys.. itu saja.. daaa

P/s:- cemburu tandanya sayang... penampar tandernya melayang.. wakakakaka...

Pencarian blog paling hensem dan cantik 2011

semalm kena tag ngan kak Aisya.. suke.. eheh! tapi ta sempat nak buat.. so hari ni ngan lajunya fara nak buat...btw thanks to sis Aisya Humaira coz tag me.. heheh.. :P

btw ini syarat syarat nya ya and bannernya ya.. kengkawan...


ouh sebelum terlupa.. segmen ni dibuat oleh HIKAYAT SI LUNCAI.. heheh.. itu nama blog nya.. tuannya ku tak pasti dipanggil apa.. hehehe.. takper if korang berminat .. t korang jelajah blog dia ya fara dah link kan tuh....kim salam sekali.. ekekeke... mekasih..XD

1.Buat entri bertajuk : Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011 ------> DONE!!

2.Letak Header Hikayat Si Luncai ------> DONE!!


3.Jadi follower blog ni. (taknak follow pun takpe..tiada paksaan) -----> jap jap nak fikir dulu mau follow ker tak.. eheheh.. ok follow.. so done.. orang berbudi kita berbahasa.. :P


4.Tag seorang rakan blogger lelaki dan seorang rakan blogger perempuan. (nak tag ram
ai pun boleh.)
-----> huwaaa.. fara takder follower lelaki ar cammana nih... aii kan pemalu .ekekeke.. tapi disebabkan ini syaratnya .. so dengan banga bangga nya fara tag Arif.. sebab dia dah lama tak muncul.. tapi tadi/semalam muncul.. eheh! pastu blog dia agak hensem la kowt sebab ader gajah.. gajah ngan dia memng ta dapat dipisahkan.. :P ..tapi if kamu busy.. almaklumlah setudentkan.. so if ta sempat buat tak apa.. yer.. tiada paksaan.. perempuan lak.. alamak.. err.. hah fara tag fiezah91.. sebab y hari tu dia tak buat.. so ni nak balas balik.. wekkk.. :P *gurau jerk.. if ta sempat pun tak apa.. 

5.Pastu postkan link entri korang ke ruangan komen entri ni -----> Done!!



katanya lagi...

6.Blog-blog yang join segmen ni luncai akan masukkan dalam bloglist dekat sidebar
7.Pemenang akan luncai promote blog dalam sticky post selama 1 minggu
8.Tarikh tutup 28 Feb 2011 / 11:59 PM



okeys itu saja.. fuh! tak sampai setengah jam aii buat ni.. bangga sat.. eheheh... :P

Day 11 : What's in your make up bag?

saya busy... tehee.. baru jerk lepas wat note audit ntuk test nanti.. tangan dah lenguh.. huhuh! mata da ngantuk tapi hati tetap gatal nak beronline segala.. nak menulis entry memang ku tak larat..esok dah la kelas pagi.. huhuh!! so jeng jeng jeng..ini la masanya ntuk keluarkan entry entry kat draf yang da berhabuk tuh.. ekekeke.. entry kat bawah ni langsung ta diedit yerk.. directly amik from draft.. so layan... miahahah...XD
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

hahaha..nak gelak dulu boleh tak.. sebab gelak ??
sebab dia tanya what`s in your make up bag!!
erh semua perempuan memang kena ada make up bag ker??? heee kenapa aii tak dew yerk!!
aii kira bukan perempuan la ya.. hehehe..
sengal lak...

so macam mana ni??
usahkan bahan make up .. bag nyer pun aii takder..=p=p=p..

ok la ok la.. just let review tentang make up make up jer la.. if aii have a make up bag maybe benda ni yang akan ada dalam tu..

*benda benda yang dalam pack yusmira kosmetik ni..
-krim pemutih callogen
-krim kunyit
-Foundation
-Toner penyegar
-Sabun pencuci Yusmira
malas nak amik gambar yang satu satu punyer.. <---- gambar ihsan cik googles semuanya..

