Misteri blok terbakar..

yer ini aderlah satu misteri hokey..

tadi elok elok takder idea nak berbelog terus banyak lak yang appear after bunyi neno neno neno.. hahaha.. sweet arh bunyik dia.. langsung tak menakutkan..=p
okey citer dia..
sat sat... nak ingat..
alamak fine! aii pun tak tau cemmana citernya.. hahaha..
coz after tulis entry superrr doopaaa ni aii terus tidur.. time tu about kul 8 kowt..
bangun bangun dah kul 10 tu pun sebab bunyi neno neno ni lah buat aii terjaga
so kuar la g ngintai kat tingkap.. tengok ader kelip kelip lampu warna warni.. sungguh comel..=p
ok itu aderlah lori bomba..kata akak maybe ader dapur y terbakar .. katanya lagi tadi ader orang2 duk keliling rumah.. ngah cari tempat y terbakar.. maybe dia juga kowt yang report too bomba,.. kata akak la..
i pun tak tau betul ke tak.. tapi yang jelas lagi nyata memang ada bau something terbakar!
so maka terkinja kinja la kami semua terjenguk jenguk kat tingkap tu..
oh ya lupa nak citer kebakaran tu kat bahagian bawah floor aii ..
aii floor 11..
tempat kejadian tingkat berapa?? tak dapat dikenal pasti sehingga kini.. yang pasti tingkat bawah!
nak tau tengok la berita tv3 atau beli lah surat khabar.. hahaha.. *tu pun kalo masuk berita la.


ok conti story for da first aii just nampak lampu kelip kelip tu jerk..
terintai intai la jugak situasi kat bawah apartment ni..
suram jerk i nengok! kebakaran ni tak menarik perhatian ke?
disebabkan tak puas hati ngan view so aii amik la spect and .. tadaaaaaa!!
fine.. memang ramai orang kat bawah.. suasananya agak meriah.. plus kat blok bertentangan kitaorang boleh dikatakan ramai yang duk bergayut kat tingkap.. nengok benda alah ni la.. heee.. tak nampak rupanya.. lupa rabun.. hak3..

*gambar dicurik dari kak nabila nyer fb.. hehehe..

ok lah.. itulah gambar keadaannya from tingkat 11.. tapi tak jelas sangat.. almaklumlah.. kami kat awan.. bomba kat bumi..:-) so itulah saja.. sekian berita dari wartawan tak bertauliah .. Nur Farah Hani *nama glamor hahaha...   tentang misteri blok terbakar *reason kata dia misteri sebab sampai sekarang aii tak tahu tingkat berapa sebenarnya dari tingkat 11 blok 12e1-t11 ..apartment fasa 12, 62050 Putrajaya.. mekasih!

btw.. korang nak tau tak.. lately ni banyak sangat kejadian tak diingini terjadi.. siyes! aii think Putrajaya sudah tak seaman dulu..* motif mengemukkan tulisan tu? sebab nak suh pihak pihak berwajib alert akan keselamatan kami.. btw kalo terbakar cam ni tak leh nak avoid la kan.. tapi bahaya gak right..

minggu lepas.. blok sebelah  kisah bibik aka amah yang meninggal.. coz terjatuh from floor..entah!.. btw story tu masuk paper kan? so korang baca sendiri.. tak nak citer lebih2.. takut.. hehehe..

pastu sebulan atau dua bulan lepas jugak la.. kes rogol kat flat pensil.. depan jerk from our apartment!

siyes! takut! kesan dari tu menyebabkan aii dah tak berani balik malam.. nak kuar pagi ntuk ke kampus pun agak seriau jugak.. ko tahu lakan Putrajaya ni kalo nak tahu la.. siyes fara leh cakap aderlah tempat dimana polis cuma perlu bergoyang kaki..sebab kadar jenayah dia rrendah kowt..sebab yerla every time every moment polis buat rondaan kat setiap kawasan.. tapi tu dulu la... DULU!! now tidak! polis pun dua kali lima jerk.. bukan lah jahat..tapi gatal.. ngan aii selalu jerkk berhai bye bye.. senyum segala..ceys!!
oh ya.. sekarang ni jugak makin ramai bangla kat sini.. oh what the hell!! siyes fara tak suka.. diorang membuatkan fara rasa tak selamat all the time.. dah tu pandang orang cam nak makan.. ceys!! aii tahu la aii sweet kan.. hahaha.. okey gurau jerk.. tapi betul la tu.. now memang aii rasa putrajaya dah tak selamat.. kalo dulu pukul 11 lebih malam pun aii leh tingtong ting tong jerk jalan ntuk balik rumah yang take time 10-15 min (from flat hijau ke apartment) .. now? nak naik bukit yang tak sampai 500 mter pun rasa... eii macam macam rasa la..

dah tu kalau dulu.. naik bas pun rasa selamat.. ni dulu jugak la.. aii rasa selamat ni coz boleh dikatakan aii kenal semua.. almaklumlah hari hari duk bertunggu tangga kat sentral tu.. tapi now.. kalau sorang sorang naik bus? malam malam lak? ouh tak yah la.. menakutkan.. sebab mereka mereka ini sungguh gatal hokey.. hahaha.. tak kira tua dan muda.. kalo mudakita paham la kan.. kalo tua.. omg.. geram jerk fara nak sound

"pakcik..sedarla..rumah kata pergi kubur kata mari.. "

"pakcik.. cuba pikir kalo anak pakcik ader orang kacau macam ni.. pakcik tak terasa nak marah ker?"

"pakcik behave okey.. buat malu kaum jerk"

hehehe.. berani tak aii??? lalalala.. hakikatnya aii hanya mampu marah marah dalam hati .. hehehe.. sebabnya aii takut makin agresive lak jadinya.. btw tak semua ya.. diulangi tak semua..ader jerk yang till now baik ngan aii.. baik baik jugak.. tapi percaya tak pernah pun la.. hehehe.. AMPUN PAKCIK!!

so conclusionnya jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri.. mekasih!=p *conclusion memang tak der kena mengena ngan entry.

p/s:- nak tido nak tido!!

Popular Posts