Thursday, January 20, 2011

Ya saya memang Jakun! so???

tadi kan aii pergi mydin..
pastu masa kat mydin tu kan.. aii nampak ada lelaki tu dia duk ralat sangat pilih udang..
so aii pun pandang la kan..
pandang dengan perasaan yang gile kagum ar.. hahaha...
and mungkin lama sangat aii pandang dia.. sampai dia perasan..
aii pun wat derk je ar.. still pandang jugak ngan muka tak bersalah..
last last aksi dia.. dia pandang udang.. pilih.. masukkan dalam plastik pastu pandang aii..
pastu pilih udang balik .. masukkan dalam plastik pastu pandang aii balik..
annd aii still buat muka tak bersalah .. hahaha..relex sudaaaa..
btw dalam kepala dia mesti terpikir

"minah ni apesal pandang aku semacam.."

tak pun "minah ni tak pernah tengok udang ker??"

atau kalo guys ni jenis perasan gila dia akan cakap

"minah ni pandang2 aku suka kat aku ker.. tau la aku hensem"

or mungkin juga dia akan kata

"minah ni mesti gila! pandang orang macam nak makan.. aku sepak kang"

wut wut.. sesuka hati youu jerk nak sepak aii kan.. hehehe..
actually reason aii pandang dia coz kagum! bukan sebab dia hensem atau bukan sebab aii gatal atau yang sama waktu dengannya.. tapi sebab itu memang habit aii.. heee.. yer saya memang suka perhati orang yang pilih lauk lauk mentah..sayur ke apa jerla.. dan semestinya orang yang aii pandang tu tak lain tak bukan aderlah lelaki.. sebab,. siyes aii kagumm..

yer la.. diorang tilik ayam udang ikan tu macam diorang expert gila whether benda benda tusemua still berkeadaan sihat dan walafiat..
kalo suh aii.. fail! kalau tengok perempuan2 y pilih.. tak heran! sebab perempuan memang exper bab bab ni.. kecuali saya..

btw.. itulah akibatnya kalo dimanjakan sangat.. chewah. ye ar! aii kalo pasar pasar yang betul betul jual bahan basah jerk memang tak pernah pergi *maybe pernah kowt tapi berzaman dulu ar.. .. lain la kalo tempat tu ader jual baju .. kain pasang.. bukan tak nak pergi tapi tak berpeluang nak pergi.. dulu selalu touching bila my mum pergi pasar borong tak ajak.. one day tu aii cakap kat my mum.. "pergi pasar tak pernah nak ajak.. nak gi jugak!!"


kata my mum.. "ingat best sangat ker pergi pasar tu.. ngan basahnya ngan baunya"
errk!! ok fine! sejak hari tu aii dah tak pernah bermimpi nak p pasar borong lagi..

dat why la till now..aii memang gila jakun kalo tengok mereka mereka semua ni..
lagi lagi kalo g pasar .. lagi aii suka tengok.. tengok lelaki potong ayam segala.. wah hebat ar.. ganas ganas.. teruja aii..

btw selain dari teruja..bila tengok tu kan.. rasa macam nak cakap..

"errhh sweet la ko pilih2 sayur/udang macam tu.. pandai erk!" *ayat ni tak tau ar nak perli ker nak puji..:-)

pastu kalo lelaki ngah buat semua tu sambil dukung baby atau anak dia yang kecil la kan.. lagi sweet.. hahaha.. aii gila! tapi betul juga..i like..

so conclusionnya.. pada lelaki2 kat luar sana kalo nak mengorat perempuan yang tertiba ko terjumpa kat pasar2 ke pasaraya ker..sila berlakon bahawasanya kamu sedang menilik bahan2 basah/pasar ni sebab perempuan itu pasti teruja.. terutamanya perempuan macam saya yang tak reti hal hal dapur ni,.. hahaha...kami akan pasti gila kagum..

sekian mekasih!=p

p/s:- Time balik tu sekali lagi terjumpa guys yang aii perhati tu... dia duk pandang aii.. dan aii hanya mampu buat muka tak bersalah sahaja.. AMPUN PAK!! *sesungguhnya tiiada niat nak mengorat atau mengatal.. hanya kagum sahaja ..=p