*guna bedak johson baby jer.. hik3.. tak mampu eden nak 
beli bedak mac segala..  plus tak minat...


*yang ni memang wajib bawak pi mana mana tapi bawak jer la tak guna pun.. you know what?? benda alah ni aii beli dah setahun dah kowt.. tak habis habis.. hahaha.. dulu beli satu pastu hilang.. beli balik.. dok besar tang tu jugakkk.. tak habis habis.. yer ar..  bukan guna sangat pun..

*yang ni just start guna.. btw dia untuk guna time siang right?? 
tapi ai guna time nak tdur.. hee.. terbalik lak!!

*perfumes!! pun just start guna! guna pun coz kawan 
yang beria cakap baunya best! so beli jer la..

lagi lagi??? mungkin itu jerk la kowt.... kalau ada benda lain pun tsu.. ngan kaps muka jerk.. hahaha.. well~~ aii bukan orang yang suka make up.. coz tu takder bag make up.. paling koman pun setiap kali p kampus.. pakai foundation and bedak.. plus perfumes ngan lip balm jerk.. takdernyer nak guna eye shadow or eye liner.. atau apa tuh yang pakai kat pipi tuh?? hadoi lupe sudey... 

lagipun orang cakap kalo asyk pakai make up nanti kahwin tak naik seri.. hahaha.. banyak la ko.. padahal memang malas.. dan tak reti.. plus takut kalo pakai make up nanti muka jadi makin tak lawa..* dah la yang tak lawa.. hadoi!!

tapi betul juga kan.. ada kawan ai tu .. dia setiap hari memang pakai make up.. and syes lawa gila dia .. tapi one days tu aii pi rumah dia.. so tengok la muka dia time tak pakai make up.. siyes,.. muka dia memang da hilang seri.. nampak pucat gila tanpa eye shadow yang bling bling tu.. hehehe.. nasib baik dia memang rajin bab bab make up.. plus kulit dia putih kan.. dat why jadi pucat tu.. heee.. apa apa pun majulah industri kosmetik.. untuk perempuan perempuan ... hahaha...

p/s:- nampaknya nak kena pi beli beg make up nih.. takut ader yang tanya lagi.. har3*sewel!!


Tuesday, February 22, 2011

SEGMEN mata ke mata =)

tadi balik kampus ngan laju lajunya.. balik rumah salin baju terus online.. miahaha.. ceys.. kata busy.. nak study kunun..erh erh.. bukan aii kata setiap petang ngan after stud boleh online ker... so aii tak melanggar kata kata aii kan.. heheh...

so back to tajuk diatas... cik Yatie tag aii.. dia kata kalo tak sempat buat tak apa.. tapi kalo buat dia belanja mekdi.. so dengan lajunya aii buat.. ahahha.. okeys aii tipu... dear cik yatie.. demi kamu sebusy mana pun tetap ku buat.. echewah,.. terharu tak terharu tak.. wek:p.. hehehe..


ta kenal maka ta cinta.. dah kenal jangan jatuh cinta lak.. hehehe! gurau saja.. btw this segmen made by cik nuruashia... aii tak kenal pun dia saper.. heheh.. tapi bak kata banner diatas ta kenal maka takcinta.. da kenal.. err... tak cinta jugak.. heheh! gila kamu cinta sama jantina.. miahahha..tapi aii follow dia.. syarat segmen ini ta suruh anda follow pun.. tapi siyesly tertarik ngan segmen dan kata kata diatas... aii kan suka tambah kawan .. hehehe...

so soalan soalan yang harus dijawab aderlah...

Details about diri..

