Life Is Just Like Fairy Tale!

fairy tale fairy tale.. saper suka  fairy tale! angkat tangan.. hoyeah.. hahaha.. over excited lak.. heee..

actualy before diteruskan marilah kita sama sama menghayati video ni *ok fine aii tahu video ni y dah lama punya.. tapi harus tempek kat sini sebagai mukadimah kepada isi cerita.. mekasih.. =p.. pssstt.. berzaman dah aii simpan video ni tau.. 

video

sweet kan sweet kan.. sweet kan.. ok fine aii know ramai gila yang kata.. "omg so sweett!! "nak nak".. tapi tak kurang jugak yang cakap.. "membazir betul" tak pun "takpernah lagi tengok wedding yang kebaratan macam ni.. ish2.." sambil geleng kepala.. apa apa pun.. for me.. jauh disudut hati.. omg! i love it.. sungguh2 heaven! tapi back to my topic know.. yeay! sungguh fairytale majlis perkahwinan adik beradik Nasa ni..

dulu masa aii muda2 dulu.. ok fine! aii still muda hokey.. hahaha.. i mean masa kecik kecik dulu selalu berangan benda benda yang fairy tale macam ni la.. hahaha.. like jumpa anak raja la.. macam macam.. and maybe disebabkan tu la aii gila benar ngan novel.. sebab kebanyakan kisah dalam novel macam fairy tale gitu.. pada setengah orang.. novel hanya ilusi pemikiran mengunakan logik akal.. tapi pada aii seburuk atau sekuat mana pun dugaan dalam novel tu .. yang mana dari sedih ke hapy ending life sebenarnya berlaku dalam dunia ni jugak.. yer la.. cuba pikir! kita manusia berjuta juta.. sedangkan kisah tu.. just satu! so mungkin ader yang kisah hidup dia betul2 like that! eii.. logik akal pemikiran hokey.. *teruja teruja.. hahaha..

walaupun for me la.. kebanyakan fairy tale dunia ni berlaku dalam topic love jerk! tapi still ader jugak yang merangkumi ruang lingkup kehidupan.. whether karier.. live.. studies or else..

contoh yang paling nyata sekali.. macam Dato` Siti Nurhaliza! *tempek sikit muka dia!


seingat Fara.. pernah kuar tv yang story sal life dia ni.. yang ader story sal dia ni masa sek2 dulu .. tolong mak dia jual kuih jerk.. but now?? gila superb ar karier dia..  kaya! cantik! ada produk kosmetik sendiri.. and macam macam la.. gile heaven! sekali pikir macam fairy tale lak life dia tu.. dari perempuan biasa and now?? lu pikirla sendiri.. hehehe..

selain dari dia.. Mawi pun sama.. *tempek sikit muka dia..


before dia masuk af dia punya life pun biasa biasa jerk! but now! rumah pun dah macam istana hokey! siyes macam fairy tale jugak.. ok fine mungkin pada setengah orang tak.. tapi pada kami kami atau manusia yang kehidupan sederhana macam fara.. bila tengok mereka2 yang dulu punya kehidupan sederhana jugak but now?? memang seratus peratus Fara kagum gila ar!

itu dari segi karier and life la.. banyak lagi sebenarnya.. tapi dua ni la yang fara kagum gila plus cuma ni jer yang fara tahu .. hehehe.. *almaklumlah stalker artis... =p

btw antara lain yang fara kagum and anggap cam fairy tale jugak adalah.. jeng jeng jeng..
opkos love story miss nina ngan Noh hujan..


sebabnya..  first sebab miss Nina anak tan sri.. and noh hujan.. kata mereka.. erh bukan aii sendiri pernah terbaca kat paper.. kata Noh "Saya hanyalah budak kampung".. budak kampung mana tu fara tak tau la.. heee.. tapi apa yang Fara faham maksudnya disini adalah dia cuma orang orang biasa jerk.. walhal miss nina tu?? so macam agak fairy tale la disini..

antara reason lain yang buat fara kata it just like fairy tale sebab.. dari dulu lagi dalam kepala fara memang state orang berkedudukan like dato`  .. tan sri or whatsoever ni la takkan boleh masuk ngan orang2 biasa.. whether it just my opinion or mungkin juga terpengaruh dengan citer citer kat tv atau novel!atau memang realiti life!

so bila Noh Hujan kata parent miss nina ni so out spoken fara rasa macam.. wah! tak sangka ada lagi orang2 berkedudukan yang humble cam ni erk! tapi alhamdulillah la kan.. jodoh dia..

so itulah saja contoh2 yang nak ditunjukkan..
back to the video kat atas..memang fairy tale gila.. siyes fara kagum..whether majlis ni memng gila superb atau video yang dibuat oleh cst production ni yang buat majlis ni seolah olah heaven gila..tapi bila tengok view dalam tu pun kita dah tau.. santek! superb! mahal! and yang penting ia menunjukkan prestij majlis tu sendiri..
anak orang kaya la katakan..

