Thursday, January 6, 2011

Hari Khamis Yang gegabah

Gegabah tu apa erk?
mengelabah erh?
Hentah! aii pun tak tau .. main tulis jerk..
coz bunyinyer macam cute jerk kan.. lalalala...

before that..
berita selingan hari ni sungguh heaven sebab takder kelas.. hoyeahhh.. i loikeee!!

ouh jom kita bergosip ..=p
as like i say kelas for this sem jadualnya agak heaven..
semua kelas start kul 10 kecuali khamis..
disebabkan dah lama sangat tak pi kampus pagi so memang tak tau la bas ada ke tak..
almaklumlah driver bas kan macam ............... (isi tempat kosong sendirik)
so agak neves neves la.. kowt2 takder bas.. lewat sampai kolej
nanti kena tanya ngan lect...
kenapa?
kenapa?
kenapa? *dia soal laju kalah kete apa.. wuyooo..
(seriau  tengok kawan kena tanya macam tu coz dia lewat masuk .. tobat tak mau)
katanya lect dia akan tanaya kenapa? x 1000.. till dia da tak tau nak tanya apa..
aduh kalo kita tak tau nak jawab apa dia  tak amik kira la kan..
tak acii!!!!! teeeeetttttttt....

so nak cakap betapa gelabahnya sampai semalam kul 3.30 lagi da tersedar..
puas pusing kiri kanan.. tapi tak leh tidur!!
ceyss.. cam siot jerk..
tapi malas nak bangun.. ( buat hape bangun seawal itu.. buang tebiat kah??)
so tunggu till 5.30 baru la get ready to kampus..
kul 6.15 kuar rumah..
tiba tiba...
pokok bergoyang2 ngan lajunya..
jeng jeng jeng..
ingatkan hantu (echewah.. ko cakap lepas fara mai sungguh baru tahu!!)
ribut!! nak hujan rupanya.. tak perasan langsung..
nak redah till station bas.. payung takder.. hehehe.. (tak mampu nak beli sekaki payung.. lalalalala)
then i decide call teksi jerk..
nak suruh my bro antar pun hujan kan..
call teksi..
kali pertama .. tak dapat!!
kedua.. tak dapat!!
ketiga .. kehempat kelima.. banyak la ker nyer..
tapi langsung tak leh reach.. sehingga la tiba detiknya boleh.. chewah.. skema lak..
tapi suara pulak tak dengar.. (phone ko sajer nak dajalkan aku kan??)
ok fine!!
aii call my sister suh dia call teksi..
tapi sama jugak.. pun tak dengar suara..
then i try mesej..
ngah syok type text sms ..
phone lak mampus!!
ceys ceys ceys keju betul..
muka da pucat da ni..
takut tak sempat g sentral..
so naik lif p rumah balik..
bukak gate..
then nak bukak pintu...
lima kali cubaan tapi tak leh bukak..
huhuhu.. mengelabah punya pasal..
pintu rumah pun tak leh bukak..
n tetibe.. my sist bukak pintu..
"apa sal nih?" separuh menjerit dia tanya..
terkejut cheq hokey..
kus semangat..
terus ketawa sendiri..
 rasa cam hati cakap kat diri sendiri  "ko awat gelabah gila.."
macam tak biasa lak..

ok end of story..
my sis cal teksi..
n then i go to sentral..
melayang my RM6.30 sen hokey..
hahaha.. berkira lak..
ouh.. harus..
naik bas 50 sen jerk.. berapakah bezanya tu??
pssssttt.. dat why teksi putrajaya kaya.. kan???? .. lalalala..

p/s: tiada pesanan untuk hari ini.. hahaha...