Nama kat belog Nur Farah Hani.. nama sebenar rahsia.. heheh! but you can call me.. Fara, ain, nia, Hani.. aper aper jerlah.. semuanya include nama sebenar aii .. tak reka pun.. tehee... umur 20 tahun kalo ikut bulan.. ikut year.. cukup bulan 9 nanti masuk 21 tahun.. *pssstt yati.. fara lagi muda dari you lah.. ahahaha..  belajar kat kptm kl..amik accounting under uitm.. semester akhir..insyaallah bulan 5 ni kalo tak kantoi habislah ia... :P

Cerita tentang kesayangan saya..

malu malu.. heheh! kalo orang.. orang yang disayangi opkos la my family.. fara takder sesiapa dah kecuali mereka.. so mereka sentiasa dihati.. echewah.. kalo benda yang paling disayangi.. harus my novel.. ouh aii akan sentap ya kalo novel aii dirosakkan ... baca novel aii pastu lipat pun ta boleh..ekeke... kezen, sedara mara sepupusepapat .. kengkawan kampus.. kengkawan blogger pun aii sayang.. tehee.. blushing.. :P conclusionnya didalam kehidupan ni..kita harus kena sentiasa menghargai apa adanya didalam hidup kita.. so haruslah kita sayang semua.. kan awak kan.. eheh.. :p

Story about my blog

blog fara takder apa yang hangat pun.. ku jarang hupdate sal benda semasa sebab benda tu common.. artis lagi ler.. click jer kat google.. berjuta juta keluar.. soa ii prefer ntuk tulis tentang sesuatu yang relate ngan diri sendiri jerk.. ok tipu.. artis pun hader jugak la.. tapi aaron aziz.. asyraff muslim ngan dr sms jerk la yang selalu kutulis.. sebab gila fanatik ngan dia.. miahaha..btw umur blog ni fara pun tak tahu.. lupa.. heheh..

pandangan mengenai dunia belog sekarang

blog da jadi cam sesuatu yang harus ada bagisetiap orang.. dengan belog kita boleh meluahkan perasaaan terpendamm.. chewah! dapat tambah kawan.. even ta pernah berjumpa tetapi siyesly rasa gembira bila dapat berhubung dialam maya macam nih.. macam kak Aisya.. cik yatie,. fiezah 91..mereka diantara blogger yang fara suka kaco.. heheh.. yang lain pun ya juga.. kalo korang nyer blog duk kat tempat SUKEWWWW melepak disini.. its mean that belog kamu tu selalu diterjah.. sebab tuan punya belog seporting .. so sebusy mana pun fara.. aii will go jugak ke blog kamu tuh.. bangga tak bangga tak.. *bangga la tuh.. ekkeke..

erh yang lain pun pergi jugak..selalunya bila fara follow orang fara akan directly letak link you all kat mana mana..  tapi kalo berjuta kali fara pergi ke blog korang..sekali pun korang ta singgah.. kekadang malas jugak fara nak singah lagi.. ehhehe.. so conclusionnya jangan berharap untuk up follower jerk.. hubungan antara blogger pun kena jaga.. that why la fara ta kesah follower sikit pun.. sebab bila aii follow somebody tu that mean that aii hope that we can build a good relationship to each other.. tak gitu :p.. panjang le pulak.. maap.. hehe..

message for new blogger..

hai .. selamat berblogging semua..heheh.. blogging nih best  sebab macam macam hader.. tapi like aii said.. dont hope to much to up you follower from time to time.. coz benda tu takder guna pun if you tak berhubung diantara satu sama lain.. tehee.. btw nak tiru cam cik yatie sikit ar.. ekekke.. nama kite.. kiter ker..:p.. fara.. kawan la ngan kite.. cik yatie tak yah.. hehe..kita lagi baik dari dia.. miahahha...

cara untuk jadi famos amos mengikut pandangan saya

err.. jujur fara tak mau jadi famos.. heheh! sebab bila famous t ader orang benci.. huhuh.. fara ni dah la sensitip.. kalo kena kutuk sikit mesti akan deactivate blog ni terus.. hehehe.. tapi if you wanna to be famous just build a good relationship to your follower and also blog yang you follow.. yang penting jngan sombong bila da famous.. :p

btw aii kena tag lima blogger.. so mangsa mangsa yang ditag aderlah..
Aisya Humaira
Fiezah91
namaku Asumira
Noor Fatin
Aeen hidayah

hehehe..kesian mangasa mangsa tukan..:p.. btw tarikh tutup dia malam ni.. 22/02/11 if ta sempat takperlah.. aii just tag you all..