for me sendiri..  like aii said la.. dulu suka berangan benda2 macam ni.. tapi dulu la.. makin dewasa ni.. makin faham kalo fairy tale ni just akan happen pada orang orang yang punya bakat.. wang.. and the most is bertuah!

fairy tale ni jugak just like impian jugak la kan.. apa yang anda inginkan menjadi kenyataan..
kalo fara kan.. *pssstt.. edisi berangan sekejap!
keajaiban yang paling aii inginkan dalam dunia adalah menjadi kaya.. muahaha.. tapi bukan la kaya sampai title dato datin tu.. bukan hokey! just punya duit supaya dapat beli rumah besar! for my parent! dan dapat pergi bercuti ke overseas setiap tahun.. with my family! hoyeah i like!!

tapi tahu benda tu takkan jadi kenyataan! mana Fara nak cekau duit supaya jadi kaya? kahwin ngan orang kaya?? orang kaya pun tak mau pandang.. muahaha.. btw Fara pun tak hingin ngan orang kaya.. hahaha.. sebabnya Fara tahu my parent takkan restu.. hehehe. pelik kan my parent ni! orang lain beria suh anak dia mentakle guys2 yang poket tebal ni.. tapi my mumy awal2 dah warning! "tak sah duk gatal cari pakwe orang kaya" ..  hentah kenapa hentah! pelik fara.. disebabkan fara ni suka berangan .. so bila my mum cakap macam ni.. dalam kepala aii pun state  "my mum ni mesti ada sejarah pahit ngan anak orang kaya sebab tu macam tu".. hahaha.. jahat betul pemikiran!*yer la.. kowt2 la penah dikeciwakan sama mereka.. hee.. tapi bila dah terdedah ngan dunia luar ni plus memahami erti kehidupan baru la aii mengerti.. chewah! betul! jangan cari orang kaya! sebab kebanyakan orang kaya duit ni miskin hati dan perasaan. dalam kepala otak diorang semuanya boleh beli ngan duit! so perasaan cinta anda tu tak bernilai hokey! tapi jangan la pasni kalo korang terjodoh ngan they all korang tolak lak! *itu tolak tuah namanya .. all of this based on la kan.. tengok baik buruknya dulu..

btw itu fairy tale yang betul fairy tale la.. yang takkan jadi kenyataan..
but as aii said kalau hati nak.. semuanya boleh..
so all this fairy tale fara akan pastikan ia akan jadi kenyataan suatu hari nanti.. even for once.. even have to waiting for a long time..even hanya 50% yang menjadi kenyataan!
yeay! fara akan pastikan benda yang fara anggap fairy tale ni akan jadi kenyataan.. which is pertama aii nak ensure suatu hari nanti rumah my parent*rumah yang sedia ada direnovate  dah besar enought untuk kami satu keluarga.. which mean rumah tu harus ada cukup bilik untuk kami adik beradik.. evendo tak tinggal kat situ tapi aii really hope that walaupun bila dah besar ni.. walaupun bila dah bawa haluan sendiri.. walaupun bila dah kerja and tak tinggal sekali.. paling kurang setahun sekali harus semua ahli keluarga berkumpul! nanti boleh la buat makan makan afamily! buat barbique! bakar sate! eii suka..

yang kedua! yang ni just my dream alone! kalau tadi view point dari sudut family but now my life sendiri.. fara harap sangat one days nanti fara boleh beli rumah besar untuk diri sendiri! macam ni.. lebih kurang la! tapi ni macam besar sangat jerk! hehehe..


and dalam rumah ni.. nak buat satu bilik bacaan! hah ini angan angan dari dulu lagi tau! becoz of aii kan suka membaca .. so teruja jugak kan kalo rumah sendiri ada bilik bacaan! heaven la..
pastu dalam rumah ni jugak harus ada 1 bilik solat.. 1 bilik tetamu 1 bilik aii opkos.. and selebihnya tu.. bilik tetamu jugak la kowt.. muahahaha.. bestnya... nak nak kalo ader kolam renang ngan balkoni.. suka suka.. hahaha.. tapi berangan jerk lah kan!! it will take time untuk jadi kenyataan! apa yang penting sekarang ni harus belajar rajin2 supaya keputusan dapat high supaya dapat appy kerja yang high.. and last gaji pun high.. hahaha.. and last last dapat la beli rumah yang high macam ni.. amin..

ok lah! penat dah menulis! panjang bebenor dah ni! kang terguling2 lak nak membacanya.. muahaha.. apa apa pun! aii suka fairy tale!

p/s:- nak tidur nak berangan ader orang kaya masuk minang. hadiah hantaran sebuah banglo.. hahaha.. fairy tale betul...

Popular Posts