Saturday, January 8, 2011

Kebosanan memaksaku menjadi Rajin!


bosan hokey..
yes.. sesungguhnya saya sedang bosan..
chewah.. bersaya saya pulak.. hahaha..

ok.. siyes..
memang aii bosan..
hari hari kerjenya makan, tidur, main game, makan, tidur, main game, makan, tidur ma...
ok stop! tak mau ulang dah..

sungguh situasi itu membosankan.
habis sudah treasure game jenis TIME MANAGEMENT tu..
dari diner dash, hotel dash, coffee dash, big burger, burger shop.. maid .. zuma n hentah hape haper lagi la. habis segala bapak kepada bapak game aii main
so udah penat!

nak teruskan ngan hobi membaca novel! takder novel baru yang dibeli. SADIS!!
so disebabkan bosan sangat dikala malam yang tak berapa sepi ni..
aii pergi la dapur basuh pinggan.. susun susun segala..
pastu kemas bilik study yang udah tak jadi bilik stud memandangkan my bro guna bilik tu..
and last angkat kain kat ampaian dan lipat!
bukan setakat lipat baju aii jer hokey.. dengan baju akak ngan adik sekali aii lipat.. muahaha.. rajin tak aiii??
lipat baju adik tu tak heran la kan.. dia sememangnya tak pernah lipat baju sendiri!
lelaki la katakan.. tapi yang tak tahan ngan baju akak2 nyer sekali aii lipat.. tak pernah dibuat ni...
sungguh buang tebiat..

tapi tu la bosan nyer pasal..
pas lipat baju n kemas tu aii susun majalah lak.. hehehe?? rajin tak??
lalala... hokey aii perasan..
tapi tertiba rasa cam nak gelak jerk..
mana tak nyer lately ni sikap rajin semakin menjadi jadi.. echewah!
setiap pagi harus aii menyapu rumah dulu.. n kemas2 segala..
sedangkan secara jujurnya..
dulu.. seminggu sekali nak pegang penyapu pun payah!
takder masa hokey!
ouh.. terfikir .. mungkin juga badi duduk rumah gamaknya..
kat kampung (rumah parent).. setiap pagi after solat subuh harus kemas rumah dulu before sambung tidur balik! .. so selama hampir sebulan menjalani hidup sebegini..
aktiviti mengemas rumah tu dah jadi macam tabiat yang perlu dibuat!
kalau tak buat rasa macam tak complete la daily routine..
hahaha.. cam tak leh blah lak kan..

ok lah itu saja..
btw ..dah tahu pasal gosip terbaru tak? ala pasal cerita  calon isteri untuk iqram dinzly tu.. agak agak aii leh interprame kat mak dia tak.. muahahaha.. colan menantu mithali.. dah cukup ciri ciri kan?? cuma tak berapa lawa jer..muahahaha..

ok.. enjoys!! =p


P/s:- nak sambung main game balik arh!