sedikit kata kata dari cik nuruashia 
segmen ni hanya untuk kita kenal mengenali diantara blogger.. bukan for popularity tau.. hehehe..
nak tahu lebih lanjut sila klik nama blog dia ya...

okeyss.. daaa... :P

Monday, February 21, 2011

konklusinya ku ta suke presentation

hari ni presentation..
ku ta suke ta suke.. huhuh!!

first time rasa nerves gila babas sebab ni first time present accounting.. ala ala gaya bakal cartered accountant gituh..ku dengan semangat yang tak berapa jitu cuba baca one hundred thousand three hundred ninty four sejak pepagi buta lagi... sekali masuk kelas... haru.. langsung tader present apa apa... dia just tanya soalan jerk.. uhuhuh!!

fara ni dah lah yang kalo gabra ke neves ke mula la cakap lintang pukang.. *tak gabra pun lintang pukang gak.. ekekeke.. and mula la lect tak paham apa yang ku cakap tuh..grrrr.. sentap sekejap... huwaaaa....sedih sedih ...seb baik kawan banyak back up..

dah la hari ni dapat result audit.. korang tahu aii dapat berapa.. teheee.. malu nak cakap.. tapi ku tak kira.. sebabkan semua pun lower2 jugak so kutak malu sangat miahahaha... ku dapat 4/20 grrrr.. terkezut!! kali pertama gagal kuiz setelah tiga sem berturut2 ta pernah punya rekod gagal.. heheh!! tapi da jangka.. ssebabnya soalan cam hape.. ke kuh yang malas.. teheee... saper cakap aii malas aii nak merajuk.. kekekee....

btw ini aderlah entry palinglaju dalam dunia.. siap tak sampai setengah jam.. nak cepat tutup lapy..sebab da mula azam baru.. echewah! time study.. study.. time petang and after stud baru leh online.. heheh!! hopefully berjaya.. risau gak ar .. dah la final year.. dibuatnya ku kena repeat paper tak ker haru.. terus kena halau dari rumah.. miahahhaa....'

oklah itu saja.. btw aiisee there are  follower baru yerk.. tehee suka.. tapi maap tak dapat berkunjung balas lagi.. t hujung minggu fara terjah you all yerk.. okeyss... daaa~~~

p/s:- semakin hari semakin pemalas.. apakah??? Awak!!! sila brainswash saya.. hehehe... XD

Sunday, February 20, 2011

Sengal Zone : Saya Sengal Zone VIP !

update untuk kali ke 3 .. miahaha... rajin la pulak fara ni kan.. hadoi tak sedar diri esok ader presentation besar.. grrr.. ok ni last.. salahkan Kak Aisya sebab berjaya buat fara update entry buat kali ke tiga.. hehehe... :P *gurau sajerk.. Xd

first og all letak banner.. yang bulat dan hitam menawan nih.. ekekeke.. padahal tak menawan pun.. hehehe


nak join tekan gambar yerk.. fara dah linkkan kat situh... tau tau.. XD

soalan soalan yang perlu dijawab


BERAPA LAMA KORANG BERBLOGGING


entah kulupa.. huhuhu.. rasanya dah dua tahun kowt.. tapi dulu tak aktif.. lepas tulis satu entry.. esok lusa buang.. kalo touching mula la deactivate blog.. huhuh!! sebab tu la entry tak pernah banyak pon.. malahan ku pun tak tahu bila besday blog nih.. miahahah..


