Saturday, January 1, 2011

Tahun baru kawan lama

hari ni tahun baru.. hooyeah..
errkk.. padahal tadi dah wish harus cakap lagi ker??
jawapan sy..suka hati la.. lalala..

ouh yea.. hari ni tak kuar g mana pun..
sebab semalam, semalam, semalam dah kuar.. so for this 2 days aii cuma nak rest sepuas puas hati.
almaklumlah bila start kuliah nanti harus tak der peluang nak rehat lagi.. I busy nyah..  kononnya la..

ouh yea.. (ulangan ayat buat kedua kalinya)
hari ni hapy dowh.. bukan sebab new year jerk.. tapi suprise..
Fara Jumpa kawan masa sek rendah dulu.. back to 8 years ago..
ohmaigod ohmaigod.. teruja!
tapi bukan jumpa life la..
jumpa kat fb jerk.. hehehe..
Nadirah darus namanya..
so im la kami..
borak sana borak sini.. teringat kepada kengkawan yang lain..
to be honest..
tetiba jer rasa rindu gile pada semua..
tapi tu la.. kepala hotak fara ni bukannya betoi sangat.. so tak banyak kawan2 yang aii ingat.. lagi2 y tak aktif tu.. langsung tak hengat.. hahaha.. siaan...
tapi ada jugak la sikit2 yang fara hengat..
the most is..

Nurainie.. antara my first friend .. waktu mula2 msuk sek rendah tu.. (Fara pindah from bp to tm masa darjah 5.. tahun 2000 i think.. bapak lama!!).. tapi kami satu sekolah sampai form 5.. kiranya baru tiga tahun la tak jumpa..

Ernie.. Syida.. Amizah..yang till know tak pernah pun kami contact lagi.. tapi pun kami sek menengah sekali.. so maybe dalam 3-5 years je la tak jumpa..

Mariam N Sueriaty till now i still contact ngan mereka.. rumah kami semua dekat jerk..

lia Asmira.. pun dekat jugak.. tapi contact melalui fb.. sama macam nadirah.. almost 8 year kitaorang tak jumpa sebab they all get higher result masa upsr.. then g mrsm.. dat why tak jumpa..

shakira n sharina n siti - rumah they all kat ngan kampung aii.. baru jer jumpa last week.. g majlis kahwin kawan aii.. siti .. pun satu sek ngan kami semua.. 

untuk budak2 laki lak.. yang fara hengat cuma sikit jerk..

shahrul Nizam-- musuh utama i dulu.. hehehe.. reason jadi musuh.. dia suka kacau aii.. sampai menangis2 i dibuatnya sepanjang menjadi budak baru masa darjah lima tu.. darjah enam i lak buli dia.. hahaha.. tapi kita org sekampung.. so sesekali masa i balik kampung ada la jugak terjumpa dia..

Naim-- sama macam shahrul.. perangai cam sengal jerk dulu.. tapi skang mereka berdua da jadi budak baik kowt.. hahaha,...

Asrul Nizam and izhar and izwan-- budak2 y i selalu melepak kat bawah pokok pinang dulu.. aduh darjah 5 dah pandai melepak. Teruk sungguh!

then yang lain2 .. zainal.. saiful.. n edy!! yang ni semua memang Fara tak pernah contact..

ouh ya.. ada lagi dua orang.. which is ayu dan E.. yang ni masing2 tinggal kat  putrajaya ni.. tapi E fara tak pernah jumpa.. Ayu.. last year ada terjumpa..

hurm.. pejam celik pejam celik.. masa cepat berlalu.. bila dikenangkan kenangan yang lama rasa rindu sangat..
terasa macam nak putarkan balik masa dan pastikan setiap hubungan yang terbina tidak akan pernah berakhir.. nak memastikan setiap kata kata yang terluah takkan ada yang melukakan.. nak memastikan setiap perjalanan didalam kehidupan hanya ada kenangan yang mengembirakan.. tapi lumrah hidup..
sekali anda berbuat silap.. sampai mati kesilapan itu akan dikenang..

aduh.. forget everthing in this worlds..Fara doakan mereka semua sentiasa berbahagia.. sentiasa.. amin..
ok end!

p/s:- dulu masa kenal umur 10 tahun.. skang dah 20.. fuyooo.. tak sangka Fara masih hidup till now.. alhmadulillah...:-)