Wednesday, January 26, 2011

Day 7:- My Dream Wedding

hoyeah hoyeah nak kahwin.. hahaha..
gila gatal..=p

first of all before aii teruskan harus diingatkan ya.. aii tak mau kahwin lagi ya.. lambat lagik!! banyak cita cita y belum dicapai so konpem2 la kahwin lambat lagi kan?? calon pun takderk lagi!! tapi apa la salahnya ai berdream dulu.. so don`t make it as a controvery to da people who are know me.. sian aii nanti.. tak sal2 orang cakap aii berangan.. hahaha..

tapi betul juga.. aii nak start dreaming dah ni.. hahaha...

soooooooo... let start....=p

so MY DREAM WEDDING????
apa ya??
first of all mestila tema kan.. tema??? tema??? siyes aii blur .. aii cari ar jugakk  tema kat google yang menarik tapi sob2.. buntu.. hahaha.. baru ai tahu payah jugak nak kahwin ni ya *sekarang aii paham mengapa kakak aii asyik bertukar tema jerk.. sekejap tu sekejap ni.. btw disebabkan aii pun tak reti nak memilih tema .. buat masa ni aii just choose simple but nice.. putih! sebab aii pilih putih.. putih tu suci dan bersih.. ai suka..=p


pelamin ni look sweet kan?? tapi aii tak nak kusi cam tu.. tak larat nak bersimpuh you.. kerusi tu aii nak tukar jadi kerusi yang biasa jerk... erhh sekali pandang aii macam dah jatuh hati betul ar ngan decoration dia.. nak macam ni arh nanti.. hahaha.. *tertiba!

btw kat depan tu ai nak ada red carpet..*tak warna red pun takper.. tapi ader carpet gak.. hee.. and tepi kiri kanan tu ada air yang mengalir.. ala cam raja Farah nyer majlis tu.. hee.. wat macam kalom panjang .. dalam tu ada anak itik ke ikan kecik ker*mampus tetamu semua nak kena kejar itik tu.. tak mau bg lari.... hahahar.. ouh sweet hokey.. tapi.. tapi.. tak leh ar wat cam tu coz rumah my parent kecik jerk so macammana tetamu nak duduk nanti .. heee. so cancel! depan pelamin tu just susun barang hantaran.. tepi kiri and kanan tetamu.. oh ya before masuk tu .. aii nak ada flower girl and boys kat kiri kanan we all.. jap jap nak pikir ada lagi ker erk budak budak kecik time tu? ermm!! ada! qistina.. atirah.. batrisha, azwa.. iqmal, hafiz..sarah.. hurm! banyak gak tuh! so cukup ntuk wat flower girl and flower boys?? erkk flower gak ker?? =p

pastu .. pastu takder apa dah kowt..sanding la konon konnnya ar.. hahaha... *nevos nevos.. after that majlis tepung tawar and what soever la.. mana aii tahu.. ouh ya.. bab pengapit.. opkos adik aii.. Aina Farisha.. time akak aii.. insyallah aii.. *tu pun kalo dia nak bg and aii rajin.. so time aii harus la adik aii lakk kan.. tapi kalo dia tak nak.. ai akan paksa best friend aii y jadi.. hahaha.. *tapi hari tu dia kata tak nak.. takut hlang seri.. sebab kitaorang kan nak kahwin dekat2 waktunya.. hahaha..

after sanding segala.. potong kek.. aii nak kek tiga tingkat! harus! erkk.. boleyh kan??? gambaran kek dia lebh kurang cam ni ar..


tapi tengok trend semasa gak ar.. kalo time tu ader y lagi hup to date so i follow ar yang tu.. btw kek ni aii nak letak kat.. ala.. apa tu anjung rumah?? lupa ar nama dia.. tapi letak kat tengah tengah tu.. atas meja cam ni gak ar..bawah kat lantai tu.. da bunga bunga roses yang ditaburkan.. wah romtic nyer!! btw tepi cake tu which is atas meja yang sama gak ngan kek besar tu aii nak ada cup cake?? reason?? after potong kek tu mesti la suap suap kan.. chewah! *seriau lak rasanya.. aii akan potong and makan kek yang palng atas sekali.. yang kecik tu jerk.. kek yang atas sekali tu jugak nak kongsi ngan semua orang.. which mean orang leh makan ar.. cup cake?? pun untuk tetamu jugak.. aii know jarang orang kongsi kek kahwin ni kan.. tapi siyes aii nak buat cam tu.. barulah kemeriahan majlis tu dapat dirasa.. oh ya.. just first cake ngan cup cake jer aii nak kongsi ya.. lagi dua tingkat tu akan diambil and disimpan didalam rumah.. hehehe.. sebab lagi dua tingkat tu just for my family.. cousin and whatsoever la..