BEST TAK BERBLOGGING NIH?


cakap tak best leh tak.. hehehe.. opkos la best .. kalo tak takder la sampai giant nak menulis gitu.. melalui blog boleh tambah kawan.. pastuh boleh bercerita.. ceciter ceciter.. like that la.. pastu kalo marah ke suka ke leh luahkan.. cukup reasons???? :P


antara syarat syarat lain...



  • Postkan entri korang ke ruangan komen entri ni !
  • Pastikan sebelum pukul 8.00 Malam ni !
  • Semua layak jadi VIP !
  • Jangan lupa bawak roti gardenia coklat sekali ! <-- Lebih lebih pulak. Haha               



semuanya settle.. mekasih.. XD

JeMaRi AsMaRa 2Nd GiVeaWay


disebabkan fara takderkerja sekarang so fara nak join Jemari asmara give awayni... give away ni dianjurkan oleh empunya belog sempena 3 perkara..

i. Ulang tahun perkahwinan ibu dan ayah yang ke 8 tahun hijrah pada 12 Rabiulawal 1432H
ii. Pembukaan Asmara Collections @http:jemariasmaraonlinebiz.blogspot.com
iii. Jemari Asmara bakal berusia 3 bulan pada 23 Februari 2011

saper nak join sila klik picture ya.. btw sedikit gambar untuk tatapan semua... psttt... sengaja nak suh korang teruja ntuk masuk Ga ni..  

antara benda benda yang dijual kat Asmara collections..  kalo nak lebih lagi sila terjah sini keys... ASMARA COLLECTIONS




yang ni pulak antara barang barang yang dicreate oleh Asmara Collection.. yang nih terjah dekat blog Jemari asmara jerk.. omg santek kan.. korang amsuk la Ga nih.. maha tahu benda benda nih hadiah dia.. sweet owh.. macam british collection gitu... nak p tengok lebih lebih klik sini.. JEMARI ASMARA



ok lah itu saja.. like fara said tadi saper nak masuk sila click banner paling atas sekali... hadiah hadiah dia memang super duper gempak .. 3 kategori lak tu.. kowt takder rezeki fara ader rezeki korang best gak tuh...boleh tumpang bangga... hehehe... 


erh btw lupa.. kalo sesiapa masuk under Fara (which mean tahu ga ni under my blog).. tulis la nama aii as referal.. Nur farah hani... kalo tak paham sila p terjah ke blog empunya GA dulu dan pahamkan.. tak nak pun takper.. MErajuk.. huhuh!! :P

sekian mekasih.. XD

Saturday, February 19, 2011

My 30 minutes surveys

hari ni mood bosan masih ada.. tehee...
tapi pagi tadi bukak blog tengok tengok ada orang tag..
thanks Lia.. time bosan bosan ni kena tag ader la jugak benda nak dibuat.. hehehe...

so lets do it... XD


instruction : once you are tagged, answer the question honestly. No lying or cheating ok ?  
 Insyaallah tak menipu.. miahaha... kalo saya tipu pun saper tahu.. lalala... Xd

starting time : 11.14 pagi
name : Nur Ain Farah... tetttt.. hehehe.. nama penuh aderlah rahsia... just cal me ain, fara, hani,nia, Faraain and aper aper jerlah... tehee.. orang nama panjang memang cam ni.. gedix  ...=p
brother(s) : brothers tu adik ke abang.. hehehe.. ku ada abang sorang (Amir Fazrie) adik laki dua.. (Izzat Shafiq & Iqmal hakim)
eye colour : cokelat cokelat pekat gituh... tapi yang konpirm bukan hitam.. miahahha.. budget mat salleh warna mata cokelat..
shoe size : 5.. tapi selalu jerk guna sandle saiz 4 (rembat akak nyer) ngan 6 (rembat my mum punya)
hair : "hitam itu menawan" rain *bak kata Lia... tehee...tiru lak...:P
piercing : tak ader tak ader... teruja giler nak tindik segala nih.. tapi takut bila kena tembak mati lak.. miahhaha.. one days nanti akan ku tembak jugak telinga nih.. nak pakai earing la kunun... :p
height : 156cm kowt... tak pun 168.. setiap kali ukur setiap kali beza.. apakah???? XD
what are you wearing right now : tshirt ngan seluar sudey... nak pakai per lagi????
where do u live : tanah merah, kelantan *erh erh sama la lia.. ceys padahal satu kampung.. hehehe... tapi skang aii kat putrajaya...
favourite number : 3 kowt ...
favourite drink : coconut shake... cocoa collogen.. aii like.. :P
favourite month : september *sebab harijadi.. miahahha... walau orang tak sambut tapi kusuka juga..
favourite breakfast : Roti with air cocoa..


