Day 5 : A picture of something you want to do before you die

erm... apakah ai harus berpikir bahawasanya aii akan mati.. sob2..

entah lah aii pun tak tau apa yang aii mahu..
tapi for me.. aii harap sangat aii mati dalam iman.. amin..

pastu aii .. eishh.. stop stop.. awat rasa ayat cam kaku semacam jerk.. hahaha..
ok ok kita conti balek..   A picture of something you want to do before you die








Gratisan Musik


- habiskan al quran.. which mean khatam quran... sebab till now aii still tak habis lagi quran.. huwaaa!! aii malu hokeys.. siyes aii nak sangat habis quran.. btw malu tadi bukan malu pada orang orang.. tapi malu pada DIA kat atas sana.. sebab ..seumur hidup aii .. aii always get whatever aii want.. tapi aii ?? till now tak dapat nak sempurnakan satu satunya yang sepatutnya aii buat as a muslim.. hurm.. aii ni leka yang amat gamaknya.. tapi inyaallah aii akan pastikan one days nanti aii akan khatam quran juga.. amin... *cepat aminkan untuk aii sekali

- balas balik jasa my parent.. aii know evendo kita abdikan seluruh hidup kita pada mereka pun belum tentu kita mampu balas jasa diorang.. ai admit it.. tapi insyaallah aii akan cuba sedaya upaya untuk memenuhi cita cita diorang.. tapi from what aii see now.. cita cita mereka cumalah untuk melihat anak anak diorang ni berjaya.. tahu menjaga diri.. berjaya dalam pelajaran.. dan bekerja.. bekerja pun bukan untuk diorang tapi untuk diri sendiri juga.. so insyaallah .. jauh mana pun aii pergi.. seberjaya mana pun aii dalam life.. atau seburuk mana pun dugaan yang aii hadapi dalam life.. aii akan tetap menjaga diri dan tetap juga mengingat segala nashat nasihat yang diorang bagi .. insyaallah..


- capai cita cita dan impian.. ini mungkin relate yang atas juga.. ai siyes nak berjaya dalam life... untuk diri sendiri.. juga untuk parent.. juga untukk adik2 aii.. aii think bila aii da berjaya suatu hari nanti.. mudahlah bagi aii untuk tolong adik adik aii dan keluarga aii suatu hari nanti.. amin...


- jumpa dia.. yups dia yang.. dia yang... err.. how to says yer?? biarlah Allah saja yang tahu siapa dia.. but hopefully before aii die aii will meet him first..


- orang cakap kalo mati kita tak bawak apa apa ke sana kecuali.. ilmu.. amal jariah.. dan doa dari anak anak yang soleh? so.. so.. so.. as others people.. aii pun kadang kadang risau jugak.. kalau mati skang saper yang akan doakan aii?? perent?? sampai bila?? aii know seorang ibu or bapa takkan melupakan anaknya.. tapi .. sampai bila?? hopefully selama lama hayatnya la.. adik beradik yang lain?? kawan kawan?? akan ingatkah??.. aii pun kekadang terlupa nak mendoakan kesejahteraan keluarga sendiri..kawan kawan apatah lagi.. hurm,.. manusia kan sentias lupa.. so mudh mudahan before aii pergi cukup la semua ni..



- one more important.. yang ni penting amat.. "something@someone".. bertahun tahun aii hilang semua tu.. sampai aii tak percaya semua tu wujud.. sampai one days aii pernah wat tekad dalam hati .. bila tiba saatnya.. aii dapat rasa semua tu.. aii sanggup mati..aii sangup kalau ditakdirkan aii will leave this world.. hee.. now aii da dapat semua tu.. yups.. aii da dapat semua tu.. just.. aii masih mencari dia..tapi kalau before pergi pun aii tak dapat jumpa dia.. its okey kowt becoz aii da dapat rasa tu.. so aii think it s enought to me..


oh mungkin itu saja kowt.. tapi saat kita pergi tu sebenarnya kita takkan tahukan.. so macam mana kita nak bersedia.. entahlah! mungkin seandainya semua benda ini tak mampu dicapai apabila tiba saatnya.. i just nak satu jerk kowt.. mati dalam iman.. itu saja.. sekian mekasih..=p

p/s:- tiba tiba jerk buat entry serius.. :-)

Popular Posts