after siap makan kek.. alah makan sesuap jerk! we all akan ker meja makan beradab lak.. dalam masa yng sama aii akan aturkan terus la.. dua tiga potong kek akan diletakkan kat meja beradab tu.. untuk makan sama sama ngan orang kat meja beradab tu.. ahli2 meja tu siapa ya?? siapa siapa jer la.. *psstt mak ai cakap dia tak nak duk kat meja beradap time majlis we all semua.. sebab?? dia nak layan tetamu..=p

pas makan segala tu.. majlis selesai kah?? ouh tidak.. after dat fotography time.. so amik la pict.. after amik pict salin baju.. oh ya.. berapa persalinan ya??? persalinan 4 kowt.. hahaha.. banyak yerk! satu untuk nikah.. satu untuk kahwin.. satu untuk persalinan.. satu lagi untuk fotograpy jerk.. which is gaun.. yang tu pasni aii terangkan..=p

so after salin baju tu.. amik gambar lak.. then after amik gambar tu aiii nak we all entertain tetamu.. bagi souvenir and segala.. aii nak wat cam majlis kahwin orang indonesia which is mereka tunggu tetamu kat pintu utama.. cam tu la aii nak wat.. nak salam salam ngan semua..sebagai tande mekasih sebab sudi datang.. susah susah jerk bawak hadiah.. hahaha... pastu habis suda! majlis tu sampai kul 6 jerk yerk! tak leh lama lama..  nanti tak cukup makanan.. hehehe.. then abisla kan..

oh ya tu untuk majlis kahwin kan.. lupa nak bgi tau.. aii kalo boleh tak mau esok majlis malam tu baru nikah! tak mau tak mau! nanti kelam kabut.. aii nak kita orang nikah macam contoh majlis sanding sabtu.. so malam khamis ar nikah.. senang kan??  untuk nikah tu.. baju warna.. err krim kowt.. hahaha putih ngan krim???

lagi lagi.. apa ya.. wah kuat betul dreaming aii.. heee.. sekali sekala.. *siyes ini kali pertama aii pikr ngan teliti sekali.. hahaha..

ouh ya.. about pre wedding picture?? skang ni pamous kan?? sape nak kahwin mesti buat pre wedding picture.. tapi aii tak nak pre wedding picture.. aii nak post wedding picture! hee.. aii tahu tak der pun yang namanya post wedding picture tu tapi tetap nak jugak.. sebab .. sebab nak amik gambar pakai gaun.. tak nak pakai tudung.. hahaha!*budget nak jadi puteri ar.. kalo wat pre foto tak kahwin lagi mana leh bukak tudung kan?? *yer boleh jerk pd setengah org tapi ai taknak.. wat penat jerk aii pakai tudung depan dia selama ni tiba tiba jerk nak buka..padahal takder apa apa lagi.. wat de hal??? so post wedding pun hokey haper,.,. gambar tu penting auu.. leh sangkut kat sekeliling rumah.. muahaha.. sweet la pulak..=p btw  post wedding pict  tu pun wat after sanding belah rumah aii ar.. kiranya after sanding tu.. malam tu wat post wedding pict kat atas pelamin yang sama + bilik pengantin.. then bukak2 hadiah segala.. *hanya family jerk y terlibat. then malam tu jugak dia balik ar terus.. tak yah tdur rumah aii.. muahaha.. kita jumpa kembali time majlis rumah dia.. n selesailah suda majls kami.. mekasih..=p

oh about souvenir?? 
apa apa ikut trend semasa tapi tak nak benda yang sinonet sinonet tu..sebab.. mesti they all buang pastu.. huk2..*aii pun buang gak kadang yang orang bagi.. hehehe mug.. frame.. keychain.. coklat! pun leh gak.. cam ni.. tapi err ikut budget ar..=p

 *comel kan souvenir ni?? bagi pada tetamu tetamu istemewa leh ar ni..
kalo pada semua orang kampung.. pengsan!!

* keychain ni sesuai untuk tetamu yang datang bersama anak anak.. 
leh bagi untuk sangkut kat beg sekolah.. tak pun kunci keta untuk mak2 bapak anak.. hahaha

*juga sesuai buat tetamu istimewa...

*untuk semua orang.. hahaha.. banyak nyer!!

hurm.. itujer lah kowt.. my dream wedding!! kalo kahwin ngan orang luar boleh ar buat reception kat dewan lak.. tapi aii think paling ringkas pun cam ni jer la.. ringkas saja kan.. hahaha.. tapi yang pasti it just simple and nice.. jangka masa hubungan pun tak yah lama lama.. 3 bulan kenal sebagai kawan.. 3 bulan bercinta ..3 bulan tunang.. 3 bulan kahwin?? 3 bulan cerai?? erkk!!! gurau saja.. so conclusionnya.. wang hantaran 33333.. hahaha.. bengong!!

ok lah... daaaaaaa...
mekasih!!

p/s:-  banyak jugak budget nak kahwin ni ya.. tak jadi kahwin arh.. hahaha..:-)
p/s:-  my dream wedding just simple right?? takder kata nak wat dalam taman .. takder kata nak wat dalam dewan or whatsoever coz niat aii meamng nk wat kat rumah jerk majlis tu.. why?? sebab nak suruh semua family ada.. kalau kahwin ngan orang kaya tu lain la kan.. like aii said boleh ar nak wat majlis besar2.. tapi kecik macam ni pun hokey.., yang pnting pengisian majlis tu.. btw this dreaming adalah  dreaming yang boleh dicapai..insyaallah... psssttt kta wat cam ni ar nanti boleyh.. hahahaha..=p