HAVE YOU EVER

broken a bone : ta pernah.. ke anda madsudkan tulang binatang?? ayam?? ikan?? ahahha...
been in a police car : hurm.. tak pernah.. saya budak baik.. XD
fallen for a friend : always.. miahahha.. okeys tipu.. yang seriously and buat rasa tusentap sampai ke ulu hati sorang jerk.. yang lain main main sudeyyyy... 
fallen for a guy / girl for a short time : selalu... tapi dulu.. now.. sudah tidak punya rasa untuk falling kepada sesiapa pun.. single is better... 
swam in the ocean : apa tuh! ku tak paham... hukhukhuk...
broken someone's heart : selalu... ko buat aku .. aku buat ko balik.. easy right???
cried when someone's died : of course... 
sat by the phone all night waiting for someone call :  saya tak suka and tak reti bergayut.. kalo dulu akan selalu waiting for mesej.. tapi dulu la.. skang dua dua ku tak suka... 
saved e-mail : email penting jerk.. yang lain dustbin!! tapi time rajin wat cleaning la.. time masalah biarkan jerk... 
been cheated : curang atau ditipu??? ku tak paham... huhuhu... bi fail!! 


WHAT

your room look a like : like bilik study lah memandangkan my room hanya diguna untuk study.. tidurbilik lain.. so dalam ni ada meja.. almari buku.. almari baju.. note board.. 
what is right beside you : takder apa apa.. ader handphone ngan calculator yang tak sempat disimpan sebab baru pas wat kerja far.. rajinkan aii.. mekasih.. XD
what is the last thing you ate : keropok lekor... baru jerk lepas...


WHO

the last person you tell : Anis izati kowt... kawan sekelas .. bincang sal case study..
who was the last person you danced with : tak pernah lagi... kita dua lah boleh.. hehehe
who last made you smile : Nur Aina Farisha.. my sister.. kuh rindu sama budak yang selalu touching itu.. *actually msej my mum semalam but dia tidur so my sist yang reply.. 


FINAL QUESTION

what are you listening right now : Dalam Sujud cintaku by halim.. lagunya syahdu dowh.. hehhee...
what did you do today : duk umah je... esok der presentation.. tapi kuh takder mood nak praktise.. omg hope esok semuanya ok ok sahaja... 
are you the oldest : no.. anak ketiga dari 7 beradik... kupunya abang kupunya kakak.. kupunya dua adik laki n dua adik perempuan.. complete right???
indoors or outdoors : meaning?? indoor kowt... :P


TODAY DID YOU

talk to someone you like : talk to my heart sudey...  
kiss someone : mana leh kiss kiss.. dose Tuhan marah...
sing : tak.. hati ku bosan.. tak der mood nak melalak..
talk to an ex : tader tader... dia dah mati!!! *erkk.. ku tader ex lah..
miss someone : miss my supportive!! always...  
eat : yups.. breakfeast.. roti ngan air cocoa and keropok lekar tadi... 

