My First day Impresion


hari ni first day kuliah start..

so dengan semangatnya semalam tidur awal..
dengan harapan esoknya bangun pagi dengan muka ceria berseri bak bulan purnama..
echewah.. tipu jerk.. padahal semalam tidur kul 1.30.. bukan buat apa.. berangan jer lebih!

tapi tidur lewat pun stil tersedar awal.
da kata first day.. so semangat la jugak..
bangun around 6.30..
disebabkan ramai orang.. so nak mandi pun kena amik turn..
jadi solat la dulu.. sementara menanti makluk2 lain mandi..
aii pun p dapur basuh pinggan..
kemas kemas ..
pastu sapu rumah.. sampai bersih berkilat dan licin..
then masak air.. wat breakfeast..
wah!!! sweet tak apa yang fara buat???
ada ciri ciri anak dara mithali tak..
hahahaha.. macam nak kena lempang jerk soalan..

after buat breakfeast baru la p mandi n get ready 1 2 3 to go to kampus..
around 7.30 i da terpacak kat bawah apartment..
waaa.. korang tau tak.. time table for this sem sungguh2 heaven..
isnin till rabu kelas start kul 10..
khamis kul 8 till 12
n Jumaat takder kelas.. diulangi yerk.. TAKDEW KELAS.. I loikkeee...
serius hapy n bersyukur yang teramat coz yer la .. every sem harus aii terkejar2 nak ke kampus.. almaklumlah tinggal kat selatan belajar kat barat.. seawal 5.30 da kena bangun.. bilal kat masjid baru jer nak solat.. aii dah kuar dari rumah dah..
pastu kalo nasib tak baik.. bas takderk.. g kampus kena sound ngan lect lak.. aduh. parah! sampai ada ketikanya tahap malu tu tinggi setinggi gunung everest..
tapi apa apa pun.. syukur sesangat jugak.. coz i think ni salah satu faktor yang buat Fara lebih sedaya upaya mencuba untuk mendapatkan higher result.. nak cover kesalahan diri sendiri.. hahaha..

so itulah permulaan untuk hari ini..
tapi siyes pagi tadi Fara bersemangat gilew nak start study.. hehehe..
teringin nak pegang pen katanyaaa...
tapi tak belajar lagi pun hari ni..
introduction subjeck je.. cam biasa la kan..

so berblogging la kite.. kitew ker??? :-)

p/s:- ngah pikir nak rompak bank mana ntuk bayar module for this sem coz duit da habis wat shopping..hahaha.. idea pleasseeeee....

JANGAN BERPUTUS ASA APABILA MENGHADAPI KESUSAHAN kerana TITISAN HUJAN YANG JERNIH JUGA BERASAL DARI AWAN YANG GELAP.

Popular Posts