Sunday, January 23, 2011

Day 4 : Your favorite photograph of your best friend

alaa.. takderk latest picture ar.. sob sob sedih sat..
btw after letak pict aper jerk yang yang perlu dibuat??
dia just says YOUR FAVORITE PHOTOGRAPH OF YOUR BEST FRIEND jerk!!
terangkan pasal gambar kah.. hahaha,. maap la.. kurang cerdik=p


*gambar dah di upload.. yang pakai tudung belang belang tu lah my best friend yang akan aiii ngumpat pasnih.. muahaha.. btw sebelahnya tu zura..  pun kawan baik aii juga.. psstt ni gambar curik kat fb.. hahaha..  tuannya tak tau pun.. kalo tau pun aii takut.. wekkkk... :D

btw..da alang alang cakap sal best friend ni mai la aii citer sikit cam mana we all leh jadi best friend ni.. heee.. tak nak baca klik kat atas.. aii tak kesah pun.. muahaha.. *aduh aii ni memang tak care sal orang kan.. hak3.gurau saja!

btw kalo nak tahu.. kalo nak tahu lakan.. kalo tak nak tau pun dah jadi tahu jugak sebab korang dah baca..hehehe.. aii dulu jenis yang macam mana nak cakap ya?? ermm jenis yang suka wat hal sendiri la.. pada aii kawan itu datang dan pergi and siyes who cares right.. dat why la even aii banyak kawan tapi aii takderk kawan baik sangt.. sebab pada aii kitaorang berkawan hanya diatas nama 'budak satu kelas' .. kawan sebab saling memerlukan untuk menyiapkan assigment.. hahaha gila teruk kan! eii dulu aii ada kawan baik la.. banyak.. tapi.. tapi.. sob sob.. malas citer ar.. biasalakan bila berkawan ni ader jerk la kisah kisah di belakang tabir yang at the end of the day membuatkan persahabatan kami itu putus..

so after that la kot aii pun cam malas dah nak cari kawan baik yerla penat arh.. bila kita berkawan baik that mean harus selalunya dia tahu semua kisah kita kan.. so siyes aii malas nak citer hal2 lama dat why la aii malas nak berkawan ngan orang,. hahaha...penat nak bercerita dari A till Z

btw kawan aii yang ni we all sekelas time sem 3 kowt.. bukan kelas betul.. just kelas gabung jerk.. dalam kelas tak pernah bertegur sape pun.. one days tu aii nampak dia kat stesen lrt chan sow lin.. so aii pun tegur arr dia..*see ramah kan aii.. hak3.. rupenyer dia stay kat bts.. kira cam aii ar ulang alik dari rumah.. cuma aii tinggal Putrajaya dia kat bts.. from dat day selalu jugak ar balik sama...

masa berlalu.. entah.. aii pun tak tau ar cam mana.. haha.. lupe.. tapi masa berlalu now evendo kami memang tak pernah sekelas.. hanya kelas gabung jerk tapi still kawan baik till now.. 

faktor faktor yang aii rasa menyebabkan we all boleh jadi kawan baik aderlah


dia seorang yang cakap banyak! yer! siyes.. dia cakap banyak hokey.. hahaha..aii dulu takder ar banyak sangat cakap.. tapi skat kawan ngan dia.. aii lak jadi kecoh.. hak3.. you know what.. yang ini fact ya.. nak membuktikan betapa kami ni banyak bercakap 

- pernah ritu kitaorang balik sekali dari lrt pandan jaya .. then berenti kat csl ntuk tukar  naik tren ke bts.. masa dalam tren memang banyak ar bercerita.. khusyuk sangat bercerita sampai bila ada tren berhenti kat csl we all terus naik.. n then sambung cakap cakap lagi.. masa ngah bercakap cakap tu kan.. tetiba aii terpandang ar luar tren .. dan dalam masa yang sama dia pun sama and tibe tibe "maluri??" dua dua muka terperanjat gila!! sebab ?? tada!! kita orang tersalah naik tren.. naik tren yang menghala kekampus balik.. hua3.. ok fine tak lucu pun.. hahaha.. *aii jerk yang nak ketawa! =p


- selalunya kita orang cuma akan berjumpa time balik jerk.. balik sekali sebab waktu kelas habis sama .. so setiap kali balik harus akan bercerita panjang.. cam biasa la kan..dan harus juga aii akan sakit tekak masa tu! sebab banyak sangat bercakap.. siyes.. aii tak tipu hokey! 


- haritu borak borak dalam lib.. 

"Nak kahwin ar"
"hah ?? tak mau kahwin??" 
"nak kahwin!!"
"ouh.. fara pun nak kahwin jugak =p" *gila gatal wat pengakuan cam tukan.. hahaha..
"lepas habis belajar terus nak kahwin"
"ouh.. Fara nak kahwin tme belajar.." *bercakap ngan gaya selamba giler.. (T_T)

lepas tu sambung la bincang bincang lagi.. bincang masa depan kononnya.. Tiba tiba...