LAST PERSON YOU TALKED WHO

you talked on the phone to : anis izati... study purpose..
you went to the mall with : my friend.. study purpose..
who cheered you up : my suppportive.. n kawan2 bloggers... 

have a crush on someone : no comment... 
what books are you reading right now : case study... study purpose
best feeling in the world : when i feel that your are nearest wif me evendo you are far far  away from me.. feeling itu takkan pernah hilang right.. damn it!!
future kids name : ada nur and mohd kat depan.. terlalu jauh untuk difikirkan.. 
do you sleep with stuffed animal : ku tak mahu.. Xd
what's under your bed : takder apa apa... 
favourite sport : bowling.. biar tak reti main pun.. badminton.. kusuka..
favourite place : Tasik putrajaya.. rindunya nak pergi sana.. aii need fresh air.. tapi ta sempat nak pergi.. ku busy... 
do you have a job : tader kerja.. miahaha.. 
what time is it now : 11.39 am.. tak sampai setengah jam jugak lah.. hehehe... 


with however long it took you to complete this,
post as "my 30 minutes survey" and tag 15 people...
ok itu saja.. tag??? nak tag
and semua la.. dia nak 15 belas orang seyh... saper ader masa buat yerk.. takder masa.. takper.. fara tak marah pun.. miahahhaa...

Hidup yang membosankan!

hari hari minggu memang membosankan... nak keluar?? bukan jenis Fara la kowt nak kuar malam malam nih... takderkewjer erhhh.... kerja banyak.. asaigmnet bussines nak kena hantar this week.. so far bahagian fara tinggal sikit jerk lagi.. belah my friend?? aii dont know and siyesly takder rasa nak tahu buat masa sekrang.. aii da bgtau they all if ader apa apa just text me so bila tak dapat apa apa mesej that mean ok lah tu kowt...

btw... siyesly kubosannnnnnnnnn... huwaaaaaaaaaaa.. rindu kat adik.. kalo duk kampung kan bagus.. ada adik2 ... boleh gaduh gado manja ngan mereka.. duk sini cam tunggul jerk.. huhuh!!


rindu sama kamu... (T_T)

P/s:- Bila saya gembira saya mahu kamu turut gembira..
bila saya bosan saya mahukan kamu untuk bercerita..
bila saya sedih saya harapkan kamu untuk menceriakan..
bila saya marah saya harapkan kamu untuk mendengar ketidakpuasan hati saya..
bila saya benci saya harapkan kamu untuk menghilangkan rasa benci itu..
bila saya kecewa saya harapkan kamu untuk menghilangkan rasa kecewa itu..
bila saya lemah saya harapkan kamu untuk menaikan semangat saya kembali..
tapi bila kamu pergi.. what can i do?? should aii fight for you???


dıd ʎou ʞnoʍ ɥoʍ suɟɟǝɹ ı ` ɯ sɟ ʎınb 1ıʞǝ ɟɥıs ɟoɹ   1onb ɟıɯǝ.. pǝn ɟ s ʎ  pǝn ɟ dǝnb n  p  ʎ nb ɟǝɹƪ dı d 1 ɯ dunı  nıɥ. buʞ n ʞ ɟ  s ʎ  ɯǝnʎǝs 1 dıɟ ʞdıɹʞ n bǝbını ɟ pı  d  ʞǝɟıʞ nʎ  s ʎ  bǝɹɥ ɹ p  ʞ 1 u ʎou  d  s ɯ  ..  ɟ 1ǝ sɟ  ıı ʞnoʍ bı1  ʍ ʞɟunʎ  s ʎ  1ǝɯ ɥ ɯ ɥupun bǝɯbıɹ  ʎou  1ʍ ʎs ɥǝɹǝ ʍıɟɥ ɯǝ.. bǝ ɯʎ suppoɹɟıʌǝ ʍɥǝn ı  ɯ doʍn.. ɯ ʞǝ ɯǝ ɔɥǝǝɹs ʍɥǝn ı` ɯ s d.. 1ǝnd ɯǝ ʎouɹ ǝ ɹs ʍɥǝn  ıı ʍ nn  ɟo sɟoɹıǝs ɯoɹıǝs.. ɟ pı ɥ ʞıʞ ɟnʎ ???