"Fara da Ada Calon ker??"
"takder.. hehehe..  ada ker??" *muka hexsited nak tau nih.
"Takder jugak.."


hahaha.. terus bantai gelak masa tu jugak.. siyes we all pakat gelak. sebab masa we all bercerita tu memang muka siyes gila.. langsung takder nada nada lawak.. punyala berbincang kan.. but last2.. dua dua bukannya ada calon pun.. hee.. btw .. ralat sangat bercerita sampai aii takperasan suara aii ketawa dah melampau batas.. kesannya kami dapat warning dari pihak library.. (T_T) *aii tak tau pun.. dia jerk yang nampak coz aii terselindung disebalik tiang.. selamat aii..=p


kita orang punya cita rasa yang sama even perangai tak sama sangat.. kalo aii nampak jer cam lembut.. tapi sebenarnya tak lembut pun (T_T).. dia pulak selalu kena tegur ngan aii ..sebab ganas sangat.. kalo duduk tu.. takdernya ayu ayu.. cam haper ntah.. hahaha.. pastu kalo ngan kawan yang lagi sorang.. ayuni.. dia kalo bergurau ngan ayuni ni.. bertepuk bertampar berbunyik youu.. gila ganas ..opss terkutuk.. tapi sebenarnya dia lembut jerk orangnya.. lebih keperempuanan berbanding aiii.. hahaha.. pelik kan kami??

btw disebabkan tak sekelas.. so jarang ar dapat lepak sama kan.. so masa sem 4 dulu.. boleh dikatakan selalu jugak ar keluar.. one days tu we all g tengok wayang.. tertibe entah macam mana ntah kita orang leh terkeluar idea yang sama. "setiap hari minggu harus kuar tengok wayang.. kalo takder apa apahal".. so for the sem .. boleh dikatakan every week jugak ar keluar.. kalau tak every week pun sebulan sekali harus kuar.. wajib!!


kitaorang selalu kuar berdua jerk! senang! sebab satu kepala.. pastu saling bertolak ansur.. kalo kata nak p Times Square (ts)  hah ts la kami.. kata nak ke mid.. mid la jawabnya.. kalo alamanda?? pun boleyh..senang kan?? kalo kuar ramai ramai.. memang kitaorang tak leh nak decide ikut kepala kitaorang.. sebab tak sama.. hahaha...

sama sama suka buat tindakan drastik! dua tiga minggu yang lepas kitaorang baliksekali.. masa tren tu berhenti kat maluri aii terdengar dia sebut nak p jusco.. masa pintu tu dah nak tutup we all dua dua lompat keluar.. pastu 

"apasal kuar??"
"entah *aii terpingga pinga..aii sendiri pun tak tau nape aii melompat kuar.  bukan azie cakap nak pi jusco ker? *tapi aii rasa aii lompat sebab aii dengar dia kata nak pi jusco..
"mana ader! azie cakap diorang tu hah kuar nak pergi jusco!!" *merujuk pada penumpang2 yang kuar masa tu
"Hah?????"

ok fine.. aii pekak.. hahaha.. lawak gila masa tu.. dahlah meloncat tu macam haper ntah.. siyes pintu dah nak tutup masa tu.. last last we all jalan jalan je ar kat jusco tu.. heee..dah tu nak naik tren balik pun tren dah bla.. hahaha..


oh ya.. lagi satu yang buat we all rapat jugak adalah kita orang senang comunicate.. kalo korang perasan.. kita orang bahasakan nama kalo bercakap.. sebab?? aii memang bahasakan nama kalo bercakap.. sebab aii tak reti bercakap aku kau.. memang ngan semua kengkawan aii bahasakan nama atau pun saya awak jerk.. tapi dia aku kau ngan semua orang.. tapi disebabkan aii jenis ala ala lembut la hononnya kan.. so dia pun bahasakan la nama jugak ngan aii.. see betapa dia considerable orangnya???

btw past tertanya kan.. we all ni tak pernah bergaduh ker?? jawapannya tdak! tapi kalo touchng2 sesekali tu pernah ar.. tapi tak lama.. btw disebabkan kita orang tak sekelas skang ni.. so kekadang aii rasa macam dah tak jadi kawan baik dah.. sesekali rasa macam.. "biar ar.. takkan nak kawan baik selamanya kan?" tapi bila sesekali aii pikir .. eisshhh tak leh.. siyes ai sayang persahabatan kami.. dia ada masa aii susah.. masa gembira kami gembira sama sama.. tak sekelas or tak sempat hang out sama tak bererti persahabatan tu akan putus kan?? jujur dia banyak mengajar aii erti menghargai seorang kawan.. aii yang dulu tak care sangat pasal orang .. now?? suda berubah sikt.. hee.. so for me dulu kini dan selamanya kami tetap akan berkawan baik .. insyaallah... 


btw sem lepas ..


"bla bla bla.. dr syeks muzaphar kahwn 10.10.10.. cantk tarikh dia..
fara nak jugak arh.. nak kahwn 12.12.12"
"apesal 12.12.. tak cantk ar.. 20.12 lagi cantk!"
"ye ker? tak leh ar nak sama ngan dr syeikh.. so 12.12.12 jugak."
" tak cantk.. 20.12 .2012 lagi best.. nanti jadi 2012.2012"
"ouh.. aah.. best jugak kan tarikh dia.."

termenung sat...


"tak leh. nak 12 .12 gak. azie ar kahwn 20.12.." *muka teruja bagi idea.. seolah olah dapat menyelesaikan masalah dilema tarikh..=p


tapi..
 

" mana boleh!! kelantan*aii ngan johor *Azie jauh.. nanti tak sempat ulang alik!! saper nak jadi pengapit nanti!!"


erkk!! okey fne.. betul juga.. 12 hb ke 20 hb cuma selang 8 hari jerk.. mana sempat nak travel dari kelantan ke johor dan sebalknya untuk menghadiri perkahwinan dia dan juga menguruskan majlis aii.. hahaha...  boleyh lakkan??? tapi masa tu ai still jugak berkeras nak kahwin 12 . 12  hahaha..so tiada keputusan dibuat..


tapi minggu lepas aii bagi tahu dia..

"wei tak jadi ar kahwin 12.12 .. calon takder!!" 


ok entry end..
sekian mekasih!=p